Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
http://merlin.bgk.bme.hu/bme/BSc/2.%20felev/Matematika%20A2b%20-%20Vektorfuggvenyek/linalg_jegyzet.pdf
elõre is nagyon szépen köszönöm a segitséget
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
lehet benne hiba, tessék kijavitani.
porki fagyok fállalon
Ennyi a szöveg de sztem az egész körnek hány %-a az ami megmarad (ami nem a tízszög része..)
Leírnád részletesen hogy hogy dlgoztál? mert én nem jutottam el a végeredményig és lehet tudnál segíteni..köszi.
Ennyi és semmi több nincs odaírva. Amúgy ja ismered az egyik oldalt meg az egyik szöget akkor szögfüggvényekkel tudsz számolni.
Én ott mbakadtam el, hogy van egy egyenlõ szárú háromszögem, aminek az egyik oldala 10 cm, a vele szemben lévõ szög pedig 36 fok.Algebrai úton én még ezt a problémát nem tudom megoldani.Csak szerkeszteni tudom.
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
Körlapból szabályos tízszöget vágunk ki úgy hogy a lehetõ legnagyobb területû legyen. Hány % lesz a hulladék?
Nha most a feladatot ha jól értelmeztem, akkkor úgy kéne csinálni, hogy ugye egy körbe rajzolunk egy szabályos tízszöget, annak kiszámíjuk a területét, azt kivonjuk a kör területébõl, és a kapott érték hány %-a a kör területének. ha rosszul gondolkztam akkor szóljatok. Elkezdtem csinálni, de mivel a feladat nem adott meg értékeket, gondltm majd én adok. Szal csak annyit leírtam hogy a tízszög oldala legyen 10 cm. Akkor ugye a tízszög ál 10 szabályos 3-szögbõl. 1 háromszögnbek kiszámoljuk a területét (ti ugyis vágjátok hogy kell szal nem irom le:)), és azt beszorozzuk tízzel, ez lesz a tízszög területe. Eddig okés. Akkor most a kör területét. Az mneg ugye Rnégyzet*pí. Az r az egyenlõ a szabályos háûromszög magasságával, amizt a tízszög területének kiszámításánál használtunk, tehát ismerjük, kitudjuk számítani a kör területét. Na mst nekem ott a gond, hogy a kötr területe kisebbre jön ki mint a tízszögé :O. Ez hogy lehet? Már átnéztem sokszor..vki segítsen hogy õ hogy csinálná ezt a feladatot légyszi. Kössz.
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
minden tojásból egy csirke kelt ki, melybõl vagy tyúk, vagy kakas lett
tehát tojt kettõt, azok mindegyike kikelt és a végtermék az alábbi HÁROM lehetõség egyike lett: K+K VAGY K+T VAGY T+T (vagy ha Biri néni szerette a kombinatorikát, akkor megjelölte a tojásokat (pl.: elsõszülött, másodszülött) és akkor NÉGY lehetõség lehetett a kelés után: K+K VAGY K+T VAGY T+K VAGY T+T)
Na, ezek után lehet is megoldani :P ;)
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
2)midnen primszám páratlan, tehát páros szomszédjai vannak, és a szomszédjaik közül 1ik biztosan osztható 3-mal, mer 3egymás követõ szám körül 1ik osztható 3al
3)"melybõl vagy tyúk, vagy kakas lett. " ez biztos igy van. nem inkább tyuk és kakas? :O
porki fagyok fállalon
Egy játékbabának 5 féle szoknyája,6 féle blúza, és 4 féle sapkája van.Hányféleképpen öltöztethetõ fel ízlésesen a baba, ha a blúzok közül 3 csak 2-2 szoknyával viselhetõ?
Miért igaz az, hogy minden háromnál nagyobb prímszámnak van 6-tal osztható szomszédja?
Biri néni vásárolt egy tyúkot a piacon.Miután a tyúk tojt két tojást, a tyúkot Biri néniék megették.Ezután minden tojásból egy csirke kelt ki, melybõl vagy tyúk, vagy kakas lett. Minden kakast hat hónapos korában megettek, a tyúkokat pedig csak azután ették meg, hogy tojtak két tojást.Ez így ment egészen addig, míg csak kakasok maradtak.Hány tyúkot ettek meg?:S
ez olyan feladat, hogy ha van egy szakaszod, aminek a hossza a négyzeten egész számú többszöröse az egység négyzetének, akkor erre tudok-e olyan Thalesz kört rajzolni kettõt, amelyekben a kiadódó oldalhosszak négyzetei szintúgy egész számú többszörösei lesznek az egység négyzetének.
err... az jó megoldás, hogy:
a=3, b=4, c=5 és
a=4, b=3, c=5, mert akkor a válasz igen...!
;)
lehet hogy a válasz már egyértelmû dolog, de én nem tudom, ezért bátorkodom megkérdezni
van-e olyan négyzetszám, ami több mint 1 négyzetszámösszeg párból elõállitható?!
tehát
a^2 + b^2 = c^2
és a,b,c egész számok. létezik-e olyan c, amihez több a és b pár tartozik?
porki fagyok fállalon
akinek van némi elõképzettsége, annak könnyebb....
elnézni, hogy mi az újdonság és mi nem.
Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.
Nha mivel itt olyan sok a mérnök lenne egy kérdésem. Vagy gépész vagy villamosmérnöki egyetemre szeretnék menni, nemtudom melyikre mennék többel de szerintem ezt senki nem tudja megmondani :/. Viszont az lenne a kérdésem hogy, ugye matek meg fizikát kell ehhez kõkeményen vágnom :) Ami meg is van de matek meg fizika mely részeit kell pl egy gépésznek vágni, és melyiket egy villamosmérnöknek?
Egy ismerõs mondta hogy pl gépészmérnökin mechanikát kell vágni nagyon, meg geometriát..persze ez nem azt jelenti hogy mást nem csak gondolom az nem jó ha pont ezekbõl vagy gyengébb.
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
1. két hasonlo téglatest megfelelö oldalalhosszainak aránya 3:7. számitsuk ki a téglatestek felszínét, illetve térfogatának aránya.
2.egy gúlát ugy vágtunk ketté egy, az alaplappal párhuzamos sikkal, hogy a síkmetszet területe fele az alaplap területének.számitsuk ki a keletkezett két test térfogatának arányát.
kössz
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
Van-e olyan négyszög, melyet egy egyenes vágással három egyenlõ területû háromszögre lehet bontani?
Illetve:
Egy gúlát úgy vágtunk ketté egy, az alappal párhuzamos síkkal, hogy a síkmetszet területe fele az alaplap területének. Számítsuk ki a keletkezett két test térfogatának arányát.
legyen egységnyi a medence térfogata,legyenek a töltés vagy lefolyás sebességei rendre M, H, L (meleg, hideg, lefolyó), ekkor: M*60*8 = 1-bõl: M=1/480 (percben mérve az idõt)
H*60*10=1 -> H=1/600, 6*60*L=1 -bõl L=1/360
legyen t a 7h30-tól eltelt idõ a medence megtöltéséig percekben:
M*t+H*(t-45)-L*(t-90)=1, ahol csak t ismeretlen
stb...
A másodikra is van?
Egyik reggel arra ébredtem, hogy magam alatt vagyok. Pedig alattad kéne...
a szám xy azaz 10*x+y:
1) x+y =9
2) 10*x+y - 10*y-x=45
2)-bõl x-y=5 -> x=5+y
1)-be helyettesítve: 5+2*y=9 -> y=2, x=7
ellenõrzés 72-27=45 ,7+2=9
2 feladat is van (légyszi az egyenletet írjátok le)
A melegvizes csap egyedül 8 óra alatt tölti meg az üres medencét. A hideg vizes csap egyedül 10 óra alatt tölti meg az üres medencét. A leeresztõ csap egyedül 6 óra alatt ereszti le a teli medencét.
Mikorra telik meg az üres medence, Ha 7:30-kot kinyitják a meleg csapot, 8:15-kor a hideget, és 9:00-kor a leeresztõ csapot???
LÉGYSZIVES MIHAMARABB, NAGYON SÜRGÕS
THX
Egyik reggel arra ébredtem, hogy magam alatt vagyok. Pedig alattad kéne...
You\'ll never walk alone!
ha lerajzolod magadnak normálisan, akkor látszik is, hogy amit te 'a-x'-szel jelöltél, az =m, mivel egy egyenlõszárú derékszögû 3szögrõl van szó.
a másik kisebb 3szög pedig egy félbevágott szabályos 3szög, aminek a magassága, azaz az ábrán 'x', gyökháromperkétszerese a szabályos háromszög oldalának. ezért x=gyök3/2*2m=gyök3*m(=3·0,5*m)
így már csak egy ismeretlened van, és egy egyenleted:
500=m+gyök3*m, ahonnan m=183,0127...stb.
//és így könnyebb kiszámolni a b és c oldalt is: b=2m, mert a szabályos 3szögnek ekkora az oldala, c=gyök2*m, mert az meg egy félbevágott négyzet, és 'c' pont az átlója lesz.<#vigyor0>#vigyor0>
belief in the one true power
1.m / a-x = tg ß
2.m / x = tg L
2 ismeretlenes elsõfokú egyenlet,innen már remélem te is tudod.
You\'ll never walk alone!