Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A BT-t meg tudjuk határozni AB, k és alfa ismeretében:
BT^2=4^2+(8/3)^2-2*4*(8/3)*(9/16)=100/9
BT=10/3
Az ABT háromszögben az alfa szögfelezõje a BT-t AB és k arányában osztja. BK/KT=4/(8/3)
BK=<(10/3)/(4+8/3)>(10/3)/(4+8/3)>*4=2
KT=10/3-2=4/3
\"Gyülekeznek a koporsóban, negyven fok meleg lesz!\" - Madaras
Nah inkább leírom mit tudok a kúpról. Tudom a tágulás szögét, a két törés szögét (ami lehet 0 is, ez esetben "sima" csonkakúp), a hosszát(középponti magasság), és a kisebbik átmérõjét. A konkrét alkalmazási terület egy kipufogó megszerkesztése lenne.
pl.
a kúpra:
z = -c1√(x²+y²)+c2
ahol c1 a palást meredekség; c2 a csúcspont magassága
x, y helyére x/a és y/b-vel ellipszis alapú kúp adható
aztán a range:
z≥c-(n1/n3)x-(n2/n3)y
ahol c adja a z tengely és a sík metszéspontját; (n1;n2;n3) a normálvektor koordinátái; vagy mondhatnánk a -n1/n3-ra hogy a sík x szerinti parc deriváltja, a másikra pedig, h y szerinti.
z≤ -re hasonlóan
Azt szeretném megkérdezni, hogy ennek az alakzatnak a palástját, hogy tudom megszerkeszteni?
Szoftveresen szeretném megoldani, szóval ha tudjátok, ilyen megközelítésbõl mondjátok el nekem :) Köszönöm!
BK = ?
KT = ?
k/l = 4/5 ----> 5k = 4l
k+l = 6cm
-----------
5k+5l = 30cm
4l+5l = 30
l = 30/9 = 10/3cm
k = 4/5l = 4/5 * 10/3 = 8/3cm
x = ?
y = ?
Elõre is köszönöm a segítséget!! <#kacsint>#kacsint><#help>#help><#help>#help>
Segítek "Belõni_a_Géped" a Trigonometrikus függvényértékekre;
-a "Négyjegyû függvénytáblázatok -1975." alapján (a 26.oldaltól):
sin(19fok_24perc) = 0,3322
cos(70fok_36perc) = 0,3322
tg(41fok_54perc) = 0,8972
ctg(48fok_6perc) = 0,8972
-------------------
Vigyázz, figyelj nagyon a felírásra, mert a:
sin(26,34fok) = 0,4437
-de:
cos(52fok_40perc) = 0,6065
==========================
sin(alfa) = 0,8034 ; alfát, most keressük vissza:
alfa = 53fok_27perc lesz kereken.
cos(alfa) = 0,6579
alfa = 48,86fok
tg (alfa) = 0,0652
alfa = 3fok_44perc adódik.-nekem!
Amennyiben oda, még azt a cos fvényt is felrajzolta volna, kvázi kész is a feladat.
(-fejbõl írom most az adatokat, mert közben még böngészõket is tesztelek.)
Sin-bõl, A1= (180fok +alfa); A2=(360fok -alfa) adódott. -ezt még együtt, közösen.
Amiben az alfa ~=53fok_10perc volt. -ha az emlékeim nem nagyon csalnak.
Cos-ból, szintén a 4.térnegyedben van a második megoldása,
Ez is:53fok_10perccel.
A kérdéses közös szög tehát: (360fok -53fok_10perc),
Számológépen, általában ott a bukta még, hogy: Tizedfokot írnak el, a kívánt percek helyett,
Ráadásul bonyolítja a dolgot, h a zsebszámológépen az arkusz függvényeknek van egy értékkészlete, abban fogja adni az eredményt.
Úgy tippelem, h a te számológéped az arc sin fgv értékkészletét a -Pi/2...+Pi/2 tartományban adja vissza (mint általában a számológépek), hasonlóan az arc cos is, ami valszeg a 0...Pi intervallumon.
Emiatt ne lepõdj meg, ha a kapott értékek a "szokott" 0..2*Pi intervallumon kívülre esnek!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Igen, "Gép-Puska", amivel fejbe is lõheti magát, mert nem fog elõrébb jutni a (+-)2-vel. Max a tanár szúrós tekintetét fogja kiérdemelni vele. :)
3féle Matekos van. Egyikfele aki tud számolni, a másik pedig Nem!
(A Rossz-nyelvek szerint olyan csóringerek, hogy nekik má_egy nyamvadt Számológépre_Se_Fussa.
-mer_még,
Azt is Eliminálták!-vagy Illuminálják ? A francba is ezekkel a hülye_külföldi szavakkal.)
A Számtanosoknak és a FizikusSoknak célszerû lehet a gép használata,
de a Matekban, csak piszokul be is kavarhat, pl: (NégyzetGyök 4).
-amelyik gép a (+-)Kettõt írja ki, az már szinte egy "Gép-Puska".
A szögfüggvényekre ez pedig, még; Baromira_igazabb!
Elméleti-Fizikásnak készülsz ?
(-persze, ha fel is vetíted ezeket az X-re).
Legalább a 45 és a 90fokokat jelöld (írd) is be az X-tengelyen,
Y-ra pedig a plusz/mínusz 0,5 és 1-et!
A -0,8 környékén húzd meg légyszí azt a nyamvadt vízszintest.
Hány helyen fogja metszeni Ez, az alsó félköríved?
Hol rontom el ?
Elnézést, ha valami nagyon hülyeséget kérdeztem volna
De akkor még próbálkozom, köszönöm!
(Valamit biztos elnéztem)
0 - 2Pi, azaz 360fokig.
-0,8 értéket vetítsd ki most tehát az alsó félkörre egy vonalzóval.
Hol fogja ez a körívedet metszeni ? -csak úgy, per saccra ?!
(A zsebgépeken a "deg;rad;grad"-ra pedig okvetlen figyelj, ott fenn a sarokban!)
sin A = -0,8
cos A = 0,6
A = 5,356
Ez oké, hogy radián, de nekem számológéppel sehogy sem jön ki. Mit rontok el, ez hogy jön ki?
Köszönöm a válaszokat!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Elõre is köszi!
(-az Egyetemet ezér'; még miattam se hanyagold !)
2. hiányos, készülõ cikk
3. magyarított cím
Sztem 1ikkel sincs gáz.
Eddig is ismertük a Matek és a Zene szoros kapcsolatát, de; A fene se gondolta volna, hogy
a Viki komoly(zenei) Szeksztettjében, a
3x2 vonósból a GORDONka párosa, mégis csak Egy_"Csel-Ló" !
-lásd:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Vonósszextett
A francia "Párbaj" pedig így lett redukálva, 1_"pár baj"-ra.
-lásd:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Párbaj
Üröm az (kár-)Örömben:
FUZZY néven (, a nem éppen fusi-munkát,) korábban már legalizálták.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Elmosódott_halmazok_logikája
A csapattagok tudhatják, h a vezérek miatt van vér nélkül feloldhatatlan konfliktus a 2 banda között, ezért ha lelövik a vezéreket, akkor boldogan új bandát alapíthatnak. xD
Igazából 2 csapat van mind fegyverrel. Középen a vezérek találkoztak konzultálni, majd a sértegetésbõl egy kis verekedés történt, úgy hogy amikor szétkerültek és a pisztolyukhoz nyúltak mind2en a másik csapathoz volt közelebb. A többi cowboy csak be akart segíteni a saját fõnökének még mielõtt 1másnak estek volna.
Spórolhattál volna nekem egy kis keresési idõt;
Horvay-Reiman: Geometriai feladatok gyûjteménye I. /1970.
Az 1003. környékén vannak a tökre hasonlók.
-a szkennerem most nem éppen a legjobb, próbáld meg másoktól beszerezni.
Akkor hamarabb meg lett volna az eredmény. Nagyon tetszik, mert 5letesen aranyosnak találom. Eleinte én is kételkedtem, h jól van-e leírva a feladat.
153846, 153846153846, 153846153846153846...
Számok a megoldások, ha vkit érdekel, akkor elmondom, h hogyan lehet ezt egyszerû ált. iskolai szinten kihozni.
Ti már/még szerencsére;
Nem is ismerhetitek a lövöldözésekrõl szóló legfontosabb alapelvet:
"A lõszer mindig értékesebb, ..."
A másik 8, akkor miért is mert volna lõni ? -> Hadbíróságról, az Origóba!
pont_Ezt, ".69" figurára fel-(nõttekre) kerekíteni ?
(-ezt a ziccert, illetlenség lett volna részemrõl, kihagyni ...)
2-re: Felteszem, h természetes számról van szó.
4(10x+6)=x+6*n*10, ahol x a 6 fölött levõ helyi értékekbõl képzett szám, n pedig az x számjegyeinek száma; x,nϵN.
Ebbõl: 13x=4(5n-2)
... többféleképpen is belátható, h nincsen ilyen x.
Az az ellipszis sem ellipszis ám, hanem valami tojás formájú izé.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévõ vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Egészen biztos hogy; Ezek, nyolcadikas feladatok ?
(-A berekegõsi családtagok neveinek megjegyzéséhez, nekem is kellett 3perc. A szemüvegtõl diszlexiásodva hülyültem meg jobban ?!)
-1; Ha 7-en lennének csak max, mint a gonoszok, akkor még éppen lehetne ilyen megoldása is;
a Síkban! - kicsit_Kegyes_csalással: a "Pi"=3,1415169.... miatt.
-2; Biztosan, pontosan így szól a feladat ?
-3;
Breke=1
Bpapa=2x
Breki=x
Briki=2x-2
Bkeke=1+(2x-2)
-------------
1+2x+x+(2x-2)+(1+2x-2)=33
7x-2=33
x=5
-4; Tekergess egy öreg vekkert, közben jegyzetelj is, mert 2szer kell a kicsit körültekerned! -s ne kövess el olyan bakit, mint a "naptáras papok" az évek számlálásánál.
(Pech, hogy mindig a Nagymutató van felül, az fedi csak le a kicsit!!!)
Ahol a körön a szakaszhoz tartozó azonos szögek vannak.
Az ellipszisen meg a szakaszhoz tartozó, az egyenletet kielégítõ hosszúságú oldalak által alkotott háromszögek csúcsai.
A dolog fele egyszerû a kört könnyû felrajzolni. (amire azt hittem elsõre hogy parabola)
Az ellipszist meg akkor most már ha törik ha szakad kiszenvedem valahogy.
Eredetileg nem akartam megoldani, de most már felbaszta az agyam, hogy egy középiskolás példáva így csõbe húzott.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévõ vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
A tanulság, hogy sose szerkessz fejben <#szomoru2>#szomoru2>
Otthon nincs autocad azt hittem menni fog anélkül is<#vigyor3>#vigyor3>
Az nem is parabola hanem kör.
természetesen alapból vehetjük azt az esetet, h "a" szakasz kezdõpontja (0;0) végpontja pedig (a;0) v (0;a)
Túl nehéz feladatot találtál ki, ezt nem is lehet tisztán kiszerkeszteni.
Ha meg megvannak az oldalhosszak akkor már egy ovodás is össze tudja kötni a végüket.
Nem az volt a lényeg hogy szerkeszteni kell?
Egykét megjegyzést azért engedjél meg:
"És szerinted ad hogy adott két oldala, az egyenértékû azzal, hogy adott közöttük az összefüggés?"
Ez így egy kicsit merész kijelentés volt. Én amit "kapcsolatnak állítottam" az csak bizonyos körülmények között igaz, de úgy gondolom hogy ez már a diszkusszióhoz tartozik.
"Ha "p" nem nulla, akkor szükség lesz arra a parabolára is amin az adott szakaszhoz tartozó azonos szemközti szögû háromszögek csúcsaik helyezkednek el."
Nem feltétlen szükséges.