13279
  • ReTeK
    "Az ego maga a dolgok megkülönböztetése."
    tehát megkülömböztetés sincs ego nélkül és az hogy valami teccik csak tanulni lehet ?
    kisgyerek is külömbséget tud tenni hogy mit szeret meg mit nem (pl.a tej ízlik a táp meg nem és attól sírva fakad)

• kulabácsi
    [detttó]:D
  • prezi
    [hullakész]
  • kulabácsi
    hát én ma nem szívtam vazze!!:D de itttam annyit h váááá:D szal jó volt a természetes, égetett szesz:D különben gyere visdsza nyugotan vágyunk rád:D:D:D:D:D
  • sz4bolcs
    Ne bölcselkedj mert visszajövök...:F
    Inkább mesélj: Jó volt az anyag?
  • kulabácsi
    :D hát ja! én is azt mondom h sztem a topikba belefér az h értelmes beszélgetés folytatunk, és nem csak azt írjuk le h fúúú de beszívtam!! különben fúúú de bebasztam:D
  • sz4bolcs
    akkor jövök vissza!
  • RIZLA
    és kezdödik az egész elölröl.....
  • kulabácsi
    szellemileg?? inkább azt mondanám h lelki függőség :D
  • I.C.ram
    fizikailag nem is, max szellemileg :)
  • kulabácsi
    pöki time :D
  • kulabácsi
    próbáld ki és megtudod :))))
  • sz4bolcs
    Az életben mindenre rá lehet szokni. :)
  • prezi
    kamu :D
  • wannabe87
    Hello én azt hallottam h a fűre nem lehet rákattani. Mmint nem tudsz rászokni. Erről mit gondoltok?
  • prezi
    majd este
  • sz4bolcs
    Tömd már meg a szívókát! :D
  • prezi
    ELÉG LESZ MÁÁÁR
  • kulabácsi
    persze ezzel nekem semmi gondom ha értelmeseket írtok, tényleg jó gondolataitok vannak, csak azt ne itt beszéljétek meg h más topikban mire válaszóljon a srác....nem baszogatni akarok senkit, mivel tényleg álltalában belemegyünk az ilyen beszélgetésekbe mi is, csak közben hú de beszívunk :)))
  • PaI2tizán
    jovan na nem akarok offba menni de azér ezis egy fokkal értelmesebb mint a hú de beszívok bazze beszólások :D Egy idő után az eszmecserék átmennek filozófiába nem véletlen

de ezt most itt abba is hagyom.
  • sz4bolcs
    hopp... Az egoból egyenesen következik, hogy Te tudod mondani, hogy létezik elme, létezik ego és elme, vagy hogy az egot az elme építi fel, vagy hogy az elme és ego különbözik.

Nem "nekem van egom", hanem maga a "nekem van", "én vagyok" az ego.

Nem az ego csinálja a dolgok megkülönböztetését. Az ego maga a dolgok megkülönböztetése.
  • kulabácsi
    jah ezt én is akartam már írni h ez nem erre nyílt ez a topik, ezt inkább ott beszéljétek meg...
  • prezi
    de ez nem az a topik
  • sz4bolcs
    Igen, már tegnap este elkezdtem oda írni, csak túl fáradt voltam, előbb Biblia topicba írtam, most meg ide. De ami késik az a gyorsvonat. :)
  • PaI2tizán
    Az egot élette során építi fel az elme.

Sz4bi érdekelne a véleményed arról amit a filozófia topikba írtam ezzel kapcsolatban.
  • sz4bolcs
    Tanult, hogy mit minek nevezel. 3-4 éves korig a kicsik nem tudnak magukról E/1-ben beszélni. Ugye milyen mókás? :)
  • ReTeK
    dehát a megkülönböztetés alapvetően emberi nyavaja, elég ha csak a szinekre gondolok pl. ott a zöld --> a képesség mindenkiben ottvan nem ?
  • sz4bolcs
    Az emberek ragaszkodnak a kívánatos dolgokhoz. Kívánatos és nem-kívánatos dolgok pedig a megkülönböztetésből származnak. Ez a nem-tudás.
  • ReTeK
    tudatlan dolog - ezt hogy érted ?
    1. nem tud róla vagy ha igen nem érdekli mert tudja hogy úgyse tehet ellene
    2. többnyire a tudatlanok hobbija a függés
    3. ...
  • kulabácsi
    ez egyértelmű!! csak mindenki máshoz...van ki tv-hez, van ki alkoholhoz...már a szokás is egy fügés vmitől végülis
  • sz4bolcs
    Az emberek függnek... Általános, bár tudatlan dolog.
  • RIZLA
  • kulabácsi
    kibeszélhetjük...itt sztem mindenki vevő rááá :D különben gomba forever:D
  • kulabácsi
    jah ez jó kijelentés!! kb nem vok függő csak minden nap és sokat:D
  • I.C.ram
    "Nem vagyok amúgy annyira függő, cs szeretem mint állat."

:D
  • prezi
  • Real Cega
    Üdv babis testvéreim! Természetes cuccok 4 ever (babi,hasis,gomba)!!!! Nem vagyok amúgy annyira függő, cs szeretem mint állat. Első belépésem ez. Szívesen veszem ha van kivel kibeszélni a témát.
    Real Cega
  • kulabácsi
    őőőő arra már nem emlékszem, valszeg senki, csak utalások voltak rá...
  • sz4bolcs
    Miért? Ki írta itt le a függőket? :)
  • kulabácsi
    jah az lehet!! és látá isten h ez jó :DDDDDD