6542
  • Hmuda
    Erre figyel az autopilóta?
  • Valen
    Pontosan, behoztak egy törvényt, miszerint a Pegasus-al csak 800-al lehet menni, mivel sok volt a karamból :))
  • Hmuda
    Okés, ezt mondjuk tényleg észben kellett volna tartanom.

A 3058-ra: mi a szösz? Ott sebességkorlátozás van? :D
  • Valen
    HMUDA:

Igen a Pegasus tényleg 1000-el megy, de a Paranid Sectorokban nem mehetsz vele csak 800-al :))
  • Valen
    HMUDA: Számoldi ki, hogy mennyiért édemes legolcsóbban eladnia Silicont.

' silicon előállítása 24 EC-be kerül, ez alapján a ha 20-ért veszed az EC-t, akkor 1 Silicon előállítása 480-ra kön ki.

De mivel te 9-12 cr-t veszed az EC-t, ezért így néz ki kb.:

24 db x 12 credit = 288 credit 1 silicon = ha te 500-ért adod, közel 80%-os haszonnal adnád el a Silicont, amit nem biztos hogy megvesznek ennyiért tőled :))
  • K.András
    Az pontos adat annyival megy...Multkor kiszámoltam mennyivel mennek km/h-ban itt van az is:Ship speed km/h
  • Hmuda
    Hm. Mit csinálok rosszul? Van az 56-os szilikon bányám az Ore Beltben, szállítom az energiacellákat, de senki nem veszi a termékeimet. Az X-BTF-ben már az első SPP energiacelláit vitték mint a cukrot, itt meg látszólag hiány van szilikonból és mégse jönnk hozzám vásárolni, pedig csak 500-at kérek darabjáért. Hol van valami jó oldal ahhol le vannak írva a szektorok ajánlott állomásai?
  • Hmuda
    A hajólistán a Paranid Pegazus végsebessége pontos adat?!?!?!

Kétlem.
  • K.András
    Én az elejétöl kezdve igy terveztem,ringo moon-ban kezdtem utána three worlds aztán herron's nebula igy egy háromszög lett belöle,azota persze már máshol is vagyok persze,de argon gyáron kivül még nem is vettem mást pedig van vagy 85 gyáram hja és ez 4-5 szektorban...
  • K.András
    Hát elöször pénzböl kell gyárakat épiteni, aztán meg lendületböl :)))
  • Asmodeus84
    Ok, persze nehezebb védeni szétszórt birodalmat, de az elején nem nagyon van más lehetősége az embernek. Amint meglesz a TL-m, én is nekifogok a központosításnak. Addig reménytelen.
    A hajóimat pedig az elmúlt 2.5 óra SETA alatt csak háromszor támadták meg, de egy sem pusztul el. :)
  • [HUN]PAStheLoD
    :D

jó és miből építsek gyárakat? :]
    az gondolom nem ingyé van .. na remélem megnyerem a lottót :D
  • Valen
    [HUN]PAStheLoD > Szerencséd van, mert lentebb K.A (K. András) leírta, hogy milyen gyárai vannak melyik szektroban, s azok mind1ike ideális kezdésnek.

Mellesleg 20-40 hozzászólással korábban is erről beszélgettünk :))
  • Hmuda
    Bár így utólag lehet, hogy nem az ore-beltben voltam annó, hanem az Argon Primetól nyugatra lévőben.
  • [HUN]PAStheLoD
    amugy valami jó kezdő leírás van a neten? szal merre mit érdemes csinálni keresni venni ..stb?
  • [HUN]PAStheLoD
    ez jó hír akkor mentek és próbálkozom ;]
  • K.András
    Müxik az csak 40 perc mig legyárt egy db-ot :)
    Mostmár mindegy ott hagyom...
  • cifuatwork
    És működik is az a Silicon bánya? :)

Lottón még én se nyertem anúgy, de már vagy 10.000cr-t vertem el rajta :)))
  • K.András
    Lehet vele nyerni,Kisviku asszem vagy 60 millát nyert rajta anno.Nekem idáig nem jött be de azért probálkozok hátha :)
  • K.András
    Egyébként nem érdemes össze vissza rakni a gyárakat,tehát kiszemelsz egy szektort és abba kell,SPP-t,CF-ot,CB-it,CR-et rakni mindegyikböl egy pár darabot és a végére két komolyabbat mondjuk egy BPPC-t meg egy SMF-et,mindezt egy centaur védje.
    Aztán egy közeli szektorban szintén igy,nem érdemes messzi szektorokba dobálni a gyárakat mert egy két db gyárért nem érdemes centaurt odarakni,akkor okés ha több gyárat viszel messzi szektorba de 1-2 db nem éri meg,állandoan sikitani fog a csak hogy itt támadtam meg meg amott stb...
    Más:
    Érdekes dolgot fedeztem fel véletlen ráraktam egy ore aszteroidára egy silicon bányát
  • [HUN]PAStheLoD
    láma kérdés .. de most kezdtem el jáccani a ziksz kettővel .. és az elején azt a lottót meg lehet nyerni ? amikor 3 szám közül lehet választani (nekem a Home of Light sectorban a TerraCorp hq-ba a bulletin boardon jött be ez a lottós dolog)
  • cifuatwork
    A Patriarch Keep-ben az SPP-met egy Split Dragon örzi, de a szomszéd szektorokban lelőtték mindkét, az SPP-t kiszolgáló teherhajómat... :(
  • cifuatwork
    Köszi!
  • cifuatwork
    Akkor nrm tudom, én most 18Cr-ért adom két SPP-mben is, mégse nagyon viszik... :)
  • Asmodeus84
    Na bazz, lemaradt kettő:
    - Ore Mine a Ministry of Finace-ben. (nem akkora üzlet, mint vártam :(
    - Teladianium Foundry Rolks Drift (keveset hoz a lassú gyártási idő miatt, de nem kell hozzá eladóhajó!)
  • Asmodeus84
    Gyáraim most:
    - SPP-k:
    Kingdom End
    Lucky Planets
    Patriarch's Keep
    Teladi Gain
    (az utóbbi két szektorba rendelj védelmet, különben baj lesz!)
    - Soyerik
    Paranid Prime
    Rolks Drift (csak 393-ért tudom eladni)
    - Soyfarm
    Rolks Drift
    - Crystal Fab
    Rolks Legacy
    - BoFu CL
    Rolks Legacy
    (az utolsó kettő jól el tudja látni a LP-i SPP-t.)

Most Orca-ra gyűjtök, utánna elárasztom az univerzumot gyáraimmal :).

• K.András
    SPP-n bukni szinte lehetetlen,te valamit nagyon nem jol csinálsz...Én 16 CR-ért adom az EC-t és majdnem 100%-os haszon van rajta...
  • cifuatwork
    Plíz segíts merre rakjak le gyárakat még (majd holnap fogok Soyerit és Soy Farmot vinni a Kingdoms End-be), nézem mit merre érdemes, de egyenlőre az SPP-ken inkább bukok, mint nyerek (legalábbis 20cr felett csak a Kingdoms Endben lévő gyáram tudja eladni az EC-t).
  • cifuatwork
    Igen, igy utólag lehet, hogy nekem is meg kellett volna állnom egy kicsit a történetben, hogy fejlődjek inkább...
  • K.András
    Ott voltak az aszteroidák ,csak gondolom duplex szkenered volt igy nem láttad az egész rendszert...
  • Hmuda
    Az aszteroidák véletlenszerűek? A multkor benéztem az Ore-belt-be és alig volt 10-15 aszteroida, mostmeg megint bekukkantok és alig lehet mozdulni tőlük (találtam is egy 56-os szilikont :DDD).
  • Hmuda
    Ugye a Khaak-ok csak akkor jelennek meg, ha eljutottam a történetben a President's End-et ért támadásig? Mert én most a tudós leszállításánál abbahagytam a fősztorit és jó lenne, ha csak a kalózokkal és a Xenonokkal kellene tökölnöm.
  • Asmodeus84
    Ja igen, lehagytam, hogy legyél minél messzebb a gyáraid/hajóidtól. Ma is másfél óra SETA alatt vagy 3 cluster telepedett meg abban a szektorban ahol bedokkoltam. Az egyik TP-m is feltehetően itt pusztul meg.
  • Asmodeus84
    Ugyan Cifu ne dühöngj. Tegyél le gyárakat, szereld fel a hajókat giga pajzsokkal. A Nemesis megvétele után kisebb csőd veszélyeztetett, de most a Bilkó és a Heti Hetes alatt uszkve 11 milliót szedtek össze a gyáraim. Ha ehhez hozzáadom azt a 2.5 milliót amiből hajókat pótoltam igen szép termelés jön ki. Pedig csak 11 gyáram van.

Ma olvastam BBS-en, hogy fejlesztés alatt áll a 1.000.000 MW-os pajzs. Lehet, hogy lemaradt pár nulla, a lényeg hogy csak pislogtam a számon. Sajnos azonban nem mostanában lesz kész, mivel a tesztelés alatt hiba lépett fel és az egész állomást magába szívta a keletkezett gravitációs hézag!
  • Hmuda
    Köszi. :-)
  • Valen
    De a Caiman-ra és a Demeter-re rámegy :))
  • Valen
    Tévedtem

Nova-ra nem megy fel, és az
    Ion jobbra a legszélső (napsárga színű csík)
    Mobil Drill. System (MDS) az Iontól balra 1-el (barna)
    Mass Driver a MDS-től balra 1-el(hupikék)
  • Valen
    Ha jól látttam, akkor a NOVA-ra is felmegy
  • Valen
    Utolsó 3-as résznél az első rublika (Ion-tol (sárga) balra 1-el)
  • Hmuda
    Melyik mező jelzni a bányász-lézert?

Mellesleg meggebedek, mire nekem akora hajóm lesz mint a mammoth. :P