81624
-
Netkaloz #14424 Léderer Ákos volt a sztárchat vendége
2006.06.05., Forrás: www.madridista.hu
Léderer Ákos az RTL Klub sportriportere. Igazi Julia Roberts és Sandra Bullock-rajongó. Kedvenc filmje "A hetedik" és "A sors csapdájában". Knézy Jenő számára az igazi példakép. Szombatonként pedig nem hagyja ki a REAC meccseit. Ma délután a madridista.hu-n ő válaszolt az érdeklődők kérdéseire.
Fejo: Üdv.
real_funghi: Hola!!!
Léderer Ákos (LÁ) Sziasztok! Mindenkinek
rmad: Elmesélné, hogy került az RTL Klubhoz, és hogy hogyan lett riporter?
LÁ: Próbálom tömören. 1998-ban keresett meg az akkori főszerkesztő, hogy jöjjek az MTV-be, de itt sokkal jobb lehetőségek kínálkoztak. Már 3 éves korom óta sportriporter akartam lenni, mindig Knézy Jenőt utánoztam kiskoromban.
david710: Ha jól tudom te is a KOS-ra jártál?
LÁ: Szóval 19 évesen beiratkoztam a komlósi oktatási stúdióba és onnan már minden könnyen ment. Győrött volt ez, nagy élmény!
Realmargit: Megkérdezhetem melyik iskolát végezted el?
LÁ: Komlósi Oktatási Stúdió, és a Budapesti Kommunikációs Főiskola, innen még egy államvizsga hiányzik, ami a vb miatt nem is lesz most meg.
Prince: Melyik volt életed nagy közvetítése?
LÁ: Talán a legelső Paris Saint Germain - Újpest 2002, de persze a mostani angol-magyar is jó volt, mert itt jól játszott a magyar csapat
cantera: Bálint Antónia szereti a focit? :)
LÁ: Nem tudom, hogy szereti-e meg kell kérdezni tőle, a jégkorongot biztosan.
Prince: Most nem az angol-magyarra gondolok, de milyen érzés olyan meccset közvetíteni, amin csúfos vereségre állunk? Van valami szabály ilyenkor, hogy mit kell mondani?
LÁ: Nekem eddig csak ilyenben volt részem a nemzetközi meccseken. Sajnos nehéz úgy, de nem volt még olyan nemzetközi meccs, amin a magyar csapat ne kapott volna ki 2 vagy 3 góllal. Ez alól kivétel a HUN-BUL és a HUN-CRO meccs volt. Nem szabad siránkozni sem, de azt se mondhatom, hogy milyen jók vagyunk.
Kesziboy: Ákos, mi a véleményed az RTL Klub jelenlegi foci-stábjáról és munkatársairól? Szerintem oda nem való emberek vannak ott, gondolok: Kokóra és Világi Péterre is.
LÁ: Kokó es Világi szorosan nem a sportosztályhoz tartoznak, ők a csatorna képernyősei. Mindketten imádják a focit. Kokó asszem a Realt is. A szakértőinket kb 3 éve választottuk ki, olyanokat próbáltunk, akik nagyon különböznek egymástól, ez a visszajelzések alapján sikerült.
real_funghi: Az hogy történhet meg, hogy a vb-n szereplő sztárok bemutatásakor óriási szarvashibák is becsúsznak a szövegbe? Ezeket persze gondolom, nem te állítod össze, de nagyobb rálátásod van a dolgokra. Ki a felelős a tartalmukért?
LÁ: Ennek az a titka sajnos, hogy egy nemzetközi cég magazinműsorát, illetve egyperces játékosbemutatóit vásárolta meg a csatorna, amelyekhez mi nem nyúlhatunk, sem képben, sem szövegben. Ez főleg a magazinoknál éles, amikor olyanok nyilatkoznak, akik ott sem lesznek. A másik probléma, hogy ezek a kisfilmek akkor készültek, amikor még nem volt meg a keretkijelölés, tehát a készítők sem tudták, hogy kik lesznek ott pontosan.
csilla: Nekem is lenne egy kérdésem! Melyik csapatnak szurkolsz? (ezt a kérdést már minden sztárchatesnek kötelezően felteszem) persze csak ha publikus...
LÁ: Igen publikus. REAC, BVSC
csilla: Külföldi?
LÁ: Werder Bremen. Igazság szerint 1990-es évek eleje óta ők a kedvenceim, a KEK győzelem óta.
david: Milyen közvetíteni a meccsüket,úgy hogy próbálsz nem részrehajlani?
LÁ: REAC meccset nem közvetíthetek, ebben megállapodtunk bent.
NemTom: Véleményed szerint mekkora esély van arra, hogy Magyarország - Horvátország rendezze a 2012-es EB-t?
LÁ: A jelenlegi kilátások szerint egyre jobbak az esélyek, szerintem az olasz botrány mindenképpen nekünk dolgozik, a lengyel-ukrán pályázat eddig nem villantott olyat, mint a magyar. Remélem meglesz!
raul: Ákos, szerinted Sebők Vilmosnak helye van a válogatottban?
LÁ: Bár Vili játszott egykoron a REAC-ban, de nem, mint ahogy még néhány más játékosnak sem.
rmad> Mit csinálsz akkor, amikor nincs éppen meccsnap, pl hétköznap?
LÁ: Nagyjából úgy néz ki egy hét, hogy a hétfő a szabadnapom. Azután van egy nap, amikor híradóügyeletet adok, ez abból áll, hogy ha történik valami, akkor azt a híradónak elkészítem. Szerda,csütörtök közvetítés a sport klub-on, főleg kosárlabda Euroligát, pénteken készülök a hétvégi meccsre, szombaton meg kimegyek a REAC-ra. Vasárnap közvetítés.
Kesziboy: Ákos, milyen gyakran szörfözöl a neten? Egy-egy meccs előtt mennyi ideig készülsz föl kb?
LÁ: A meccsekre onnan készülök fel, de fórumokat ritkán látogatok, kivétel a REAC.
raul715: Melyik csapatnak szurkolsz a VB-n?
LÁ: Nagy dán mániás vagyok 1984 óta, de ők sajnos nem jutottak ki, mint ahogy a magyar sem. A kedvencem most az USA és az ausztrálok, két foci nagyhatalom:-)
david710: Honnan ez a nagy REAC szerelem?
LÁ: 22 éve rákospalotai vagyok, az életem felét meg a BVSC-ben sportoltam végig.
csilla: Szereted a kosárlabdát?
LÁ: Közvetíteni szeretem a kosarat, igazából nem szerettem különösebben, de a közvetítések alkalmával megszerettem.
csilla: Ott kik a kedvenceid?
LÁ: A sors úgy hozta, hogy mindig megkaptam a TAU meccseket, és tök véletlenül, úgyhogy Kornél miatt ők, de amúgy egyik sem.
szilike: Mi a véleményed a hétvégi Újpest meccsről?
LÁ: Érdekes, mert arról beszéltünk a kollégákkal, hogy ki mennyire sajnálja az Újpestet, még nagy fradisták is ezt mondták. Bizonyos fokig én is sajnáltam őket, de szerintem az a csapat nyerte a bajnokságot, amelyik a legjobban megérdemelte. Önmagához képest nagyot nyújtott az Újpest és amennyi pluszt kaptak Fortunától év közben, azt a sors keze csúnyán visszavette tőlük a végén.
szucs: Szerinted ki a világ legjobb játékosa jelenleg? És ha a múltat is nézzük?
LÁ: Nekem mindig Peter Schmeichel marad az.
cantera: Van valamilyen személyes ismeretséged Dávid Kornéllal, ha már ennyit közvetítettél TAU meccset?
LÁ: Csak annyi, hogy néhány interjút már készítettem vele, de semmi több.
szucs: "Jó ebédhez jó focit" Ezt te találtad ki? Mert nekem nagyon tetszik, bár az nem, hogy délelőtt vannak a meccsek. Neked erről mi a véleményed? Jobb lenne sokáig aludni vasárnap? :)
LÁ: Valóban jobb lenne aludni, emiatt azokat sajnálom, akik több száz km-t utaznak hajnalban. Igen, én találtam ki kb 2 éve.
david: Szerinted ki lesz a meglepetéscsapat és meglepetés játékos a VB-n?
LÁ: Elefántcsontpart.
Prince: Szerinted van esély Kaká megszerzésére?
LÁ: Hát ebbe nem látok bele, de azt hiszem a Madridnak csak Abramovics a vetélytársa ezen a téren.
Kesziboy: Ki a kedvenc játékosod?
LÁ: Most nincs kedvencem.
raul: Szerinted Raúlt kezdetni kell a spanyol válogatottban a VB-n?
LÁ: Ja igen, Raúlról meg is feledkeztem, szerintem mindenképp.
szucs: Először is szeretnék gratulálni ahhoz, hogy a REAC bentmaradt az első osztályban, remek végjátékkal. A kérdésem pedig az lenne, hogy szerinted spanyol csapat jöhet e Magyarországra egy esetleges BL csoportkörben?
LÁ: Köszi, bár ehhez a Vasas is kellett. Jó lenne több meccsen is látni itt spanyol csapatot, úgy tudom amúgy a Villarrealról szó van, hogy jön.
david: És ki lesz óriási csalódás a VB-n? (csapat, játékos)
LÁ: Csalódás? Erről fogalmam sincs. Ha Rooney nem játszik, akkor ő.
rmad: Mit sportolsz/sportoltál?
LÁ: Jelenleg jégkorong és foci. Korábban klubszinten asztalitenisz, atlétika, úszás, foci, vívás, utóbbit szerettem a legjobban.
cantera: Emlékszel még a magyar-brazil 3-0-ra? Ha igen, milyen emlékeid vannak arról a meccsről?
LÁ: Emlékszem és nagyon dühös voltam apukámra, hogy nem vitt ki. Annyi maradt meg, hogy morogtam a fotelben, miközben anyukám vasalt.
ronie: A vb-n kinek szurkolsz, és ki nyer szerinted?
LÁ: USA, Ausztrália és remélem nem a brazilok, franciák, vagy angolok nyernek.
raul: Szerinted a Real mikor lesz megint jobb csapat a Barca-nál? Vagy még most is az?
LÁ: Szerintem ősidők óta jobb a Real, mint a Barca, de sajnos nem igazán csapat.
szucs: Hol focizol?
LÁ: Riporters United a csapat neve, sportripoterekből áll, és egy Tárcák Ligája nevű sorozatban játszunk, ahol minisztériumok csapatai ellen szerepelünk.
Kesziboy: Argentína/Hollandia közül kit verhet meg szerinted Elefántcsontpart?
LÁ: Papíron senkit, de gyakorlatban okozhat meglepetést.
cantera: Szerinted kit kellene igazolnia a Realnak?
LÁ: Igazolnia senkit, max a védelembe, csapatot kellene csinálni.
david: A VB alatt a helyszínről lesznek a közvetítések?
LÁ: Az egyenes kiéses szakasztól leszünk kint.
raul: Szerinted a brazil válogatottban jobbhátvéd poszton nem lenne jobb Cicinho, mint Cafu?
LÁ: Lehet, hogy jobb lenne, de Cafu fogalom, mint ahogy Ronaldo is az, és emiatt minden idők legeredményesebb jatékosát akarják belőlük csinálni.
ronie: Melyik lesz a legkomolyabb meccs, amelyiket közvetíted a vb-n?
LÁ: A csoportkörökben nekem a brazil-horvát és a mexikó-portugál tűnik annak, de az igazán nagy meccsek majd a legjobb 16 között lesznek.
david: Kik fognak még veled dolgozni? Hajdú B. Pista, Kovács Kálmi, és még?
LÁ: A kommentátorok a csoportkörökben Hajdú Pista, Világi Péter, Hetthessy Zoltán (sport klub), Léderer. Az egyenes kieséses szakaszban pedig Hajdú-Urbán, Léderer-Kovács leszünk kint. Világi mellett Verebes lesz, Hetthessy mellett Nagy László a szakkom.
raul: Mi a véleményed Walcott-ról? Helyes döntés kivinni a vb-re?
LÁ: Én semmi olyat nem látok benne, ami miatt favorizálni kellene, szerintem arra játszanak, hogy a legek könyvébe bekerüljön, mint a legfiatalabb.
szucs: Mi a véleményed az Anglia-Magyarország meccsről?
LÁ: Jobban játszottunk, mint ami várható volt, főleg Új-Zéland után.
rmad: Ugye a vb-döntőn nem lesz helyszíni szakértő? Ha jól tudom, eddig sosem volt.
LÁ: A csatorna szándéka volt, anno amióta foci van nálunk, hogy legyenek mindig szakkomentátorok. Még ha az esetleg nem is mindig indokolt, így lesz. Mivel kettesével utazunk.
Cantera: Láttad játszani a Real Madrid kosárcsapatát? Ha igen, szerinted ki ott a legnagyobb játékos?
LÁ: Adtam néhány meccsüket, ha nem lenne olyan önfejű, akkor Rakocevic.
Fejo: Mennyi esélyt látsz Kaká leigazolására?
LÁ: Kakáról nem tudok nyilatkozni, de bizonyára jól jönne. Ha én lennék a menedzsere, akkor ígérem, eladnám nektek!
david: Szerinted hogy szerepel majd a spanyol válogatott a vb-n? Most lesz végre igazi siker? Csak ne legyen dél...
LÁ: Szerintem csoportból tovább mennek, azután náluk semmi biztosat nem lehet mondani, én nem lennék meglepve, ha vb-t nyernének.
tzoli: A Sport Klub megszerezte a Bundesligát, a spanyol meccseket is megakarja?
LÁ: Egyelőre szerintem nem, elnézve hogy hány Bundesliga meccs lesz. Szerintem túl nagy falat egyszerre, nincs még meg a megfelelő stáb, infrastruktura stb...
Fejo: Alkalomadtán tennél említést a Madridista.hu-ról pl valamelyik meccsen egy Real Madridos játékoshoz kapcsolódva? ;)
csilla: Ez egy nyílt reklám megrendelés volt:)
david: mint Horváth Ferenc:)
tzoli: meg Hegyi úr :)
LÁ: Hát ha úgy adódik, akkor megpróbálom beleszőni majd!
cantera: Hány országban jártál eddig a riporterségedből kifolyólag?
LÁ: Ez jó kérdés! Ausztria, Franciaország, Anglia, Németország, asszem ennyi, ez nem olyan sok. De ezeken a helyeken úgy alakult, hogy többször is. Manchesterbe lassan hazajárok. Amúgy mind közül az Old Treffi volt a legnagyobb élmény. Sajnos Spanyolországban nem voltam még, de jó lenne egyszer.
cantera: Nem lesz olyan mondjuk a VB-döntőjekor, hogy a résztvevő csapatok drukkerieből néhányan bemennek a stúdióba, és közösen nézik végig a meccset?
LÁ: Nem tervezünk nyílt stúdiót, bár korábban szó volt róla, de valamiért abbamaradt.
david: Szereted a manageres videojátékokat? Ha igen, kivel szoktál lenni?
LÁ: Nem szoktam játszani, playstationt sem.
Fejo: Szerinted ki lehet a VB legnagyobb csillaga és ki a legnagyobb felfedezettje?
LÁ: Csillag legyen mondjuk Klose (ugye Werder), felfedezett hát ha Messi teljesen egészséges lenne, akkor talán ő tehető ebbe a kategóriába. Bár ugye a felfedezett mindig az, akit a vb előtt nem nagyon ismernek.
raul: Mi a véleményed Crouchról? Jó csatár? Lehet az angolok húzóembere a vb-n a csatársorban?
LÁ: Mostanában szépen termel, szerintem jó lesz, bár nehezen barátkozom meg vele a ropikinézete miatt.
tzoli: ki a kedvenc hazai sportkommentátorod?
LÁ: Nekem mindig Jenő marad. Knézy Jenő, nagyon hiányzik. :-(
cantera: Az afrikaiak közül ugye lesz, aki sokáig eljut? Az elefántokat mondtad, h sokat vársz tőlük, de Ghána, esetleg Togo?
LÁ: Nem nagyon bízom abban, hogy az újonc afrikaiak emelik majd a vb színvonalát.
LÁ: Srácok, lányok köszi a kérdéseket, lassan búcsúzom...
rmad: Mi köszönjük, h kérdezhettünk.
cantera: hálás köszönet, Ákos!
LÁ: Nagyon szívesen, minden jót a csapatotoknak a jövőben!
dettyplease
-
Monoton #14423 Kedves Madridista!
Holnap 13 órás kezdettel Léderer Ákos lesz a madridista chat vendége. Az RTL Klub kommentátora Hegyi Iván, Horváth Ferenc, Dénes Tamás, Farkas Norbert, Szilágyi László és Méhes Gábor után immáron a hetedik vendég, akit a madridista.hu vendégül lát.
A beszélgetés fő témája természetesen a közelgő labdarúgó-világbajnokság lesz, azonban ne feledd, a történéseket te magad alakítod!
uhh erre kíváncsi leszek! -
Netkaloz #14422 Kaká mint ajándék
De örülnék ennek az ajándéknak:D
Kaká-nak elég magas lehet a kivásárlási ára.....van ennyi pénze a klubnak?
Kaká, Diarra, Fabregas, Chivu,.....Őket mind kivásároljuk és utána se nyerünk semmit akkor még az is lehet, hogy csődbe megyünk.:( -
#14421 nem kellett volna elinni a pénzt...:)
raúlnak grat!remélem jobban fog menni neki! -
| 14' [1 - 0] Raul | 57' [2 - 0] J.A. Reyes |
Reyes szabadrugásból nagy gólt akasztott.
Pls Robo majd ezt töröld: #14419 :) (nem lesz jó ez így VIP tagság nélkül :P) -
Netkaloz #14418 MILAN VS REAL MADRID :) -
Monoton #14417 Hosszú idő után ismét eredményes volt Raúl Gonzalez a Real Madrid kapitánya! A spanyolok a félidőben 1-0-ra vezetnek Raúl találatával Egyiptom legjobbjai ellen. Az 57. percben Reyes pazar szabadrúgásgóljával 2-0-ra módosította az állást. A mérkőzésről holnap részletes beszámoló olvasható majd itt, a madridista.hu-n.
-
#14416 Szevasztok!
Szerintem tuti hogy a Capello lesz a Real edzője,mert otthagyja azokat b.. olaszokat,és én örülnék is neki,mert egy ilyen edző kell most oda.Meg az is jó lenne ha menne a Zambrotta,Cannavaro duó,egyből bajnokok lennénk.
Hajrá REAL! -
#14415 De jó ám!:) -
#14414 jó lenne :) -
Monoton #14413 sztem marad! :( -
#14412 "Számomra első a Real" - Roberto Carlos
2006.06.02., Forrás: www.goal.com
Egyre valószínübb, hogy Roberto Carlos elhagyja a nyáron a Real Madridot, ennek ellenére a brazil érdekes kijelentést tett.
A Madrid "3"-asa szeretne továbbra is a Realban focizni, annak ellenére, hogy a Chelsea kitűnő szerződést ajánlott neki. "Szerződésem van a Real Madriddal, de az is fontos, hogy mi lesz velem. A Chelsea ajánlata nagyon sokat ér, jelenleg mégsem a pénzügyi rész a legfontosabb számomra, hanem az, hogy még két évig a lehető legmagasabb szinten játszhassak."
"Bár nagyon jó ajánlatokat kaptam, legszívesebben mégis maradnék a Real Madridban."
"Meglátjuk, hogy mi fog történni." - fejezte be a 33 éves Roberto Carlos.
-
#14411 -
Monoton #14410 sztem előbb legyen elnökünk, meg sportigazgatónk -
#14409 sztem először legyen normális középpályánk és majd utána kellene csatárokat igazolni
-
#14408 Olvastam én is, sztem Ibrahimovic helyett Trezeguet-et kellene megvenni. -
Monoton #14407 megmondtam a juve fórumban is hogy itt nálunk még 1 hónapig semmi nem lesz! -
#14406 Olasz lapértesülés szerint szinte teljesen kiürül a Juventus öltözője: Fabio Capello vezetőedző, valamint Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta, Emerson és Zlatan Ibrahimovic is a Real Madridhoz igazol. A Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a torinói csapat kizárása esetén Pavel Nedved befejezi pályafutását, s David Trezeguet, Patrick Vieira és Lilian Thuram sem marad az alacsonyabb osztályban a torinóiaknál.
Fabio Capello, aki jelenleg még a Juventus vezetőedzője. Ki tudja, meddig…
A tekintélyes sportnapilap állítása szerint a csillagok közül csak Alessandro Del Piero lenne továbbra is a Juve labdarúgója, míg a kapus Gianluigi Buffon még nem döntött.
A tömeges átigazolás felettébb érdekes, mert a spanyol sztárklubnál jelenleg nincs döntésre hivatott vezető, az elnökválasztásra pedig csak július elején kerül sor. Addig kellene várnia a fentebb említett „ötösnek”.
A Gazzetta dello Sport cikke természetesen összefügg a május elején kirobbant vesztegetési botránnyal, amely már számos nagy tekintélyűnek tartott sportvezető pozíciójába került. Lemondott a Juventus teljes vezetősége, továbbá Franco Carraro, a szövetség (FIGC) elnöke és Innocento Mazzini, a FIGC alelnöke is.
És ők csak a legfontosabb tisztségviselők, hiszen Massimo De Santis játékvezetőnek a világbajnoki szereplésébe került a súlyos botrány, amelynek fő bűnöse Luciano Moggi, a Juventus korábbi igazgatója.
Az ügyben a Juventus, a Fiorentina és a Lazio mellett érintett az AC Milan és az Internazionale, illetve több tucat játékos és bíró is.
A hatóságok mérkőzések végeredményének befolyásolása mellett hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt vizsgálódnak. -
#14405 hát ne viccelj öcsém,én született költő vagyok ;) -
#14404 ez rímelt:"olyan ember lesz aki rendet tesz" -
#14403 de van miért szégyenkeznem,mert kötelességemnek érzem azt,h pontosan tudjam,h mikor vannak a klub nagyobb eseményei,mint most pl ez.
én is remélem,h egy olyan elnök lesz,aki rendet tesz -
#14402 nincs miért szégyenkezned.. :)
Akkor kéne a legkevésbé, ha nem is lenne elnökválasztás egymás hátán... :)
Hú, remélem valamit kezdenek majd magukkal a Reálnál, mert szeretném már látni a Reált újra csillogni. :) -
#14401 hupsz[elpirult a szégyentől]
tisztára abban voltam h júNi 2... -
Monoton #14400 jahh :DDD -
#14399 majd 1 hónap múlva lesz... -
#14398 ma lesz az elnökválasztás,hajnalra már kiderül,h ki lesz az új elnök -
#14397 BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!! -
Monoton #14396 Boldog Szülinapot Robo! -
#14395 kösz mindenkinek. továbbra is ^.^ -
#14394 Boldog Születésnapot. -
Boldog Szülinapot! :) -
#14392 Happy börthdéj -
#14391 kösz mindenki -
#14390 BSZ Robotnyk -
#14389 Boldog szülinapot Robo!!!!!!!!!! -
#14388 Boldog szülinapot Robotnyk!!! -
#14387 Boldog szülinapot! -
#14386 Roma topikból:
RAÚL A RÓMÁBAN?
A Real igazolásokért felelős tanácsadója nem zárta ki a lehetőségét Raul Romába távozásának.
"Tárgyaltam róla Prade és Spalletti urakkal egy nemhivatalos megbeszélés keretében," - mondta tegnap az SPQ rádiónak Ernesto Bronzetti - " nem zárom ki egy konkrét megegyezés lehetőségét a jövőben."
Raul vitathatalanul az egyik legelismertebb spanyol támadó, szimbóluma a bernabeui csapatnak. Bronzetti azonban utalt rá, hogy ha valaha elhagyná a spanyol fővárost Raul, akkor fontolóra venné az váltást a Bordósárga csapathoz.
"Raulra szüksége van a Romának, ezt nemcsak én találtam ki, Spalletti mindig is szerette volna megszerezni őt."
"Ma még csak fikció ez a teória, de a két csapat közti remek kapcsolatnak köszönhetően könnyen megváltozhat ez."
"Raul még mindig fiatal játékos, akinek még sok mindent tartogat a karrierje. A játékos és a felesége is a leggyönyörűbb városnak tartják Rómát."
Raul jelenleg a VB-re készül, régebben a Milannal hozták kapcsolatba. -
Netkaloz #14385 Megállapodás a JE-vel -
#14384 Elkezdődött a DÖNTŐ
1. Poland 1982
43%
2. Hungary 1954
57%
szavazzatok