6542
  • Valen
    a lassulás nem jelentkezet ???
  • hork
    Valen, én 1.0-s állást folytattam 1.1 aztán 1.2 alatt, és szépen megjelentek a patch infojában említett újítások, eltűntek a fagyások stb. A xenon M1 meg elcsesződött ahogy kell . Lehet, hogy csak szerencsém volt, de a saját tapasztalat alapján azt mondanám, nyugodtan folytassa bárki akár az 1.0-s állást is.
  • Valen
    akkor pasz
  • Hmuda
    Poén, hogy pont a szűz installra raktam rá a cuccokat. na mindegy, megpróbálok mégegy reinstallt.
  • Valen
    HMUDA tedd fel tisztán újra a gamét, aztán 1.2 pőatch, aztán 1.2 crack, lehet hogy a korábbi patchek összebaszták :))

mégvalami:

ne próbáld az 1.0-ás vagy 1.1-es save game-edet továbbvinni, mert akkor a patch hatásából nem sokat fogsz élvezni :))
  • Valen
    személy szerint én PPC párti vagyok :)), de a GHEPT sem rossz (kis hajók ellen PPC inkább, mert gyorsabban követi (nekem legalábbis hamarabb eltalálja) :))
  • BaLeeX
    Hmm. Nekem meg pont az 1.2-es peccs óta pofázik a nő az állomásokon mindenféle hülyeséget. :)

Egy kérdés: melyik jobb, a GHEPT vagy a BPPC? Mert van két olyan hely az M2-esen ahova ezeket lehet tenni, a weapon table-ban mintha a GHEPT jobb lenne de árban a BPPC vagy 2-300k-val drágább ergo annak kellene jobbnak lennie. Vélemény?
  • Hmuda
    Hm. Mióta fent van a legújabb peccs, nincs beszédhang, ami elgé zavaró tusd lenni a tutorialnál (merthogy megint át kelene rágnom magam rajta).
  • BaLeeX
    Odysseus nekem is a legszimpibb csak kinézetre nem nagyon jön be de sebaj. Ha Iont nem teszek rá akkor valószínű nekem is az lesz. Jó 1.5 óra alatt megint összejött ~10 misi, most vagyok 35nél, még minimum 2x ennyi kell. :((
  • Valen
    Na szóval:

M2-nél szerintem Odysseus a nyerő (PSG-k miatt)
    Nálam az M2-es hajóknak 2 féle fegyver van rendszeresítve :

egyszer Teljes PSG felszereltség (for XENON)
    másodszor Teljes PPC felszereltség (for other)

Ion-t, mass drivert, PAC-ot nem használok (a kereskedő hajókra nem is teszek fegyvert (minek :))

Azokra, amikre nem megy PPC, azokra HEPT-ek, bár a PPC-k jobbak (GPPC - 1 lövés 1 Khaak M4 :))

• Valen
    Miaz rátokjött a szófosás

reggel óta közel 40 új hozzászólás
  • BaLeeX
    "X2 demo készülőben
    PC - 2004-02-11 10:50:00

A végtelen űrbéli kalandokkal kecsegtető X2: The Threat már erős két hónapja a boltok polcain csücsül, ám az Egosoft reményekkel teli vállalkozása bizony nem ütötte meg azt a bizonyos mércét, amely a produktum sikereit szavatolta volna, így szépen csöndesen feledésbe merült a játék. A kiadó Enlight azonban nem szeretne ilyen könnyen lemondani üdvöskéjéről, ezért hamarosan megérkezik az X2 demonstrációja, aminek segedelmével talán újra képbe kerülhet az űrszimulátor a nagybevásárlások alkalmával. A bemutató pontos paraméterei egyelőre ismeretlenek."

576.hu

Hogy az emberek sosem tudják mi a jó...
  • BaLeeX
    Tényleg, nagy hajóknál mennyire zavaró emiatt az Ion Distruptor? Mert ha felrakom egy M2-esre akkor az szintén lő mindenre ami mozog? Mert akkor lehet, hogy lemondok erről az örömről.
  • [NST]Cifu
    Fogyatékosság, hogy a nehezen megszerzett státuszodat megpróbálod megtartani?
  • Lysandus
    Hm... Szerintem ez fogyatékosság nem erény!

Hadd szóljon, let's rock 'n roll!
  • [NST]Cifu
    Ezért is nem használok sem Ion-, sem PSG fegyvereket :)
  • Lysandus
    Nem az a gond!!! Hanem: az ion distruptor olyan mint a Hereos' s-ban a Chain Lithning. Tehát ha egy akármilyen "baráti" hajót lövöldöző khaak-ot megtámadsz és ionnal is csiklandozod, akkor róla továbbpattan a másik hajóra is!!! Illetve egy másik gond: a distraptor nem olyan, hogy oda lő, ahová céloz az ember. Hanem a lőtávon belül ugrándozik erre-arra. Ha tehát a "baráti/semleges" hajó közelebb van mint a khaak, akkor a semleges hajót fogja ütni. Mondjuk az a hülyeség, hogy jó, megcsiklandozom a semleges hajót is egy kicsit, de annak akkor respektálni kéne hogy leszedem róla az enemyt. Nélkülem már halott lenne ugyanis. Mondjuk, lehet hogy így is, mert ha megharagszik akkor egyszerűbb kinyírni!
  • Romeo One
    Elfogásnál jobban jártam, ha kisebbet sebző fegyverekkel lőttem őket...
  • BaLeeX
    Nekem sosem sikerül elfoglalni azokat a rohadt hajókat (egyet sikerült még régebben, egy Orinocot hülye voltam, hogy eladtam) mert mindig lövöm és pár %-os hullnál ugranak ki amit már csak onnan veszek észre, hogy a Message logban benne van, hogy megsemmisítettem a saját hajómat...
  • Romeo One
    Hát, egyszer egy khaak M3-as kivégzése után arra riadtam, hogy az általa támadott két Teladi folyamatosan lő ENGEM, aki megmentette a tyúkszaros kis életüket. Mind a két hajó (Harrier+Falcon) az enyém lett...
    De a legjobb az a Bayamon volt nemn sokkal később, amelyik rajtahagyta a két pajzsot, meg a négy BHEPT-et.
  • BaLeeX
    Az lenne csak a szép, hogy egy nagy űrcsatában minden hajó rádtámadna akit kicsit megsuhantana valamelyik lézernek a szele. :)
  • BaLeeX
    Azt tudom, de a licensz ugrik az meg már maga 7500 kredit. Nem mintha az olyan sok lenne de az elején még az is pénz meg a macera, hogy mehetsz egy trading portba megújítani.
  • Romeo One
    A két felszólítás megvan. Mielőtt a véletlenül eltalált teherhajó piros színű lenne...
  • Romeo One
    És a feeling, meg a szerepjáték sehol...??? :)))
    Én egyszerűen betudom a háborús költségeim közé, hogy néha meg kell újítani valamelyik licenszemet...
  • BaLeeX
    Csodálkozom, hogy ezt még az 1.2-es patchben sem korrigálták. Mondjuk lehetne két felszólítás mielőtt megtámadnak vagy ugrik a licensz. Kommandós akcióban is ha meglősz egy társadat akkor az jó esetben nem lő szarrá téged max elküld anyádba. :)
    Mondjuk kis hajóknál ez sem tuti megoldás, mert mire 2x figyelmeztet arra már lehet, hogy meg is halt gondolom ezt nem akarták.
  • [NST]Cifu
    Ez a játék egyik legnagyobb hibája. Elég egyetlen eltévedt lövedék (mondjuk abba a teherhajó, amit éppen a célpontod támadott), máris ugrott a licensz. A komolyabban védett szektorokban még jobb, mert ha egy Khaak cluster beugrik, és te nekik esel, pár perc alatt ott lesznek a szektor védelméért felelős vadászok és nagyobb hajók. Úgyhogy ilyenkor inkább angolosan távozok - egy Khaak M3-ért sem kapok annyit, mint amennyibe a licenc kerül...
  • BaLeeX
    Nem hinném, hogy kimerülnének. Legalábbis eddig sehol nem láttam erre utalást. A szám pedig (mondjuk, hogy 51-es Ore aszteroida) pedig gondolom arra utal, hogy ugyanazon idő alatt mennyi Ore-ot tud kitermelni belőle a gyár.
    Persze ezt én csak így elképzeltem.
  • Romeo One
    "...vagy a forgó csápos Boron hajók. :) ..."

A mátrix őrszemeit bámulta a Boron hajók tervezője, vagy egy X2 béta-teszter tervezte a mátrix gépeit?
  • Romeo One
    Két kérdés:
    1, Az aszteroidák ki fognak merülni valamikor? Ha igen, a bányámat át lehet telepíteni másikra?
    2, Nektek is van a képernyő jobb alsó sarkában egy picike kis vonalas figura? (X2 alatt nyilván). Mi lehet az?
  • Romeo One
    Különben is, az este úgy fejeztem be a menetet, hogy pont elvették az Argon vadászengedélyemet. Pedig esküszöm, csak egy egészen picit pörkölte meg az ID az egyik állomást...!
    Tisztelt Bíróság, tehetek én arról, hogy a hülye khaak M3 pont arra menekült???
  • BaLeeX
    Jaja, Intel Inside anim most nekem is beugrott. :)
    És tényleg sokkal szebben ki voltak dolgozva a hajók és sokkal űrhajósabbnak tűntek mint pl. az általad említett Pegasus vagy a hullámzó Dolphin vagy a forgó csápos Boron hajók. :) És nagyon jó volt az anim amikor lehetett látni, hogy csak a pajzsot lövöd mert ilyen kékes felvillanások voltak a hajó oldalán aztán ha elfogyott a pajzsa azt hamar észrevetted. :)

Na de óvatosan ezzel a régi szép grafikákkal, mert pl. pár éve az NFS első része volt emlékeimben, hogy milyen gyönörű volt meg ilyenek aztán megláttam egy gépen és: "Mi ez a szar?" típusu mondat fogalmazódott meg bennem. :)
    Mindenesetre abban az időben nagyon szép grafikája volt. És ha flottád nem is lehetett, de fel lehetett bérelni hajókat, akik veled repültek és védték akit kellett, vagy harcoltak veled együtt.

Na azért az X2 is nagyon ottvan a szeren nem kell félni!
    Sőt, ha majd kijön az X online és addigra otthon lesz valami fejlettebb net, mint a dialupom és gagyogok is már valamit angolul végre akkor azt tuti játszani fogom. Mert ha legalább ennyire jó lesz, mint ez csak Online-ba az egész akkor ütni fog mindent! És ugye az online játékok előnye, hogy folyamatosan tudják bővíteni és változtatni benne dolgokat.
  • [NST]Cifu
    Csak vigyázz, mert olykor a kalóz ill. khaak szekrotokban is vannak Argon hajók.
  • [NST]Cifu
    De a Privateer 2-ben nem lehetett flottád. :)
    Amúgy tényleg ász játék volt, akkoriban iszonyú szép és látványos grafikával, volt még valami története, meg minden.
    Mondjuk az űrhajók kinézete terén még talán jobb is volt, mint az X2, itt sajnos sok hajó olyan amorf, vagy éppen jellegtelen alakúak, hogy csak na (pl. elsőre példa Paranid Pegasus, a másodikra meg a TP-osztályú hajók).

Amúgy a Privateer 2 nekem is Rip-ben volt meg, mert emlékeim szerint 4CD-s volt a játék - viszont így folyton nézhetted az Intel Inside animot... :)
  • Romeo One
    Tehát khaak fertőzések és fölöslegessé vált kalóz szektorok ellen kiváló...

No akkó gyakás...!
  • BaLeeX
    Gépelni nem tudok (sose tudtam) szóval sorry.
  • BaLeeX
    Pontosabban: Akko' nem is köll!
  • BaLeeX
    WOW. Nem akko' is köll M2.

Ez a játék engem az elejétől kezdve emlékeztetett kicsit a Privateer2 The Darkening (?) című játékra. Az volt teljesen hasonléó játék, kereskedni lehetett, király hajókat lehetett venni (talán foglalni is?) a rendőrség fejpénzt fizetett a lelőtt kalózokért, volt rengeteg fegyver. Elég régi játék (kb. 95-97 körüli) de emléxem, hogy vagy 3x elővettem és újra kezdtem vele játszani, pedig még abból az udőből való volt amikor mindenki csak RIP-ekkel játszott és egy CD-n volt vagy 50 játék és a történetekből sokat nem sejtettünk sohasem mert a videók meg a zenék sosem voltak bent a ripben. :)
  • K.András
    Az sem :)
  • BaLeeX
    TP sem tud beléjük dokkolni?
  • hork
    Mostanában szüneteltettem a játékot, inkább elméletben szakértek csak Azért is, mert amúgy 100%-ban linuxot használok, és rühellek rebootolgatni winbe. De nem állom már meg sokáig, hogy ne folytassam, mert M1/M2-m még mindig nincs. Viszont egy TL-t legalább vettem már azóta.