6542
-
K.András #3141 Szerintem sem lehet. -
#3140 M1 M2 M6 oszt hajót szerintem több ok miatt nem fogsz tudni elfoglalni :)))
Nekem legalábbis még nem sikerült, pedig nem kevés Xenon M2-t szedtem már le :)) -
kisviku #3139 Hmm, még mindig azt tudom mondani, hogy tanulok... :)
Lehet esetleg M1 és M2-es hajót is elfogni így? -
#3138 A Paranid-oknál elég pár kalózt lelőni (erre idális pl. a Priest Pity szektor) és máris beengednek az állomásaikra. A Spliteknél ez némileg nehezebb, olyan 30-40 kalózhajó vagy Khaak lelövése kell ahoz, hogy idáig eljuss.
Később aztán a megbecsülésed az által is nőni fog, hogy velük kereskedsz, pl. a Spliteknél már Friend vagyok, miután négy hajóm is velük kereskedik (kereskedett, mostmár csak kettő maradt, ha lesz pénz, majd pótlom őket:)).
A komolyabb csatához legalább egy M3-as vagy M6-os hajó illendő... -
#3137 Asszem maradok egyelőre az uncsi kereskedésnél, totál felturbórom a kis Mercurymat (bár erősen gondolkodom, hogy lecserélem egy Caiman-ra, mert gyorsabb). Már csak 100 raktérfejlesztés van hátra, fordulékonyságot meg hagyom a fenébe mert úgyse fog kelleni. Se fegyverek, se pajzsok nincsenek és szerencsére nem is kellettek még (és mivel nem megyek tovább a történetben és a kezdőszektor látszólag elég biztonságos nem is fogok venni egyelőre).
Ha veszek egy kis vadászt és felszerelem harci installal és fegyverekkel, akkor ha az szétlő valamit, akkor a megbecsülése fejlődik a karimnak? Márcsak azért, mert szeretném kibékíteni a Split-Paranid-stb ellenségeimet a kalózok levadászásával, de közben meg jó lenne kereskedni is. -
#3136 Nem egy hülye ötlet... :) -
goyo2 #3135 Ja és védi egy pithon, meg egy dragon is. :-) -
Ninju #3134 75 MW pajzs:
Én kipróbáltam. Utánna anyáztam is rendesen! Az addig rendben van, hogy a Boron Mabta L-nek felment az ára 1.000.000 -ra. Gondoltam semmi gáz. Ha nem kell nagy védelem akkor ott az M is. Aztán 1x akartam venni egy M-et. Kiderült, hogy az is 1 milla! Ez más hajóknál is így van. Az M nek és az L nek ugyanaz a felszereltsége. Nekem nem tetszik. Lehetett volna az M a 25 megás változat. -
goyo2 #3133 Töröld a t könyvtárban levő 03 ra végződő pck filet. Annyi elég.
Ha valaki önellátó szektort akar csinálni magának annak javaslom a Family Tkr-t. Van ott 50 feletti silicon meg 30 feletti ore is. Meg vannak picit kisebbek is.
Esetleg valaki ismer hasonló szektort az lécci szóljon.
-
kolbaszosfank #3132 *** CAPTURE ***
Ugy tunik a kiugras fugg attol milyen gyorsan
szeded le az aldozat pajzsat. Minel rovidebb ido
alatt minel nagyobb "sokkot" okozol neki annal
valoszinubb hogy kiugrik. Az ION Dis. tokeletes
erre. DE ! Hiaba szeded le 0.5 masodperc alatt a
pajzsat ID-vel , ha a hull-ja sertetlen, nem fog
kiugrani. Ezert eloszor le kell szedni a HULL-t
kb 70-80%.ra. Ez a MASS Driverrel celszeru. Miutan
leszedted utana 2x ion disruptor es megsokkolod a
delikvenst. Nagy eselyed van ra hogy kiugrik. Ha megsem
es nagyon kell neked az a hajo, akkor egyszeruen
megvarod mig ujratolt a pajzsa, addig nem bantod,
majd ujra lesokkolod ION-nal. A gyorsasag sokat szamit
(serules / masodperc).
Evvel a modszerrel gyakorlatilag meguntam a
capturet, mert 10-bol 7 hajot elfogtam.
Ja es a genyo program miutan a pilota katapultalt,
VELETLENSZERUEN elpusztitja a hajon talalhato
cuccost (pajzs, stb...) szoval az hogy mi marad neked
nem azon mulik hogy jol csinaltad-e. Egyedul a HULL
serulest tudod befolyasolni.
Jo vadaszatot
-
K.András #3131 Telepitsd egy külön mappába és akkor abban megnézed... -
#3130 Na de pontosan melyik file-ok tartoznak az MK3 alá, mert ez a gondom... :( -
K.András #3129 Hogy tönkretette?Egyszerüen leveszed a hajorol a szofvert aztán törlöd a scriptet. -
#3128 Ezt a Trading Script Mk3-at hogy a rákba tunám uninstalálni? Tönkretette a Teladi AutoTrade Scriptemet... :( -
K.András #3127 Épitkezni meg igy szoktam a szektorokban:
+++
Szerintem igy fér el a legtöbb gyár,és nem is lassul töle ugy a rendszer mintha középre pakolásznék... -
K.András #3126 De ez a trade mk3 egy nagy kaki,idáig sem vettem hasznát egyik trade scrpitnek, ennek sem sikerült :)))
500 ezer credit az nagy összeg ahoz hogy állandoan azt kérdezze a hajo hogy most hogyan tovább,mert csinál egy pár fuvart aztán megáll mint a tök. -
K.András #3125 Én meg ilyen modon neveztem el a hajokat:
PL:- SPP - gyár.
SPP TH BUY - - -
SPP TM BUY1 - - -
SPP TH BUY2 - - -
Elsö a gyár neve,utána a T azt jelzi hogy szállito a második betü a hajo röviditése TH(hermes),TE(express),TM(manta) stb.Harmadik rész hogy adott gyáron belül melyiket vegye,a vonalak pedig a full pajzsokat jelzi.Szektort azért nem kell irni mert nincsen két ugyanolyan nevü gyáram:
- SPP -
- SPP1 -
stb
Igy néz ez ki a játékban:
+++ -
#3124 Nekem Ion+Ghept kombinációval 17 Orinocom van már(erre kb. 110 szétlőtt jutott).
-
Asmodeus84 #3123 Cifu:
A legjobb fegyver az ilyen esetekre a gyakori savegame és vasidegek :).
Hmuda, a saját megfigyeléseim(szubjektív):
- általánosan tök mindegy milyen fegverrel lövöd, a kiugrás esélye teljesen random
- javasolt ION + A/GIRE, mivel ha ugrik akkor így viszonylag ép marad a hajó -> sok pénz -
#3122 A 3120-as üzihez még ezt vegyétek hozzá:
Az MK3-as trading upgrade mit ad a parancsokhoz? -
#3121 Ami azt illeti most kicsit (megint) morci lettem. Hogy lassan minden egyes szektorban elém ugrik egy nagy Khaak Cluster, ok. Na de ez történt:
-Nekem gyűn egy M3 Khaak -> GHEPT Damaged ('nyád)
-Két perc múlva egy M5 -> Jumpdriver destroyed (&@#$%^)
Kavirnyálok vissza a Terracorp HQ-ra egy új Jumpdrive-ért, mire a President's End-ben szembe találkozom egy Dolfin-ommal (hogy került ide, rejtély). Kiadtam neki parancsba, hogy sipirc innen, amíg kedves az élete, mire (szokásosan) újabb Khaak cluster jelenik meg tőlem 6km-re! Természetesen nem tudtam lefoglalni az egész kompániát, tehát a Dolfin-om szétdurrant...
Csodás... Igazán csodás... -
#3120 Hajófoglalásra miylen fegyver ajánlot? Ion? -
hork #3119 Én így nevezem el a szállítókat, első látásra kissé bonyolult rendszer , de jól használható.
TPS.MF.CF0 iEC.iAB 50
ahol az első 2 karakter a hajó osztály, a harmadik a gyártó faj (pl. TPB a manta, TPS az iguana), aztán a szektor rövidítése ahol a hajó szolgál, pl. MF=Menelaus Frontier. A harmadik egység a gyár megjelölése, itt pl. a 0. crystal fab abban a szektorban. Aztán pedig hogy mit szállít, iAB=argnu beef importer. Az utolsó szám pedig a pajzs.
Azért írok bele mindent, mert így ha elpusztítják a kismocskok, a log alapján egyszerűen belőhető, hogy mit/hol/mivel kell pótolni. -
Asmodeus84 #3118 Nekem is hasonló:
Gyártípusa(max 3kar) Szektor neve(ha hosszú rövidítve)
TP I-V.
- Egy alapanyagos gyáraknál (SPP) a TP I. vesz, a többi elad.
- Több alapanyagosnál (CF, BCL) fordítva. :) -
#3117 tardelő = tradelő -
#3116 Nemtudom, nekem nem szaggat be, igaz egyre kevesebb a tardelő hajóm :)) -
#3115 a hajókat (a kereskedőimet) az alábbi példán szemléltetve neveztem el:
SPP 1 Paranid Hermes Importer 1 Valen - ez lefordítva:
SPP - melyik / milyen tipusú gyárhoz tartozik
1,2,3,stb - melyik / milyen tipusú gyár sorszáma (ha több van belőle)
Paranid Hermes - Hajó típusa
Importer - Feladata (lehet Importer/Exporter/Imp.+Exp. egyben)
1,2,3,stb - Hajó típus sorszáma (a gyárhoz rendelt darabok sorszáma (ha van a gyárhoz 3 db hermes rendelve akkor ez a szám 1-2-3 lehet))
Valen - Hajó tulajdonosa (multiba majd jó lesz (X-online :))
-
#3114 A Teladi Autotrade viszont teljesen ingyenesen szaggatott :) -
#3113 kis kapzsi -
Asmodeus84 #3112 Éljen végre valahára megvan az Orcam! Most már neki tudok állni az univerzum kizsákmányolásának. :D
A Xai Trading Scriptet kipróbáltam, de nem túl jók vele a tapasztalataim. Mindig el tudták érni, hogy a gyár valamiben hiányt szenvedjen, így nem hozzák gyorsabban a pénzt. Ezen felül kaotikussá válik a hajóim rendszere, én szeretem rendben tudni, hogy melyiknek mi a feladata. Ha neadjisten lelőnek egyet, akkor név alapján tudom, hogy azonnali beavatkozást igényel, vagy várhatok a pótlással egy kicsit. Ráadásként a Teladi Autotradehez hasonlóan jelentős szaggatásokat produkált. És, hogy még egyet belerúgjak: túl drága! -
hork #3111 A script csak akkor aktiválódik, ha egy hajónak az új parancsot adod ki. Tehát ez nem cserél le semmilyen meglévő, játékba épített kereskedő parancsot. -
#3110 a 75 MW-s shield patchet még nem próbáltam (lehet nem is fogom :)) -
#3109 a StationAccount 3.5 nekem rendesen működik
A Trading Script 32-at még nem próbáltam
a Xai Scriptek beépülnek a Ship Computerbe, tehát ugy tudod őket aktiválni, mint a Fly home parancsot, meg a Go Position-t, meg a Buy Ware parancsokat -
Romeo One #3108 Ezentúl a hajóim "okosan" járnak bevásárolni/eladni, vagy a scripteditorban külön be kell állítani? -
hork #3107 A Xai scriptek profin meg vannak csinálva, mind beépül a hajók parancs konzoljába. Az AI-ba épülést nemtom hogy érted. -
Romeo One #3106 Még egy kérdés: elég összetettnek látszik. El kell indítani, mint scriptet, vagy magától beépül a parancsokba, és az AI-ba? -
Romeo One #3105 Xai-hoz kell vmilyen script library? -
#3104 Kérdés: ez a Trading Script 3.0-val van valakinek tapasztalata? -
Romeo One #3103 Station Account 3.5 műxik?
Félek tőle, nekem az egyik elődje miatt kellett újrakezdenem a játékot... -
Romeo One #3102 Már nem a scriptet, a pajzsot!!!
:)))))))))