Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
be tudod helyettesiteni, hogy
5*0 + 3y = 2
ebböl levezetve megkapod azt, hogy y=0,66 .
ha minden igaz....
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
Adja meg az 5X-3Y=2 egyenletû egyenes és az y tengely metszéspontjának
koordinátáit!
Nem nehéz a feladat, ám én mégsem tudok vele mit kezdeni... Ha valaki tud, légyszi segítsen!
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
Lenne egy kérdésem, egy kis koordinátageometria:
Két egyenes metszéspontját hogyan lehet kiszámolni?
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
Egyébként a példában nem maradt le véletlenül a négyzetre emelés mert a képletben úgy van?
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
PV = C_1/(1+r)+C_2/(1+r)^2+...
képletet kell alkalmazni, ahol
PV jelenérték
r kamatláb
C_i i-edik időbeli kifizetés
tehát például A esetén
PV=400/1,1+500/1,1+600/1,1=1363,62 ha jól számolok, azaz ennyi a jelenértéke.
a b.) egyszerű egyenletrendezéssel kapható
nincs vkinek megoldása sokszínû matematika 12.-es feladtsorokhoz(ez egy ilyen lila könyv😊)?
szerzõi: kosztolányi józsef, kovács istván, pintér klára, urbán jános, vincze istván
elõre is köszönöm
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
Ezt hogy?😊
Hiányoztam,könyvben meg nemigen találom,vagyis ami van azt nem tudom alaklmazni erre a példára.
Elõre is kösz
89.65 ~ 90%-a ^^
ényertem, akkor most én mondok
porki fagyok fállalon
Egy körbõl ki akarunk vágni egy szabályos nyolcszöget(persze a lehetõ legnagyobb nyolcszöget)
hány százaléka lesz a 8szög területe a kör területének?
a kör átmérõje 20cm
1. az elsõt meg kell szorozni z/z -vel és kihasználni hogy xyz=1
2. a másodikat meg kell szorozni x/x -el és kihasználni hogy xyz=1
3. a másodikat meg kell szorozni z/z -vel és kihasználni hogy xyz=1
4. így már látható, hogy a három összege éppen =1, és mivel mindegyik pozitív ezért nem lehet egyik sem nagyobb mint 1/3.
QED
igazából ezt ide nem lehet beirni, ahhoz sok. de nagyon szépen kijön minden, szinte már élvezet megoldani 😊 😛
porki fagyok fállalon
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
tehát mindegyik kifejezés = 1/1+1+1 azaz 1/3
szerintem
Bizonyítsuk be, hogy ha x, y, z pozitív valós számok és xyz=1, akkor nem lehet az
kifejezések mindegyike nagyobb 1/3-nál.
porki fagyok fállalon
Egy sakkcsapatban minimum 50 éves tagok vannak(életkor 50 vagy afölött). Az átlagéletkoruk 53 év. Miután kilép a 64 éves tag a csapat átlagéletkora 52 évre csökken. Mekkora a csapat? Mekkora lehet a maximum életkor a csapatban?
Ugye, h nem is volt annyira bonyolult... Azér ennél kissé bonyolultabb cuccokat bizonyítgatnak ezek a matekosok... Örülök, ha tetszett!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
1/(ab) = (cd)*1/990, vagyis
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
(komolyra fordítva a szót, ez tanulságos bizonyítás volt, legalábbis nekem)
Jelentse (ab) az egyik és (cd) a másik számot.
Az a sejtésünk, h
ha (ab)*(cd) = 990, akkor 1/(ab) = 0.0(cd)(cd)(cd)...
Mivel 0.0(cd)(cd)(cd)... = (cd) * (1/10^3 + 1/10^5 + 1/10^7 + ...) és a zárójelben egy mértani sor található, aminek elsõ eleme a0=1/1000 és a kvóciense q=1/100, ennek létezik az összege, mégpedig:
S = 1/10^3 + 1/10^5 + 1/10^7 + ... = a0/(1-q) =1/990, azaz írhatjuk, h
1/(ab) = (cd) * 990, vagyis
(ab)*(cd) = 990
Itt a vége, fuss el véle jól. 😉
A megoldáshoz jó lépés azt észrevenni, h ezeknek a számoknak a szorzata 990
de meghallgatnáma megoldát szivesen ^^
porki fagyok fállalon
1/22=0.045454545... és 1/45=0.022222222..., vagy
1/18=0.055555555... és 1/55=0.018181818..., stb... (van még ilyen számpár néhány)
Lehet próbálkozni 😉
0 < 1
ezt nyögte be fizikatanár hogy egyetemen ilyet bizonyitottak. remélem énis eljutok majd idáig. ^^
porki fagyok fállalon