6542
  • K.András
    Szerintem sem lehet.
  • Valen
    M1 M2 M6 oszt hajót szerintem több ok miatt nem fogsz tudni elfoglalni :)))

Nekem legalábbis még nem sikerült, pedig nem kevés Xenon M2-t szedtem már le :))
  • kisviku
    Hmm, még mindig azt tudom mondani, hogy tanulok... :)
    Lehet esetleg M1 és M2-es hajót is elfogni így?
  • [NST]Cifu
    A Paranid-oknál elég pár kalózt lelőni (erre idális pl. a Priest Pity szektor) és máris beengednek az állomásaikra. A Spliteknél ez némileg nehezebb, olyan 30-40 kalózhajó vagy Khaak lelövése kell ahoz, hogy idáig eljuss.

Később aztán a megbecsülésed az által is nőni fog, hogy velük kereskedsz, pl. a Spliteknél már Friend vagyok, miután négy hajóm is velük kereskedik (kereskedett, mostmár csak kettő maradt, ha lesz pénz, majd pótlom őket:)).

A komolyabb csatához legalább egy M3-as vagy M6-os hajó illendő...
  • Hmuda
    Asszem maradok egyelőre az uncsi kereskedésnél, totál felturbórom a kis Mercurymat (bár erősen gondolkodom, hogy lecserélem egy Caiman-ra, mert gyorsabb). Már csak 100 raktérfejlesztés van hátra, fordulékonyságot meg hagyom a fenébe mert úgyse fog kelleni. Se fegyverek, se pajzsok nincsenek és szerencsére nem is kellettek még (és mivel nem megyek tovább a történetben és a kezdőszektor látszólag elég biztonságos nem is fogok venni egyelőre).

Ha veszek egy kis vadászt és felszerelem harci installal és fegyverekkel, akkor ha az szétlő valamit, akkor a megbecsülése fejlődik a karimnak? Márcsak azért, mert szeretném kibékíteni a Split-Paranid-stb ellenségeimet a kalózok levadászásával, de közben meg jó lenne kereskedni is.
  • [NST]Cifu
    Nem egy hülye ötlet... :)
  • goyo2
    Ja és védi egy pithon, meg egy dragon is. :-)
  • Ninju
    75 MW pajzs:
    Én kipróbáltam. Utánna anyáztam is rendesen! Az addig rendben van, hogy a Boron Mabta L-nek felment az ára 1.000.000 -ra. Gondoltam semmi gáz. Ha nem kell nagy védelem akkor ott az M is. Aztán 1x akartam venni egy M-et. Kiderült, hogy az is 1 milla! Ez más hajóknál is így van. Az M nek és az L nek ugyanaz a felszereltsége. Nekem nem tetszik. Lehetett volna az M a 25 megás változat.
  • goyo2
    Töröld a t könyvtárban levő 03 ra végződő pck filet. Annyi elég.

Ha valaki önellátó szektort akar csinálni magának annak javaslom a Family Tkr-t. Van ott 50 feletti silicon meg 30 feletti ore is. Meg vannak picit kisebbek is.

Esetleg valaki ismer hasonló szektort az lécci szóljon.

• kolbaszosfank
    *** CAPTURE ***

Ugy tunik a kiugras fugg attol milyen gyorsan
    szeded le az aldozat pajzsat. Minel rovidebb ido
    alatt minel nagyobb "sokkot" okozol neki annal
    valoszinubb hogy kiugrik. Az ION Dis. tokeletes
    erre. DE ! Hiaba szeded le 0.5 masodperc alatt a
    pajzsat ID-vel , ha a hull-ja sertetlen, nem fog
    kiugrani. Ezert eloszor le kell szedni a HULL-t
    kb 70-80%.ra. Ez a MASS Driverrel celszeru. Miutan
    leszedted utana 2x ion disruptor es megsokkolod a
    delikvenst. Nagy eselyed van ra hogy kiugrik. Ha megsem
    es nagyon kell neked az a hajo, akkor egyszeruen
    megvarod mig ujratolt a pajzsa, addig nem bantod,
    majd ujra lesokkolod ION-nal. A gyorsasag sokat szamit
    (serules / masodperc).

Evvel a modszerrel gyakorlatilag meguntam a
    capturet, mert 10-bol 7 hajot elfogtam.

Ja es a genyo program miutan a pilota katapultalt,
    VELETLENSZERUEN elpusztitja a hajon talalhato
    cuccost (pajzs, stb...) szoval az hogy mi marad neked
    nem azon mulik hogy jol csinaltad-e. Egyedul a HULL
    serulest tudod befolyasolni.

Jo vadaszatot
  • K.András
    Telepitsd egy külön mappába és akkor abban megnézed...
  • [NST]Cifu
    Na de pontosan melyik file-ok tartoznak az MK3 alá, mert ez a gondom... :(
  • K.András
    Hogy tönkretette?Egyszerüen leveszed a hajorol a szofvert aztán törlöd a scriptet.
  • [NST]Cifu
    Ezt a Trading Script Mk3-at hogy a rákba tunám uninstalálni? Tönkretette a Teladi AutoTrade Scriptemet... :(
  • K.András
    Épitkezni meg igy szoktam a szektorokban:
    +++

Szerintem igy fér el a legtöbb gyár,és nem is lassul töle ugy a rendszer mintha középre pakolásznék...
  • K.András
    De ez a trade mk3 egy nagy kaki,idáig sem vettem hasznát egyik trade scrpitnek, ennek sem sikerült :)))
    500 ezer credit az nagy összeg ahoz hogy állandoan azt kérdezze a hajo hogy most hogyan tovább,mert csinál egy pár fuvart aztán megáll mint a tök.
  • K.András
    Én meg ilyen modon neveztem el a hajokat:
    PL:- SPP - gyár.

SPP TH BUY - - -
    SPP TM BUY1 - - -
    SPP TH BUY2 - - -

Elsö a gyár neve,utána a T azt jelzi hogy szállito a második betü a hajo röviditése TH(hermes),TE(express),TM(manta) stb.Harmadik rész hogy adott gyáron belül melyiket vegye,a vonalak pedig a full pajzsokat jelzi.Szektort azért nem kell irni mert nincsen két ugyanolyan nevü gyáram:
    - SPP -
    - SPP1 -
    stb

Igy néz ez ki a játékban:
    +++
  • Boron Power
    Nekem Ion+Ghept kombinációval 17 Orinocom van már(erre kb. 110 szétlőtt jutott).

• Asmodeus84
    Cifu:
    A legjobb fegyver az ilyen esetekre a gyakori savegame és vasidegek :).

Hmuda, a saját megfigyeléseim(szubjektív):
    - általánosan tök mindegy milyen fegverrel lövöd, a kiugrás esélye teljesen random
    - javasolt ION + A/GIRE, mivel ha ugrik akkor így viszonylag ép marad a hajó -> sok pénz
  • Hmuda
    A 3120-as üzihez még ezt vegyétek hozzá:

Az MK3-as trading upgrade mit ad a parancsokhoz?
  • [NST]Cifu
    Ami azt illeti most kicsit (megint) morci lettem. Hogy lassan minden egyes szektorban elém ugrik egy nagy Khaak Cluster, ok. Na de ez történt:

-Nekem gyűn egy M3 Khaak -> GHEPT Damaged ('nyád)
    -Két perc múlva egy M5 -> Jumpdriver destroyed (&@#$%^)

Kavirnyálok vissza a Terracorp HQ-ra egy új Jumpdrive-ért, mire a President's End-ben szembe találkozom egy Dolfin-ommal (hogy került ide, rejtély). Kiadtam neki parancsba, hogy sipirc innen, amíg kedves az élete, mire (szokásosan) újabb Khaak cluster jelenik meg tőlem 6km-re! Természetesen nem tudtam lefoglalni az egész kompániát, tehát a Dolfin-om szétdurrant...

Csodás... Igazán csodás...
  • Hmuda
    Hajófoglalásra miylen fegyver ajánlot? Ion?
  • hork
    Én így nevezem el a szállítókat, első látásra kissé bonyolult rendszer , de jól használható.
    TPS.MF.CF0 iEC.iAB 50
    ahol az első 2 karakter a hajó osztály, a harmadik a gyártó faj (pl. TPB a manta, TPS az iguana), aztán a szektor rövidítése ahol a hajó szolgál, pl. MF=Menelaus Frontier. A harmadik egység a gyár megjelölése, itt pl. a 0. crystal fab abban a szektorban. Aztán pedig hogy mit szállít, iAB=argnu beef importer. Az utolsó szám pedig a pajzs.
    Azért írok bele mindent, mert így ha elpusztítják a kismocskok, a log alapján egyszerűen belőhető, hogy mit/hol/mivel kell pótolni.
  • Asmodeus84
    Nekem is hasonló:
    Gyártípusa(max 3kar) Szektor neve(ha hosszú rövidítve)
    TP I-V.

- Egy alapanyagos gyáraknál (SPP) a TP I. vesz, a többi elad.
    - Több alapanyagosnál (CF, BCL) fordítva. :)
  • Valen
    tardelő = tradelő
  • Valen
    Nemtudom, nekem nem szaggat be, igaz egyre kevesebb a tardelő hajóm :))
  • Valen
    a hajókat (a kereskedőimet) az alábbi példán szemléltetve neveztem el:

SPP 1 Paranid Hermes Importer 1 Valen - ez lefordítva:
    SPP - melyik / milyen tipusú gyárhoz tartozik
    1,2,3,stb - melyik / milyen tipusú gyár sorszáma (ha több van belőle)
    Paranid Hermes - Hajó típusa
    Importer - Feladata (lehet Importer/Exporter/Imp.+Exp. egyben)
    1,2,3,stb - Hajó típus sorszáma (a gyárhoz rendelt darabok sorszáma (ha van a gyárhoz 3 db hermes rendelve akkor ez a szám 1-2-3 lehet))
    Valen - Hajó tulajdonosa (multiba majd jó lesz (X-online :))

• [NST]Cifu
    A Teladi Autotrade viszont teljesen ingyenesen szaggatott :)
  • Valen
    kis kapzsi
  • Asmodeus84
    Éljen végre valahára megvan az Orcam! Most már neki tudok állni az univerzum kizsákmányolásának. :D

A Xai Trading Scriptet kipróbáltam, de nem túl jók vele a tapasztalataim. Mindig el tudták érni, hogy a gyár valamiben hiányt szenvedjen, így nem hozzák gyorsabban a pénzt. Ezen felül kaotikussá válik a hajóim rendszere, én szeretem rendben tudni, hogy melyiknek mi a feladata. Ha neadjisten lelőnek egyet, akkor név alapján tudom, hogy azonnali beavatkozást igényel, vagy várhatok a pótlással egy kicsit. Ráadásként a Teladi Autotradehez hasonlóan jelentős szaggatásokat produkált. És, hogy még egyet belerúgjak: túl drága!
  • hork
    A script csak akkor aktiválódik, ha egy hajónak az új parancsot adod ki. Tehát ez nem cserél le semmilyen meglévő, játékba épített kereskedő parancsot.
  • Valen
    a 75 MW-s shield patchet még nem próbáltam (lehet nem is fogom :))
  • Valen
    a StationAccount 3.5 nekem rendesen működik

A Trading Script 32-at még nem próbáltam

a Xai Scriptek beépülnek a Ship Computerbe, tehát ugy tudod őket aktiválni, mint a Fly home parancsot, meg a Go Position-t, meg a Buy Ware parancsokat
  • Romeo One
    Ezentúl a hajóim "okosan" járnak bevásárolni/eladni, vagy a scripteditorban külön be kell állítani?
  • hork
    A Xai scriptek profin meg vannak csinálva, mind beépül a hajók parancs konzoljába. Az AI-ba épülést nemtom hogy érted.
  • Romeo One
    Még egy kérdés: elég összetettnek látszik. El kell indítani, mint scriptet, vagy magától beépül a parancsokba, és az AI-ba?
  • Romeo One
    Xai-hoz kell vmilyen script library?
  • [NST]Cifu
    Kérdés: ez a Trading Script 3.0-val van valakinek tapasztalata?
  • Romeo One
    Station Account 3.5 műxik?
    Félek tőle, nekem az egyik elődje miatt kellett újrakezdenem a játékot...
  • Romeo One
    Már nem a scriptet, a pajzsot!!!
    :)))))))))