X2-The Threat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az igen! Úgy tûnik nem lesz elég pénzem a jövõ hét végéig se, akkor pedig lehet újra tanulni 😞.

What\'s your excuse?

K.András
Szerintem semmi köze a realisztikusságnak ahoz amiröl beszéltem,csak a bolygokra valo leszállást üzletelést hiányolom,ennyi.Nem akartam én ezt tulspirázni hogy szökési sebbeség meg hasonlok...Egyébként a sebbeséget azt nem jol számoltad ki,ugyanis az a max 1000 az nem ezer mivel nem km/orában számolják hanem km/sezura,meg másként telnek az orák a játékban mint a valos idöben,anno beraktam hogy megy de akkor mégegyszer mert ismétlés a tudás anyja 😊))
Egy gyors számitást is végeztem és a leggyorsabb hajonál igy néz ez ki:
60 / 1.7 = 35.29 x 60 = 2117 x 1000 = 2117647km/földi ora

Tehát egy földi percben eltelik 35 sezura 1 orában 2117 sezura és ha azt megszorzom a hajo sebbeségével 1000km/sezura akkor megkapom mennyivel megy oránként a hajo,szerintem a sebbeségel nincsen baj 😊))

s/m/h/d/y as in Earth seconds/minutes/hours/days/years

Sezura = the smallest, mercantile time unit; it equals roughly 1.7 s
Mizura = 96 Sezuras = 163.2 s = 2.72 m
Stazura = 96 Mizuras = 15667.2 s = 261.12 m = 4.352 h
Tazura = 7 Stazuras = 109670.4 s = 1827.84 m = 30.464 h = 1.27 d
Wozura = 7 Tazuras = 8.89 d
Mazura = 7 Wozuras = 62.23 d
Jazura = 8 Mazuras = 56 Wozuras = 392 Tazuras = 497.84 d = 1.36 y

Teladiknál meg igy nevezik:
Quazura = 22 Mizuras = 3590.4 s = 59.84 m = curiously enough, this is almost ONE EARTH HOUR.
Inzura = 8 Mizuras = 1305.6 s = 21.76 m
Sun = 1 Jazura

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Ja mióta találkoztam a Khaak M2-esekkel, kicsit átértékeltem azt a véleményt, hogy nem igazán van szükség M2-es hajókra... Brutállatok a rohadék khaak lézerekkel.

Akkor építkezz még. Nekem 45 gyáram van, de capital shipekbõl még most se vagyok nagyon eleresztve 😊

Hogy a túróba van neked ennyi capital shiped? Én megõszülök mire a 4 gyáram (SPP KingdomEnd, SPP LuckyPlanets, CF Rolk'sLegacy, SOY ParanidPrime) minimális profitot produkál. Szegény kalózok már biztos sorsot húznak melyikük repüljön ki az állomásról, mivel kínomban lepetéztem egy kalózbázis mellé, hajóelfogás/lelövés végett 😊.

What\'s your excuse?

K.András
Jaja már észrevettem utána egyböl hogy ott lehet kapni😊
Nekem APPC 5 ora alatt dob ki egy egy darabot magábol,most tartott ott hogy mindjárt elkezdi gyártani az elsö darabot 😊 (gondolom BPPC meg 10 oránként ad egy db-t)...
Meg nézegettem a nagy hajokat is,és arra jutottam hogy M1-böl talán a ZEUS-t volna érdemes elöször majd beszerezni(jo soká lesz még),annyi fegyver megy rá mint bármelyik M2-re(6 turret van) plusz még 82 hajo fér bele ja és 6 db 125 mw-os pajzs megy rá,mindez alig 90 milla plusz a járulékos költségek, felszerelés stb...

Annak idején írtam a Lasertower Factoryról.
Akkor azt hittem, az a leghosszabb idõ, mert az két óra alatt gyárt le EGY darab lasertowert.Igaz, én mindig el tudtam adni, de hogy mennyit keresek rajta, azt még nem számoltam.
Ha meg nem tudom eladni, akkor meg jó lesz védelemnek...
De ez a Gamma PPC...ez igen! Jó itt sem vártam hogy óránként vagy félóránként szarjon ki egyet magából, de ez a 20 óra....kinek van ideje megvárni? Még SETA-val is...

Valen
na vettem GPPC gyárat (boron-oknál lehet venni, a következõ rendszerekben nézzétek meg a shipyardon hogy lehet-e kapni:

Lucky Planet, Ocean of Fantasy, Great Reef, Depth of Silence
itt a térkép

kell neki :
EC, ORE, BOFU

Röpke 20:00 óra alatt gyárt le egyet, s mire a hozzávalókat begyûjti 4 hajó, az egy örökkévalóság

mondjuk én Kingdom End-be tettem, mondván van közel minden, de még így is az ORE és a BOFU beszerzés a szûk keresztmettszet.

Másik gond, hogy le kéne gyártanom belõle vagy 120 db-t, hogy minden M1, M2, M6, TL hajómra jusson belõle

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Summa summárum: ettõl még belerakhattak volna bolygókat! :-) Illetve leszállást a bolygókra... Simán belefértek volna... De talán az elõzõ rész hagyományait akarták követni (nem ismerem), vagy csak a Freelancerre nem akartak hasonlítani ebben sem. Piaci pozícionálás vagy mi...
Szóval a játszhatóság figyelembevételével csinálták meg azt, hogy az effektív játéktér egy csomó 100-120km*100-120km-es négyzetre összpontosul. A sebességet is ehhez mérten állították össze. Egy naprendszerben qrva gyors például, ha egy óra alatt érsz el egyik bolygótól a másikig (jelenleg a NASA is csak álmodozhat errõl), de ha két állomás között ennyit kellene utazni, beleõszülnék, és élvezhetetlen lenne a game.
De mi az ördögnek bolygó??? Nem mindegy hogy bolygóra szállsz le, vagy bedokkolsz egy állomásra? A felszínen is ugyanilyen opciók lennének, csak mondjuk ilyen trading post-szerûek, tehát több mindent lehetne kapni, nem csak egyféle árut. Ennyi erõvel azt is kifogásolhatná az ember, hogy miért csak egy kb. 100-120 km*100-120 km-es négyzetben csoportosul minden? Ez sem nem orbitális pálya, sem más... Meg mi az, hogy az ember csak 100-vagy max 1000 km/h-ás sebességgel megy a világûrben? Mihez képest ugyebár? Csak a földön a legkisebb szökési sebesség (ami a föld körüli keringéshez kell) 8 km/sec. 28 800 km/h azt hiszem... Ha realisztikusak akarnánk lenni, akkor maga a játék sem létezhetne, mert mi az, hogy hiperugrás? Olyan állítólag nem is lehet! :-)
Van az a haver, akivel hajót lopott a Julian. Na azt kell megkeresni Antigoné Memorialban, kiválasztod mint targetet, és 8 km-nél közelebb mégy hozzá és megnyomod a "c"-t, communikálni. Akkor mondja a magáét majd felkínálja, hogy menj le a bolygóra. Vagy most, vagy passzolhatod is, hogy visszajössz késõbb, gondolom a pasi addig ott vár rád... De tényleg nem egy nagy szám a sztori...
K.András
Mondjuk nekem ez nagyon hiányzik a játékbol,miért nem lehet bolygokra lemenni,és miért nincsen belölük több???Freelancerféle megoldással lazán meg lehetett volna csinálni hogy bolygora is le lehessen menni...Mondjuk én el tudtam volna képzelni bolygokon valo üzletelést is.
GPPC gyárat nem látott valaki??Mennyibe kerülhet vajon???Egy APPC gyárat már vettem(jo drága volt, 5 milla és lassu is de viszont idövel jol fog jönni és 15 gyár után mondom épitek már egy igazán komolyat)...

Nem kell nekimennia bolygónak. Az egyik beszélgetés után feldobja, hogy leszálsz akarsz e szálni most vagy csak késõbb. Arra már nem emlékszem, hogy kivel kell beszélgetni. Valakit azthiszem keresni kell, de nem biztos. lehet, hogy egybõl beadja a beszélgetést.
ok, tutor elsõ része megvan, gondolom a kövben a menuknel lesz majd hogy kell kiadni masik hajomnak valamit 😛

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Valen
Igaz mire eltártorgott a hajógyárig, addig kényelmesen megcsináltama következõ missiót

K.András
Szimulator rész a tutor...

K.András
Amit most kaptál hajot az egy nagy romhalmaz, le van sérülve alig tud menni,jo ha kapsz érte 5000 cr-et szerintem nem is érdemes vele foglalkozni,én anno kiadtam neki hogy menjen egy hajogyárba aztán el is adtam szépen...

tutor???
én aszitem csak anyi van amenyit game elején elmakog a muki 😄D

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

K.András
Meg szerintem feltétlen csináld végig a tutorokat, van egy olyan sanda gyanum hogy kihagytad 😊

K.András
Hát az igazság az hogy ebben a játékba hetekig tart mire egy jo hajot összehozol,ha nem akarsz kereskedni utána gyártani akkor szerintem joval tovább fog tartani nem beszélve arrol hogy nem lesz bevételi forrásod,most gondolj bele,valahogyan szerzel pénzt egy boron ray-re és mondjuk harc közben megsérül akkor miböl javitattod meg?1% javitás 500 ezer cr-be kerül a ray-nél...Szal gyárak nélkül igazán nehéz lenne fentmaradni,hanem lehetetlen...

még egy kérdés:
eléggé kezdõ vagyok mgé ebben a gameban, most ott tartok hogy kaptam mégegy hajot a scout vagy mi mellé, naszóval mit lehet kezdeni két hajóval? adjam el az egyiket? vagy be lehet allitani hogy segitsen nekem vagy mi?
ja a másik meg hogy muszály ezt a kereskedõsdit csinálni hogy az ember pénzhez juson vagy lehet valami harciassabb modon is pénzhezjutni? (ja meg hogy lehet e hogy végig egyedül vagyok és nem állitok fel kereskedõflottát mint ti meg hasonlok 😛)

ok, thx

Valen
a options men-ben (ESC) be lehet állítani a SETA gyorsítását 2-10x, alapban 6x-ra van állítva

ja és hol látom hogy hányszorosra van állitva? mert én max abbol tudtam leszürni hogy menyivel gyorsabb hogy menyivel gyorsabban pörög a távolság valamihez képest 😊

Valen
hát, kérdezd meg az Asgardokat 😊

de komolyra fordítva a szót, a SETA tökéletesen elég nekem.

beállítod 10x-re és kész.

kérdés: van valami mód "rendes" idõgyorsításra nem csak erre a j betûsre vagy miylenre, mert elég uncsi hogy 2. küldi abból áll hogy 2 órát azzal töltök hogy utazgatok jump gate-tol jump gate-ig 50 sectoron keresztül... 😞

Hentes: Transporter Device 2 dologra jó, ha 5 kilóméteren belül vagy egy hajódtól, és amiben vagy azon van ilyen Device. Ekkor a távoli hajó menüjében megjelenik 2 új menüpont, a freight beamer és a transporter device, az elsõvel oda-vissza pakolgathatsz a 2 hajó rakterei között, a másodikkal pedig átteleportálhatsz a másik hajóra. Persze vissza csak akkor, ha azon is van Transporter.

Titan
TNX! Mostmár felírom....

Titan
Menjek neki a bolygónak?
Vettem egy transporter device-t, azt hogyan kell használni?

a G billentyûvel

Antigone Memorial szektorba menj! Ott lesz lehetõséged leszálni a bolygóra!
Titan
Az Ecliptic Projectort mivel lehet bekapcsolni?
Miután megszereztem a kapuból az adatokat, asszem meg kell néznem valami múzeumban vagy mi, de az hol van??(elnyomtat a feladatot...😞()

Titan
Nyehhh...tevenyleg...😊)

BaLeeX
Pedig én is Novával oldottam meg ezt a küldit és én minden különösebb gond nélkül átmentem a Xenon szektoron. Sõt, elõtte még vettem egy Navigation Satelitet, hogy telepítem a szektorban, belépésnél a pina már parázott, hogy húzzak bele és érjel el a kaput, én meg mentem a kapu mögé és leraktam a satelitet de jöttek is az M2-esek. A satelitet kár is volt letenni mert egyszerre leszedték aztán megsoroztak engem is és egy 2-3mp-es sorozat után a pajzsom lement felére (3x25mw) de kicsit manõvereztem aztán nem jöttek utánam szerencsére. A küldi végén még meg kell kûzdened jópár Unknown Shippel meg Teladi hajóval de Novával gyerekjáték volt mondjuk a rakétakészletem eléggé lefogyott. A végén kaptam egy Wheat Farmot jutalomból.

Ezt imádom a játékban, hogy nem erõltetik a fõszálat. Ennél a küldinél is elindultam követni a csajt aztán közben szóltak, hogy menni kéne vásárolni. Bedokkoltam egy bázisra és SETA-t benyomtam a gépet meg otthagytam. Visszajöttem kb. 2 óra múlva egy hajómat sem vesztettem ezalatt és ahogy kijöttem az állomásról szólt a csaj, hogy folytatni kéne az utat...
Küldetések között meg azt csinálsz amit akarsz és akkor kezdesz bele amikor jónak látod. Egyszóval király!

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Description:
needs: Trade software mk2.
-Automatically buys and sells the most profitable ware.
needs: Trade software mk1.
-Automatically imports a selected ware to your factory.
-Automatically exports a selected ware from your factory.
needs: Trade software mk1.
-Autmatically finds and buys a selected ware and returns home.
-Autmatically sells all possible ware and returns home.
needs: Trading extention.
-Overrides the disabled trade logging for a specified ship for 1 turn.

A readme-t soha nem árt végigböngészni 😊

Mindkettõt megválaszoltam már 2345-ben.

Titan
#2342, #2343 PLZ! Valaki!

Valen
Hork> Ja ja

Asmodeus> már lentebb is írtam, hogy én a LFE device megszerzése után csak M2-vel mentem küldetést csinálni, igaz azt is leszedték elöszõr a XENON szektorban (mert mid egyszerre támadt rám 😊 )

Aztán viszatölt és egy Paranid Hermes-sel + 500 EC-vel + 3x25 MW shieldel áthajtottam a szektoron (rám se néztek) aztán visszaugrottam a két nagy hajóért (M2-es Odysseus + Mammoth)

egyáltalán nem kötelezõ, el is felejtheted az egész fõ cselekményszálat az elsõ asszem 2 küldi után

Fõszál lesz, de az elsõ pár küldin kívül a többit akkor kezded meg amikor akarod. Még én is az elején vagyok, de eddig ezt szûrtem le a tapasztaltakból.

What\'s your excuse?

Valen: újraraktam a játékot, így már jónak tûnik.

Ááá, én hülye gondoltam megcsinálom a Nyana's Hideoutos küldit: A Xenon szektoron vért izzadva jutottam keresztül, mert hát a kedves M2-k mind ott voltak, amerre én akartam menni plussz még gyorsabbak is a Novánál! Ez még megvolna, de utánna már kezdtem örülni, amikor beleszaladtam egy nagy Khaak fürtbe és másodpercek alatt ûrtörmelék lettem. 😊
Elmenteni meg elfelejtettem, grrr... Legközelebb minimum egy Nemesissel vagy Centaurral vágok neki.

What\'s your excuse?

egy kérdésem lenne: én mgé az elején vagyok csak, de ott ugye vannak küldik, namost ez késöbb menyire lesz kötelezõ jellegü vagy pedig akésöbb egyátalán lessz e "fõszál" ?

Valen
pedig a tutorial még ki is tér rá 😊

Jééé,hát ezt mindjárt kipróbálom.
Ez nekem nem is jutott eszembe.De jó!
Remélem mûkszik.

Titan
Elvben ha azt mondod, hogy erre a pozícióra tegyen valamit, akkor oda teszi....a térképen a numerikus bill.el tudod állítani(4 2 6 8), azt hogyan tudod térben fel le mozgatni arra még nem jöttem rá...😞

A 'központi' költségvetésedbõl, szal nem gyárból. 1-re logol, igen. Best Buy és Sell csak az általad irányított hajóra kell, sehova máshová

Titan
hopsz ez 2x ment...sorry!

Titan
1=igen 0=nem?
Honnan veszi el a pénzt hozzá?? Kell arra hajóra BestBuy/.Sell comp.?

Titan
1=igen 0=nem?
Honnan veszi el a pénzt hozzá?? Kell arra hajóra BestBuy/.Sell comp.?