6542
  • [HUN]PAStheLoD
    jó .. kösz szépen neked is meg Romeo One nak a segítséget .. hazajöttem kipróbálom :]
  • Asmodeus84
    Rád pedig haragszom ám! Lenemecsekezel az Xtension topikban. Engesztelésül elküldhetnéd az X-Shuttle fellelhetőségét. :))
  • Asmodeus84
    Hehe, ha én bemegyek egy Xenon szektorba a Nemesissel, akkor a Xenon K-k futnak előlem.

Most, hogy van TL-m elkezdem belakni a Rolk's Legacyt. Már majdnem minden alapgyáram megvan. Kérdés: van a közelben max 2 jump) megfelelő Silicon Asteroida?
  • Valen
    nem , az 5 db M2-esemmel mentem bosszút állni

mind túlélte (egyiknek ment le a pajzsa 70%-ras (ezzel mentem én )
  • [NST]Cifu
    5db M2 minuszban? :)))
    Szép eredmény, mivel futottak össze? Egy Split Jaguarral?
  • Valen
    csak ki akartam próbálni vmit, de nem nyert, így végül visszatöltöttem és megbosszúltam az 5 db M2-esemmel :))
  • Valen

lemaradt
  • Valen
    lehet, akkor Romeo One helyére illszd be InstCIFU
  • [NST]Cifu
    Ez nem nekem szólt? :)
    A Xenon K-k elöl én is inkább futkározni szoktam - éppen emiatt cseréltem most le a Centaurt egy Split Dragon-ra, az már 324-el húz el....
  • Valen
    Romeo One: Igen kellemetlen, de Én már haltam meg M6-os Centaurral csata közben (szar érzés :)) igaz vagy 10 Xenon K ugrott rám a szektorban (175 km/h vs 300km/h) :))
  • Valen
    Rusy:

A rudder optimalization-nal lehet rajta finomítani (de csak módjával) és az egeret/billentyűzetet messziről kerüld el az űrhajó irányításánál :)) (ha van Joy-od azt használd
  • Romeo One
    Majd ha a keservesen összegyűjtött utolsó filléred is benne lesz a 2 millában, te is idegeskedni fogsz.
    Az egyik SPP-től az összes pénzt elvettem, mert 4000 fölött volt a raktárkészlete, és arra játszottam, hogy mire eladja, lesz annyi a számláján, hogy újra venni tudjon kristályt.
  • Valen
    [HUN]PAStheLoD>

Annál a küldetésnél, ahol az expressel kell menned, azt csináld, hogy mikor visszamész az Elena Kho-hoz, akkor mielött beszélnél vele add el a hajóról (express-ről) a pajzsot, fegyvert!!! ekkor lesz egy kevés zsebpénzed (400e credit) amiből már elindulhatsz kereskedni.

Az EC-t ne a Terracorp HQ-n próbáld eladni, mert annak nincs értelme!!!

Vedd meg a Solar Power Plant-ben olcsón (9-12)
    és add el a többi gyárban drágán (NE A TRADING DOCK-ban)(18-22)

A gyár vásárlás meg 1x:

Béreld fel a sektorban lévő Mammoth/Orca/Elephant/Hercules/Albatross hajót (ugrásonként 1000-5000 EC a fuvardíj!!! (kijelölöd, odamész 7 kilcsire és "C" és "1" - "1")
    utána megadod neki hogy menjen el a sektorban lévő ShipYard-ra ("C" utána "1" - dock to --> kiválasztod a szektort (a jelenlegit) és stationt.
    Ekkor odamegy és bedokkol, ekkor kijelölöd/bedokkolsz a Shipyardra, és megvezsed a kívánt gyárat.
    Utána megadod a teherszállítónak "C" utána "1" go to position --> kiválasztod a sektort (ahova a gyárat rakni akarod) és a NUM 8,6,4,2 billele a poziciót a rendszerben.
    Utánna átmész a rendszerbe a hajóddal és megadod a transzporternek "C" - "1" - drop to - hogy hova tegye a gyárat (szintén a Num billentyükkel)
  • Rusy
    Hát én nem tudom megszokni az irányítást, pedig jó game csak idegesítő inkább a fejemet verem a falba...
  • Romeo One
    ?????????????
    Na, akkor kezdjük előlről: Azt a hajót azért kapod, hogy a tudósokat visszavidd Elenához. Nem időre megy, de ha az AI észreveszi, hogy mást csinálsz, azonnal elveszi.
    Tehát: visszaviszed a tudósokat, a csaj hálás lesz, és kapsz egy hajót, amivel már kezdheted a szállítást. Először csak egy szektoron belül, mert egy lassú, lepukkant bárka. Aztán feljavítod, és terjeszkedhetsz.
    Kiegészítő javaslat: Mikor kikötsz, MIELŐTT beszélsz a csajjal, add el róla a két pajzsot, és az ágyút. Lesz 400E Cr. Ebből már nekikezdhetsz...
  • [HUN]PAStheLoD
    szép a the end :P
  • [HUN]PAStheLoD
    ehh :DD 2 milla ide v. oda :P
    asszem kerek 1004 Creditem van :DDD
    max. ujrakezdem ..
  • [HUN]PAStheLoD
    nem eltűnt .. hanem elvette a játék :] mivel nem az enyim volt csak vezettem ... kösz a jó tanácsokat! Majd csinálok 1-2 gyors küldetést meg reménykedek a lottóban :) amugy aki azt megnyerte leírhatná hogy amint veszel számot 1-ből tudod hogy nyertél -e vagy sem ..

ha van 1 rakat lém hogy veszek gyárat / bányát .. SPP-t ?
  • [NST]Cifu
    Úgy veszett már el M6-od, hogy te ültél benne? Mert nálam még nem esett meg ilyen. :)

Az viszont tény, hogy az AI olykor érdekes dolgokat produkál... :(
  • Romeo One
    Ja, majdnem elfelejtettem, a kiscsaj tényleg nem hazudott, a boronoknál tényleg jól fogy az energycell!
    Meg a soya husk, bár ott ki kell használni, hogy az AI hajlandó veszteségesen üzemeltetni a szállítmányozást. Ugyanis a saját gyáraimból 540-ért veszik, viszont egyetlen gyárban sem láttam 390 fölötti árakat. Ezért a Soyerymhez egyikhez sincs eladóhajóm. Egyszer láttam csak 30 egység fölé menni a raktárkészletet, amikor az elején véletlenül NO-ra állítottam a más fajokkal való kereskedést. A frász jött rám, hogy fölöslegesen toltam bele 2 millát, míg észre nem vettem...
  • Romeo One
    Az áruk, nyersanyagok ára mindig attól függ, hogy az adott gyárban mennyi van belőle készleten. Vagyis ki kell nézni egy olyan helyet, ahol kevés nyersanyag van, mert ott adják érte a legtöbbet. És egy olyan gyárat, ahol sok a késztermék, mert ott veheted meg a legolcsóbban. Ezért nincsnek állandó traderoutok, hiszen az árak emiatt állandóan változnak. A nyakadon meg nem maradhat, mindenképpen el tudod adni, legfeljebb ha nincs türelmed kivárni/megkeresni a legjobb helyet, kicsi haszonnal. Az express eltüntetése érdekes, a Kingdom's End a környék legbiztonságosabb szektora. Egyszer láttam ott egy khaak clustert, mire odaértem a szektor északkeleti sarkából (!), a Boron anya/csatahajó darabokra lőtte az egészet!
  • Romeo One
    Én is így szerettem volna, de a khaakok másképpen gondolták. Akkor a Mako volt a legerősebb hajó, amit meg tudtam venni. Muszály volt, zaklatták a gyáraimat és a hajóimat. Így aztán ezzel kellett megtanulnom harcolni. Sikerült is, bár ennek elég sok visszatöltés volt az ára... De már eljutottam oda, hogy a khaak M3 csak 1 pálcikás... :)))
    Na jó, kivéve, ha szembetámad, akkor jumpdrive!
  • K.András
    El kell szomoritsalak,nekem idáig kettö M6-ot löttek le a khaak-ok.Lehet tele volt hornet-el,de én csak pislogtam hogy leszedték.De már nem idegelem magam vele,járulékos veszteségnek fogom fel, vissza se töltöm veszek helyette másikat...
  • Romeo One
    "Randomba veszi el a cuccot amikor atkerul hozzad. Biztos vagyok benne."
    Mivel a tapasztalat a legfontosabb, hiszek neked...
    De lövöldözéstől is sérülhet, ez az ellenfél backturretje miatt a saját tapasztalatom. De mondom, elhiszem, hogy a maradékot randomban veszi el. Viszont akkor qrva mákom volt, hogy a Bayamonon rajtahagyta mindkét pajzsot, és mind a négy ágyút!
  • cifuatwork
    Én éppen ezért az első adandó alkalommal vettem egy Centaurt (nem is volt eddig M4-em vagy M3-am), ezt nyugodtam lőheti akár egy teljes Khaak cluster is, esélytelenek. Persze azért a Xenon K-k elöl futni kell ezzel is :)))
  • Romeo One
    Normal.
    A Paranidoknál lehetett 2-3 darabbal több, előtte már lőttem kalózt, khaakot, és nem figyeltem, hogy paranid szektorban vagyok-e, de a Spliteknél még sosem jártam addig, csak a Discovery-s korszakomban, akkor meg ugye kis csatát kis ívben, nagyot meg nagy ívben kerültem...
    És baromira megdöbbentem, amikor egyetlen kalóz után docking granted lett.
    Szerintem ez utalhat arra, hogy más szektorokban elért légigyőzelmeid sokkal kisebb mértékben beszámítanak a többi fajnál is!
    Ja, és azoknak, akik még nem tartanak itt: ha elfogod a kalózhajót, az SEMMIT sem számít ebből a szempontból, csak ha lelövöd!
  • kolbaszosfank
    ROMEO ONE:
    "Szerintem nem utána, közben. Ugyanúgy, ahogy a saját hajón is damaged, destroyed egy-két cucc, ha soxor eltalálnak. Saját megfigyelés, hogy a Pirat Ship hátsó ágyúja előbb-utóbb elhallgat. Gondolom, neki akkor destroyed. Tehát nem véletlenszerűen..."

JObb lenne ha igy lenne, de NEM

Neked bizonyitek kell, nem igeret , hat tessek:

Szval az ION DIS-nek van 1 olyan kellemes mellekhatasa hogy
    nem pusztitja el a hajon talalhato cuccokat, hiaba hogy
    ez lenne a logikus. De nem. Tehat a 3db. 25 MW pajzsot csak
    "leszivja" de nem pusztitja el. BIZONYITEK: sajat hajodat
    sutogessed fel oraig ION DIS-sel. Semmi sem fog rajta
    megserulni. Kiprobaltam.

Nomost ha szemfules vagy es abban a pillanatban kinyitod a
    target infot amikor nullazodik a pajzsa elkaphatsz 1 olyan
    pillanatot amikor azt latod hogy a hajo meg az ellenfele
    3x25MW, majd azonnal valt a kep, a tied, de mar nincs rajta
    semmi. Randomba veszi el a cuccot amikor atkerul hozzad.
    Biztos vagyok benne.

KISVIKU:
    "Lehet esetleg M1 és M2-es hajót is elfogni így?"

M1,M2,M6 ot nem lehet elfoglalni, a hivatalos magyarazat
    az erre hogy tobb fos szemelyzet van rajta, tehat nem 1
    ember donti el hogy katapultal-e, ezert mindig marad
    legalabb 1 HOOS aki kitart az utolso percig

Kolb.
  • Hmuda
    Kösz a válaszokat. :-)
  • Romeo One
    "A komolyabb csatához legalább egy M3-as vagy M6-os hajó illendő..."
    Én M4-el dogfightoltam a legjobbakat. Csak a kicsi pajzs miatt nagyon észnél kell lenni. Mindig hátsó légtérből támadni, közelről lőni (300-600m), nem hagyni kifordulni, és a strafedrive is javasolt. És sohasem harcolni kettőnél több ellen!
  • cifuatwork
    Milyen nehézségi fokozaton? :)
    Én Normal-on játszom, és nekem a lent leírt mennyiség kellett...
  • Romeo One
    Pont fordítva tapasztaltam. Paranidoknál 4 vagy 5 kalóz TS, Spliteknél 1 (egy!) db kalóz TS elegendő volt ahhoz, hogy dokkolhassak.
  • Romeo One
    Egyrészt fejlődik a harci rangod, másrészt pedig annál a fajnál a rangod, ahol lelőtted. És talán sokkal kisebb mértékben a többinél is, mert nekem a split rangom is nagyon-nagyon lassan, de fejlődik, pedig nem is emlékszem, mikor jártam náluk utoljára...
  • Romeo One
    "Ja es a genyo program miutan a pilota katapultalt,
    VELETLENSZERUEN elpusztitja a hajon talalhato
    cuccost"
    Szerintem nem utána, közben. Ugyanúgy, ahogy a saját hajón is damaged, destroyed egy-két cucc, ha soxor eltalálnak. Saját megfigyelés, hogy a Pirat Ship hátsó ágyúja előbb-utóbb elhallgat. Gondolom, neki akkor destroyed. Tehát nem véletlenszerűen...
  • Romeo One
    Először a Mako ID+GIRE variációt próbáltam, de nekem legjobban a 2BPAC+2APSG jött be a Bayamonnal. Ezzel kb 60-70%-os elfogási arányt produkálok. (A többi lelövés.)
    Általánosságban olyan fegyverkombinációt érdemes használni, ami többet szed le a pajzsból, és kevesebbet a hullból. Ez nemcsak hasznosabb, mert jobb állapotú hajód lesz, de az AI hamarabb kiugrasztja a kalózt.
  • Romeo One
    A hajók elnevezését egyszerűen megoldottam:
    Azonos feladatkörre ugyanazt az általam optimálisnak ítélt típust használom
    Romeo Vulture 05
    Eladóhajó az 5. számú gyáramhoz...
  • Romeo One
    Meg kipróbáltam a Novát is. Az megnyugtatott, hogy a Khaak M3 nem intézett el egyetlen lövéssel, de az egyik kedvenc, és igen hasznos szórakozásomnak befellegzett. A kalózhajók elfogása. Gyakorlatilag 100%-os lelövést produkálok, akármilyen óvatosan lövöm őket, hamarabb kipusztulnak, minthogy rájöjjenek, hogy ők nekem akarják adni a hajót...
  • [HUN]PAStheLoD
    újabb láma kérdés :]

már sikerült elérnem hogy ne diavetítés legyen a game (win reinstall) aztán most már a roncs kaput kell megkeresni de odamegyek és bumm :D
    aztán pénzem meg nem van :(
    mikor mondta a TerraCorp alelnöke .. az a Elena Kho hogy vigyek EC-t mer az mindig kell a Boronoknak .. vittem minden pénzemért .. de nem vették meg :( szal rajtammamardt aztán meg még azt az Expresst el is tüntették szállítmányostul .. na szal így állunk :]]
    aztán megpróbáltam a Traininget .. az Economy-t van pénz csinálom amit mond .. aztán egyszercsak ellhalgat az Inspektor .. és nem jön több csinálni való .. lényegtelen gondoltam majd lesz vhogy ... van ott 250000 Cr-em de ez a gyárvásárlás nem tiszta dolog nekem .. majd holnap nekifutok még 2x :D
  • Romeo One
    Kipróbáltam Xai-t. Azonnal előhozott egy 1.0-ás problémát, hazavágta a joyomat. Igaz, hogy alaphelyzetben rángat, de legalább jobbra csak 30-50%ig lehet kitéríteni. Csak a winfos újraindítása segít!!!
    Szóval ledúrtam, így sem az igazi, de legalább harcolni lehet...
  • Valen
    most is fainul működik nekem , pedig még csak nem is eredeti amerikai
  • kisviku
    Tűkön ülök már, hogy mikor érkezik meg szeretett kis X2-m... :)
    Na és akkor fogom újrakezdeni, azt garantálom,mert akkor már fainul fog működni....