4368
Szal...
  • lowdog
    akkor passz mer én még játszani is elég béna vagyok rajta, nem hogy tanácsot adni =]
  • Sephi
    Megnezettem szerelovel es nem igazan erti mi is van :P
  • lowdog
    sztem akkor meg kene nezetned egy "szerelovel"... plane hogy irtad hogy masik gepen meg ment.
    egyebkent, szvsz nem olyan sok az az 50 perc, engem az zavart elsőre hogy ha még egy verify-t is csinálok utána, akkor már 100 perc...
    de van megoldás, két gép kell =]
  • Sephi
    Fene tudgya... nekem mostanaba a gepem akaozik a vidoknal ami nem jora vezet :(
  • lowdog
    nem kötekedés, de miért jó ez a VIP? emelt díjas esemes meg minden...
    na de hogy a témához szóljak, mint említettem, szerváltam néhány lemezt, és kipróbálgattam őket. írtam filmet meg ps2 játékot, és igen jó alapanyagnak bizonyult az egyik (bár még nem próbáltam végig mindet).
    a Sunstar nevű DVD-R-t mindenkinek ajánlani tudom, a media code alapján sony, igaz, csak 2x-esen írható... de az ára 1 euró per darab, a germán média márktokba 25-ös és 50-es kiszereléssel adagolják, aszondom megéri.
    amivel egyelőre nagyot szívtam, az az INFODISC media kódos Intenso DVD+RW, ötödik próbálkozásra volt hajlandó végigírni a lemezt, utána még játszottam egy kicsit vele mert nem akarta a néró letörölni, mondván, ez nem újraírható lemez :)
    a többiről is írok még, ha érdekel valakit az olcsó média... engem érdekel :)
    nem tudjátok hol lehet szerezni SONY04D1 kódos lemezt, ami nem egyesével van csomagolva? láttam ebből olyat, hogy minden felirat és cimke nélküli, ezüst színű (mint a gyári lemezek) fedőlapja van, és igen jó kis lemez! amit a Sony ezekért a lemezekért el tud kérni, csak mert Sony DVD-R for DVD-Video van ráírva...
  • Sephi
    Ha 1x irod akkor 50 perc. ha 2x akkor 27 korul.
  • Jinchuu
    Ok, nem is kötekedni akartam.
    Amúgy ps2 gamekat én is csak 2x írom meg, mégha a mostani PrimeDisc-ek már a 4x írást is támogatják. A régi ps1-es időkben is max. 4x írtam meg a lemezeket, mert ott is hallottam, hogy azokkal sokkal kevesebb baj volt. De azért egy ps2 gamenal, már nincs kedvem majd 40 percet várni 1x írás alatt! :(
  • Sephi
    Ma voltam havernal es nala tokeletesen megy az ami nalam akadozik. Viszont az neki is megvan es beraktuk hozzam es akadozott. Szal nalem van a baj sajnos :(

De rohely! Csak harom palyan volt ez az akadozos dolog! most tovabb mentem es mar nem akadozik semmit :)
  • Sephi
    Ezt en nem igazan ertem.
  • Aramir
    Amíről pedig a #227-ben írtam.
    Ez itt egy 2X-s lemez infója:

Ez meg egy 4X-s lemez infója, itt láthatók az információk, ami alapján a dvd író beállítja a megfelelő lézererősséget az íráshoz:

• Aramir
    Nem azt mondtam, hogy szabad, hanem csak tanácsoltam.
    PrimeDisc és az EuroData az jó lemez, próbáld ki pl BriData lemezzel. Megírtam 1X-en és a Nero tesztjében egy szép ívet kaptam visszaolvasáskor, viszont amikor 2X-en írtam, akkor jobban hajonlított az az ív egy fűrészlap profiljára.
  • lowdog
    szereztem néhány írható dvd-t az olcsóbbik fajtából, nagy részüket nem is jegyzik a dvdrhelp.com-on...
    most folyik a tesztelés, majd beszámolok az eredményről, ugyanis mindet a közelben vettem, a németeknél...
    van néhány érdekes darab, 200 forintnak megfelelő euróért már lehet náluk venni lemezt... van aminek a manufacturer id-je sony, a márkaneve amúgy sunstar - neue serue, doppelt geprüft :)
  • Jinchuu
    Hmm, én meg azt hallottam, hogyha egy 2x lemezt nem 2x írsz meg akkor kevesebb lesz az élettartama! :)
  • Sephi
    Miert pl. en azt is halottam hogy amennyire sotetebb a DVD lemez annal jobbat tesz a lencsenek :)
  • Jinchuu
    Hmm, 2x dvd-t 1x kell megírni?
    Na erről még nem hallottam. Én eddig megírtam jópár ps2 gamet, és mindet 2x írható dvd-re 2x megírva és eddig 1 sem lett rossz. (2 fajta lemezre eddig: PrimeDisc, meg EuroData)
    Mindenesetre érdekesek ezek az elméletek. :D
  • Sephi
    igen ezt mar meselte nekem valaki hogy a megadott lemez maximalis sbesegenek a felevel kell irni a dolgokat.
  • Aramir
    Anyit fűznék még hozzá, hogy csak a 4X-es lemezeket írd 2X-n. A 2X-es lemezeket meg csak 1X-n, mert azokon a lemezeken nincs információ az írólézer erejének beállításához, azt az író magátol beállítja, ami nembiztos, hogy megfelelő lesz.
  • Sephi
    Az lesz matol kezdve! Tobbet nem irom 1x-esen az is tuti. Ha ez megoldja a gondot akkor rulez! Kosznom a valaszt!
  • Aramir
    Hát az, hogy kitisztítod a gépet, az bajnak nem baj, sőt.
    Viszont ha a tisztítás után is akadozik az a két lemez, akkor én elgondolkodnék azon, hogy nem-e a lemezekkel van baj.
    Egyébként próbáld meg 2X-en írni. Nálam nemszokott gond lenni, ha kétszeressen írom.
  • Sephi
    Na...

En nem ertem. Van itt peldaul negy darab irott DVD. Mind traxdatara es mind 1x-esen voltak irva. Ebbol ketto akadas nelkul megyen es ketto nem.

Az a ketto ami nem megy azoknal az van hogy a atvezeto filmeknel szal a FMV-knel neha neha beakad a hang is meg a kep is es sokszor ismetoldik a zene.

Armamir ha megyek es kitisztitatom a gepet megoldodik a baj? Vagy en irom oekt roszul?
  • Sephi
    A fene! Pedig szeszeltem :(

Na mind1! Mar tuti hogy a tores szar mert az leso palyak csodalatosan mennek! Szvsz akik feltortek nem figyeltek oda ellege ra.

Nem is ismert csoport torte fel :)

Na nem baj majd elkerem havertol ha befejezte es vegig tolom az eredetit ugy tuti jo lesz.
  • crx
    A szeszes dolog nem jo megoldás ha tisztitani akarod akor csakis zsiroldo anyagal ami nem karcolja a lemezt. Aszesz megtámadja a müanyagot és lehet hogy rosszabb lesz mint volt.
  • Sephi
    Na! Elinditottam a jatekot az elejetol! semmi baja!!! Lejacottam 5 palyat es semmi baja nem volt!

De a vege fele vagyok a mentesel es az utobbi harom palyan mindehol beakadt a hang! Mintha betoltene de elfelejtene.
  • Sephi
    De azt nem ertem hogy miert nem jo az alapanyag? Ez is Traxdata... ugyanugy mint a tobbi masik. Es elotte nem csinalt meg ilyet. A szeszes dolog nem jo megoldas?
  • Aramir
    Szerintem ne erőltesd, mert a gép láthatja kárát.
    Kifogtál egy gyengébb alapanyagot.
    Lentebb írtam, hogy jó lemezek a Samsungok. Időközben rájöttem, hogy annyira mégsem. Már a 3. lemezem "felejti el" az adatokat a kb 20-ból, pedig csak kétszeressen írtam őket és utánna leis ellenőriztem, hogy jók lettek-e?
  • Sephi
    De mondom bogaram hogy mas minden megyen rendesen.
  • Gábor
    Sztem írd újra. Nem árthat. Ha úgy sem megy,akkor jöhet a tisztítás ill szervizelés utána :)
  • Sephi
    Nem mase' de meg anno a PS1-nel ez nagyon bevalt dolog volt csak ennel ma' felek...
  • Sephi
    Nem szereti a masninam a RW-t :(

Te az megoldas hogy megtisztisam a lemezt egsegugyi szeszel? :)
  • torrente
    Elképzelhető, hogy a lemez rossz. Írd ki egy újraírható dvd-re!
  • Sephi
    Aramir valaszojal ma' a joueg aldjon meg.
  • Sephi
    A kovetkezo tortent. Haver megkaptam a Ratchet and Clank 2 c. jatekot igy hat nyugodt szivel toltottem le a warez verzat a netrol.

Megirtam es beraktama gepbe. Mar az elejen az intro ugy akaozik hogy 3 perc kell mig a fomenube er. Hang es kep is egyben.

A jatek megy nagyon jol de neha az atvezeto kismuvireszleteknel is be be akad de megyen azutan tovabb.

A tegnap 5 ora jatek utan mar az atvezeto muvik elejen beakadt es de ment tovabb csak hang nem volt majd a palyakon a zene elindult aztan megakadt es ujra indult ugyanaz a szam. Kesobb mar eltunk totalisan a FX hang es csak a folyton ismetlodo zene ment. Ujrainditottam a gepet de mar sokkal tobbet akadozott az intronal is.

Feltem hogy megment a gep de mas irot jatekot siman visz es erdetit is.

Mi lehet a baj ???????????
  • Sephi
    En 1x-eresen irtam meg pl. a Ratchet And Clank 2 -est es megis az intro szakadozik mint allat es egy ket kisseb atvezeto muvi is. De egyebkent nem fagyott le meg soha (kopogjam le)
  • lowdog
    egyébként, aki kérdezte, az Asust én is javaslom, a hozzá adott RecordNow DX-el kiválóan másolja a ps2 gammákat! egyszer hibázott, mikor celeron366ból átraktam egy 2500+os bartonba :)
    de visszaraktam gyorsan!
  • lowdog
    én nem tudok róla, hogy feltettem volna ezt a programot... Bus Master vagy mi... más ötlet?
  • torrente
    A legkisebbet írd ki (iph-nfsu.gi 147Kb), ugyanúgy mint a bin-cue párosnál a cue-t. RecordNow Max kell hozzá.
  • Aramir
    RecordNow Max
  • Mkill
    Szia mivel irod a .gi kiterjesztésü játékokat???

Nekem most 2 játék van igy tömöritve (.gi)
    Airforce_Delta_Strike_USA_PS2DVD
    1db sqr-adsk.gi 1790MB

Need_For_Speed_Underground_READ_NFO_USA_PS2DVD
    iph-nfsu (11).gi 2117MB
    iph-nfsu (12).gi 578MB
    iph-nfsu.gi 147Kb
    most melyiket irjam ki mert itt 2db .gi is van???
  • Aramir
    Az csak egy kis férfias borosta :)
  • Aramir
    Mivel tök ügyanaz, mint a 106-os Pio, igen. Bár még nemsokat használtam, de nem látom, hogy lenne minőségbeli külömbség a kettő író között.