13279
-
#1995 Hát ő biztos nem votl tüntetni :D -
#1994 :DD
-
#1993 1etértek, aki rendszeresen bódítja magát most mind1 mivel annak már lőttek, aki meg csak 1-et eltol hébehóba annak semmi baja nem lesz, csak az 1ik bűn a másik meg bocsánatos dolog sőt a piálásra sokan büszkék is, szinte senki sem veti meg csak a totál kész embereket, na mind1
nekem a kettős mérce nem tetszett sohasem
-
fonak #1992 Egyébként meg egy felestől nem lesz részeg az ember, főleg ha hozzá van szokva. 1-2 sörtől is. Aki rendszeresen füvezik, az inkább olyan, mint aki rendszeresen komoly részegre issza magát, nem?:) Persze ilyen is sok van. -
fonak #1991 Retek, az van, hogy amit a törvény enged az nem bűn, legfeljebb erkölcsileg. Amit meg nem enged, az a törvény szerint bűn, ha erkölcsileg nem is. -
#1990 szerintem ezek a vénasszonyok hazamennek első dolguk hogy bedobnak egy felest, sok sípolás után jólesik a testnek egy kis lazító szer persze ez nem "bűn" ezt lehet vedelni amíg bírja a szervezet ... ha a törvény engedi akkor jólvan , máskülönben meg bűn
háhogyvanez ? na mind1 ez van -
#1989 Nincs engedelyezve az orvosi felhasznalas megis visszaelnek vele... Annyi lenne hogyha engedelyeznek, hogy egy kicsit konnyebb lenne hozzajutni, meg talan kevesebbe kerulne... -
andrea1000 #1988 és mi lenne ha csak az orvosi felhasználását legalizálnák?
Visszaélnének vele?
-
#1987 Tehát ahhoz képest, hogy masszívan csinálhatná mindenki, nem csinálják, mert hozzászoktak itt is az lenne a megoldás. -
#1986 De úgy lehetne megelőzni, hogy sokat fordítanának a felvilágosításra elrettentésre, stb. Egy idő után már csak nagyon ritkán fűveznének az emberek, mert megszokott lenne a dolog, hogy legális, stb. Mint a hollandoknál. Ott a fű 75%át a túristák szívják el. hollandok alig fűveznek, max hetente. -
andrea1000 #1985 nem sajnos még, csak egy szerencsétlen házi, és nagyon jó lenne ha tudnátok segíteni, mert hétfőn le kell adnom és még sehogy sem állok vele:( -
#1984 Diploma munka készül, vagy mi? :D -
#1983 igen, sehogy. -
andrea1000 #1982 Még egy kérdés: ha legalizálnák a marihuana orvosi felhasználását Magyarországon szerintetek visszaélnének vele? És ezt hogy lehetne megakadályozni? Előre is köszi a válaszokat! Üdv mindenkinek -
#1981 Szilveszterkor Dahab-ban voltam :) -
#1980 Én erre csak azt tudom mondani, hogy az élet a leghalálosabb betegség. -
szando #1979 LOL a szesztilalom utáni időkről beszéltél TE! :D -
#1978 Mindennek van negatív hatása masszív fogyasztóként. -
#1977 Betartották a törvényt.. :D Ezt mondd Al Capone-nak, és a sok sok ezer embernek, akik esténként illegális szesz kimérőkbe jártak :) -
szando #1976 Hohó, azért a szesztilalom az nem közép-Európában volt...
Amerikában pedig mindig is nagyon betartották a törvényt... A 21 év fölöttiek pedig tudtak magukra vigyázni. Na persze nem mind. :) -
szando #1975 Te tudsz, úgy érzem én is hogy tudok. De hidd el, nagyon sokan nem tudnának.
Te dobálnál égő petárdával embereket? Nyilván nem, mert tudod, hogy a szemet is kiviheti egy-két repesz. Én sem. De voltál tavaly szilveszterkor Budapest valamelyik forgalmasabb utcáján? Láttad hogy ott mi folyik? Mert akkor tudod hogy miről beszélek.
A korhatározás alap dolog, ami a fű legalizásával együtt járna. De 18 éves kor alatt a cigi is illegális, mégsem érdekel senkit sem.
Valahol egyébként ezeket a sodrófásokat is meg tudom érteni. Én sem örülnék ha a 14 éves öcsém - aki mellesleg már dohányzik, masszív marcsafogyasztó lenne. Mert mindannyian tudjuk, ha nem is mondjuk ki amikor vitázunk a legalizálásról, hogy vannak negatív hatásai a szernek. A pozitívak mellett természetesen. :) -
#1974 Jó, ezt magyarázd be azoknak az embereknek(leginkább öregeknek), akik nyújtófával, síppal, meg heroinos transzparensekkel mennek ki tüntetni az országos fűnapon... És sajnos csak egy kis része megy ki ezeknek az embereknek, el sem tudod képzelni hánynak egyenrangú a fű a heroinnal.
-
#1973 De ha soha nem kezdjük el, akkor soha nem alakul ki a kultúra a művelet köré. Mikor feloldották a szesztilalmat, akkor sem lepték el a városokat részegtömegek. -
#1972 Én akkor is úgy érzem, hogy tudok magamra vigyázni. Nekem ne modják meg, hogy mi a jó meg rossz, azt én tudom. Legyen mondjuk korhatárhoz kötve a vásárlása. -
#1971 Hogy engedélyezni mint gógyszert? Én nem, ahogy Szando írta nem vagyunk mi még erre felkészülve.
Egyébként van fájdalomcsillapító hatása is, Hollandiában ezért ha jól tudom lehet kapni patikákban is. -
#1970 Hirtelen ennyit találtam róla:
"A kender, mint gyógyszer. A növény több, mint 60 gyógyhatású anyagot tartalmaz, füvészkönyvekben gyakran említették, mint "minden bajra enyhülést adó gyógyírt". Az USA gyógyszertáraiban 1937-ig legálisan lehetett kapni cannabiskivonatot, mint idegnyugtató szert. Mostanában is zajlik a vita a drog gyógyászati célú alkalmazása körül, a cannabis több orvos véleménye szerint alkalmas (többek között) a rákos betegek kemoterápiás kezelése során fellépõ táplálkozási nehézségek kezelésére, illetve a glaukómás betegek szemében az intraokuláris nyomás csökkentésére. A cannabis gyógyászati felhasználása mellett érvelõ oldal nyomására ma az orvosok az USA több államában kísérleti jelleggel írhatnak fel cannabist a betegeiknek."
-
andrea1000 #1969 Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy mi a véleményetek a marihuana orvosi felhasználásairól? Ti engedélyeznétek e gyógyszerként való bevezetését? Hallottatok már róla hogy milyen betegségek gyógyítására használják? -
#1968 szerinted...... -
#1967 kész vége a topic zárható, tömören 1 mondatban megfogalmaztad az egészet, ez van :( -
#1966 A magok birtoklása szerintem nem lehet illegal. Különben tényleg mi a fenéért szállítana a sensiseeds hazánkba? -
#1965 Hollandiából érkező vékony kis borítéknak esetleg csomagnak nem sok esélye van szvsz. Lehet hogy rendőr kézbesíti :D (asszem a daath.hu-n már próbálkoztam vele, nézd meg a fórumukat ha érdekel) -
#1964 Hollandok is kultúráltan tudják ezt csinálni. Bár ott jóval kevesebb autó van, lehet pont ezért :D -
szando #1963 bonyolultabb kérdés ez sajnos.
én is a legalizálás mellett voltam egészen addig, ameddig nem láttam hogy a mit csinál a sok hülye, ha a petárda legális. egyszerűen éretlenek vagyunk még, felelőtlenek, nem tudnánk magunkra vigyázni. ez van sajnos
#1961: valszeg a behozatal ill. a mag birtoklása nem bűncselekmény, csak palánta birtoklása az. de nem ismerem a jogszabályt sajnos szal ez nem biztos -
#1962 Simán legalizálhatnák a füvet... Ez a legősibb múltú kábítószer Európában az alkohol után. Arról nem is beszélve, hogy az alkohol hatása alatt, sokkal durvább dolgokat lehet csinálni. Fűnek inkább nyugtató hatása van, és nem pörög tőle az ember, mint az állat, meg nem is lesz agreszívabb tőle, sőőőt! Jámbor lesz tőle a legnagyobb sorozatgyilkos is :P
simán csinálhatná azt az ország, hogy megadóztatja, mint a hollandok. + bevétel államnak, rendőrségnek kevesebb dologga kéne foglalkozni, stb. Fűturizmus is fellendülne, ami valljuk be Amsterdamot élteti... -
#1961 De nem értem... Akkor hogy szállíthat Mora, ha tilos a termesztés? -
szando #1960 de a termesztés is tilos sajnos :(
viszont ha szállít mo.ra akkor szállít mo.ra ;) -
#1959 vagy árúsítom. -
#1958 Most látom csak ,hogy sensiseed szállít Magyarországra is :) Bár nem tudom a jogi hátterét, de megfontolandó :)
Gondolom az még nem törvénysértő, ha van ilyen növeényem, csak az, ha elszívom, nem? -
#1957 Ja voltam én is ott. www.sensiseeds.com a múzeumban is reklámozták, meg ott is lehetett rendelni. Mőzeum passz... Egyik csatorna partján volt. Talán a Keisergrachton.
Egyébként nagyon hamar meguntam Amsterdamot. 2-3 napnál többet nem is nagyon lehet ott eltölteni. Összesen voltam Amsterdamban kb 20 napot. -
szando #1956 sajna csak pár nap lesz (2 v 3) szal nem hiszem hogy olyan sok mindent meg tudnék nézni, de igyekszem :)