803
Jézus vs Isten
  • Takezó
    "Arrol nem is beszelve h gyakorlatilag a kezdetektol az egyhaznak jutott a nagy juss. Bááz :)" -> Ezt véletlenül hagytam ott, természetesen nem én írtam :D
  • Takezó
    ""És nagyon, de nagyon sok illogikus, és önellentmondásos dolog. CIKI":
    Mutass egyet!

Máté 1:6-16 --- Lukács 3:20-31
    Szívesen
    Egy kis segítség: a leszármazásban még az ősök száma se stimmel a kettőnél...

"Atyaég baszdmg, mi a faszé lenne az logikus" Ja és a biblia az mondja arra az emberre, aki ezt nem veszi észre, hogy a te szavaiddal éljek: idióta. Szóval mind a ketten idióták vagyunk :)"
    OKs

(Bocs amúgy az idiótázásért, sajnos tegnap éjjel nem voltam khm... a legjobb állapotban, télleg bocsi :))
  • Takezó
    #351: Takezo pajtas/kollega. Ne akarj okosnak laccani. -> Nc. Flémet szeretnél?

Nem. Nem. Felreertessz. Tisztelem oket ha betartjak azt ami a kereszteny vallasban a keresztenysegben a legfontosabb: a 10parancsolat. Egyebkent ok csak "baranyok"." -> Oks, ezt előbb is írhattad volna :)

"Higgyen mindenki azt amit akar, ne kenyszeritsen az egyhaz h fizessem be az adot h merciver jarjon a papbácsika." -> Hol kéyszerít, te megaidióta?
    Nyalom meg a szadat! Ha nem fizetunk lóvét a papoknak nem temet el, nem vehetek el egy csajt, kuldik a szamlat h ugyan fizessem mar be. Melyik bolygon elsz? :DDD
    -> Nah ez az, ami LOL... Először is az első commentben adót írtál, de oké, vegyük úgy, hogy ott is erre akartál utalni : Asszem, hogy egy szolgáltatástért természetes, ha pénzt kér az ember, még ha pap is, de nem audit+mercedest vesz, hanem ételt... Nagyon-nagyon kevés pap gazdag, hidd el. Remélem elhiszed, mivel ahogy látom, neked nem sok közöd van az egyházhoz valójában

Arrol nem is beszelve h gyakorlatilag a kezdetektol az egyhaznak jutott a nagy juss. Bááz :)
  • Zsolo007
    Örülök hogy nem vitatkozol velem (pedig én azt teszem veled :) ), talán te vagy az első hívő aki nem "öl" meg azért mert nem úgy képzelem el a dolgokat ahogy az egyház leírja. :)

Mit gondolsz az életeddel mi lesz ha meghalsz?
    Hát életem már nem lesz ha meghalok :))). Én hiszek a reinkarnációban. Az élet értelme topicban azthiszem bővebben kifejtettem ezt a dolgot, de röviden megpróbálom leírni. Szerintem a túlvilág nem más mint egy másik dimenzió. Ezért van a fehér alagút mikor meghalunk (féregjárat egy másik dimenzióba). Oda tér vissza a lelkünk. És időnként mindíg visszatérünk a Földre(eseténként máshová, ugyanis nem minden esetben a Földre születünk..). Mindíg egy "küldetéssel", hogy tökéletesítsük magunkat, szerintem ez egész addig megy míg el nem érjük a megvilágosodást.

Ha meghalsz minek éltél?
    Erre azthiszem az előbb válaszoltam.

Ha meghalsz nem mindeggy, hogy hogyan éltél?
    Abszolút nem mind1, hiszen a következő életed minősége attól függ hogy a jelenlegiben mennyire sikerült teljesítened a "küldetésedet".

szerinted honnan van az alapvető morális igazság?
    Na igen itt jön az érdekes része a dolognak. A tudatos énünk alapvetően erősen racionális, kell hozzá jópár esemény hogy ez megváltozzon. De alapvetően a tudatalattink (ami szerintem maga a lélek) el van nyomva nappal, csak éjszaka mikor a tudat kikapcsol tud előtérbe kerülni. Tudtommal a nagy Bibliai dolgok is úgy történtek hogy Isten valakinek álmában üzent képletesen. Érdekes a legtöbb éjszaka minden ember kap ilyen "Isteni üzeneteket". Ebből már egyenesen következik hogy hogy is írodótt a Biblia.

Jézust úgy tudom elképzelni, mint egy olyan ambert aki úgy született erre a Földre hogy a "megvilágosodás előtti utolsó stádiumban valt" (tehát itt a földön világosodott meg). Ennek hatására tanította azokat a dolgokat amiket tanított. Aki megvilágosodik rengeteg dologra képes, az elme hatalma óriási a gond az hogy nem tudjuk használni. Mindezek után abszolút érthető a halottak feltámasztása, meg a vakok újra látnak dolog (bár szerintem tuti van benne színezés is).

Nade bejön a kérdés miért is van szüksége az embernek egy "kivített" nagy és mindenható Istenre, ha egyszer ott van benne?

Tudjuk hogy mióta létezik Homo Sapiens hittek valamilyen felső erőben valami ami irányít, valami amivel minden magyarázható. Isten akkor jött létre amikor megmagyarázhatatlan események történtek (villámlott pl) és mivel akkor még az ember nem fogta fel hogy mi van annak érdekében hogy ne féljen létrehozott egy felsőbb erőt mely védi bizonyos rituálék fejében. (ugye a rituálés sem feltétlenül szükséges (bár a ima nagyon jó dolog) (én itt főképp az áldozásokra gondolok), de mivel az ember csak egy gyarló ember aki csak ilyen módon tud gondolkozni hogy valamit valéamiért, hát ezért lett ilyen Isten.) Az embereknek ezután már könnyebb volt Istennel magyarázni mindent amit nem értettek, és hiába lassan kezdtük megismerni a világot ez az istenhit megmaradt bennünk (lévén valamilyen szinten ezek belekerülnek a génjeinkbe) és általános szokássá vált.

Lévén írni még nem tudtak így ez gondolom szájról szájra terjedt, szülők tanították gyerekeiket. Nade megjelent az irás idővel. ÉS elkezdték ezeket a dolgokat leírni. A prófát szerintem olyan emberek voltak akik már közelebb voltak a megvilágosuláshoz mint az "átlag". Ezáltal fogékonyabbak a tudatalatti üzeneteinek fogadására. ÉS elkezdték leírogatni a dolgokat. Dehát milyen az ember? Szeret színezni, kicsit nagyobbnak, erősebbnek, látványosabbnak bemutatni dolgokat. Így aztán ilyen képletesen meseszerű elemekkel tűzdelték meg a a különböző storikat amiket a próféták írtak. (a másik meg az hogy a hatalomvágy mindenkiben benne van, kiben jobban kiben kevésbé de ott lapul mindenkiben) (A másik ok valószínűleg az hogy egy bokrot égető meg mindenféle hókusz pókuszt csináló istneben könnyebben hittek az akkori emberek akik hát nem voltak túl képzettek). Szépen lassan zajlott a történelem íródott az Ószövetség aztán megszületett Jézus. Az őt körülvevő tanítványok tanultak tőle (mint megvilágosulttól) és szépen lejegyeztek mindent. És szerintem ők az igazságot írták..

Aztán vannak emberek akik kicsit világiasabbak, nagyobb a hatalmovágyuk a többieknél. Ezzel elérkeztünk Pálhoz akinek megjelnt Jézus ( :DD ) és elmondta a frankót és ő meg egyből megfordult. Szerintem nem :). Inkább csak rájött hogy mekkora hatalmat lehet szerezni egy olyan emberből akiről azt hiszik Isten fia. Erre persze rájöttek a tanítványok is és megindult a "harc" Jézus "hagyatékáért". A tanítványok csak mint egy felvilágosult embert szerették volna bemutatni, és a tanításait terjeszteni (mert azok igazak és jók), viszont Pál barátunk látta alehetőséget. Valamilyen úton-módon "győzött". ÉS megkezdődött a Jézus story kiszinezése (namost az már egy jó kérdés hogy mennyi a színezés és mennyit tett valójában, ezt szerintem sosem fogjuk megtudni és szerintem nem is lényeges) A Színezés fontos hiszen nagyon hihetetlen dolgokat kell írni ahhoz hogy elhiggyék hogy Isten fia volt. Pál tudta hogy az embereknek hinni kell valamiben ha ő ezt megszervezi jól akkor ő ebből a "hitvágyból" nagy hasznot tud húzni. (Főleg azért mert ugye a királyok is istentől kapják a jogot, mily fura? :) )Így ha Isten fia létrehoz egy vallást akkor az felsőbbrendő a királyknak is, tehát ezzel óriási hatalomra lehet szert tenni. És hopp megalakult a keresztény egyház. Persze sokmindent átvettek Jézustól hogy a szemfényvesztés fennmaradhasson. (Lévén ő megvilágosult rengeteg dolgot tudott ezen világ természetéről, működéséről....)

Mára az egyház nagyrészt elvesztette korábbi befolyását de a hitre szükség van. Főleg egy ilyen stresszes tudományfüggő világban az embereknek mesékre van szükségük (mit gondolsz miért olyan népszerűek mostanában a szuperhősök, a képregyénszereplők, miért olyan sokaz ilyen mozifilm? Ebből a szempontból Hollywood nagyon jó társadalmképet tud mutatni, hiszen ők a társadalom mindenkori elvárásihoz igazodnak annak érdekében hogy sikeresek legyenk..) és a vallás ezt megadja nekik (továbbra is homályban tartva az igazságot, hogy valamicske hatalmuk legyen). A gond az hogy nagyon nehezen változik az egyház, és emiatt nagyon sokan elfordulnak....

Kicsit eltértem a morális igazságtól :)). (már megint a HÉV :D )
    Naszóval érdekes dolog hogy egymástól többé kevésbé függetlenül a világ több pontján is ugyanazokra az alapvető morális igazságokra jöttek létre vallások. Mind Isteni sugallat volt? A Biblia is? A korán is? Buddhának is Isten súgta meg a dolgot? Meg azoknak is akik a karmatörvényeket létrehozték mittomén hol? Érdekes módon ezek minde ugyanazt mondják kis eltéréssel... Nemhinném hogy mindenkinek a saját különbejáratú istene (kivetített) megmondta volna. Pontosabban ez az hogy megmondta :). De az nem az a mindent irányító vallások által leírt isten mondta meg hanem az az isten ami bennünk van álmában megsúgta szépen mindenkinek a dolgot..... És mindenki létrehozta a maga meséjét. A különbség annyi hogy míg sok területen vallás jött létre addig keleten kínábvan valamiért nem így történt ott valamiért nem erőltetik istent, ott nem vallások hanem életfilozófiák jöttek létre melyek nem akarnak irányítani, hanem azt mondják hogy ha tanulsz megtudhatod az igazságot, és ezzel mellesleg magaddal is jó teszel hiszen legközelebbi életedben jobb pozicióból fogsz indulni...

NAh elég hosszúm lett a dolog kíváncsi vagyok a véleményedre. Asszem mindent leírtam a témával kapcsolatban ami eddig eszembejutott, sőt talán ez volt az első alkalom hogy ernnyire összetetten átgondoltam a dolgot. :) Látod tanulunk egymástól... :) Így szép a világ :)
  • neta
    Na megyek, vár a család!
  • neta
    "Nemerted. Maga a biblia a dogma." - elfogadom, hogy így gondolod....de hogy így gondolod nem feltétlenül igaz, de ez én se és te se tudod bebizonyítani.
    Ahhoz hogy az ember Istenben higgyen elsősorban hit kell! Ha valakinek nincs meg, nem várható el, hogy úgy lássa a dolgokat összefüggésben mint aki hisz!
    Mit jelent számodra a dogma szó?

"Takezo pajtas/kollega. Ne akarj okosnak laccani. Nem all jol."
    - inkább dühösnek látszik

"Nyalom meg a szadat! Ha nem fizetunk lóvét a papoknak nem temet el, nem vehetek el egy csajt, kuldik a szamlat h ugyan fizessem mar be. Melyik bolygon elsz?"
    - igazad van és ezt undorítónak tartom az Egyház részéről! Megkapják a fizetés, és még plusszba pénzt kérnek azért, ami kötelességük lenne!!!
    De van olyan hely (egyház) ahol nem kérnek ezért pénzt. Egyet tudok biztosan és van kb 5-6 amiről sejtem hogy ott se kérnek ezért egy kanyi fillért se, semmiért!

Jó szöveg ez a nyalom a szádat, felveszem a szókincsembe a rák egye meg a szíved mellé
  • neta
    "És nagyon, de nagyon sok illogikus, és önellentmondásos dolog. CIKI":
    Mutass egyet!
    "Atyaég baszdmg, mi a faszé lenne az logikus" Ja és a biblia az mondja arra az emberre, aki ezt nem veszi észre, hogy a te szavaiddal éljek: idióta. Szóval mind a ketten idióták vagyunk :)
  • neta
    Utánanézek
  • _Vegeta_
    #340: Termeszet, ebbol nem engedek egy centet sem. ;)
    Nemerted. Maga a biblia a dogma.
    #351: Takezo pajtas/kollega. Ne akarj okosnak laccani. Nem all jol. [#taps
    ""Ne ertsetek felre. Tisztelem a keresztenyeket." -> Azért tiszteled őket, mert keresztények? Hát pompás... "
    Nem. Nem. Felreertessz. Tisztelem oket ha betartjak azt ami a kereszteny vallasban a keresztenysegben a legfontosabb: a 10parancsolat. Egyebkent ok csak "baranyok".

"Higgyen mindenki azt amit akar, ne kenyszeritsen az egyhaz h fizessem be az adot h merciver jarjon a papbácsika." -> Hol kéyszerít, te megaidióta?

Nyalom meg a szadat! Ha nem fizetunk lóvét a papoknak nem temet el, nem vehetek el egy csajt, kuldik a szamlat h ugyan fizessem mar be. Melyik bolygon elsz? :DDD
    Arrol nem is beszelve h gyakorlatilag a kezdetektol az egyhaznak jutott a nagy juss. Bááz :)

A tobbi okés. Még a nyers modorod is. :DD
  • Takezó
    bna jó, nem bírom tovább... :D inkább fexem, páj
  • Takezó
    "És a bibliában nagyon, de nagyon sok logikus összefüggés van! " -> És nagyon, de nagyon sok illogikus, és önellentmondásos dolog. CIKI
    "A biblia azt mondja minden ember, aki a természetet vizsgálja, rá jön arra, hogy ez egy teremtett világ és van teremtője! Ez nem logikus gondolkodásra utal?"
    Atyaég baszdmg, mi a faszé lenne az logikus, hogy Te így látod a világból, én meg kurvára nem? Ez lófaszt logika... idióták..
  • Takezó
    "Ugye ez minden irasos emlek amibol megtudhatunk vmit jezusrol." -> Tárgyi tévedés.
    "Keresztrefeszites. Anyáám na neee. A romaiak T alakra es nem keresztre feszitettek az embereket." -> Tárgyi tévedés, feszítettek kereszt alakra is, de tény, hogy általában T alakra szokták volt.
    "Zsoldos kollega: Ha egy pici resze nem igaz akkor a tobbi hogy lehet az? Érted.." -> Igazad van. Én is úgy gondolom, hogy a hitele vész el a számtalan önellentmondással. Soroljak néhányat? :)
    "Ne ertsetek felre. Tisztelem a keresztenyeket." -> Azért tiszteled őket, mert keresztények? Hát pompás...
  • Takezó
    hajrá...
  • Zsoldos
    ja, felreolvastam :D na megyek enis aludni
  • Zsoldos
    halott??
  • Zsoldos
    Ez nem egyed fejlodes fajon belul, hanem maga a faj fejlodott, szelekcio reven. Egeszen mas dolog.
  • neta
    a (sokkal) hallottab fele hajlik a szavad.
  • neta
    Az evolúciónak tudod mi a definiciója?
    ha jól emlékszem a lényege az, hogy az egyik fajból másik lesz. Lepkéből nem lesz kolibri :)A lepke marad lepke. Az egyed fejlődését fajon belül, nem tagadja senki.

U.i. Tudtad, hogy Darvin is így gondolta?
  • neta
    Köszi, hogy megosztottad a gondolatodat!
    nem is vitatkozom veled, elfogadom!
    lenne még egy két kérdésem, csak hogy jobban megértselek, és tudjam mit gondolsz, mert érdekel: Mit gondolsz az életeddel mi lesz ha meghalsz? Ha meghalsz minek éltél? Ha meghalsz nem mindeggy, hogy hogyan éltél? Saját nézőpontból nézve válaszolj légyszives, és ne úgy általánosan, hogy az élet megy tovább...stb.
    és még egy, szerinted honnan van az alapvető morális igazság?

Kösz,
  • Zsoldos
    A lelkiismeret egy erdekes dolog, de az ember ezt is tanulja. Egy kisgyereknek peldaul nincsen, csak ha megtanitod neki. Hogy a tetteinek kovetkezmenyei vannak. Hogyha vmit rosszul csinal, akkor negativ visszacsatolas eri. Vagy pl ha volt mar haziallatod, es le kellett szoktatni vmirol.. Ha rosszat tesz, amirol tudja, hogy a kornyezet nemtetszeset valtja ki, rossz erzese, 'lelkiismeretfurdalasa' lesz, meg az allatoknal is eszreveheto. Vegulis egy mechanizmusrol van szo. Persze ez egyre finomodik, nem feltetlenul csak ez az ok, de a kiindulopontja vmi ilyesmi.

A szervezetunkben meg mindent valami vegyi anyag okoz, de az csak az eszkoz, a legalacsonyabb szint. Amibol azert epul egysmas, pl amit most fentebb irtam.
  • Prof William
    Pont erre gondolok én is. Én még azt sem tartom kizártnak, hogy majd lessz tudományos magyarázat. Pl. Az már bizonyítot, hogy több száz világ, sík lézezhet akár egy miliméternyire a mi viágióunktól.
    Mi van ha az ezósok által leírt asztrál/mentál/+a túlvilág nem más mint egy eféle dimenzió?
  • Zsoldos
    Hat, azert az nem teljesen hit kerdese, hiszen ma is zajlik, a szemunk elott. Pl a hires lepkes jelenseg angliabol + a tobbi hasonlo 'kis evolucio'. Ilyen kis idointervallumban is ilyen latvanyos tud lenni, mi minden tortenhet tobbmillio ev alatt...

+ a genetika reven megismert megdobbento hasonlosagok, a torzsfejlodes, a torzsfejlodesi szakaszok megismetlodese az egyedfejlodes soran, stb...
    Vannak ellenervek, de toredek olyan eroset sem hallottam meg, mint a fent emlitettek. Igy a (sokkal) valoszinubb fele hajlik a szavazatom.
  • neta
    "Az en istenem a termeszet. :))"
    A te istened a teremtett világ. de ezt nem csesztetésnek írtam, csak ami az agyamban az itt leírva :)

"Egy vallasnak az alapja ne legyen mar kiszinezve.." sajnos az kiszineződött, ezért van az hogy néhol "irodalmi művet" olvasnak fel a templomban, nem a bibliát (Bocs)

Ezért kell vallástól mentesülni, csak hinni!
    Visszatérni az eredethez: CSAK A BIBLIA, semmi tradició, dogma!
    "Legyen vilagos, ertheto es ami a legfontosabb igaz legyen." Így újra érthető lesz és világos!

De nincs tökéletes egyház, nem is lesz, mert emberek alkotják!

Nem is egyházba kell járni, hanem olyan helyre, ahol azonos gondolkodásúak (értem ezalatt Jézusban hívők) együtt tanulmányozzák a bibliát, segítenek egymásnak, megbocsátanak egymásnak, szeretik egymást, közös a céljuk, elfogadják a másikat....stb. Röviden olyan mint egy "ideális, jó" család, (de ez se tökéletes). Ezt keresztényinyelven gyülekezetnek hívják. Hogy az a gyülekezet egy egyház tagja....(MInden család más, és nem biztos, hogy én egy másik családba akarok tartozni, ezért jó hogy sok család van) A hozzáállás a lényeg! Egy családban olyan nics hogy az egyik mercivel jár, a másik éhezik....stb.

na most már tényleg megyek...remélem
  • Zsolo007
    #317: Egy vallasnak az alapja ne legyen mar kiszinezve.. Érted. Legyen vilagos, ertheto es ami a legfontosabb igaz legyen.
    "a szkíták is sztyeppei nép voltunk, a "Szentföldön" nemigazán van sztyeppe... " - hogy jon ez ide? :)

Így: Ezt írtad: Báz a szkitaktol (avagy tolunk magyaroktol;)) vettek mint jelkepet. Vagy valamit félreértettem?

"de magát az egyházat nem szabad!"
    Tiszta sor. Mindegyik vallasnak a celja 1: Kordaban tartani az embereket es nemi utmutatast nyujtani nekik. Ne olj ne lopj hasonlok. Ezzel nincs semmi problema, csak ne hazugsagkkal megvertezve a penzunket elszivva tegyek ezt.
    Hallottál már emberi gyarlóságról? Sajnos az ideák nem megfelelő emberek kezében (van egyáltalán megfelelő ember?) egészen mássá változnak mint aminek eredetileg szerették volna....
  • Zsolo007
    RK??? Ez római katolikust akar jelenti?? :)))

Én nem vagyok keresztény, nem kereszteltek meg, sőt még istenben sem hiszek (úgy ahogy azt a vallások állítják).

Az az igazság hogy Jézusról lehet napestig vitatkozni. Mindenki abban hisz ami neki jól esik és aminek a segítségével boldogna tud élni. Ezzel nekem sincs bajom, a gond az hogy az ember ilyenkor már ferdít ha valmiben anygon hisz..(ami persze nem feltétlenül rossz)..

"Mint említettem egy irodalmi mű"
    Bocs de nem értek egyet veled!

Gondoltam :). Erre annyit tudok mondani hogy az elme ereje hatalmas. Ha hiszel abban hogy nicnsenek véletlenek akkor ha elédesik az úton egy fadarab míg valahova tartasz (valami fontos) akkor esetleg te annak jelentőséget tulajdonítasz, mert ez ugye nem lehet véletlen jó oka van , nekiállsz filózni és kiötlöd hogy miért esett eléd a fadarab. Legyen. Ha így tud jó döntéseket hozni...Érted mire akarok kilyukadni? MIndenkinek megvan a saját maga "Bibliája". Van olyan aki a Galaxis utikalaúz stopposoknak-ban hisz :). Ha ő ettől lesz jó ember legyen. De amire végleg ki akarok lyukadni: 1. Minden nézőpont kérdése, 2. A világ így szép hogy ilyen sokfélék vagyunk, ugyanarról beszélünk csak mást használunk alapnak, ki-ki ami közelebb esik a személyiségéhez ami számára megragadóbb.

MIndenki jó ember szeretne lenni csak gyakran az emberek helyzet/környezetük függvényében furcsa módon cselekednek.

Járok valahová gyülibe, de az nem mondja meg, hogy hogyan kell hinnem a dogmarendszerével Ezzel kapcsolatban nem nagyon akarok állást foglalni, mivel nem ismerem a gyülekezetet ahova jársz, de annyit hadd mondjak hogy az irányításnak rengeteg módja létezik (és természetesen nem mind rossz, sőt!)

és még az irodalmi műhöz annyit adnék hozzá hogy nemértem miért nem értesz egyet :D. Hiszen én nem mondom hogy mese, de színezve van hogy hihetőbb legyen. Attól miért lenne szentkönyv, vagy minden szava igaz mert szó van benne Jézusról aki egy nagyon jó ember volt és nagyon jó dolgokat tanított. EZt nem értem. A mesekönyvekben is le vannak írva ugyanezek a dolgok más környezetbe helyezve hogy a kisgyerekek megértésk, nem gondolod hogy a felnőtteknek is kell hasonló hogy könnyebben vegyék (az egyébként "begyepesedett") be az agyukba az ilyesmit...Ezért mondom hogy egy irodalmi mű.

A másik ugye azt mondják hogy isteni suggallatra iródott a Biblia. Minden embernek van alapvető erkölcse, téyn hogy a nevelés sokat nyom a latba de valahogy ez benne van az emberben, mint az ösztönök. Korábban kifejtettem, hogy Isten bennünk van(tulajdonképp azt is mondhatnám hogy Isten=tudatalatti=talán lélek) (szerintem) és mi magunk hoztuk létre ("vetítettük ki"), mert így jobb. Namost ha isteni suggalatra íródtak ezek a dolgok akkor ennek megfelelően itt nem másról van szó mint egy irodalmi műről mely alapvető morális igazságokat tartalmaz melyet a társadalom jórésze elfogad helyesként és jóként.

Nah mostmár tényleg alszom, nem olvasom át mégegyszer mert már fáradt vok :(. Ha egy kicsit össze vissza lett akkor sorry ilyenkor már nem úgy fog az agyam ahogy szeretném. De mivel elkapott a HÉV :)) Jóéjt mindenkinek!
  • Zsoldos
    csak leirtam honnan szarmazott a lenti szoveg, es hogy miert keszult :)
  • neta
    Ezt nem értem! Mit akarsz ezzel mondani? na megyek aludni, mert l e l a s s u l t a m.

Sziasztok!
  • _Vegeta_
    Jah. Joejt nektek mara ennyi okoskodas eleg volt. Megfajdul a fejem. :)
  • _Vegeta_
    Szimaptikus vagy. Es latom gondolkodsz is szoval elozot visszavonom, de.
    "a keresztény hit nem vallás"
    Itt jegyeznem meg h igenis az. Amirol te beszelsz az lenne a helyes modja az egesz katolikus egyhaz folytatasanak egy dogmaktol mentes katolikus egyhaz. Ez szep lenne. Es ilyenforman egyet is ertek veled.

#317: Egy vallasnak az alapja ne legyen mar kiszinezve.. Érted. Legyen vilagos, ertheto es ami a legfontosabb igaz legyen.
    "a szkíták is sztyeppei nép voltunk, a "Szentföldön" nemigazán van sztyeppe... " - hogy jon ez ide? :)

"de magát az egyházat nem szabad!"
    Tiszta sor. Mindegyik vallasnak a celja 1: Kordaban tartani az embereket es nemi utmutatast nyujtani nekik. Ne olj ne lopj hasonlok. Ezzel nincs semmi problema, csak ne hazugsagkkal megvertezve a penzunket elszivva tegyek ezt.

Elsosorban a tudomany hive vagyok. Az en istenem a termeszet. :))
  • neta
    Erről ne vitatkozzunk. Maradjunk annyiban, hogy az evolúció is hit kérdése.
    HA semleges szemmel nézzük, ugyanannyi érv van mellette mint ellene, és a kreacionizmus mellett is szintén. Az egyik a materialista világnézet tudományos magyarázata, a másik a .....másiké :) Fáradt vagyok, nem fog az agyam
    Ha kíváncsi vagy a másik oldalra: http://www.kezdetben.hu/
    Az itt megtalálható hireket sajnos a média nem "reklámozza".

"nem voltunk ott!"

két materialista beszélget:mondja az egyik képzeld tegnap megöltem a szomszédot(mert két helyre vetett :) ) és lelkiismeret furdallásom volt!
    Ezt magyarázza meg nekem egy materialista: lelkiismeret, ja tudom már, ez egy egyenlet alapján levezethető matematikai feladat, vagy nem ez egy szervezetben található vegyi anyag okozza... Bullshit!
  • neta
    Juhéjj! na ez természetfeletti!!!!!!!
    Ezer ilyen van, de ha csak a bibliánál maradunk akkor is!

örülök neked Tesó! :)
  • neta
    Téynleg érdekel, vagy csak kötekedni akarsz? Fáradt vagyok, ezt most legépelni. Nem vagy Pécsi?
    "Ha ferdites, es a kornyzeteben egesz mast jelent, legalabb az egyiknek leirnad a kornyezetet, es a valodi mondanivalojat? pl b) e) j) pontok valamelyiket, azok eleg konkretnak tunnek. Csak hogy konkretumokrol is beszeljunk :)" Leírom, holnap vagy vasárnap, most már ragadnak le a szemeim.
  • Montanosz
    már többször leírtam: de jegyzem ide is mert: neonáci voltam, de jézus meg mutatta 10 éve immár, azóta is jézus-hívő vagyok.
    ....és ez bizony természetfeletti módon cselekedte nem logikából vagy ésszerűségből!
    azóta persze meggyőződéses keresztény lettem, de sosem felejtem el azt a napot amikor berobbant az életembe!
  • neta
    "Mint említettem egy irodalmi mű"

"És valóban természetfölötti dolgok nincsenek benne, de vannak dolgok amiket ők tudnak-és a tudomány (mint nagyon sok mindent) nem ismer el-, csak nem kötik az ember orrára hogy írányítani tudjanak(illetve manapság ez inkább már a tudomány miatt van régebben meg az irányítás miatt)..."
    És szerintem azok se akik nem katolikus keresztények, "csak" simán keresztények. (Járok valahová gyülibe, de az nem mondja meg, hogy hogyan kell hinnem a dogmarendszerével)
    Többet nem akarok gorombáskodni egy testvérrel az Úrban! Inkább csodállak, hogy RK tudsz maradni annak ellenére, hogy több ott ami vallásos, mint Krisztusi. le a kalappal előtted, de tényleg. Éemellett szeretetben elhordozom azt, hogy te mást gondolsz, ha az alapok ugyanazok mint nekem!
  • neta
    és így tovább...(véletlen megnyomtam a mehet gombot)
    Ez egy tanács, ha tényleg meg akarod érteni mit ír a biblia.
    és hidd el a vége felé egyre többet megértessz belőle.
    Még a végén a fitymacsattogást is :)
  • neta
    Én is egyetértek azzal amit Montanosz írt neked! Jó meglátásaid vannak, csak az a baj, hogy egy egyházról alkotott kép alapján ítélsz, de ez nem a te hibád! Nagyon sok ilyen ember van aki az RK egyház=kereszténység hiszi és ezt undorítónak tartja, és ezért távolodik el Jézustól, pedig a sok hazugság között ott van közte az igazság is amit tanítanak. Na erről ennyit.

csak erre válaszolnék:
    "Ez az egesz biblia egy szep tortenet, de ti komolyan gondoljatok h igaz ami bennevan? Neta baratocskam nincs itt semmifele nobel-dij, csak gondolkodjuk oké?"
    1. Én is gondolkodok.
    2. A bibliában minden igaz ami benne van, ha hiszed ha nem.
    3. Aki nem ért a biblia nyelvén, az nem érti ami benne van.(ez benne van a bibliában)
    4. Érteni az érti, aki elfogadta Jézust megváltójának.
    5. Az értés egy folyamat, be kell vallanom én se értek mindent még..
    6. Ha tényleg meg akarod érteni, és nem csak végigpörögsz rajta mint egy regényen akkor:
    6.1 kezd a János evangéliumával, és ne csak olvasd, hanem próbáld megérteni, mit jelenthet ez számodra.
    6.2 lehet kérdezni, ha valamit nem értessz, hátha tudunk ebben segíteni!
    6.3 Miután Jánost kivégezted, csemegének jöhet a többi evangelium
    6.4 utána Apostolok cselekedetei.
    6.5 Közben, hogy az Ószöv ne maradjon ki olvashatsz egy kis zsoltárok könyvét

• Zsoldos
    Ez az evolucio cafolat nem igazan helytallo. A folyamatok hosszu ido alatt zajlottak le, nem egyik pillanatrol a masikra.
    1-2 -re: ez kb olyasmi, mintha azzal cafolnank az evoluciot, hogy nem szarmazhatunk a tengerbol, hisz az elso hal ha kiugrott volna a szarazra, rogton elpusztult volna.
    3: ezzel foleg a meteoritos elmeletet cafolhatjuk, de nem az evoluciot
    4: Jonas arrol is beszelt, hogy egy balna gyomraban volt huzamosabb ideig, holott ott egy ember nehany perc alatt elpusztulna. :) Szoval tudott o furcsakat mondani az biztos.. Amugy ilyen hullo siman letezhetett, ma ha jol emlekszem 3 percenkent pusztul ki egy faj.

(Ja a kameleont megtartja a farka ugy emlekszem, azzal kapaszkodik)
  • Zsoldos
    Kereszteny volt aki irta. Homoszexualis volt, es egy paphoz intezte, aki egy radiomusort vezetett.. A pap egy kicsit szerette betu szerint ertelmezni a bibliat, es eleg durvan foglalt allast a temban, arra volt ez a reakcioja.

A level vege:
    "Tudom, hogy Ön ezeknek a törvényeknek nagy ismeroje levén biztosan utat tud mutatni ezekben a kérdésekben. Még egyszer köszönöm, hogy ön a rádióban végzett munkájával folyamatosan emlékeztet minket arra, hogy az Úr törvényei örökérvényuek és megváltoztathatatlanok.
    Az Ön odaadó rajongója: Jake "
  • Montanosz
    4. ja jób beszél erről az állatról, sorry...
  • Montanosz
    1. például a fakoppáncs létezése ellent mont az evolúciónak:
    hosszú nyelve a speciális zsákmányszerzése miatt a homloküregében feltekerve hordja ( ha nem ilyen hosszú a nyelve már az első példánynak éhen kellett volna halnia)
    2. olyan erővel veri a fát mint egy közepes erősségű légkalapács ( már az első példánynak szét ment volna a feje)
    3, a méhek miért nem haltak ki mikor állítólag a dinók a por,füst, sötétség alatt amikor mint mondják se virág, se növényzet évekig...
    4. jónás olyan hatalmas hüllőről beszél amelynek olyan erős a farka hogy megtartja az egész állat testtömegét, manapság nincs ilyen állat..