803
Jézus vs Isten
-
dez #162 (Mármint 1-2 más vallás vezetője.) -
dez #161 Válasz Netának a cikkes topikból:
"Én és az Atya egy vagyunk." - vs. - "Azért szeret engem az Atya, mert", "parancsolatot vettem az én Atyámtól", stb.
Ez nem mond neked valamit? Már megint szó szerint vesztek valamit, ez a többi kijelentés fényében főleg nyilvánvaló. És azért nem értitek, mert nem ismeritek a többi vallást, tant, pl. a Buddhizmust. Nem tudjátok, mit jelent eggyé válni az Istennel...
Ide kapcsolódik: hallottál valaha a Holt tengeri tekercsekről?
"Érdekes hogy a "egyház" (melyik?) csak nem hivatalosan foglalt erről állást."
Persze, elég valószínű, hogy igen. De azt hiszem, bizonyos dolgokat nem mertek hivatalosan kijelenteni. (Természetesen a római katolikus egyházról van szó, aminek a Pápa a feje. Ezt szokták nagy "E"-vel írni, nem?)
"Ugyanis Jézus teljesen mást mond, az életről, hitről, mint a vallások. Azt mondja Ő benne van élet, Ő az élet, csak általa van élet stb...Ezt melyik vallási vezető jelentette ki magáról?"
Na, ezt már megint teljesen szó szerint veszitek... Más vallási vezető is mondott olyat, hogy megmutatja az utat, hogy válhat valaki eggyé Istennel... -
#160 Megnyugodtam :). Direkt nem a mélyen hívőt írtam, kíváncsi voltam hogy mit fogsz reagálni :).
Nekem kissé túlzottnak tűnt ez "minden válaszom alapját az képezi ami a bibliában van", de úgytűnik tévedtem, végülis mindenki olyan segítséggel próbál jó ember maradni/lenni, amilyen neki "megadatott" család és környezet alapján.
A valódi gondom nekem az a Bibliával, hogy szerintem nagyon ellentmondásos, és nemcsak az Ó- hanem az újszövetség is. Én többé kevésbé végigolvastam és hát nagyon nem tetszett amit olvastam. Ha te abból kilátod a lényeget, a jót, Jézus valódi célját akkor gratulálok :D. Én inkább szeretek a nevelésemre és a saját logikámra illetve erkölcsömre hagyatkozni...(ami persze folyamatason fejldőik környezet által, remélhetőleg jó irányba :)) ) -
#159 Inkább nevezzük Mélyen hívőnek. A vallásos szót nem szeretem, mert sajnos nagyon elcsépelt szó. -
#158 Ha a mély vallásosság azt jelenti, hogy nyitott szemmel járok a világban, felfigyeltem Jézusra, Istenre, elfogadtam azt amit Jézus mond, és azon az úton próbálok szeretetben járni, amit kitűzött számomra (mert Istennek mindenki számára van egyéni terve), és elfogadom azt, hogy ehhez az úthoz Isten a bibliát adta segítségül. (útmutató ahhoz, hogy megismerjem jobban Istent és magam) Lényegében ennyi. De nem vagyok bigott fanatikus! Próbálom megérteni, amit Isten mondani akar számomra, nem csak úgy elfogadom amit a szájamba adnak!
A válaszom ilyen szempontból: igen (ha erre gondoltál) -
#157 Ezekszerint te elég mélyen vallásos lehetsz. Nem? -
#156 ja amúgy minden válaszom alapját az képezi ami a bibliában van. Csak nem akarok igehelyekkel dobálózni! -
#155 Ez igaz, csak a sorrendet akartam kihangsúlyozni és pontosítanák.
Először hit (abban hogy nincs önmegváltás és jézus az egyetlen út)Utána, mivel Jézus velünk van, van lehetőségünk fejlődésre, és hogy úgy mondjam, ezt valahogy számon is kéri Isten. A fejlődés pedig a cselekedeteken látszik, és nem azon, hogy mit pofázunk, vagy hogy áhitatoskodunk a gyülekezetünkben, hanem a hétköznapokban....Azért a gyüliben is :)
Szóval a hitből következik a cselekedet, és nem a cselekedetből a hit Istenben/Jézusban.
Az aki cselekedetek által akar hinni, vagy fodított sorrendben gondolkodik, lehet hogy nagyon karitatív és szerető ember, de egy idő után belefárad az Isten hívésbe és eláll Istentől. nagyon sok ilyen ember van. -
#154 Ezzel egy picikét hadd vitatkozzak:))) Én nem így látom. Mert szerintem a cselekedeteink, a tetteink kihatnak a lelkünkre s ezáltal istenhez való viszonyunkra is. S ha cselekedeteink teszem azt a hittel ellentétesek akkor ezáltal elfordulunk istentől és megtagadjuk a segítségét is. -
#153 Ez csak egy humanista megfogalmazás, amire rá lehet húzni a keresztény vagy buddhista, vagy egyébb bőrt is.....
bocs hogy megint kukacoskodok....:)
Fogalmazzunk úgy: Mindnyájan híjával vagyunk Isten dicsőségének. Azaz Rosz emberek kategóriába tartozunk, tehetünk jót vagy roszat is akár. Isten szemében nem a cselekedeteid által leszel jó vagy rosz, hanem hogy elfogadod e a segítő kezét amit nyújt feléd Jézusban, vagy elutasítod. -
#152 Senki se mehet az Atyához(isten) csak énáltalam. Jézus mondja ezt. Ebből a szempontból csak ő tud segíteni. -
#151 jaja, kúlos. :)
A kereszténység humanista megfogalmazása. :D -
#150 Jézus nem bukott el, csak esetleg mai szemmel.
János ev. 10.17-18
Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt.
Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.
IGY DÖNTÖTT JÉZUS!
Csak azok utálták, akik féltették a társadalmi pozíciójukat, hogy Jézus elveszi, pedig nem is ez érdekelte. És azok utálták, akiknek volt takargatni valójuk, mert Jézus megmondta a kósert! Most is ugyanez a helyzet. Jézust lehet utálni és lehet szeretni. Mindenképpen dönteni kell. és a döntés halálos kimenetelű! -
#149 Na most, hogy már itthon vagyok. A lentebb említett fílmből a következő ami megragadott: "A jóság amit isten kér, itt van-az elméd- meg itt -a szíved-. Ahogy nap mint nap döntesz vagy cselekszel attól leszel jó ember vagy rossz" -
#148 nem biztos, hogy jézus segít, lehet, hogy isten -
#147 Én is remélem, hogy sikerülni fog neked. Nekem szerencsére sikerült, Jézus által. -
#146 (bár ez nem biztos, mert mai szemmel nézve jézus is elbukott, hisz ki akarták nyírni és utálták jó sokan
ezek szerint 1millió légy is tévedhet...) -
#145 én is mindig elbukom -> valamit nem jól csinálok
de remélem ez változni fog -
#144 Nem is lenne vallás az amiben nem lennének örök érvényű dolgok... -
#143 felettébb mókás hozzászólás volt -
#142 Mi az igazság? Jézus mondja ő az igazság. A többi vallás erre épít? Szerintem nem. Vagy a keresztény/zsidó vallás nem épít ugyanarra amire a többi.
Az hogy vannak örökérvényű dolgok, amit más vallásban is megtalálható ez igaz, de pl amit marxék hirdettek, hogy mindenki egyenlő ez is igaz......és ez is vallás volt...Még is jó volt? -
#141 Ja és tudatosan nem reklámozta a Pepsi Colát, sőt a Fantát se, de a fene egye meg még is ott van a sorok közt én látom -
#140 Ne küzdj magad, add fel úgy is elbux :), én mindig elbuktam. És ismerd meg Jézust! -
#139 A katolikusba, nem a többibe. vannak olyan egyházak, amik visszatértek a forráshoz, a bibliához. -
#138 És szintén ajánlom még a szinkretizmus szó értelmén való erős meditálást. :) -
#137 ez a változás érdekes dolog
én is mindig azt mondom, hogy nem ismerek olyan embert aki alapvetően megváltozott volna
de mégis azt hiszem, hogy a különböző traumák, amik az élet során érik az embert némiképp változtatnak rajta
de abban is biztos vagyok, hogy jézusnak tényleg megvan az ereje ahhoz, hogy valakiből kiszedje a hibás részt, mint valami nagy radír, , ahogy gyógyított is embereket
de sajna én nem ismerem jézust, így magamnak kell küzdenem
-
#136 Ajánlottam könyvet, a sor végét pedig ésatöbbiésatöbbi zárta.
Mindkét dologért van hasonlóság, de a modern mithrás "mániások" szándékosan kidomborítják a hasonlóságokat, a külömbségekről meg mélyen hallgatnak. :) -
Zsoldos #135 Azert nem pusztan ennyiben merul ki a hasonlosag. Nem arrol van szo, hogy kesobb kerultek at belole elemek a kereszteny vallasba, hanem lenyegeben azon alapszik (maga Jezus szemelye is). -
#134 Nincs!!!! Nem írja sehol a biblia, hogy van ilyen. -
#133 Ez nem igaz, mert akkor az emberiség, mára szuperbölcs szerető emberekből állna. Az ember olyan mint a kutya. Mindig vissza megy és megeszi a saját szarát is.
Bűnösök vagyunk, azok is maradunk. A változás egyedül csak jézus útján lehet, mert nem mi változunk meg -mert nem tudunk- hanem ő változtat meg! -
#132 kiegészítésnek híjják az ilyent. :)) -
#131 de nem akartam kukacoskodni, csak megjegyeztem -
#130 ja. :) -
#129 "Morális alapon is ellentmond: a zsidó hagyományban a törvény betartásán múlik az ember halál utáni sorsa." - mert nem olvassák eleget az Ószövetséget(nekik ez a bibliájuk) Ja és kiemelném a zsidó hagyomány szót ami nem egyenlő a zsidó hittel. Ez olyan mint a keresztény hagyomány ami ugyancsak nem egyenlő a kerestény hittel, sőt sokszor ellent is mond neki. -
#128 Különben is, jó pap az, aki holtig tanult.
Tehát mikorra megtudjuk, hogy jó pap-e, már nem tud ide írni. :D -
#127 Én jobban szeretnék Jézusibb lenni mint emberibb :D -
#126 ja, bocs, de nem vagyok pap, de remélem a választ érted. Ezt amúgy egy pap is mondhatta volna -
#125 "Amúgy ami nem stimmel nekem a Jézus sztoriban, az hogy mi mond ellent a reinkarnációnak":
-Az hogy a re-az ujrát jelent. jézus, pedig csak egyszer volt "inkarnálódva" emberi testbe.
"Mi az hogy csak úgy vagy a pokolban, meg a mennyben. (mi lehet a mennyben ami egy idő után nem unalmas."
-Nem tudom. De hol van az leírva a Bibliában, hogy lesz pokol? A bibliában az örök élet vagy az örök halál van leírva. Az örök halálnak nem kell hely. Vagy igen?
"Mi okozza hogy jónak születtél, és hogy egyeseknek esélyük sincsen a mennyországra"
-semmi, ugyanis senki sem születik jónak, mindenki bűnösen születik, az esély a menyországra abban van, hogy Hiszel Jézus Krisztusban....Önmegváltás nincs. Szarból nem lesz arany...
"Ha az életben Isten megbocsátja a bűneinket,a túlvilágon miért nem fogja."
Ki mondta hogy lesz a túlvilágon bűn? Tudod mit jelent a Bűn? Nem az hogy csokit loptál vagy ilyesmi..vagy rosszabbat. Ezek csak a következményei a bűnnek. A bűn az, hogy Istentől elszakadva élünk és nem vagyunk vele egy közösségben és nem hallgatunk rá. Ez a bűn. A többi a következménye. Ha a túlvilágon Istennel leszünk, nem lesz bűn ebből adódóan,és így nem lesz mit megbocsáltani....Ezt lehetne hosszabban is kifejteni, de a lényeg ez. -
#124 aham persze az élet ilyen egyszerű...
talán barbiföldön
-
Prof William #123 Ebben lehet valami.
A vallások talán valamikor rájöttek a tudás kis darabkáira, de sajna utánna kikiáltották, hogy csakis ők ismerik a teljes tudást és mindenki más húzzon a rákba.
Néhány tudós most épp a vallásokat próbálja összehsonlítani, hogy rájőjjön az egyező elemekre.