377
Suikoden Series
  • Ramza
    És értelemszerűen úgy kell csoportosítani a három páros csapatot, hogy a három legerősebb varázslat-használó három külön helyre kerüljön.
  • Ramza
    Ez a Geddoe/1, ugye?
    Mindenki csak varázsolja a legerősebb varázslatát, és sikerülni fog. Támadásokkal (itt) nem érdemes tökölni.
  • Sephi
    Nah ez nem igaz,... elkezdtem jaccani en is a harmast es fel jutottam egy hegyere es nekem jott egy bazi nagy ket feju szornyeteg. Hallod ezek normalisak???? Ket korbol megolt minden emberemet :(((

Micsinajak most?
  • Sephi
    Jezusom... azert te jobban ismered a Suikoden tortenelmet mint barki mas szerintem. En nekem kedvenc jatekom volt de nem tudok mar semmit belole :(
  • Yuber 7
    Luc-ről és Sasarai-ról a II- részben sem derűl ki sok dolog, csak annyi, hogy riválisok és Luc teljesítnei akar egy ígéretet, amit az egyik háborúban meg is tesz, csak Sasarai elmenekűl. sasarai megkérdezi Luc-től, hogy mi a kapcsolata vele, de Luc ezt a II. részben nem mondja el. Gondolom a III.-ban már igen. Mondjuk sejtem a választ... :)
    Yuber-ről sem lehetett sokat tudni az előző részekből, csak, hogy van egy Igaz Rúnája (Eightfold Rune) és szörnyidézési és teleportálási képességekkel van megáldva.
    Az első két részben egyébként még páncélt visel, a III-ban egy bizonyos ok miatt már nem.
    nem tudom mennyit hallottál a Suikogaiden részekről, amik csak Japánban jelennek meg, de ezek kiegészítőként szolgálnak a részekhez. Szóval idáig két Suikogaiden rész van kint, és ezek a II-nek keresztezik a történetét. De ami a lényeg, hogy jön a 3. rész, amiben ki fog derűlni, hogy Yuber miért veszítette el a páncélját. Láttam egy képet, ahol Yuber-t, Lucia, Zepon és Jimba veszi körűl és támadják meg.
    Gondolom ez lehet az ok.
    Na szóval még azt lehet tudni Yuber-ről, hogy Pesmerga a vetélytársa, és Pes az első két részben üldözi Yuber-t. De hogy miért...???
    Állítólag ezzel lesz vége a Suikoden sorozatnak, hogy lezáródik a köztük lévő viszály.
    Remélem a IV-ben már Pes is szerepelni fog. :)
    Most így kapásból ennyit tudok mondani... Most mondj te is valamit... :)
    Mondjuk, hogy mikor kezded el az első két részt... :)
    És, hogy szerinted a III-ban kit a legnehezebb csatlakoztatni...
    Szerintem Tuta-t...
  • Ramza
    Látom, csak beteg voltam, ma vagyok néhány napja előszőr.
    Mondjuk a kérdések nagy részére nem tudom a választ, de sebaj.
    Luc és Sasarai - szvsz csak utalások vannak itt is, amit az előzmények ismereténak a hiányában nem nagyon tudtam hova tenni :(
    Yuberről szinte semmi plusz infó nem derül ki (igaz, nem tudom, eddig mennyit lehetett tudni róla) - egyedül a bónusz fejezet árul el egy-két érdekes dolgot.
    Pes - nem hallottam róla, szerintem nincs.

Ami talán neked fog mondani valamit, az a bónusz fejezet első és utolsó két perce. Sajnos ezeket én nem tudtam hova tenni, de azt éreztem, hogy ezek a fő kapcsolódási pontok az előzményekhez, és a következő részhez.

Na, nesze semmi, bocs :)
  • Yuber 7
    Ezt most főképp azért írom, hogy a topic följebb kerűljön, hátha valaki észreveszi. :)

Ramza: Volt egy pár kérdésem lejebb... :)
  • Yuber 7
    Terjedek mint a rosszindulatú daganat. :)

De te sem panaszkodhatsz... :D
  • sigmavirus1
    Helo Yuber 7! Nem is tudtam hogy itt is regiszträlva vagy!:)
  • Yuber 7
    Minden, amit a Suikodenről tudni kell: www.suikosource.com

Vagy ha filmeket akarsz letölteni, akkor: www.rpgamer.com

De a további címeket is ajánlom:
    www.rpgplanet.com
    www. rpgfan.com

• barret
    http://www.rpgdreamer.com/
  • tibor16
    linket
  • tibor16
    Sziasztok, mivel mégcsak nemis hallottam a gémről, érdekelne milyen. Nem rakna be vki egy screenshotot?? -esetleg egy kinket??? Sztem más is megnézné....
  • Yuber 7
    Azért többet vátam volna, mint 1 óra... Na mindegy, azért az is valami. :)

A többi részt mikor fogod elkezdeni?
    És Luc és Sasarai kapcsolata ki fog derűlni a III-ban?
    Mert a II-ben annyi derűlt ki, hogy Luc jól ismeri őt, és valamiért nagyon nem szereti, és Sasarai pedig nem tudja ki az.
    Elég különös, de az biztos, hogy nagyon hasonlítanak egymásra. :)

És amit még nagyon tudni akarok az az, hogy Yuber-ről mennyi dolog fog kiderűlni a III-ban? Mert az előző részekben nem sokat lehetett megtudni róla, csak azt, hogy Pesmerga üldözi őt valamiért.
    De ha jól tudom Pes már nincs a III-ban.
    Yuber tesz valami említést róla?
    Egyébként Yuber múltja nagyon izgat!
    Az biztos, hogy az egyik szeme piros, ez arra ad utalást, hogy Yuber félig, talán démon, és félig ember...
    De biztosat nem tudni.
    A pcdome-on valamikor volt Yuberről egy eszmefuttatásom, hogy ki is lehet valójában, meg mi a kapcsolata Pes-el, akit érdekel az keresse föl. :)
  • Ramza
    Az automatikus vesztésre őszintén szólva nem emlékszem, de ettől még lehet!
    Amúgy úgy néz ki a bónusz fejezet, hogy kb. két-három perces beszélgetések, utána egy "kulcsharc" (igen, természetesen irányíthatod őket, az elején nagyon durván táposak, a vége felé azonban már nem annyira), utána mugrás a történetben, megint beszélgetés, harc, stb.
    Az egész nem tart egy óránál tovább, ha jól emlékszem.
    Az alsó kérdésedre sajnos nem tudom a választ :(
  • Yuber 7
    No, valaki, Ramza....!!!
  • Yuber 7
    Zippofcy: A játék egy kínai mítológiára épűl, az angol címe Water Margin.
    De Suikodenként híres mindenütt.

Ramza:
    HUGE SPOILER!!!
    Szóval, én úgy tudom, ha megnyersz olyan harcokat Bishop-ék ellen, amiket nem kötelező, akkor Bishop történetében azok a harcok autómatikusan el lesznek veszítve. Bár ezt még nem igazán tudom elképzelni...
    Már nagyon kíváncsi vagyok Bishop történetére...
    Harcolni lehet velük? Egyáltalán átkapjuk az irányítást náluk?
    Vagy hogy van ez?

Közben bejött Koroku fejezete is, bár ez inkább csak egy kis kikapcsolódás... De jó szórakozás, amint mindenki lenézően elzavar, vagy csak leszid... :)

Kérdés: Chris 3. fejezetében, Alma Kinan-ban, amikor készülünk a szertartáshoz, akkor azt Bishop hirtelen megzavarja.
    Csak nem értem miért. Hisz Yun azt mondta, ha föláldozza magát akkor a Víz Igaz Rúna Pecsétje szabadon lesz bocsátva. Node, amikor Bishop odalép, akkor ő is azt mondja, hogy ez a terve, vagyis szabadon bocsátani a Pecsétet!
    Akkor miért akarta Bishop megakadályozni a szertartást?
    SPOILER END!!!
  • zippofcy
    Ez vmi karomkodas japanul?
  • Ramza
    Tényleg? Ezt komolyan nem vettem észre. Mondjuk én csak a vége felé nyertem a komolyabb csatákat, de ott semmi lyasmi nem jött le, amiről úgy gondoltam, hogy extra.
  • Yuber 7
    Azért némi változások a sztoriban is voltak, ha egy-egy csatát megnyertél.

SPOILER
    Példáúl amikor Geddoe 2. fejezetében legyőzöd Bishopot MT. Senai-ban, akkor egy elég érdekes jelenet jön be.
    Kiderűl, hogy nála van a Szél Igaz Rúna...
    És ebből csak egy kövezkeztetést lehet levonni... Hogy ki is ő valójában... :)
  • Ramza
    Háborúk: nehezen, de mindet megnyerve (bár ha jól emlékszem kicsit ittasan, akkor azokat talán mind nyerni kellett)
    Nehezebben megnyerhető csaták: kb. 50%-os sikerrel nyertem/vesztettem. Ha sokszor visszatöltöttem volna, akkor nyerhettem volna mindent, de nem volt motiváció (mert semmi nem változik a sztoriban...)
  • Yuber 7
    Sephi: Lassan már a végére érsz, bár ha tápolással meg ilyenekkel eltöltöd az időt akkor még vár rád 50 óra! :)

Gábor: Na most vagy tényleg Luca-ra gondolsz, bár neki asszem kék köpenye van, vagy Culgan, Seed-re, velük a játék végén kell megküzdeni.

Ramza: Hát igen, most csatlakoztatom Viki-t, Futch-t, meg a többieket...
    Aztán a kastélyom is elég népes lett, tehát azt is át kell néznem, sőt számtalan minijátékot is lehet játszani...
    Itt most azt hiszem letáborozok a történettel és szórakozok egy kicsit. :)
    Ezek a Script-ek feletébb szórakoztatók! :)

Én kedvenc karaktereim jelenleg: Hugo (Ő az FC), Emily (szimpatikus karakter és erős is), Ayame (gyors, többet üt egyszerre, akár 4-et is), Sharon (szimpatikus), Fred (fizikai támadásokkal verhetetlen, a pajzsa mindent véd!), Belle (szimpatikus, és az I-ben és a II-ben Meg volt a kedvencem, Belle meg az ő lánya :) )

Na és Ramza, a háborúk és a nehezebben megnyerhető csaták hogy mentek, azok amiket ha el is vesztesz akkor is tovább megy a történet?
  • Ramza
    A maradék részek magukban nem annyira hosszúak, de hosszúvá teszi az, hogy ekkor kezded el lassan összegyűjteni az összes karaktert (ugye?), és megcsinálni mindent :)
    A nagyján (felén) amúgy bőven túl vagy.

Scriptek: csak szórakozgattam velük, de igazán komolyan nem mentem bele. Mókás amúgy :)

Kedvenc karakterek: Chris mindenek előtt. Utána a többi nő :)
  • Gábor
    A fene sem emléxik már arra,h mi volt a boss neve:)
    Volt benne vmi fehér köpenyes,fehér páncélú csóka? Vmi ilyesmi rémlik.
  • Sephi
    Egyenlore Zanakand (vagy mi) -ban vagyok es most megyek a Dome fele... szal meg van amig vege lesz a FFx-nek...
  • Yuber 7
    Nem akarok semmi poént lelőni neked, de ha azt várod, hogy benne legyen csalódni fogsz...
    Na így is elmondtam, de hát te kérdezted...
    Nem lőhetik el mindegyik részben ugynazt a poént, mert az egy idő múlva már unalmas lenne.
    És különben is Neclord-ot elintéztük a II-ben.
    Az volt aztán a nagy csata! Főleg a zene mekkora volt! :)
    De a Star Dragon Sword benne lesz a III-ban! :)
    Igaz nem kap akkora szerepet, de benne van.
    És, hogy ki a tulajdonosa? Azt majd meglátod... :D

Mikor mélyedsz bele jobban a III-ba?
  • Sephi
    Szal akkor Neclord benne lesz a III-masba is? De akkor Viktor is kene legyen nem???
  • Yuber 7
    Nos igen azt én sem mondtam, hogy ennél jobb harcrendszer nincs is... De nekem ez is bejön... :)

Probably SPOILER!!!!!!!
    Én még nem csináltam meg mivel még javában a játékkal játszok, csak rákérdeztem... :)
    Most vagyok a 4. fejezetben, Hugo lett az FC-öm, és gyűjtögetek karaktereket. Aztán indulás a Cyndar (a II-ben Sindar) romokba.
    Innen még mennyi a fejezet? És az 5. milyen hosszú?

A Script-ek játszása Nadir-nál egy külön élmény... Nagyon jól megcsinálták... Te mennyit foglakoztál ezzel?
    Egyébként ha betöltöd a III elején a II állását, akkor bejön még egy Script, Neclord Halála címmel.
    Persze Neclordot nem ismerheted, az első két részben vállalt nagy szerepet.
    És kik voltak a kedvenc karaktereid?
    Huh, ennyi kérdés talán elég is lesz. :D
  • Ramza
    Amit írsz, abban teljes mértékben igazad van, de mindezzel együtt az egyik leggyengébb jrpg harcrendszernek tartom így is. Ettől még maga a játék nagyon jó.
    Az a bajom, hogy két ember közül egynek adhatsz parancsot, a másikat közvetlenül nem utasíthatod.

Természetesen megcsináltam amit kérdeztél :)
    Jó volt, egyszerű volt, rövid volt. Viszont érdekes! Bejött, igyekeztem kihozni a maximumot a játékból (természetesen össze lett szedve minden karakter is).
  • Yuber 7
    Gábor: Én meg lefogadom, hogy Luca Blight ellen zajló csatára gondolsz... :) Az se semmi, bár ha bevéded magad tűz ellen Fire Emblem-el, akkor nem igazán tud megsebezni a tűz elementálú támadásaival. Ja a Fire Seal Rúna se rossz erre a küzdelemre...
    De mondd melyik boss volt pontosan aztán segítek... :)

Sephi: Hát a Bone Dragon sem volt semmi, látszik, hogy Yuber idézte meg! :))
    A varázslatai nagyon tudtak ütni...
    De az Áram Rúna nagyon vágta... :)

Ramza: És mi a baj a III harcával? Nekem semmi bajom nincs vele, és taktikázásra is elég sok lehetőség nyílik... Példának okáért a Bishop, Sarah, Yuber trió elleni küzdelmet hozom fel, ha ott nem taktikázól csúnyán megszívod...
    Nem mindegy hogy gyógyítasz, milyen varázslatokat használsz, és hogy rendezed a csapatelosztást.
    Harcosok előre, varázslók hátra...
    És ez a kettes csoportokba való elosztás is sok taktikázásra nyújt lehetőséget...
    Nincs itt baj a harccal... de nem is erre építkezik a játék... hanem a történetre...

SPOILER AHEAD!!!!!!!!!

A Bishop sztorit megcsináltad?

SPOILER END!!!!!!!!!!
  • Ramza
    Viszont ha egyszerre vannak bizonyos emberek a csapatban, akkor lehetőség van különböző extra támadások kivitelezésére. Az jó.
  • Ramza
    Azért támadnak kettesével, mert kettesével van a "harc mód" :)
    Kettes csapatoknak adhatsz ki parancsokat, rá fogsz érzeni idővel. Halkan azért hozzáteszem: a majdnem tökéletes 3. rész leggyengébb pontja szvsz a harc, egyrészt unalmas, másrészt szinte semmi taktikázásra nem ad lehetőséget, másrészt ez a dupla-egységes parancs...nem tetszett. De szinte minden más igen.
  • Sephi
    Fogadjunk hogy az a boss az amikor a kis egyetemi varost letamdjak es megtamad teged az a csontvaz sarkany ?:))))

En nekem az volt a legnehezebb boss de aztan rajottem hogy csak healingelni kell a kedveset es ramabszni az oszes healing alapu magiat es ugy meghal hogy jaj :))

Yuber 7 magyarazd el nekem hogy van a harc mod a III-dik rezbnem mert nem ertem miert tamadnak mindig kettesevel :(
  • Gábor
    Nekem megvan a sui2,fasza kis játék emlékeim szerint,de egy bossnál feladtam,amire az összes faq azt írta,h a játék legnehezebbje...az is volt, és természetesen nem lehetett visszamenni fejleszteni. Ez van, egyszer majd talán megint elkezdem.
  • Ramza
    Persze, ebben igazad van, de most már mit csináljak?
    Megjött a Sui 3, akkor éppen nem volt semmilyen jrpg, gondoltam kipróbáljuk. Teljesen magával ragadott, rögtön tudtam, hogy nem "egy a sok közül".
    De akkor már hiába szerettem volna tudni az előzményeket, csakis utólag nyílhatott erre lehetőségem. Ez van sajnos.
  • Yuber 7
    Sorry, tényleg ezt kellett volna tennem... :/
    De most már elolvastad nincs mit tenni...
    De mivel ez egy Suikodenes topic, számolni kell azzal, hogy gyakran lesznek ilyenek, de ezentúl megpróbálok vigyázni.
    Mondjuk még egy olyan embert se találtam, akivel mindegyik részről el tudnák beszélgetni. :(
    De felőlem a III is lehet téma...
    Sephi, mikor fejezed már be a FF X-et és kezdesz neki a S III-nak?
    Ja tényleg, te játszottál az I-el és a II-vel...
    Akkor még is valakivel tudok róluk beszélgetni. :)
  • Sephi
    Francba! Most mit kellet elarulnod ?:)))))

Maskor amikor elosz valami poen ird man oda hogy SPOILER emberke mert mondjuk ez a Luc-os dolog tenyleg meglepett!!!
  • Yuber 7
    Csak tudod mi a baj ezzel, hogy nem vitted végig az előző részeket?
    Pl, hogy amikor kiderűl Bishopról, hogy ő Luc valójában, akkor minden vérbeli Suikodenesben megáll a vér, és aki azt sem tudja ki az a Luc az meg legyint egyet.
    És csomó visszatérő szereplőt nem is tudod, hogy valójában visszatérők, pl Lilly a II-ben még kislányként szerepel.
    Futch pedig végigkíséri az egész sorozatot, a II. részben pedig rátalál Bright-ra, aki a III-ban már eléggé felnő...
    Szóval így csomó kapcsolatot nem lehet megtudni...
    És így, hogy na majd az I-et és a II-őt is végigjátszom majd hozzáállással már szerintem nem lesz olyan nagy élmény...
    Node ez csak az én véleményem...

Star Ocean 2? Nagyon nagy játék, most ugrok neki ötödszörre! :)
  • barret
    :)
  • Ramza
    No, én pl. végigvittem a harmadik részt, és rendkívüli módon meg voltam vele elégedve. Az első kettő sajnos kimaradt (többek között amiatt, mert a ps1 jrpg kínálata össze sem hasonlítható a ps2-ével, ott szinte hetente jött ki egy-egy zseniális játék, és erre nem volt időm :(
    Mivel mostanában úgyis elővettem a ps1-et (Star Ocean 2 még mindig), lehet, hogy egyszer időt szakítok ezekre is. Nem a kedvvel van a baj (az megvan hozzá), hanem az idővel.