45215
  • Mozes
    Ebben igazad van, de szerintem nem csak ezeket kell nézni egy sceneryben. Őszintén szólva én alig veszem észre azokat a 2D-s embereket a teraszon, mert nekem nem ez a fontos. Minden sceneryben van egy-két olyan dolog ami nem nyeri el mindenki tetszését. Ami fontosabb, hogy milyen részletes és mennyire valósághű a Ferihegy. A scenery complexity állítási dolog, sajnos nem csak a magyar reptér kapcsán problémás. A cloud9 Amsterdam Extreamly High állítással online repülés esetén használhatatlan (15-20fps), de az Aerosoft cuccai minden maxon sem mennek 25fps alá online repülés esetén sem. Szerintem várjuk meg milyen lesz a végleges Ferihegy, ha sokaknak nem fog tetszeni akkor majd egy javító patch-el orvosolni fogják a problémákat, ebben biztos vagyok.
  • Clidey
    Noshát szerintem dobj egy 180-at a moziba, mert különben nem fogod látni a filmet! :D Természetesen nem kötelező érvényű a scenery megvétele, ellenben ha már egyszer kifizetem, megnézem mit kapok érte, ígyigaz?

Abban sincs igazad hogy az ő szellemi termékük és úgy csinálják ahogy nekik tetszik. Épp ellenkezőleg! Hisz ŐK csinálják NEKÜNK! Magyarán nekik kell idomulni a vásárlói réteghez, különben kenhetik a hajukra a csilivili szinörijüket, nem fogja megvenni a kutya se! Szal mi (a végfelhasználók) határozzuk meg, mire van igény. S ha trillijónyi feedback érkezik hozzájuk, hogy vegyék már ki azt a nevetséges 2d embereket meg az abszolút felesleges high-poli suxx autókat, akkor kénytelenek lesznek megtenni, különben megnézhetik az eladási statiszikájukat. Vágod?

Bájdövéj, Zacsi minden szavával egyetértek. Attól még lehet gyönyörű, meg hűdekafa kategóriájú egy scenery hogy nincsenek benne ilyen, az előbb említett f*sságok. Nézd meg pl. FlightScenery termékeit. Abba sincsenek ilyen fölösleges cuccok. Mégis úgy néznek ki, hogy magad alá kakkantassz! Pedig "csak" FS2004! Hosszú idő fog eltelni, mire azt valaki űberelni tudja.
  • Mozes
    Én úgy tudom, hogy ez a scenery nem kötelező érvényű minden FS használó számára, azaz a program fut e scenery nélkül is. Megoldás: akinek nem tetszik nem kell megvenni. Én nem akarom védeni a készítőket, mert a police feliratú kocsi szerintem is elég fura, de ez a scenery az ő szellemi termékük és olyannak csinálják amilyennek ők elképzelték. Természetesen mindent lehet még jobban, még szebben csinálni, de ha az összképet nézed ez a scenery a legjobbak között lesz minden tekintetben.
  • ColdFire
    sok 2d ember egy 3d sceneryben.

jaja főleg ha odagurulok az emberek mellé és nem is láccodnak :D
  • Papirzacsi
    Nos mindjárt gondoltam hogy az ő ötlete, mert pl ott áll egymagában a teraszon, ugyan úgy mint a 2003as budapestben. Sztem továbbra is förtelem a sok 2d ember egy 3d sceneryben. Elüt tőle nagyon.
    Autókra igény van, ezt aláírom ,de nem highpolira. Ismét csak ez a bannerban is szereplő rönó(?) jön elő példának, mert anynira felesleges, hogy arra nincs kifejezés. Mindenki kb egyszer nézte meg közelről és kész.Ezen túl semmi értelme az ilyen szintű kidolgozásnak. A drága gépidőt inkább hasznosabb dolgokra kéne pazarolni. De ugyan így említhetném a régi lhbpben a csápok mellett álló szintén high poli 3ds embereket. Felesleges. Az, hogy az fsx megenged sokmindent, nem azt jelenti, hogy olyan dolgokra kell pazarolni, ami értelmetlen, felesleges. Itt említhetném azokat a sceneryket, ahol a terminál belső terét is "kidolgozták" . Ahhoz túl szarul kidolgozott, hogy látványosnak lehessen mondani,és ilyen módon tök felesleges is.
    A másik óriási probléma, amit említesz a scenery complexity csúszka. Történetesen hót szar dolgonak tartom, mert az tűnik el amit a készítő előre meghatározott. És ezzel a mezei júzer sok olyan részletet elveszít, amit szükségesnek talál, de le kell húzni, hogy eltüntesse azt ami nem kell neki. Pl nekem az első mozdulatom lenne kivenni a 2d embereket, de ha ezt a csúszka egyel kisebb értékre húzásával érhetem el, akkor az egy pofon a szarnak mert sok hasznos dolog is elvész vele.Ezért lenne jó a külön file, de jobb esetben egy külön konfig progi, amivel meghatározhatom, hogy mit szeretnék a scenerybe.
    Illetve még egy észrevétel, mert látom hogy csak bekerülnek a már régen is furának és nem odaillőnek talált dolgok, mint pl a scenery képei között a 3-as számú képen a police feliratú kisbuszok a 2B terminál tövében. Spec ilyet még nem láttam ferihegyen (lehet hogy szerencse? :-D ), de ahogy elnézem nem ide való objektumok azok se.És kinézetben is elmaradnak attól a standardtől amire törekedtek.
  • alert
    Szivesen máskor is :D
  • Levente80
    Igaz...Közép európa érdekelne igazán, visegrádi országok, meg Dél- Európa...csak a gond,hogy FS2002-re :o)
  • Mozes
    Sziasztok!
    Tegnap jól sikerűlt az IVAO online day, köszi szépen minden irányítónak a kitartó közreműködést, jó volt látni, hogy elég sok külföldi pilóta is jött Ferihegyre. Az egyik külföldi KLM felségjelű A340-es teljes éjszakai kivilágításban jött, amikor pont Ferihegyen voltam (strobe, landing lights, wing light, stb.) Szerintetek ez, hogy lehet? Én úgy tudtam, hogy az IVAO gépek nem tudnak világítást produkálni.
  • alert
    Valószínűleg nem használja itt senki, azért nem írnak :) egyébként tök felesleges. Pénzért van és rohadt sok helyet foglal, nem is repül az ember ennyi helyen. Ennél meg vannak részletesebb ingyenes mesh-ek, csak területekre osztva. Avsim-en és a hasonló portálokon kell keresgélni területekre vagy országokra leosztva arra, amerre repülsz. Így már mindjárt nem is foglal annyi helyet, nem kell feltenni az egész világot és ingyen van.
  • Levente80
    Egy mesh scenery, 16GB-os....29 Euróért lehet rendelni
  • Levente80
    HÁt igen,de egész szép kis Joy....az FS 2005 GLobal csomagot ismeri valaki?
  • exTrem
    Egyetértek. A mostani X52-m előtt nekem is Cyborg 3d volt és remekül funkcinált. Imádtam remek ...
  • Air
    A speedlink nem a legjobb a joy-ok kozt. Nem jol valasztottal. Nem tudom mennyiert vetted, de 8-9 ezer korul mar kaptal volna Saiteket. Az eleg preciz az FS-hez, eddig senkinek sem volt vele baja. Elsore en is Speedlinket vettem, de 1 nap utan visszavittem a MM-ba, es kicsreltettem egy Cyborg 3D-re. Az tokeletes.
  • alert
    A 2d embereket Kozma csinálta ;) szerintem nem rossz. Az autók és egyéb high poly modellekre igény van. Főleg hogy az FSX egy új generációs grafikai megoldást használ így minden rendkívül részletes lehet. Ahhoz hogy a scenery tartani tudja a szintet a későbbi versenyzőkkel ez követelmény. Szintén követelmény a többi tárgy részletessége is. A kiadók is megkötnek dolgokat és a többi scenery is hasonló kaliberű lesz. A dolog azonban jól van optimizálva, a scenery complexity lejjebb vételére sokminden eltűnik és az FPS nagyon megugrik. Az autók és a legtöbb macerás tárgy pedig külön bgl-ben van. Az embereket speckó nem tudom hol vannak, de szerintem azok kitörlése most kitörölne jópár más dolgot is.
  • Papirzacsi
    Lol!
    Egy kérdés, ami már régóta fogalmazódik bennem, hogy bár sejtem, hogy Kozma mester érte a felelős, de muszáj eröltetni ezeket a 2d embereket a teraszon?
    Már a Budapest2003 idején is eléggé idiótán néztek ki a 3ds tájon az ilyen 2d emberkék. Vagy ha mindenképpen ragaszkodik hozzá, akkor jó lenne, ha egy külön BGL lenne, hogy egy mozdulattal törölhető legyen. És nekem személy szerint ezek a highpoli 3ds modellek se hiányoznak, amik meglepetésként el voltak rejtve a budapestben, mint pl itt a bannerban az autó.Szóval ha lehet akkor maradjanak ki ,vagy külön file-ban legyenek. thx. :-)
  • Levente80
    Ismeri valaki az FS Global-2005 csomagot?
  • alert
    Halad.. Képek a weboldalon vannak. Most a legújabb dolog, hogy az Aerosoft adja ki online és rendelhető dobozos verzióban, de ő csak úgy hajlandó ha kifejezetten FSX-hez van, úgyhogy most ezen megy a meló.
  • kolszal
    Sziasztok! Rég volt már kérdés; Alert hogy állsz a Budapest projekttel? Üdv, Laci
  • alert
    Tintasugarassal miért esélytelen? Én legalábbis azzal csinálom. Szines lézerre nem volt pénz :S de végülis egy fekete-fehér lézer is megfelel térképek nyomtatására. Szóval egy HP psc 2175 all-in-one-al nyomtatok, relatíve gyors színes képek esetén is bár azért szöveges laphoz ne hasonlítsuk :D. kb 60 másodperc alatt nyomtat 1 színes oldalt (vagy térképet) jó minőségben, gyengébb minőségben méggyorsabb (30 sec) és mégkevesebb tintát eszik, térképeknek az is megfelelő. Szöveges oldalból 18-at nyomtat percenként. A tintapatront nem zabálja, takarékos. Új patront nem veszek, utántöltöm mindkét patront cirka 1500 forintért összesen. Ebből kijön kb 300 oldal színes vagy 500 oldal fekete.
  • alert
    Ha nem cessna lenne azt mondanám be van nyomva a tolóerőautomata. Így viszont passz. Valószínűleg tényleg kalibrációs hiba. A hozzá kapott CD-t használd és a saját driver-eit telepítsd fel, ne a windows-osat. A saját driver-ében kalibráld. Ott tuti mennie kell.
  • sajoati
    nekem a térképekkel van gondom: a céges nyomtatóra nincs képem rendszeresen több száz oldalnyi magáncuccot nyomtatni, otthoni tintasugarassal meg esélytelen. (task-váltásos térképnézegetősdi meg inkább nem.)

jellemző, hogy az LHBP-ből, ami megvan papíron, is sikerült a rosszat kiválasztanom, a sietségben. (igazság szerint a rosszul összefűzött, enyhén szétszóródott PMDG manual + IVAO pilóta kézikönyv maradékaiból halásztam ki. :) )

de szerintem, aki már 98 óta rendeltetésszerűen használja az FS-t, az simán felmehetne IVAO-ra... (szvsz jobb egy esetleg bénázó gépet irányítani, mint ülni és várni egy "normálisra".)

egyébként itt egy egész jóPMDG 737 tutorial , ha valakit érdekel esetleg. én az itt leírt (nyilván triviális, csak nekem nem volt az :) ) trükköt használom, hogy cold and dark állapotból indulhassak.
  • Levente80
    Sziasztok vettem egy SpeedLink BlackBird Joy-t, csak a gázkar állandóan szarakodik, nem tudom igazán finoman kalibrálni..Nincs valami külön program joy-finom kalibrálásra?? Mellesleg az FS2002-nek az első próbarepülését próbálom a Cessnával, amikor a pilóta az alapok alapjait magyarázza el, csak a gép mindig full gázt ad és úgy nagyon nehéz ugye...ha leveszem a gázt tökig,akkor egy pillanatra leveszi a gázt a műszerfalon a kapcsoló is,utána full gáz megint....nagyon elkeserítő
  • samhun
    Van olyan beállitás, hogy pl egy extrát szép mozgékonyra lehet rakni?
  • chicco
    Én 98 óta repülöm a FS.Megmondom őszintén soha nem voltam vatsimen vagy ilyesmin mert kevésnek tartom magam és nem akarom más "játékát" elrontani.Amit viszont online használtam azok a köv ip-k 67.18.56.106. és a 80.253.191.129. vagy 66.105.121.185. itt is sikerült találkozni segítőkész emberekkel és sokat tanulni online.Repültünk távokat 3-an 4-en rádióztunk de azért irányítás nem volt.
    Személy szerint én úgy kezdenem a mai tudásom alapján előszőr csak teamspeak vagy valami progival csak hallgatnám a fóniát.Mert valjuk be ha azt mondják fordulj erre arra ilyen olyan fokkra és emelkedj azért áttekerni a gombokat nem nehéz .De ezekre korrektűl visszaválaszolni vagy térképet olvasni az másik lépcső.
  • sajoati
    írtam egy hozzászólást, de kitöröltem. :) szándékosan. jó8 mindenkinek! holnap megkeresem a nem létező trim wheelt a píemdídzsí bóing kokpitvjúján.
  • Papirzacsi
    Tudod a probléma nem veled van, bár te annak érzed, valszeg akkor joggal, hanem azzal a jelenséggel, ami évek óta, de talán azóta, mióta van fs, hogy jön a nagy kezdő, akinek kedvenc gépe mondjuk a 747, mert szép meg mittomén, és amint megszerzi az fst , rögtön azzal kezd bénázni. Ezzel nem is lenne gond, ha tudná mit csinál, de mint kiderült az esetek 99%-ban nem tudják.EZ se lenne gond, csak utánna jönnek ide, és hisztiznek ,hogy nem megy.
    Amúgy minden elismerésem, ehhez a "széles" , és "átfogó" szimulátoros múlthoz, csak az az apró bibi, hogy ezek olyan messze állnak attól ami az fsben van ,hogy azt nem lehet kifejezni. Talán csak anyni, hogy mindegyik a repülésről szól.Így én ezzel nem kérkednék. Sajnos általános dolog, hogy a katonai szimek különösen messze állnak a teljes repülés szimulálásától. Ott a lényeg, kövesd a nyilat, és ha ott vagy, akkor lőjj le mindenkit. Azokban a régi cuccokban méginkább ez volt a lényeg. Igazából félve kérdezem meg, hogy navigáció terén minden oké már, így a 30 nap alatt? Mert pl a katonai szimekben ez is szintén le van egyszerűsítve.Ha nem egészen, akkor sztem hagyd egyelőre a hálót, meg a böjinget, és zsupsz vissza a cessnába egy kis manuális eljárás, és útvonal repülésre.Hidd el izgi.
  • chicco
    Decemberben ne vegyél semmit vegyél Jan Feb mikor uorka van a kereskedőknél
  • Airka
    Kössz azert!Akkor varok meg, malyd decemberbe veszek (talan) ujabb cuccokat a gepbe akkorra ugyis mar lesznek Fsx elemzesek hogy milyen proci stb.. ami megfelelö neki, meg ugyis lesznek ár zuhanasok. Addig meg nyomom az Fs2004et csak akkor nem onlineon.
  • Levente80
    Ha már megvan esetleg valakinek :-)
  • Levente80
    A boltban kaphato Budapest 2004 scenery állítólag fs2002-re is jó,mivel a régi Budapest 2003-nak a re-makeje..Megéri beruházni ?
  • ColdFire
    Malévos festés? bátor... :D
  • samhun
    www.redbullairrace.com/game.php >igy hogyan lehet beállitani az fs-t, vagy a joy-t, hogy amikor elöre-hátra, jobbra-balra mozditom a joyt, és utána vissza, akkor a gép ugy is maradjon, pl beforditva, és ne álljon vissza az extra300. ?
  • alert
    Szia! Sajnos valóban kevés hozzá a konfigod. Nagyon kevés :( Min 3 GHz, 1 GB Ram, 256 MB-os videókari ajánlott.
  • kolszal
    Szerintem ilyen configgal felejtős, de lejebb, ill a FAQ-ban találsz teszteket, és ajánlott konfigurációt. Üdv, Laci
  • Airka
    Szaiasztok!Leszedtem PMDG gepeket es olyannyira eszi a gepemet hogy szinte jatszhatatlan még a 747es az annyira nem is, de a 737esek megolik a gepemet.Ha valaki tud segitsen mar nincs-e valami patch vagy update amivel lehet egy kicsit turbozni a gepem! Egyebkent a config P4 celeron 1700mhz ,512DDR,Geforce Fx5600 128mb. Nekem nagyon bejonnek azok a gepek, eszmeletlen jol meglettek csinalva a panelek jo lenne ha mukodne a realitas miatt.
  • sajoati
    ok, köszönöm.

IDE pakolgatok föl screenshotokat, egyelőre 2 oldal, de majd rendesebb keretet kap, meg szelektálok, most csak felpakoltam párat. (2. oldalon is van szép. ;) )

ha esetleg van vkinek saját galériája, az is érdekelne.
  • alert
    Ha nincs irányító a közelben akkor a TeamSpeak-en visszahallgathatod a saját hangodat, van benne egy teszt funkció. Ha pedig azt szeretnéd ellenőrizni hogyan hallod a többieket, akkor felcsatlakozol pl ServInfo-ól TS-el egy olyan irányító csatornájára, ahol vannak és hallhatod az eredményt. Üdv, P
  • sajoati
    azt tanulmányozom rajta, hogy milyen elven működik. (Fresnel-lencse) meg azt, hogy milyen felhők vannak az égen.

egyébként 10-ből 6-7-szer nice landing-et csináltam, volt olyan is, hogy durva keresztszélben (auto-rudder, mert gyökér a joystick-om).
  • Levente80
    Köszi a segítséget :-)
  • sajoati
    na itt akkor abba is hagyhatod a jót röhögést, Papírzacskó.

végignyomtam a flight sulit, megvan a gép manuálja, és nem rinyáltam, hanem szépen kérdeztem. (persze arra egyik sem adott választ, hogy a cockpit nézetben hol lenne trim wheel.)

azt elismerem, hogy hiányos a tudásom, nem ezt csinálom 24 órában, de elég sokat játszottam olyan játékokkal, amelyek annak idején megfelelő repülőgépszimulátornak számítottak. (f-19, f-117a, f14 fleet defender, aces of the pacific, stb...) nyilván azok a dolgok, amik azokban nem szerepeltek (trim, rudder, rendes ils (bár f14-ben volt)), nem annyira mennek.

de tudod a fórumozással pont ez a baj, hogy azt hiszed, ismered a másikat 1-2 hozzászólás alapján, mert fogsz egy sablont, sztereotípiát, és ráhúzod.

+ a TeamSpeekkel meg nem véletlenül volt gondom, ugyanis volt egy windows repair-reinstall-om, és a beállításai is áldozatul estek. emellett némelyek elég rendesen a motyogás kategóriát merítették ki rádiózás címén, persze lehet épp privátban nyomták, túl halk volt.

radio check-et kérhettem volna, ha nem lenne olyan néptelen szombaton az ivao, hogy barcelonától egy irányító se kerüljön az utamba. (lhbp_app is a finalra fordulás előtt kezdett rá.)