Suikoden (I-II-III-IV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Yuber 7
Sephi: Mondtam, hogy tetszeni fog a játék... 😊 És ami még ezután jön, hát azt hiszem el fogod dobni az agyad. 😊
A fejezeteket olyan sorrendben játszod, ahogy akarod. Bár ha egy bizonyos sorrendet követsz, akkor plusz jelenetkben lehet részed. Pl: Hugo Chris közötti párbaj Hugo elsõ fejezete végén.
Vagy amikor elviszed a Jimba által rád bízott jelvényt Chris házába, akkor azt késõbb Chris fejezetében látni fogod, hogy az inas átadja neki.
Vagy említhetném a Chris Lucia párbajt, Chris 2. fejezetében Great Hollow elõtt.
Ha mindent látni akarsz, akkor a következõ sorrendet kell tartani a fejezeteknél:
Geddoe, Thomas, Hugo, Chris, Geddoe, Chris, Hugo, Hugo, Geddoe, Thomas, Chris.

Lulu egyébként mindenképp meghal... 😞

Thomas Geddoe elsõ fejezete végeztével egybõl választható lesz, és õ a játék iagzi fõhõse!!! Ez tudom, hogy viccesen hangzik, de a Tenkai csillagjyegy alatt született és az elõzõ két rész fõhõsei milyen csillagjyegy alatt? Hát Tenkai! 😊
Thomas-ból egy nap nagy hõs lesz még... 😊

Chris elsõ fejezetében a háborúról meg annyit, hogy elmételileg tényleg nem lehet megnyerni, de gyakorlatilag igen. És a 99-es szint trükköt is itt lehet megcsinálni!
Mindjárt kimásolom a menetét...

Sephi
Nem nyerni! El kell menekulni de mindig elkaptak es idegesitett hogy ujra kellet nezni mindent. Nah de sikerult el menekulni es mar be is fejeztem Chris elso fejezetet is igya hat indulok Geddoe masodik fejezetjehez 😊

Rulez gama!

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Lehet, hogy rosszul emlékszem, de Chris elsõ csatájában nem veszteni kell? Vagy csak bizonyos számú körig kihúzni? Mert nyerni biztosan nem lehet.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Sephi
Szerintem most oltari nagy kibaszas volt...most vagyok Chrissel es nekimentem az elso csatanak (ami tok szar lett!!! bazz de elbasztak a haborukat😞(( ) es persze hogy vesztettem mert fogalmam nem volt mit kell csinalni 😞 Erre meg viszarak oda ahova utojara mentettem azaz a csata elott. Most megint mehetek felorat es ujra vegig kell neznem az oszes beszolast... nagy kibaszas ez...

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

És a három "láng" között még további három üres hely...
Türelem, jön majd a bárgyún üveges tekintetû Thomas is idõvel.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Sephi
Ahm... most nem ertem. Valaki irt nekem valami Thomas szereplorol! Az kicsoda mert nekem csak Hugo Geddoe es Chris van ott az elejen...

"Most akarom Chrisel jaccani lassam miert is gyujtotak meg a falut!"

😊
Ezt majd egy kicsit késõbb fogod csak megtudni. Kb. ötven óra játékidõ múlva.

A fejezeteket olyan sorrendben játszod, ahogy akarod (bár érdemes a három elsõ fejezetet egymás után megcsinálni, és nem kezdeni addig bele senkinek a második fejezetébe), de tudomásom szerint Lulu mindenképpen meghal.

Sephi
Te jo eg! Gyerekek ez a gama (suikoden 3) Istenkiraly! ha en nem hiszem el! Most tettem le a joyt de meg mindig jaccanek csak ma tul keso van 😊)) Basza meg mekorra egy jatek! Es a harc rendszer is kezd szimpatikus lenni! Gondoe -val amiutan kesz volt az elso fejezet elkezdtem Chris-el de nemvoltam oda a bemutatoert igy megneztem Hugo-et es az jobb volt 😊 Es vegig is vittem a Hugo elso fejezetet! Kurva nagy a vege!! Es rohadt fasza hogy kotodnek a dolgok! Most akarom Chrisel jaccani lassam miert is gyujtotak meg a falut!

Yuber? Lehet olyan hogy Pl. eloszor Chris-el jaccom az elso fejezetet majd aztan hugoval es ha lehet ugy csinalni hogy esetleg ne hajjon meg Lulu? Mert idegesiet hogy agyon tapoltam Lulu-t es most paff...

Sephi
vagy ... www.rpgamer.com

Yuber 7
Ebben nem vagyok járatos, de a következõ címeken tudsz a játékból képeket leszedni:
www.rpgdreamer.com
www.rpgfan.com

Sephi
Figyuz ne agodjal mert szerintem se lesz vege ennek a csodalatos mesenek. En alig varom hogy ujjek es jaccam tovabb! Jelenleg Gondoe (vagy mijaneve) elso fejezetet csinaltam meg es most valaszthatok Chris vagy a masik izevel 😊

BADE
Valaki képeket be tud linkelni a játékról?

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Yuber 7
Sephi: Lesznek ám még nagyon kemény csaták, ugyhogy csak csatold az övet! 😊
A történet igazából Chris 3. illetve a 4. fejezetktõl lesz igazán izgalmas.

Ja, igen, és ez tényleg nem az a játék, ahol agyon tudod magad tápolni... 😛

Ramza: Landis-sal nekem sem volt gondom egy-két harc és már a csapatban is volt...
Ellenben Tuta-val, akihez Mio-t a csapatba kellett tenni, hogy fel lehessen venni...
Ayame-rõl és Watari-ról, a két ninjaról, elég keveset lehet megtudni...
Igaz te nem sokat érthettél belõle sokat, de Watari a Hihgland Királysághoz még mindig hû (a II. részben a Highland Királyság ellen harcoltunk)
és valakinek ott tett egy ígéretet, de az nem derûl ki, hogy kinek...
Érdekes fickó ez a Watari...csak nem.... Jowy az???
Bár ezt sem értheted még, de miután belekezdtél a II-be megérted... 😛

És akkor ide is leírom a szörnyû hírt:
NEM LESZ SUIKODEN IV!!!!! 😞((((((
Murayama a Suikoden megalkotója elhagyta a Konami-t... 😞(((
Bár lehet, hogy más cég továbbviszi a sorozatot, de............ nem tudom abból mi sülne ki......
De az biztos, hogy a Suikoden-t ha már elkezdék be kell fejezni, nem hagyhatnak lezáratlan szálakat!!!!!!!
Errõl kinek mi a véleménye?

barret
és a sea dogs 2?

Bérbe vehet? reklámfelület...

Sephi
Ramza : igen mert eloszor a bal fejet majd a jobb fejet oltem meg es vegul a negy testet 😊

barret: most jelnleg Suikoden 3 , Silent Hill 3 , FFX , Onimusha 😊))

"sorba vettem a fejeket"

He?

barret
hány game-t nyomatsz egyszerre?

Sephi
De jo! Megoltem siman ugy hogy sorba vettem a fejeket! Egyebkent most jaccom es kezd erdekes lenni es kezd tecceni 😊 Inkabb ezt jaccom ma es nem a FFX-et 😊)

sigmavirus1
Ja, en fertözö is vagyok!😄

Viva La Virus1!!!

Egyelõre meg sincs, úgyhogy nem tudom kezdeni 😞
Tervbe van véve, egyszer biztosan megcsinálom.

Különösebben senkit nem volt túl nehéz összeszedni. Ami idegesített, hogy rengeteget kellett feleslegesen gyalogolni egy-két karakterhez, pl. ninja-lány (nevét nem tudom) az egyik labirintus végében, ahova amúgy nem mentem volna.
Van egy karakter, amit elég nehéz összeszedni a leírások szerint, csak akkor jön, ha nem teljes a csapatod, ilyenkor az erdõ közepén van rá minimális esélyed, hogy egyszer csak megjelenjen. Többen írtak ilyen rémtörténeteket, hogy két óra rohangálás után esetleg megjelent. Na nekem az elsõ csatában ott volt a csapatban, amikor bementem az erdõbe elõszõr 😊

És értelemszerûen úgy kell csoportosítani a három páros csapatot, hogy a három legerõsebb varázslat-használó három külön helyre kerüljön.

Ez a Geddoe/1, ugye?
Mindenki csak varázsolja a legerõsebb varázslatát, és sikerülni fog. Támadásokkal (itt) nem érdemes tökölni.

Sephi
Nah ez nem igaz,... elkezdtem jaccani en is a harmast es fel jutottam egy hegyere es nekem jott egy bazi nagy ket feju szornyeteg. Hallod ezek normalisak???? Ket korbol megolt minden emberemet 😞((

Micsinajak most?

Sephi
Jezusom... azert te jobban ismered a Suikoden tortenelmet mint barki mas szerintem. En nekem kedvenc jatekom volt de nem tudok mar semmit belole 😞

Yuber 7
Luc-rõl és Sasarai-ról a II- részben sem derûl ki sok dolog, csak annyi, hogy riválisok és Luc teljesítnei akar egy ígéretet, amit az egyik háborúban meg is tesz, csak Sasarai elmenekûl. sasarai megkérdezi Luc-tõl, hogy mi a kapcsolata vele, de Luc ezt a II. részben nem mondja el. Gondolom a III.-ban már igen. Mondjuk sejtem a választ... 😊
Yuber-rõl sem lehetett sokat tudni az elõzõ részekbõl, csak, hogy van egy Igaz Rúnája (Eightfold Rune) és szörnyidézési és teleportálási képességekkel van megáldva.
Az elsõ két részben egyébként még páncélt visel, a III-ban egy bizonyos ok miatt már nem.
nem tudom mennyit hallottál a Suikogaiden részekrõl, amik csak Japánban jelennek meg, de ezek kiegészítõként szolgálnak a részekhez. Szóval idáig két Suikogaiden rész van kint, és ezek a II-nek keresztezik a történetét. De ami a lényeg, hogy jön a 3. rész, amiben ki fog derûlni, hogy Yuber miért veszítette el a páncélját. Láttam egy képet, ahol Yuber-t, Lucia, Zepon és Jimba veszi körûl és támadják meg.
Gondolom ez lehet az ok.
Na szóval még azt lehet tudni Yuber-rõl, hogy Pesmerga a vetélytársa, és Pes az elsõ két részben üldözi Yuber-t. De hogy miért...???
Állítólag ezzel lesz vége a Suikoden sorozatnak, hogy lezáródik a köztük lévõ viszály.
Remélem a IV-ben már Pes is szerepelni fog. 😊
Most így kapásból ennyit tudok mondani... Most mondj te is valamit... 😊
Mondjuk, hogy mikor kezded el az elsõ két részt... 😊
És, hogy szerinted a III-ban kit a legnehezebb csatlakoztatni...
Szerintem Tuta-t...

Látom, csak beteg voltam, ma vagyok néhány napja elõszõr.
Mondjuk a kérdések nagy részére nem tudom a választ, de sebaj.
Luc és Sasarai - szvsz csak utalások vannak itt is, amit az elõzmények ismereténak a hiányában nem nagyon tudtam hova tenni 😞
Yuberrõl szinte semmi plusz infó nem derül ki (igaz, nem tudom, eddig mennyit lehetett tudni róla) - egyedül a bónusz fejezet árul el egy-két érdekes dolgot.
Pes - nem hallottam róla, szerintem nincs.

Ami talán neked fog mondani valamit, az a bónusz fejezet elsõ és utolsó két perce. Sajnos ezeket én nem tudtam hova tenni, de azt éreztem, hogy ezek a fõ kapcsolódási pontok az elõzményekhez, és a következõ részhez.

Na, nesze semmi, bocs 😊

Yuber 7
Ezt most fõképp azért írom, hogy a topic följebb kerûljön, hátha valaki észreveszi. 😊

Ramza: Volt egy pár kérdésem lejebb... 😊

Yuber 7
Terjedek mint a rosszindulatú daganat. 😊

De te sem panaszkodhatsz... 😄

sigmavirus1
Helo Yuber 7! Nem is tudtam hogy itt is regiszträlva vagy!😊

Viva La Virus1!!!

Yuber 7
Minden, amit a Suikodenrõl tudni kell: www.suikosource.com

Vagy ha filmeket akarsz letölteni, akkor: www.rpgamer.com

De a további címeket is ajánlom:
www.rpgplanet.com
www. rpgfan.com

barret
http://www.rpgdreamer.com/

tibor16
linket

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tibor16
Sziasztok, mivel mégcsak nemis hallottam a gémrõl, érdekelne milyen. Nem rakna be vki egy screenshotot?? -esetleg egy kinket??? Sztem más is megnézné....

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Yuber 7
Azért többet vátam volna, mint 1 óra... Na mindegy, azért az is valami. 😊

A többi részt mikor fogod elkezdeni?
És Luc és Sasarai kapcsolata ki fog derûlni a III-ban?
Mert a II-ben annyi derûlt ki, hogy Luc jól ismeri õt, és valamiért nagyon nem szereti, és Sasarai pedig nem tudja ki az.
Elég különös, de az biztos, hogy nagyon hasonlítanak egymásra. 😊

És amit még nagyon tudni akarok az az, hogy Yuber-rõl mennyi dolog fog kiderûlni a III-ban? Mert az elõzõ részekben nem sokat lehetett megtudni róla, csak azt, hogy Pesmerga üldözi õt valamiért.
De ha jól tudom Pes már nincs a III-ban.
Yuber tesz valami említést róla?
Egyébként Yuber múltja nagyon izgat!
Az biztos, hogy az egyik szeme piros, ez arra ad utalást, hogy Yuber félig, talán démon, és félig ember...
De biztosat nem tudni.
A pcdome-on valamikor volt Yuberrõl egy eszmefuttatásom, hogy ki is lehet valójában, meg mi a kapcsolata Pes-el, akit érdekel az keresse föl. 😊

Az automatikus vesztésre õszintén szólva nem emlékszem, de ettõl még lehet!
Amúgy úgy néz ki a bónusz fejezet, hogy kb. két-három perces beszélgetések, utána egy "kulcsharc" (igen, természetesen irányíthatod õket, az elején nagyon durván táposak, a vége felé azonban már nem annyira), utána mugrás a történetben, megint beszélgetés, harc, stb.
Az egész nem tart egy óránál tovább, ha jól emlékszem.
Az alsó kérdésedre sajnos nem tudom a választ 😞

Yuber 7
No, valaki, Ramza....!!!

Yuber 7
Zippofcy: A játék egy kínai mítológiára épûl, az angol címe Water Margin.
De Suikodenként híres mindenütt.

Ramza:
HUGE SPOILER!!!
Szóval, én úgy tudom, ha megnyersz olyan harcokat Bishop-ék ellen, amiket nem kötelezõ, akkor Bishop történetében azok a harcok autómatikusan el lesznek veszítve. Bár ezt még nem igazán tudom elképzelni...
Már nagyon kíváncsi vagyok Bishop történetére...
Harcolni lehet velük? Egyáltalán átkapjuk az irányítást náluk?
Vagy hogy van ez?

Közben bejött Koroku fejezete is, bár ez inkább csak egy kis kikapcsolódás... De jó szórakozás, amint mindenki lenézõen elzavar, vagy csak leszid... 😊

Kérdés: Chris 3. fejezetében, Alma Kinan-ban, amikor készülünk a szertartáshoz, akkor azt Bishop hirtelen megzavarja.
Csak nem értem miért. Hisz Yun azt mondta, ha föláldozza magát akkor a Víz Igaz Rúna Pecsétje szabadon lesz bocsátva. Node, amikor Bishop odalép, akkor õ is azt mondja, hogy ez a terve, vagyis szabadon bocsátani a Pecsétet!
Akkor miért akarta Bishop megakadályozni a szertartást?
SPOILER END!!!

zippofcy
Ez vmi karomkodas japanul?

PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)

Tényleg? Ezt komolyan nem vettem észre. Mondjuk én csak a vége felé nyertem a komolyabb csatákat, de ott semmi lyasmi nem jött le, amirõl úgy gondoltam, hogy extra.

Yuber 7
Azért némi változások a sztoriban is voltak, ha egy-egy csatát megnyertél.

SPOILER
Példáúl amikor Geddoe 2. fejezetében legyõzöd Bishopot MT. Senai-ban, akkor egy elég érdekes jelenet jön be.
Kiderûl, hogy nála van a Szél Igaz Rúna...
És ebbõl csak egy kövezkeztetést lehet levonni... Hogy ki is õ valójában... 😊

Háborúk: nehezen, de mindet megnyerve (bár ha jól emlékszem kicsit ittasan, akkor azokat talán mind nyerni kellett)
Nehezebben megnyerhetõ csaták: kb. 50%-os sikerrel nyertem/vesztettem. Ha sokszor visszatöltöttem volna, akkor nyerhettem volna mindent, de nem volt motiváció (mert semmi nem változik a sztoriban...)

Yuber 7
Sephi: Lassan már a végére érsz, bár ha tápolással meg ilyenekkel eltöltöd az idõt akkor még vár rád 50 óra! 😊

Gábor: Na most vagy tényleg Luca-ra gondolsz, bár neki asszem kék köpenye van, vagy Culgan, Seed-re, velük a játék végén kell megküzdeni.

Ramza: Hát igen, most csatlakoztatom Viki-t, Futch-t, meg a többieket...
Aztán a kastélyom is elég népes lett, tehát azt is át kell néznem, sõt számtalan minijátékot is lehet játszani...
Itt most azt hiszem letáborozok a történettel és szórakozok egy kicsit. 😊
Ezek a Script-ek feletébb szórakoztatók! 😊

Én kedvenc karaktereim jelenleg: Hugo (Õ az FC), Emily (szimpatikus karakter és erõs is), Ayame (gyors, többet üt egyszerre, akár 4-et is), Sharon (szimpatikus), Fred (fizikai támadásokkal verhetetlen, a pajzsa mindent véd!), Belle (szimpatikus, és az I-ben és a II-ben Meg volt a kedvencem, Belle meg az õ lánya 😊 )

Na és Ramza, a háborúk és a nehezebben megnyerhetõ csaták hogy mentek, azok amiket ha el is vesztesz akkor is tovább megy a történet?

A maradék részek magukban nem annyira hosszúak, de hosszúvá teszi az, hogy ekkor kezded el lassan összegyûjteni az összes karaktert (ugye?), és megcsinálni mindent 😊
A nagyján (felén) amúgy bõven túl vagy.

Scriptek: csak szórakozgattam velük, de igazán komolyan nem mentem bele. Mókás amúgy 😊

Kedvenc karakterek: Chris mindenek elõtt. Utána a többi nõ 😊

A fene sem emléxik már arra,h mi volt a boss neve😊
Volt benne vmi fehér köpenyes,fehér páncélú csóka? Vmi ilyesmi rémlik.

Sephi
Egyenlore Zanakand (vagy mi) -ban vagyok es most megyek a Dome fele... szal meg van amig vege lesz a FFx-nek...

Yuber 7
Nem akarok semmi poént lelõni neked, de ha azt várod, hogy benne legyen csalódni fogsz...
Na így is elmondtam, de hát te kérdezted...
Nem lõhetik el mindegyik részben ugynazt a poént, mert az egy idõ múlva már unalmas lenne.
És különben is Neclord-ot elintéztük a II-ben.
Az volt aztán a nagy csata! Fõleg a zene mekkora volt! 😊
De a Star Dragon Sword benne lesz a III-ban! 😊
Igaz nem kap akkora szerepet, de benne van.
És, hogy ki a tulajdonosa? Azt majd meglátod... 😄

Mikor mélyedsz bele jobban a III-ba?

Sephi
Szal akkor Neclord benne lesz a III-masba is? De akkor Viktor is kene legyen nem???

Yuber 7
Nos igen azt én sem mondtam, hogy ennél jobb harcrendszer nincs is... De nekem ez is bejön... 😊

Probably SPOILER!!!!!!!
Én még nem csináltam meg mivel még javában a játékkal játszok, csak rákérdeztem... 😊
Most vagyok a 4. fejezetben, Hugo lett az FC-öm, és gyûjtögetek karaktereket. Aztán indulás a Cyndar (a II-ben Sindar) romokba.
Innen még mennyi a fejezet? És az 5. milyen hosszú?

A Script-ek játszása Nadir-nál egy külön élmény... Nagyon jól megcsinálták... Te mennyit foglakoztál ezzel?
Egyébként ha betöltöd a III elején a II állását, akkor bejön még egy Script, Neclord Halála címmel.
Persze Neclordot nem ismerheted, az elsõ két részben vállalt nagy szerepet.
És kik voltak a kedvenc karaktereid?
Huh, ennyi kérdés talán elég is lesz. 😄

Amit írsz, abban teljes mértékben igazad van, de mindezzel együtt az egyik leggyengébb jrpg harcrendszernek tartom így is. Ettõl még maga a játék nagyon jó.
Az a bajom, hogy két ember közül egynek adhatsz parancsot, a másikat közvetlenül nem utasíthatod.

Természetesen megcsináltam amit kérdeztél 😊
Jó volt, egyszerû volt, rövid volt. Viszont érdekes! Bejött, igyekeztem kihozni a maximumot a játékból (természetesen össze lett szedve minden karakter is).

Yuber 7
Gábor: Én meg lefogadom, hogy Luca Blight ellen zajló csatára gondolsz... 😊 Az se semmi, bár ha bevéded magad tûz ellen Fire Emblem-el, akkor nem igazán tud megsebezni a tûz elementálú támadásaival. Ja a Fire Seal Rúna se rossz erre a küzdelemre...
De mondd melyik boss volt pontosan aztán segítek... 😊

Sephi: Hát a Bone Dragon sem volt semmi, látszik, hogy Yuber idézte meg! 😊)
A varázslatai nagyon tudtak ütni...
De az Áram Rúna nagyon vágta... 😊

Ramza: És mi a baj a III harcával? Nekem semmi bajom nincs vele, és taktikázásra is elég sok lehetõség nyílik... Példának okáért a Bishop, Sarah, Yuber trió elleni küzdelmet hozom fel, ha ott nem taktikázól csúnyán megszívod...
Nem mindegy hogy gyógyítasz, milyen varázslatokat használsz, és hogy rendezed a csapatelosztást.
Harcosok elõre, varázslók hátra...
És ez a kettes csoportokba való elosztás is sok taktikázásra nyújt lehetõséget...
Nincs itt baj a harccal... de nem is erre építkezik a játék... hanem a történetre...

SPOILER AHEAD!!!!!!!!!

A Bishop sztorit megcsináltad?

SPOILER END!!!!!!!!!!