803
Jézus vs Isten
-
#282 jó kétezer éve jézus istensége bizonyítékaként azt mondta hogy elküldi a Szent Szellemet hogy az tanúskodjon melettet, azóta ezt minden őszinteén vágyakozó jézus-hivő megkapja.
példa rá hogy dél-amerokában példanélküli ébredés zajlik, 10 év alazz 4 millióról 30 millióra nőtt az evangéliumi keresztények száma.
kedves vegeta, remélem 30millió ember tanúvallomásának csak hiszel te beszéded ellenében hogy ők természetfeletti bizonyságát kapták annak hogy jézus nem holmi szakállas csávó volt hanem Úr és Isten egyszemélyben? -
#281 hit nélkül nem lehet istennek tetszeni....- mondja az evangélium
látod még sem vagy jártas))))
talán az beszél baromságot aki nem hisz jézus isteni mivoltában, mégis erről osztaná az észt, már a te szavaiddal élve ha megnem sértelek -
_Vegeta_ #280 Jezusom ekkora sok baromsagot.
Majd ha nem elszek faradt jovok osztani az eszt, de most perpill nem.
En ebbe a temaba nem vagyok tudatlan. Vallas meg baromsag. áh
Nah kesobb..
Jezus nem letezett, volt egy tanito de szimplan ennyi. Keresztrefeszites se volt. Keresztrefeszites istenem.. :DDDD
Nah kesobb, csak nehogy asszidjetek h csak a levegobe beszelek csak most tenyleg faradt vagyok meg sok dolgom van. -
#279 jó majd utána keresek mi a címe, egy tíz kötetes műről van szó, majd meg kérem a haveromat akitől kölcsönöztem hogy legalább a címét nyomja el emilben hogy te is utána keres ha akarsz -
#278 Edgar Cayce-ról szóló szöveg van fenn a MEK oldalán.Ezt ajánlom pl. -
#277 Ez olyan mint a dákó román elmélet. Szánalmas...felejtsük el ezt emberek. A magyar egy kis nép a földön. A tudományos felfedezéseinket is hajlamosak vagyunk túlbecsülni.
Az az igazság emberek, ha olyan kiválasztott nép lennénk, nem lehetne ilyen idióta "valóvilágokkal" meg "Rettegés foká"-val etetni minket...ha Árpád ezt látná... -
#276 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1112391905
#390 -
#275 Ez csak az én hitem,ami nem is magánvélemény. Szokták írni, hogy az élet olyan mint egy spirál : ha beteljesült egy kör egyel följebb lépünk. Lehet hogy a problémáddal egész életedben küzdened kell.
Én már az elején is azt írtam hogy Jézus nem volt más mint mi! Csak az ő példáját kell követnünk. Ő azt mondja hogy ő Isten fia. Én meg azt mondom hogy én is, meg ti is...
Mindenkit a mega szintjén kell tanítani. Jézus mindenkihez szólni akart és mindenki máshogy értelmezi amit mondott...ez bölcsesség kérdése hogy ki érti meg igazán. Hiába van leírva valami feketén-fehéren a buta ember nem fogja fel, és inkább el sem olvassa. (Ezt saját magam tapasztaltam. Mint mikor a Székely mondja a zsiráfra, hogy ilyen állat márpedig nincsen.) -
#274 Ha egy igazi vallás lenne akkor az 5 nagy világvallás x millárd hívőjéből pár millárd jól át lenne baszva a palánkon. Meghal Feri bácsi. Várja Szent Pétert erre meglátja a Gangeszt Az én vallásom az hogy majd kiderül hogy mi lesz:P
-
Zsoldos #273 en azert irtam be mert vicces :) -
Zsoldos #272 "ki az a hülye aki egy nem létező istenben/emberben hitt volna?"
vagy elfogadjuk, hogy tobbezer db isten letezik, ha nem, akkor eleg sokan tobbmilliard ember hitt nem letezo istenben a tortenelem soran(es elotte) :) -
Takezó #271 haggyá -
#270 + davincsi kód!!!:OOO -
Takezó #269 ha ennyire okos vagy, akkor miért nem tudod megjelölni a hiteles forrást? lol... meg milyen "magánlevelezésekről" beszélünk, mikor csak Tacitusé ismert... no comment -
#268 nem tévedek hiszen magyarul is megjelent néhány katolikus fordításban, meg egyháztörténelemmel foglalkozok 10 éve, persze csak hobbi szinten, de azért ebben biztos vagyok. -
Takezó #267 Tévedsz, ilyen forrás NINCS... mint már előbb is írtam, három ismert Jézus-forrás van.. psusz, ennyi...
BIZTOS SOKKAL OKOSABBAK VOLTAK AKKOR AZ EMBEREK... LOL -
#266 hát ami rendszeresen megjelent!
csak azért tettem idézőjelbe mert mire rómába elért a hír eltelet egy-két hónap akkoriban.
pletyka nem volt benne, megjelenését követően postázták a birodalom minden zugába! kérdez meg valami történészt, többet én sem tudok.
jézusról szólnak magánlevelezések is, azt sem felejtsük el!
vagy mondok mást! jézus mennybemenetelével zsupsz nem tünt el minden csoda is ami tett! lázár is életben maradt, később halt meg, ő is tett vallomást, meg az a rengetek ember akit meg gyógyított/feltámasztott.
pontosan hogy nagy port vert fel a jelenléte....gondoljátok hogy elterjedt volna a keresztény hit azok tanúsága nélkül akik látták?
ki az a hülye aki egy nem létező istenben/emberben hitt volna?
akkoriban nem voltak olyan hülyék az emberek hogy isaura kiszabadítására gyűjtöttek volna! -
Takezó #265 Jézusról összesen 3 forrásunk van...
Josephus Flavius, Tacitus, és a Biblia... miféle római napilapról beszélsz? :o -
#264 látom ez meddő vita lesz!
az indexen már 5-6 éve győzködjük egymást!
ott is az volt a jellemző hogy sokan olyanok szóltak hozzá akik sem jézusról sem bibliáról nem tudtak semmit csak saját okoskodásukat adták elő.
ja lásd origó fórumait.
szal semmi értelme olyanokkal jézusról vitázni akik nem hisznak benne!
Egy példa!
- az előbbi megjegyzések egyike például eleve tudatlanságot árul el mivel jézusról a hivatalos római "napilap" is hírt adott (bővebben ott )
- vagy ott van a közel 200 ezer leszármazott akik a testvéreitől származnak és nyilván ilyen hírességről a családban bizonyságot tesznek
- tanúk előtt tett vallomások amelyek jézusról szólnak, és aki valamelyest ismerős azon kultúrában tudhatná hogy igaz a vallomás mert különben életüket és kárhozatukat kockáztatták a nagy semmiért?
így nem létét feltételezni eleve roszindulat szülte gondolat, agy tudatlanság, de akkor meg mit kotyog bele?
vagy hülye mint hogy jézus is mondta a benne nem hívőre, de akkor már orvosi eset és kezeltetni kell elmebaj miatt. -
#263 Ki nem létezett? -
_Vegeta_ #262 Most egy olyan valakirol beszeltek aki nem letezett soha? :D -
#261 szegín jézus! magyar mellett még meg kellett tanulnia arámi nyelven is, ráadásul többféle nyelvjárásban is.
mondjuk az igaz hogy a zsidó hiten lévő kabarok miatt a bejövő magyarok 20% ábrahám hitét vallotta mint néhai jó kazár alattvaló..
de ezek szerint minden magyar zsidó? vagy minden zsidó magyar?
de akkor 44-ben miért lőttek halomra, gázosítottak el 600 ezer magyar állampolgárt, szintén magyar állampolgárok? -
#260 Lehet hogy E.F.Daniken mondta. -
#259 nekem is lécíí linket!
Én se tudtam róla, hát még arról hogy Jézus magyar! Tök jó! A magyarok meg UFo nauták nem? -
#258 Ez a "idézet" fájt -
Takezó #257 ok, htx forrás? :D -
Prof William #256 Jézus jó dolgokat mondott csak aztán ferdíteni kezdték. Még a reinkarnációról is beszélt. Azt Justinianus császár vetette ki a bibiliából, mert nem tetszett neki. -
_Vegeta_ #255 Jééézusom mi ez a topik?? :D -
#254 ja ha nem te írtad akkor megbocsájtok...
de idézni is felesleges volt ekkora tudománytalan szöveget...
a torinói lepel sem az igaz, nem jézusé, mivel eredetileg gyolcstekercset használtak, nem leplet)))
ennyit a tudós uraságokról...
másik bibi hogy jézus tiltja az esküvést, így már mrgint kilóg a lóláb a bibliára tett esküvésről szóló szövegrész miatt...magyarán semmire nem jó, legfeljebb hazugságra, és még átkokat is magukra vettek ezzel a bálványimádó cselekedettel( persze csak jézus-hívő szemszögből)((( -
#253 mi ez a baromság?....
még normálisan magyart is beszélni nem tudni?...
törni nyelvtant?...
semmi közöm a sorshoz, és styl-szerűen megtagadom Jézus nevében hogy bármiféle befolyása legyen a sorsnak a magyarságom és életem felett! -
Zsoldos #252 Ja az idezojel a legvegere, az uccso mondatot sem en irtam :) -
Zsoldos #251 Most olvastam egy erdekes szosszenetet, ime:
"Most már biztos! Nem lehet véletlen! Purimkor - amikor Mózes a Sínai-hegyen éppen felemelte a kőtáblákat, akkor a Nagy Medve csillagképben éppen megjelent a Vénusz, és a templomosok éppen 3500 évre voltak a rend alapításától, és a torinói lepel is éppen ebben a konstellációban készült - utóbbi teljesen hitelesen igazolható, mert a leghitelesebb professzorok a Bibliára tettek esküt, majd vallomást, szóval csodálatos a világ, aminek egyenes folyománya, hogy a sumérok Ménrót elveszett kisfiának leszármazottjai, akik nem felejtették el az ősi szittya-magyar nyelvet, amit a pártusok természetesen szakrális nyelvként kezeltek, így egyértelmű, hogy Jézus tudott magyarul, és a Biblia eredeti nyelve sem arámi vagy héber, hanem magyar, amit rovásírással véstek agyabtáblákba, de ezek a judeaiak összeesküvése miatt elvesztek, illetve a holt-tengeri tekercsekben lefordították előbb.
A legújabb kutatások szerint az "Éli, Éli lama szabaktani!" nem azt jelenti, hogy "Istenem, Istenem, elhagytál engemet", hanem annak izraeliták általi eltorzítása, hogy "Élni? Élni? Inkább megváltani!".
Minden bizonyíték arra mutat, hogy Jézus magyar eredetű volt, és nem véletlenül! "
A kiválasztott nép a magyar, ezért ver minket a sors!
-
Takezó #250 atyaég milyen topik máááá:D -
#249 Vagy azt mondja, h szerinte nem ez a legfontosabb eleme. :) -
#248 Már ne is haragudj de ha te azt mondod, hogy a feltámadás felesleges akkor nem érted a keresztény hit egyik leg lényegessebb elemét. -
#247 Egyfolytában akkor lenne, ha holnap is ezt csinálnánk. :)
Na de offolás off. :)
Jó volt dumálni, további minden jót. :)
-
dez #246 Néha... De nem egyfolytában!!! :D -
#245 Néha kell azt is. Amúgy meg agytorna. Én szeretem. -
dez #244 Esetleg elárulnád, mi volt az a rejtett összefüggés...? (Azon nem rejtett összefüggésen kívül, hogy nevezett italtól is lehet az embernek túláradó jókedve.) ;)
(Jól elbeszélgetünk a semmiről...) -
#243 Mondom, VÉLTEM felfedezni. :)
Ma baromi pontos vok, vigyázzá!!! :D