6542
  • [NST]Cifu
    A hajók adatai

A Mercury-ra nem lehet felrakni a Minning Laser-t, az Argon hajók közül csak az Argon Mommoth-ra lehet.
  • Hmuda
    Ah okés.

Más: hogyan használhatom a bányászlézert? a freight bay-ben rámegyek az install-ra, de lézernek akarja berakni, amit sajna nem enged a teherhajómra rakni. Most akkor lehet-e a Mercury-ra rakni vagy ha nem, akkor mire?
  • [NST]Cifu
    De elpusztíthatják a szektorban lévő gyárakat. Olykor kalózokat és Khaak-okat is látok gyárakat lőni...
  • [NST]Cifu
    Kegyetlenül elegem lett ma a játékból...
    Rövid úton 4 teherhajót vesztettem el a Khaak-ok miatt, kettőt úgy, hogy a szomszéd rendszerbe voltam, de ettől függetlenül még Jumpdrive-ot is használtam, mégse értem oda időben.

A legdühítőbb pedig az, hogy ha már 1x nincs egy rendszerben elegendő védőhajója az adott fajnak (ugye inkább a fontosabb szektorokban látni nagyobb hajókat), akkor legalább fizessenek a védelemért. Hiába rakok le egy Centaurt oda, hogy védjen, pénzt az általa kilőtt hajókért nem kapok! Az pedig, hogy a saját hajóim útvonalán minden szektorba lerakjak egy Centaurt, kissé nagyon költséges dolog...

Sose lesz így TL-em...
  • Hmuda
    Hát ha a gép nem építkezik akkor nem fog változni. :-)

Köszi.
  • [NST]Cifu
    -A megvásárláskori állapotot mutatják, tehát igen.
    -Sajnos nincs, nekem simán ment a tutorial...
  • Hmuda
    A megvásárolható térképek mindig teljesek?

Valakinek ötlet a tutorial hibájára?
  • Hmuda
    Hm. Meg se néztem a bázis árulistáját, azt hittem, hogy csak szokásos termékek vannak (EC, Cahoona, stb). Kösz az infót. :-)))
  • Valen
    HMUDA, mikor a tudóst elhozod a bolygórol, s megtámadnak, utánna mikor bedokkolsz a Terracorp HQ-ra, hogy beszélj a Kho-val. Azelött a HQ-n add el a hajóról a cuccokat, s utánna beszélj a Kho-val.
  • K.András
    mikortol is szedhetjük??
  • Arden
    Meg találtam orosz barátainknál a Trade Command Software Mk3-at.
    Nemsokára letölthető lesz a Spacegames oldalról.
  • K.András
    Hát végül is mindegy,mondjuk én tovább csinálom igy :)Most megyek venni mommoth-ot,aztán dobálom tovább a gyárakat,70 van szeretném ha estére egy 80-90 lenne...
  • Hmuda
    A megvásárolható térképek mindig teljesek?
  • Hmuda
    Köszi, ha ezt tudom, akkor előbb is megcsinálom (bár úgy rémlett, hogy régebben nem lehetett a tudóssal sehová bedokkolni és fegyverek meg pajzs nélkül 5 másodpercig nem bírnám ki a támadást, amíg megjön a megmentőm).
  • Valen
    nem vagyok Teladi, hogy 1 óra alatt minél többet keressek :))

80 x 500.000 crd = 40.000.000 1 óra alatt :)) (1 óra SETA)
  • Valen
    oyl = oly
  • Valen
    80 gyárnál már oyl mindegy, hogy 1 óra alatt 1 gyár 1 Millát vagy 500e-t keres :)))
  • K.András
    Na de azzal is számolj hogy rengeteg haszontol esel el ezáltal,legalább a kihozhato haszon felét fogja ez elvinni szvsz,tehát ha idáig kerestél 1 ora alatt 1 millát akkor ez már csak 500 ezer lesz.
  • BaLeeX
    Az elején én azt csináltam, hogy eladtam az Expressről a pajzsokat amit adtak és mentem vettem egy Boron Mantát (Argon Express is jó, csak abba 750 egység fér, viszonr rámegy 3x25MW pajzs de az elején ez téged nagyon nem fog kisegíteni). Mentem kereskedni az Ore Beltbe, ahol lehet pl. Warheadod szállítani a Rakétagyárba csak egy idő után bedugul, ezután ugyanitt lehet Energy Cell-el kereskedni vagy még a környező szektorok sem voltak ebben rosszak (pl. Red Light ha jól emléxem). És jó 1-2 óra játék alatt össze lehetett hozni plusz 3-400 ezer kreditet a meglévő mellé amiből tudtál venni egy SPP-t Argon Prime-ba mellé még két Argon Express-t vagy Boron Mantát és leraktad a gyárat Kingdom's Endben. Kettő hajó eladta az EC-t, egy meg hozta a kristályt. Vársz egy ideig SETA-ban és elkezd jönni a pénz. Aztán eldöntöd mit csinálsz vele. Jó 7-800 ezerből lehet venni egy SPP + 3 TP teherhajó kombinációt és lerakni mondjuk a Red Lightba vagy a másik mellé aztán onnantól már elég jól beindul a pénz.
  • Valen
    hmuda> Csináld meg a tudós missziót, s mielött a Terracorp HQ-n bejelentkeznél, hogy meghoztad a tudósokat, adj el róla mindent (fegyver + pajzsok) ezzel lessz kb. 400k credited, amiből bérelj egy argoon Mammothot Argon Prime-ban, vegyél egy SPP-t Argon Prime-ban, s vidd fel Kingdom End's-be (ez szumma 280k körül van. A kapott hajót javisd meg egy kicsit (Shipyardon vagy Dry Dock-ban/Wharf-ban), hogy mennyen valamennyivel, s kezd el az SPP-t beüzemelni (veszel bele Crystalt vagy 10 db-t, s az EC-t meg eladod Kingdom End's-ben 20Cr feletti áron. ezt párszor megycsinálod, s folyamatosan veszel kristályt az SPP-hez, mellette a Mercuryt is feljavíthatod (az Argon Discoverert NE ADD EL), akkor egy idő után lesz annyi pénzed, hogy a Mercuryt lecseréld egy gyorsabb hajóra vagy vegyél mellé egy másikat (te beszerzed a Crystalt, a másik meg eladja az EC-t 22-re beállított áron :))

Én így kezdtem el, s mostmár 80 gyáram van (40 SPP + other) meg 40 kereskedő hajó (főleg anyag beszállító) meyeket szépen lassan leredukálok 10-re :)), inkább a civil kereskedőkre építek, mert ők ugyanúgy megveszik, mintha én adnám el, de legalább nem nekem fáj, ha lelőnek egyet közülük :)))
  • hork
    A PSG-t kicsit visszafogták az 1.2-ben (vagy az 1.1-ben már?), szal kisebb a lelkiismeretfurdalás már miatta A strafe drive se 1000-el repít, az jókora bug volt.
  • hork
    Hja az a Teladiknál kapható, az equipment dockokban. Legközelebbi Ceo's Buckzoid, aztán Seizewell, Ministry of Finance, Company Pride, Two Grand stb.
  • Asmodeus84
    Ok, nagyon szívesen. A nevemben csak azért van 84 mert vki lefoglalta előttem a sima változatot.
    Végre tudtam venni a Centaur mellé egy Nemesist is! Gyorsan összedobtam rá a megfelelő fegyverzetet és ünneplésként lezúztam vagy 5 Xenon K-t. Tudom-tudom nincs PSG, de olyan jóóóól esett.
  • K.András
    Ha jol emlékszem Ceo's Buckzoid-ban is lehet kapni...
  • Hmuda
    Na azt merre szerezhetem be? A kezdőszektorokban még nem láttam.
  • hork
    Beleszámít, de többet kapsz értük, ha külön eladogatod őket equipment dockban.

Mivel a kereslet-kínálat határozza meg az árakat, egy-egy trade-route hamar rossz üzletté válik. Amit én csináltam a játék legelején: nekiindultam, és szektorról szektorra másztam, minden egyes szektorban (ahol lehetett) vettem olcsón EC-t, és eladtam minél jobben, általában 20 fölött. A best buy/sell locator nagyon sokat segít, mert nem kell keresgélned a legjobb vételi és eladó helyeket.
  • Hmuda
    A lenti kérdésemhez még vegyétek ezt:

A hajók eladásánál az árba beleszámít a felszerelt cucc, vagy azoakt előbb érdemes eladogatni és utána elvinni a kikötőbe?
  • Hmuda
    Van valakinek jó ötlete egy kezdő traderoute-ra? A boron tudós leszállításáért kapott hajóm van, 350 raktérrel, egy-két extrával, de eddigi legjövedelmezőbb út amit találtam az a Red Light szilikon bányája és az ottani felvevőpiac volt, de a bánya annyira ratyi, hogy alig termel valamit és órákat kell várnom (10X-es gyorsítással), hogy elfogadható vételárat csikarjak ki belőle.
  • BaLeeX
    Hát ez kibaszás. Mondom bemegyek egy Xenon szektorba mondom rendet rakok, a rendrakás még menne is de a Xenon J-ket nem lehet lelőni...
  • BaLeeX
    Na most meg megy a hang...
    Szegény Xenonok...
  • Hmuda
    Sajna 1.0-val se tudtam végigvinni, mert annó annyira akadt, hogy még minimum grafikán a tutorial is játszhatatlan volt, úgyhogy a felénél abbahagytam. De most gondoltam jó lenne befejezeni. Gondoltam...
  • hork
    Hát kb. az a lényeg. ezen túl sajna passzolom, hogy miért szarakodik a hang. Hmuda: 1.0-val tutorialoztam én is csak anno, szerintem elég azt egyszer végigvinni. Főleg, ha xtension-özött is előtte az ember.
  • Hmuda
    Csak nekem töketlenkedik a progi az utolsó tutorialban mikor arra kér, hogy adjak 10k creditet az állomásnak és rakjam maximumra a nyersanyag-vásárlás összegét? Mindkettő megvan, de semmi nem történik azon kívül, hogy a két hajó folyamatosan hozza a cuccot és ész nélkül készül a cucc, de a tutorial nem megy előbbre. Az 1.0-val nem volt ilyen gondom.
  • BaLeeX
    Nem tudok angolul nagyon ez azt jelenti, hogy bizonyosodjak meg róla, hogy fel van-e installálva a WMFdist.exe az X2 lemezről?
    Mert ha ezt jeleni akkor fent van, mert telepítéskor rákérdez erre a windos media codec felrakására és felrakattam vele az előbb raktam újra. De semmi gond nem volt eddig, most pedig az első lövésnél elmegy a hang.
  • Valen
    nálam sem :))
  • hork
    Az egosoft fórumon ilyet írnak a hang problémára:
    "Please make sure that you have installed WFMDist.exe, this file is included with the X2 disks."

Gőzöm sincs, megoldja-e, nálam nem volt még ilyen gond.
  • BaLeeX
    Újraraktam a játékot és van hang de csak addig, mint eddig. Pl. simulator Pilote Lincece Test. Elkezdem megy a pofázás rendesen aztán amin lövök egyet hang elmegy és vissza se jön.

Na most mi a tökömet csináljak?
  • Valen
    Asmodeus84>

Köszönöm az X*BTF-et, meg az X-Tension-t, mind2 megy.

Mégegyszer 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000+1 köszönet :))

M2-be azért kell 1 db Nova, hogy az EC-t tudd mivel belevenni :))
  • BaLeeX
    Na most megy el a játék a picsába!
    Végre megvan az Odysseusom úgy ahogy fel is van fegyverezve, direkt le volt tekerve a hang mert amig vettem a fegyvereket rá addig tvt néztem. Aztán végre fel van fegyverezve, mondom megyek írtani, felhangosítom a hangszórót és NINCS HANG!!! Egész eddig semmi ilyen probléma nem volt! Ki a játékból winamp indít, semmi hang, elindítom a hangkártya kezelőjét megszólal a zene. Na, restart, játék elindít menü alatt végre van hang, mondom még szerencse, erre játék betölt és SEMMI!!!
    Faszomat, most itt állok az egy hét alatt összeszenvedett hajómmal és elment a hang ebben a kibaszott játékban, megőrülök komolyan mondom!
  • kisviku
    Más, egyelőre még nem válaszolt az Egosoft, úgyhogy kénytelen leszek más címeket is keresni.
    Vagy csak egyszerűen megrendelem ahogyan gondolom, azt majd meglátjuk mi történik....