34737
Csatlakozz az SG Steam közösséghez!
(Steam profilod linkjét írd meg privátban a házigazdának)
SG.hu Discord
Steamgifts topik
Trading Cards FAQ
Family Sharing FAQ
In-Home Streaming FAQ
Is There Any Deal? | SteamDB Sales | Steam Trades | Steamgifts | Steamprices | Steam Unpowered | CDkey áruházak
-
#3847 Mert -az én véleményem szerint- évekig az volt a felállás, hogy van a dobozos, és van a Steam disztribúció. Lévén, hogy pár évvel ezelőtt ezeknek az oldalaknak a nagy többsége nem létezett, a Steamnek a saját terjesztési körében monopóliuma volt, olyan árakat szabtak, amilyeneket jólesik. Ezt tetézték a régiók bevezetésével, és az 1$=1 euró politikájukkal, ami a mai napig nagyon sokat vitatott és szidott része a Steamnek, főleg ha az európai (és itt nem nyugat európáról - 1. zóna, hanem közép-kelet európáról - 2. zóna van szó) átlagfizetést nézed. Tulajdonképpen ez volt a fő oka és táptalaja az ilyen cégek, oldalak megjelenésének.
Aztán persze ez is két részre szakadt, vannak azok, akik world-free formában kicsit drágábban, de a Steames áraknál még mindig olcsóbban árulják a portékájukat, illetve azok, akik baromi olcsón árulnak régiós kulcsokat (főként a mi keleti határainkon túlról - Ukrajna, Oroszország), mivel ott teljesen más az adózási politika a PC-s dolgokra, és még árréssel is negyed-ötödannyiért jutsz hozzá, mint a Steamen, vagy ezeken a world-free oldalakon. Igaz ez ugye potenciális veszélyt is hordoz magában a régióblokk miatt( ez volt az a bizonyos MW2 eset), de lassan a Steam is belátja, hogy ilyen árak mellett nem bírja a versenyt tartani a többi kereskedővel, és erre már a cégek is kezdenenek rájönni - nem véletlen, hogy world-free lett az orosz mw3 és bf3 kulcs.
Lassan kezd az egész Steam/kulcsárulás átfordulni abba, hogy nem a tényleges, hanem a potenciális ügyfél számít - és ez hosszútávon jó dolog. Persze a legjobb nyilván az lenne, ha a Valve átgondolná a teljes üzletpolitikáját, és olcsóbb árakat biztosítana az európai régiókban, de ez nem a közeli jövő zenéje, sajnos... -
#3846 És sok említett oldal Origin-es kulcsokat is árulnak, vagyis amit Originen lehet aktiválni. Egyébként a GMG köröket ver a Steam vagy más online shop áraira. A FEAR3 most 20 euró! A Hard Reset mikor felkerült a boltjukba fél áron és hasonlók.
Nem tudom hogy csinálják vagy miként, de szerintem így vannak fair áron a játékok. Elvégre a digitális business lényege a forgalmazó - és annak +haszna nélküli - és lemez, tok, borító, szállítási költség mentessége. -
#3845 Öööö, de.
GamersGate, GetGamesGo, Direct2Drive, GreenmanGaming, GameStop/Impulse, DLGamer, GameStop, stb... ezek mind hivatalos viszonteladók és semmi közük a Valvehoz, mert miért is lenne? Mi köze a Valvénak ahhoz, hogy egy kiadó hol árulja a játékait? Semmi. Ezek mind árulnak Steam-en regisztrálandó játékokat is, és hivatalosan, nem pedig valahol veszik a DVD-ket olcsón. -
#3844 egyik kulcsos oldal sem hivatalos, miért állna a steamnek érdekében hogy az ő áraiknál olcsóbban juss hozzá játékokhoz. Ettől függetlenül tudják, hogy vannak, és el kell fogadniuk hogy legális, hiszen a termék ugyanúgy gazdát cserél, nem különösebben másképp, mint az 576-ban, a hülyevagyokban, a zavvin, vagy bárhol máshol. Úgy kell rájuk tekinteni, mint egy webshopra, ahol a hangsúly azon van, hogy minél hamarabb játszhass, nem pedig azon, hogy a kezedbe foghasd a dobozt és a lemezt, emiatt a kulcsot küldik neked, nem a teljes csomagot. -
#3843 Nem az a baj, hogy kulcsos oldal, hanem hogy nem hivatalos viszonteladó. Na meg elég sok panaszt is olvastam róluk, de a lényeg a nem hivataloson van. Ez már önmagában is elég egy account tiltáshoz. -
#3842 Ezek a paranoid hajlamaitok imádnivalóak, nekem legalább 10 játékom van g2playről (nem kicsik, Left 1-2, Modern Warfare 2, stb), és soha semmi gondom nem volt velük.
Téves az elképzelés, hogy a más oldalról vett kulcsokat a Steam letiltja, a fiókot meg törölnék. Ez is olyan, mintha a boltban megvennéd dobozosan a játékot (hiszen megkapod a dobozról a scannelt kódot!), majd beütnéd Steambe. Nem egy nagy kódgenerálós adatbázisból basszák hozzád a különböző generált kulcsokat.
Relatíve kevés olyan eset volt, amikor direktben törölt a Steam játékokat felhasználó accountjáról, még annak idején az orosz MW2 kulcsokat (később ezt visszavonták), illetve most nemrég a kiszivárogtatott Dirt3 kulcsokat. De az, hogy te egy "kulcsos" oldalról vettél kulcsot, és azt regelted - azért még nem. -
#3841 lol, és te még megbízol bennük? -
#3840 Próbáltad már, hogy átállítod a letöltési régiót egy másik szerverre? Steam > Settings > Downloads + Clouds és ott a Download region-t állítsd át egy másikra! Próba cseresznye! -
#3839 Varni kell, mast nem tudsz csinalni. -
eLiXir #3838 bármit próbálok feltelepíteni, azt írja ki, hogy túlterheltek a serverek, próbáljam meg újra, van erre megoldás, vagy próbáljam meg 5 percenként míg nem sikerül? -
gosumofo #3837 http://www.1c-interes.ru/catalog/3353622/
Ez az EA , Activsion stb játékok orosz forgalmazójának a webshopja, a 600 orosz pénz kb 4000Ft, és ezek a boltok valószínüleg nagy tételben veszik olcsóbban, szóval lehet jó áron legálisan is az. -
#3836 jó, rosszul fogalmaztam... az ilyen orosz kulcsos oldalakra gondoltam én is, vagy ahol kb. tizedáron árulják a játékokat, az gyanús, hogy lopott, vagy valami nem stimmel vele -
gosumofo #3835 Greenman gaming, getgamesgo, direct2drive és mások mind árulnak Steamworks játékokat is, teljesen hivatalosan, csak kulcsot.
Az orosz stuff kicsit más tészta, de azok az oldalak is jó pár éve működnek, gondolom sok elégedett vásárlóval. De a Skyrim pl már úgy van megcsinálva hogy nem is tudod elindítani se ha nem orosz IP-n fut a Steamed, egy idő után ki fogják ezeket szűrni teljesen ha már nagyon zavarja a kiadók csőrét. -
#3834 1 db Limbo bezsákolva 780 Ft-ért :)
Gondolkoztam a Worms Crazy Golf-on is, de azt majd máskor. -
#3833 jah akkor oks -
#3832 egyszer már kérdeztem de elfelejtettem és régen volt már szóval : hol tudom megnézni hogy egy játékkal per pillanat mennyien játszanak? -
KondorKhan #3831 Miért? Megveszik pl. Oroszországban az itteni ár töredékért az eredeti verziót amit steamen, originen, és gflw-on is lehet aktiválni, ugyanaz, mintha dobozosan vennéd meg, mert akkor is be kell írni a kulcsot a stembe... -
#3830 Amelyik oldalon CD kulcsokat adnak el, az már megbízhatatlan... -
KondorKhan #3829 @grebber, wesker24: #3805-3806
Én 5db játékot vettem eddig a g2play.net-ről, egyszer volt csak probléma, a SHOGUN 2 kódját nem akarta elfogadni a steam, mivel, hogy már egyszer felhasználták azt, ráírtam a g2playes srácokra, hogy mi a helyzet, 24 órán belül megoldották a problémát és adtak egy másik kódot. Nem tudom honnan hallotok ilyen hülyeségeket erről az oldalról....
Mellesleg ki az a idióta aki megvesz egy cd-keyt, akár a g2play-től, akár direct2drive-tól és csak egy hét után akarja aktiválni? Biztos, hogy nem az oldal hibája, vagy csak ugyanúgy járt, mint én a Shogun 2-vel, a véletlen műve lehetett :D -
#3828 Nem, soha senki sem látja az id-det rajtad kívül. A kereső is az aktuális nick alapján keres (ezért rémálom a használata:)). -
#3827 Hát jah ez egy érdekes dolog, de ha egyszer valaki haverod bármikor látja az id-det tudtommal...:D -
#3826 Ezért adtam olyan felhasználónevet steam-en ami vetekszik a jelszavam bonyolultságával:) Minden tiszteletem annak aki kitalálja/feltöri:) Nekem is le kellett írjam, hogy ne felejtsem el:) -
#3825 Mindegy haverod is lehet a genya...
vagy annak ismerősei. -
#3824 Ezért sem kell reklámozni a felhasználónevet :). Egyébként ilyenkor is jogosan zárolják a fiókot, hiszen meg kell védeni valahogy, nem újdonság az ilyen védelem. A Supporttal megbeszéli az ember és kész, ez a kulcsa a dolognak. -
#3823 Nem különböző, csak nagy távolságból s rövid idő alatt, még szupermen repülve sem ért volna ide onnan...
Vagy bemérgesedik rád valaki, és elkezd sokszor probálkozni a neveddel belépni asszem akkor is letiltanak.. -
#3822 Ha jól veszem ki, azt mondod, hogy egyszerre történt 2 belépés a fiókodba. Akkor nem csodálom, hogy lezárták, ez szimpla biztonsági intézkedés. Felmerült a gyanú, hogy ellopták az accountodat, ezért zárták le. Hiszen senki sem örülne, hogy ha ellopják az accountját és azt gond nélkül használja az adott idegen bármiféle csalásra (akár játékon belül -> VAC ban, akár bankkártya visszaélésre). Inkább pozitívum a Steamnek, hogy gyorsan cselekedtek. -
#3821 Sok velem megesett, mert 2 egymástól távoli helyről léptem be 2.magam az accountba és másnap lezárták. :) -
#3820 köszi mindkettőtöknek, megpróbálom. Addig az Onlive-on nyomok egy kis Batman: Arkham City-t. :) -
PunkZoli #3819 érdekes dolog ez mert a szervereknél egyik sincs leterhelve maximálisan, a nagy akciók miatt lehet, próbáld később , vagy más content serveren settings>downloads > dl regio -
#3818 Válts szervert, az akciók miatt némelyik túl van terhelve. -
#3817 Tudod te mennyi az esélye annak hogy tévedésből bannolnak? 1:30.000.000-hoz... :) Több, mint 250 játékom van Steam-en, kicsit csúnya lenne, hogy mind külön accounton tárolnám, de még ha tízesével csinálnám akkor is..:) Normálisan kell játszani és nem lesz gond. -
#3816 csak nálam írja ki a steam egyfolytában, hogy "the Steam servers are currently too busy to handle your request. Please try again in a few minutes."? -
#3815 Igen addig amíg ELVILEG visszakapod, addigis elérhető a többi account. :P -
PunkZoli #3814 így van, egyszer volt talán régen olyan, hogy a vac bannolt egy csomó embert ,mert valami alkalmazást félre értelmezett... de javították és levették
az összes kis patkány csaló bepróbálkozik azzal, hogy az a bunnyhopp sciptje miatt van vagy mozi cfg... napersze
vagy a kutya megrágta a házit :D
mindenki a saját akkjáért felelős, a csalókkal meg még csak szóba se kéne állni egy ban után -
#3813 Ha valakinek van kedve és ideje összeírni a FAQ-t az ne fogja vissza magát, küldje el nekem privátban és (esetlegesen kiegészítve) beteszem a fenti menübe. Természetesen igény esetén szerzőt feltüntetve.
- regisztráció
- fizetési megoldások
- játék aktiválás
- bejelentkezés problémák, support ticket írás
- játékok automatikus frissítésének ki/be kapcsolása
- sebesség problémák - letöltés felhő/szerver módosítás
- indítási parancssor beállítása
- steam guard
- mi a VAC
stb -
#3812 Ha nem a Te hibád, az egy rövid levelezéssel megoldható. VAC ban-t viszont kizárólag saját hibából kaphatsz, illetve Steam rendszerhiba miatt, de az nem jellemző, valamint szintén orvosolható (a tiltás pontos okát látja a support). Egyébként nem jellemző. Ha az lenne, nem lenne 30+ millió felhasználója a rendszernek. -
gosumofo #3811 Sok embernek a kiskutyája csal az accountjával amíg kimegy wc-re! -
#3810 Igen csak balfaszok, de vesznek!
Valamint a letiltás bármi okból lehet...nem feltétlen a saját hibádból. -
PunkZoli #3809 akkot csak balfaszok vesznek használtan, aztán meg az akciós időszakoknál olcsóbban amúgy sem adják a dolgokat
letiltás? O.o oszt miért? dirt 3 is csak levették az accról és annyi, még szerencse, hogy nem egy jó game:D -
#3808 Utána ha eladnád vagy letiltanának...