45215
  • alert
    Az baj hogy egyik sem. Ezért nem irányadóak azok az adatok hiába nézed. Az FS engine teljesen más. Egyedül a Tom's hardware-en tesztelték az FS-t, de az már rég volt, azóta nem tudok róla, hogy a jelenlegi kártyákkal készült volna teszt.
  • Air
    Ha mar 70, miert ne lehetne 120, nem?? ;)
    Mondtam, hogy a 60 is sok. Ennyi nem fer bele a koltsegvetesbe. (az ossz. keret 160 rugo.)
    Vagy van meg egy szitu. Varok 2-3 honapot.
    Melyik jatek(ok) hasonlitanak a legjobban az FS-hez, hardverszuksegletben?? Mondjuk Farcry?? Vagy ilyenek?? Mert a legtobb tesztben ezeket a huje FPS-eket hasznaljak. De ha tudnam, hogy melyiknek az adatait nezzem akkor jobban lehetne kovetkeztetni.
  • berczy #7429
    Nagyon köszönöm.
  • alert
    A tesztben lehet, de az a baj hogy FS-ben nem biztos :( FS-nek a textúrákkal és a shaderekkel gyűlik meg a baja. Ezért nehéz az FS-hez kártyát találni úgy, ha nem lehet kipróbálni vele :( Ha 60 fölé nem mennél, akkor legyen 70 és akkor a 7900GT 256 MB abszolút befutó. Veri a 7800 GTX-et is és annál több tíz ezerrel olcsóbb.
  • Air
    Talaltam most egy masik kartyat. Nvidia 7600GT 256MB ram, igaz csak 128bites es csak 5 vertex proci van benne az x1800-as 8-aval szemben.
    Olcsobb mint az x1800GTO, de a legtobb tesztben elveri.
  • Air
    A RAM DDR2-es, amibol 533-as, 667-es vagy 800-as van. A 400-as amirol te beszelsz az sima DDR.
    Procibol neztem meg az uj Core2 Duo-t is. Ebbol egy 1,8GHz-es kerul kb. 50-be.
    A vga-val nem igazan mennek 60 fole. Az mar tul sok nekem.
  • chicco
    1 kis segítség vettem már tőle cuccokat eddig megbítható volt
    gianni
  • Papirzacsi
    Én csak azt tudom mondani, mint sokan mások, ha nem sürgős a gépvásárlás egyébb okokból, akkor kéne még várni vele. Főleg, mert konkértan nem ismerjük ,hogy a végleges FSX hogy fog muzsikálni(tuti szarul.:-D ).
  • chicco
    1 jó gép akárhogy is számomlom 1 53.000 forintos vidkarival és dual coros cuccal moncsival nálam 252.000 hufra jön ki a mai árakkal
  • alert
    Utánanéztem a két kártya refijének és még érdekesebb a kérdés, ki kellene próbálni :D X1800 GTO-ban 12 ROP van míg a 6800GS-ben 8. Innentől kezdve a 6800GS fillratejei gyengébben valamivel és a GPU órajel is. Viszont az 512 mega sokat dob. Hmmm.. tényleg ki kellene próbálni :D
  • alert
    Szia! Lapról nem nyilatkoznék, prociról azt mondtam volna hogy AMD, mivel olcsóbb és az FS-t ugyanúgy meghajtja mint az intel, azonban dual-core-ban gondolkodsz. Nagyon helyes, FSX-hez és online play-hez már most is elkél a sok progi miatt. Sajnos az intelnek ezt a prociját nem ismerem főleg nem hogy mit pordukál FS-ben. Memről annyit, hogy nem tudom hogy értetted a 667-es órajelet, de jelenleg a 400-as a legjobb. Az összes ram aminek magasabb órajele van lasabb és gyengébben produkál mint a 400-as. A 400-as a lehető leggyorsabb a piacon. Én ezt 533-ason megtapasztaltam, 667-ről csak hallottam, hogy hasonló... de lehet hogy csak én voltam a béna és fals az infó. A videókártya érdekes kérdés. Ennél valamivel jobbat kellene venni, főleg ha FSX-ről van szó. A két kártya közül az nVidia-ra szavaznék részben mert nVidia supportolt az FS másrészt 512 MB a memóriája ami a mai scenery-khez és az FSX-hez mondhatni kelleni fog. Azonban én jobban rágyúrnék a videókártyára, akár elmenni 80-90 ezres kategóriáig sőt még följebb ha megteheted, mert az FS nagyon GPU orientált. Teszteket a prohardver.hu -n találhatsz.
  • popzu
    Jó reggelt mindenkinek!
  • Air
    Sziasztok!

Szeretnek megint egy kis hardveres segitseget kerni. Azert irom ide (is) mert csak az FS-sel jatszom (a jovoben valszeg az FSX-szel is), es foleg arra vennem az uj cuccokat.
    Szoval ami jonne uj: alaplap, proci, mem, VGA.
    Az alaplappal nincs sok gond szolgaltatasaiban ugyanazt tudjak a kulonbozo platformu lapok, csak azt kellene eldonteni, hogy Intel vagy AMD legyen. Athlon 1200 ota AMD-m volt, de nem vagyok fan egyik oldalra sem szoval tok mindegy. A legjobb ar/ertek/teljesitmeny aranyu procit szeretnem megvenni.
    Amiket eddig kineztem:
    s775 Intel P4 930 3.00 GHz DualCore dobozos (2x2MB cache) 49e ill.
    sAM2 AMD Athlon64 X2 3800+ dobozos (2x512kB cache, 2GHz) 46e
    Biztosan jonne 2GB DDR2-es 667MHz RAM
    Es a VGA megintcsak keteselyes.
    nVidia GeForce 6800GS 512MB 53e vagy
    Ati Radeon X1800GTO 256MB VIVO 59e.
    Szoval, ti mit javasoltok?
    Hol talalhatnek megbizhato teszteket a fenti cuccokrol??
  • Bucser
    Jó hogy nem a készítő fórumán kérdezte meg:D
  • alert
    Azért mert nem vetted meg hanem letöltötted és nem olvastad el a warez verióhoz mellékelt leírást :) A mellékelt FONT-okat installálni kell a windows\fonts mappába is. Ha már van, akkor a font kezelőből a vezérlőpultban mindkét betűtípust el kell távolítani, majd újra hozzá kell adni.
  • alert
    Nice! Mióta keresem
  • berczy #7415
    Sziasztok!

A PSS777-el kapcsolatban lenne kérdésem. Miért van az, hogy a műszereken csak részlegesen látszanak az adatok, sőt szinte semmilyen számérték nem jelenik meg. Nagyon szeretem ezt a gépet ezért szeretnék már nagyon játszani vele.

Előre is köszi!
  • biosz
    Sziasztok
    Valaki kért Malév matricát régebben. A had.hu-n van Malév, Sky Vizz. 737,767-hez.
  • Clidey
    Talán csak egy apró adalék: a Bud2004-ben az én általam freeware-ként(!!!) kiadott, még FS5-höz(!!!) készült Z-142 (-szerű, mai szemmel nézve förmedvény persze), s szintén FS5-höz egy cimborám által készített (szintén freeware) An-2 áll Dunakeszin, Budaörsön, stb. A fűbe mellettük meg ott a hájpoli 3d emberkék...ez azért elgondolkodtató. Kicsit kontrasztos a dolog... :))))
    Na mindegy.

Nem akarom, hogy úgy tűnjön hogy Zacsi "csatlósa" vagyok, de szerintem tényleg olyan alapigazságokat mond, amit nem ártana megszívlelnetek, hisz csak előre vinné a projektet - ráadásul nem kis mértékben.
    Ő sem azt mondja, hogy pakoljátok tele a szinörit idejétmúlt szarokkal hogy jó legyen az fps, hanem azt, hogy egy professzionálisan - még a síkagyú júzereknek is - paraméterezhető cuccal sokkal nagyobb vásárlórétegeket tudnátok meghódítani. Hisz megvenné az is, akinek gyengébb a vasa, mert ő csak egyszerűen lehúzza a megfelelő csúszkákat, vagy kitörli a bgl-eket, de meg venné a háj-end hardkór júzer is, mert mindent maxra állítva csorgathatná a nyálát. Szóval azt bizonyos arany középutat kellene jól megtalálnotok, ehhez próbáljuk mi itt Zacsival adni az HDG-t. :D

Ezért is volna értelme bizonyos területeket ha kell, teljesen újracsinálni, újragondolni, mintsem egyszerűen átemelni a mostani verzióból. Egy frívér cuccnál perszehogy nem tökölne ilyesmivel az ember, de egy péjvérnél azért nem ártana. Legfeljebb csúsztok vele 1 hónapot. Na és? Nincs konkurens, aki szintén LHBP-t fejleszt, jóltudom? És nem is a mindennapi betevőtökhöz hiányzik a bevétel, ugye? Ellenben egy ízig-vérig professzionális cuccot kapna az ember, nem pedig egy ráncfölvarrott valamit.
  • sajoati
    utánégetővel bp híd alatt, fejjel lefele :)

F14-ecske (8mb, 40 sec)

még villámlott is, és ha minden igaz, hangsebesség felett sikerült lenyomni (ld. hangrobbanás.)

• alert
    Azt tényleg nem mondja a kiadó :DDDD de szerintem nem ronda. Mindegy. Az autogen valóban érdekes, de biztos vagyok benne, hogy az autogen. Lehet tweakelni a kódot hogy bizonyos épületek minden esetben megjelenjenek. Gondolom azért csinálta így a Kozma, hogy semmi esetre se legyen undorító az épületek nélküli foto textúra. Egyébként az autogen tárgyakat úgy is ki lehet tenni, ha nem használsz autogen textúrát. Ha kipakaolod egy pozicionáló BGL-el library kód alapján, akkor ugyanaz a hatás, csak te szabályozod a paramétereit (mikor legyen látható stb). De ugyanaz a modell, ugyanaz a textúra, ami FS default. Attól még nem custom made, csak egyénileg van elhelyezve. A hsz-ed közepére visszatérve nekem is az a kedvencem, amikor mindenképpen kell a usernek az ilyen részletes scenery, ha nem kapja meg akkor rohadjon meg az összes ember aki pénzt kér érte, de ha megszerzi boeingel fejjel lefelé elhúz 20 ezer lábon fölötte és mondja hogy húdeszép :DDD
  • Papirzacsi
    Igen, leginkább ott kezdődik a probléma ,hogy olyan objektumok kerültek be akkor a budapestbe, amiket seperc alatt újra lehetett volna csinálni az új programokban, gmaxban stb. Ilyenek pl az asszem Lénárt János (remélem jól írtam a neved. bocsi:-) ) féle sceneryből kikerült dunakeszi hangárok, amik olyan szinten ütnek el a scenerytől ,hogy a monitorom is tönkremegy tőle, többek között ezek azok a dolgok, amik nem jók benne. De ezt a júzerek 95%-a észre se veszi, mert jön a 737-tel kigurul felszáll, leszáll begurul, a többiszámára értéktelen. Emlékszem az egyel előző Budapestre(asszem fs2000hez készült), de gyökeresen másmilyen lett a bud2003, így nem hiszem, hogy olyan nagy mértékben a régi dolgokat használták volna belőle, pár példát kivéve.
    Nézd meg te budapestet. Kapcsolj slewbe, kapcsold ki az autogent, told fel a scenery comlexityt, és nézd meg a belvárost. Gyakorlatilag a kiskőrúttól "befelé" eső rész a custom objektum, nem autogen. Viszont minőségben akár autogen objektumokból is meg lehetett volna csiálni, és talán nem is lenne ekkora gépigénye (bár mai szemmel már nincs gépigénye, de nem is szép). Pedig már akkor is volt rá mód, hogy a velence sceneryhez hasonlóan kicsit reálisabb városképet mutasson legalább a dunapart.De nem is ez a lényeg, mert ez már a régmúlt. De az ilyen dolgokból lehetne tanulni, hogy mi az ami a régi scenerykben rossz, és mi ami jó. De ezt nem teszik.
    Elmondja a kiadó biztos, de nem azt mondja gyanítom ,hogy legyenek 2d emberek, mert azok szépek, és nem azt, hogy legynek felesleges highpoli modellek, mert azok érdekesek... (bár ez az utóbbi csak megjegyzés konkrét példát csak az előző LHBP-ben láttam rá, lásd banner. :-) )
  • ColdFire
    nézzétek a national geot, mingyért vége...
    Lancaster kapitány a fülkén kivül töltötte az idejét:)
  • alert
    Valóban van a 2002-es cd-n is gmax hiszen az fs2002-es gamepack-et használjuk ma is, de ez a scenery nem a 2002-höz készült. FS95, 98 sőt előző verziókhoz is van LHBP scenery és ez azoknak a folytatása. Akkor még nem volt SDK az FS-hez legalábbis sokan ezt mondták, de nem ellenőriztem le. Ezután csak néhány dolgot lehetett gmax-ban csinálni, mert scasm-ban programozott épületeket értelemszerűen nem igen lehet összehozni gmax modellekkel, hogy pontosan ott legyenek, ahol lenniük kell. Szóval az a scenery nagyon régen lett elkezdve csak éppen a 2002-höz lett így kiadva. A 2002-es SDK-val csak javítva lett a dolgon, photoreal ground stb. Az autogen dolgot nem értem... nézd meg a textúra mappát tele van autogen fájlalal, minden épület autogen. Nevezetességként a hidakat, nyugatit, várat, hősők terét, stb-t értem.. Azt pedig pontosan tudom, hogy minek örülne egy user... :) törekszem is rá.. kiadóhoz visszatérve az elvárásai valóban nem nagyok, de elmondja, hogy mit lehet eladni és mit nem.
  • Papirzacsi
    Nem tudom mit szab meg a kiadó felétek, de gyanítom nem azt ,hogy hülyeségekkel legyen tele a dolog.Ő csak elvárja sztem ,hogy jó legyen, és szép, ez viszont nem jelenti azt, hogy emiatt neked 40-szer több poligont kell beépíteni.Az pedig, hogy jól fut, és hogy jól néz ki nem feltétlenül áll egymással kapcoslatban.De látom megint félreértesz. Nem arról van szó, hogy nem fogadom el ,hogy az új scenery, ami szépen meg van csinálva többet zabál, nagyobb textúrák több, részletesebb épület stb stb... A probléma ott van ,hogy olyan dolgokon veszik el a gép, amire semmi szükség nincs. És hidd el, a sok hülye júzer igen értékeli, ha szép sceneryt kap, elfogadható sebességgel, és nem pedig egy közepeset szar sebességgel, felesleges dolgokkal.
    Senki se kérte, hogy tanulj meg programozni, vagy csomó ember aki tud pl delpiben is. Vmenynire még én is tudok, de már nagyon régen volt. Biztos találsz vkit aki megcsinálja, ehhez neked csak a kérdéses dolgokat kell külön BGL-be tenni, és egy a programba beírt egyszerű file másolás törlés dologgal el is van intézve a cucc.

Törétnetesen téged valszeg nagyon átvertek. Az fs2002 cd-n már bizony mellékelve volt a gmax, a budapest scenery meg az után jött ki vmikor.Így a lehetőség adott volt. Emmelett ekkor már létezett az FSDS is, ami szintén grafikus felülettel volt megáldva, sőt beépített fordítóprogrammal repülőkhöz és scenery objektumokhoz is.Ellentétben a GMAX-szal, ahol ez a mai napig nincs megoldva, és már nem is lesz valószínűleg.
    A budapestet meg ajánlom ,hogy nézd meg te újra. Főleg a belvárost. Egy custom nevezetesség sincs, csak a házak, amik nem autogenek. Nézd...A nagy átlaggal ellentétben én nem csak fel és leszállok nagygéppel budapest felett...

Figy, már most se szar, mert a képek igen bíztatóak, de kiemelkedőt akartok alkotni, amivel megállja a helyét évek múlva is.Akkor viszont el kéne felejteni azt amitől nem több mint egy mai scenery.
  • alert
    Valóban tök másképp gondolom mert elég sok emberrel beszéltem azóta a több száz ezer példányt eladott és forgalmazó kiadók emberein keresztül a profibb scenery fejlesztőkig. A kiadók jópár éves tapasztalattal pedig csak értenek ahhoz, hogy mit lehet eladni és mit nem, a guruk pedig akik a FlyTampa-nál fejlesztenek vagy az NL2000 team tagjai csak nem mondanak túl sok baromságot. Mindenesetre én hiszek nekik. Jelen esetben payware sceneryről beszélünk. A kiadók statisztikái azt mutatják, legalábbis nekem ezt igazolta vissza a Simmarket is többek közt, hogy payware kiegészítők esetén ha jövőre is tervezünk, főleg FSX-et is figyelembe a véve, akkor a grafika a lényeg eladási szempontból és nem a teljesítmény. Akik megveszik, azok nagy többsége vagy elfogadja hogy nem megy jól a gépén vagy pedig eleve jó gépe van és azért veszi mert megteheti és szépet akar látni. Én személy szerint pedig nem egy pénzhajhász nemtörődöm barom vagyok, éppen ezért beszélek arról hogy kompromisszumokat kell kötnünk a fejlesztés közben. Ez nem azt jelenti hogy szarok a userekre és jól fog kinézni ascenery mégha Paks is kell hozzá hogy jól fusson, de nem is azt, hogy low poly fogok modellezni FSX-hez vagy hogy 15x annyit akarok dolgozni ugyanazon azon az elemen csakhogy 3 FPS-t nyerjek. A scenery complexityvel kapcsolatban pontosan értem miről beszélsz, de ehhez meg kéne írni egy külön a programot valami olyan nyelven ami eleve teljes körűen windows supportolt pl delphi (ehhez pont nem értek) ez rohadt sok időt elvenne, nem beszélve arról hogy itt jön be a képbe a BGL fájlokra való szétbontás és optimizálás ami mindent figyelembe véve akár 10x annyi időt vehet igénybe, mint az egyszerűbb fejlesztés. Így viszont már nem biztos hogy megéri. Illetve a usernek biztos, de én nem biztos hogy akarok 10x annyi időt tölteni vele hogy múlassam a szabadidőm.. akinek tetszik az így is megveszi akinek nem az warezolja vagy nem használja... De valahol meg kell húzni a határt. Mindennél lehet jobbat csinálni. Mindennek ellenére sosem mondtam, hogy az LHBP2006-ban nem lesz BGL-re osztás, megfelelő optimizálás vagy tetszőleges konfigolás ;)

BP2004. Te tudsz valamit arról, hogy az hogyan készült?! Akkor nem volt gmax, nem volt studio max plugin meg franc tudja mi... volt egy jegyzettömb, volt a scasm nyelv, volt egy milliméterpapírod ahol minden egyes objektumot megterveztél minden koordinátát kiszámoltál, minden textúra koordinátát is kiszámoltál és végül leprogramoztad scasm nyelven. Egy darab grafikus felület nem volt, a végén FS-ben láttad hogy jó-e vagy rossz (erről én is csak pár hónapja tudok nem a pofám nagy). Ez a magyarázat arra, hogy valahol nem olyan részletes, valahol pedig igen. A maga idejében ütött mindent. Bp házak.. nézd meg újra. A nevezetességek kivételével mind autogen.
    A screenshotok az oldalon nem véglegesek, millió és millió dolog van azon kívül ami már elkészült, vagy folyamatban van. Lesz fű is, virág is, csicsa is, a dombok technikai problémák és az FSX miatt egyelőre függőben vannak de majd meglátjuk mit lehet kihozni belőle. Nem lesz ez olyan szar a végfelhasználóknak sem :) remélem.
  • chicco
    levente.nemtom ismered -e a condort.nincs valami nagy grafika de a fizika miatt a tábora oriási és alap repülös progi lett.hát próbálj az fs-ben műrepülni az extrával .Csorikám összekuszálodik a levegőben mint 1 feldobott bugylibicska
  • Papirzacsi
    Autóban igazad van.Úgylátszik ma mindnekinek igaza van. :-D
    De szted a képek alapján mi olyat nyújt a scenery, amit másik nem, ami előre mutat? Nem sok infó csörgedezik sajna, mióta Alert összeállt Kozmával, de azt kell mondjam ,hogy a képek alapján nem kiemelkedő, inkább igazodik a mai standardhoz, ami szintén nem lenne baj.
    A képek alapján ami egyedivé, különbözővé teszi a többitől, az ami rossz benne sztem. Persze mint Alert mondta, kinek ez tetszik kinek nem, ezt is aláírom, neki tetszik a 2d figura, nekem nem,de ezen a törölhető bgl dologgal egy szempillantás alatt urrá lehetne lenni. És ez a figyelmesség, előre gondolkodás már egy picivel jobban kiemelné a többiből.Ahogy az is, hogy arra koncentrálnak, ami fontos, és hasznos, emellett növeli a scenery realitását.
    Már régebben is volt róla szó, de újra megemlítem, mert az előzetes sotokon nem látszik, és nem is tudom, hogy mik a tervek ezirányban. De pl a reptér területén lévő dombok, és a reptér szélét szegélyező erdők(?), vagy facsoportok amik kitakarják a horizontot, pálya szegélyen elhelyezkedő fű (mint a flightsceneryknél) sokkal többet mozdítanák el a sceneryt a valóság irányába, mint a teraszon álldogáló normális esetben alig látszó emberek, székek, stb.És mivel ezek a dolgok még nem általánosan elterjedtek a scenery készítésben, így ezek azok amik méginkább kiemelnék a többiből.Persze hozzá kell tenni ,hogy szerintem.
  • Mozes
    Szerintem ezen kár vitatkozni, mert mindenkinek igaza van az ő szemszögéből. Nekünk felhasználóknak az a fontos, hogy játszható legyen a scenery, azaz ne szagasson leszállás közben, melynek következtében belepaszírozódunk a kifutóba (lásd. World Airports 2 repterek), a készítőknek pedig az legfontosabb, hogy ha már ennyi energiát fektetnek a scenery elkészítésébe akkor a legszebb és legegyedibb cuccot készítsék el. Az autógyárak nem ugyan ezt csinálják? Nekünk olcsó de jól használható autó kellene, a gyárak pedig alkalmazkodva a vevői igénykehez allandóan kifinomúltabb, erősebb és drágább autókat gyártanak. Ezért nem kell őket elitélni, mivel ők ebből élnek és sajnos a szaros magyar piac nélkül is nagyon jól megy nekik. Az FS kiegészítőkkel ugyan ez a helyzet. Szerinted a MS-t érdekli, hogy a magyar felhasználók 95%-ának a gépén nem fog rendesen futni az FSX? Nekik az az érdekük, hogy a legdúrvább felbontású és legszebb simulátort készítsék el, mivel ahogyan azt már többen is írták: ERRE VAN IGÉNY!!! Ha nem ezt teszik, a kutyának sem fog kelleni, mivel nenne több és jobb az FS2004-nél. A Budapest 2006-ot is csak akkor lehet majd sikeresen értékesíteni, ha valami olyat fog tudni nyújtani amit a piacon még senki vagy csak kevesen és senkit sem fog érdekelni, hogy mekkora gépigénye lesz. Sajnos ez van és én ezzel nem azt akartam mondani, hogy ez jó.
  • Papirzacsi
    A mai helyzetet tekintve évről évre messzebre kerülünk ettől a dologtól sajnos. :-( Talán majd jön végre megint egy vetélytárs az FS mellé, ami gondolkodásra és ilyen irányú fejlesztésre is kényszeríti az ms-t. A Flight Unlimited és a FLY! sorozat óra sajna nincs ilyen.
  • Papirzacsi
    Már bocs, hogy ezt mondom ,de te irtó nagy agymosáson mentél át az utóbbi hónapokban, pedig nem rég még azon kellett győzködni, hogy legyen Ferihegy1, és hogy az a pár épület nem lopja a frémet... Ezzel szemben most...
    1. High poli modelre nincs szükség. Arra van szükség, hogy jól nézzen ki.És a kettő nem kapcsolódik szervesen. Most nem magáról a szimulációról volt szó, mert az az MS és a repülőgép készítők problémája, nem pedig a scenery készítőké, ne mis értem hogy jött ez ide...
    2. A BP, bár mai napig mindenki azt emlegeti ,hogy a legjobb volt ami igaz is, csomó dologban viszont a legszarabb. A már említett nem odavaló objektumok miatt. Illetve tele volt olyan dologgal, amit akár normális valós objektumok modellezésével is le lehetett volna gyárani, hogy hasonlítson a valóságra.Itt van például a belváros. Nem hasonlít a valós épületekre, ilyen téren egyszerűen autogen objektumokkal is el lehetett volna készíteni a sima 3D objektumok helyett.Illetve ott vannak a kisrepterek. Ha meg lehetett csinálni LHBP-t szépre, azokat miért kellett összecsapni? Miért kellett ezer éves, vagy a valódira nem is hasonlító objektumokkal teletenni? Mindegy, ez már a régmúlt.
    Veszik persze, mert más nincs.

Scenery vásárlás terén háttal ülsz te is. Ez a gyenge gépes nem vesz új sceneryt duma van előírva annak kivédésére, hogy miért nem a gépigény a fontos?
    Ezt a scenery complexity dolgot, meg tuti direkt érted félre. Nem arról volt szó, hogy nincs igény az ilyen módon történő beállításra, hanem hogy egyszerűen egy setup programmal (mint amit az fsaddon csinált a scenerykhez, ajánlom figyelmedbe) illetve egy manuálban leírt listával, hogy melyik BGL file törlése mit eredményez, ha az fpst akarom növelni, vagy el akarom tüntetni ezt a dolgot(erre is volt már példa), lehetővé legyen téve a precízebb beállítás. Ehhez az apró dolghoz nem kell fsgurunak lenni.

Kösz, hogy kifejtetted a véleményed,de az utóbbi időben eléggé 180fokos fordulatot vett, és igazodott az általános én vagyok a készítő, leszarom a "funkciót" felfogáshoz. Kár...
  • Levente80
    Tényleg bárhol lehet, de bárcsak rendesen modelleznének:o)
  • alert
    Pedig jó lenne valami olyan szim mostmár, ami aerodinamikailag is olyan jó mint amennyire grafikailag szép, mert ez eltorzítja az embereket hogy csak a grafika.. grafika ahhh.. sokkal élvezetesebb lenne ha a "grafikai tábor" is érezné a különbséget és értékelni a szimulációt. Tájat bárhol lehet modellezni.
  • Levente80
    Alertnak nagyon igaza van...Én is azok közé a "repülni vágyók" közé tartozom akit nem érdekel annyira a gép fizikája,csak minél inkább valósághű legyen a táj ahol repülök :o))))))
  • alert
    Emberek. A high-poly objektumokra egyszerű a magyarázat! 1: Erre van igény.. csilli-villi legyen minden. Hiába vannak emberek, akik elsősorban az aerodinamikai szimuláció és a repülőgép vezetés élménye miatt játszanak csak, mint ahogyan ebből és az FSX topicból is kiderül, a userek nagy része (de főleg külföldről, akik ténylegesen meg is vásárolják a fizetős termékeket) a grafikát helyezi előtérbe és egyszerűen leszarja hogy milyen a fizika, mert nem ismeri a valós repülést, annyira nem jártas benne és talán nem érdekli annyira vagy pedig semmi tapasztalata nincs és nem is tud szerezni. Innentől kezdve szarik az egészre, csak az fogja érdekelni hogy mennyire szép a táj, mennyire csicsás a gép, és habár megtanulja úgy vezetni a repülőt a manualok szerint hogy "profinak" tűnjön, a repülés hátteréről nem sokat tud és nem is érdekli. Ez van.

2: ahogyan a LAGO által kiadott BP scenery-vel is megesett, megjelensékor annak a konfignak az ára, ami szép teljesítménnyel meg tudta hajtani a sceneryt, az a csillagos eget verte. Mégpedig azért, hogy a későbbiekben megállja a helyét a scenery, hogy a usereknek sokáig jónak számítson és ebből következik, hogy sokáig megvegyék. A BP2004 még ma is megállja a helyét 6 ÉVVEL!! a megjelenése után, leszámítva a ground-ot a reptéren és egy-két apróbb dolgot és még mindig veszik!

Ezek tények és Clidey jól mondta, akkor lehet eladni valamit, ha a userekhez igazodunk. Márpedig azok a userek akik megveszik csillogó, aprólékos scenery-t akarnak látni. Hiába jönnek sokan, hogy dehát így szaggat, ez felesleges, az felesleges, ha az nem lenne vagy ez nem lenne akkor jobban futna... mert ezen felhasználók, akik egy erős gépre nem tudnak költeni, mégtöbb valószínűséggel NEM vásárolnak scenery-t főleg nem "új fajtát". A többség, akinek jó gépe van, az fogja megvenni a scenery-t, de elvárja, hogy szép legyen, ők diktálják a követelményeket, ha üzleti részről nézzük a kérdést.

A 2d vackokra és hasonló dolgokra meg azt tudom mondani, hogy valóban valakinek tetszik, valakinek nem... a többi tárgy megjelenítéséről is csak azt tudom mondani, hogy az elkészítés csak a fejlesztőkön múlik, hogy mennyire lesznek tekintettel a gyengébb géppel rendelkezőkre (de tény hogy a scenery-ket elsősorban nem ők veszik). Mi próbáljuk a legtöbbet kihozni, de ekkora projectnél figyelembe kell venni a bonyolultságot, az időt és a tökölést, hogy érdemes-e 10 órával többet szarozni ezen vagy azon ha megoldható 1 óra alatt is és a performance "átlagos" géphez viszonyítva nem vészes. A scenery complexity beállítás pedig szintén nagy hangsúlyt kell kapjon, mert sokaknak eddig terjed a tudásuk és felfogóképességük a témával kapcsolatban és fogalmuk sincs mi az a BGL vagy density check. Persze mondhatjuk, hogy csakazért is kihagyjuk és mindent külön BGL-ekbe rendezünk és mindenki azt vesz ki amit akar, de erre a nagy többség reakciója az lenne, hogy: mi ez a szar? Mi az hogy nekem kell fájlokat törölgetni? Olvassam végig a rohadt leírást hogy miket töröljek hogy jobban fusson? nem is tudok angolul bazze? miért nem elég a csúszkát állítani mint a többi scenerynél? fúj szar izé.... Nézzetek csak meg néhány fórumot.. azt hiszem érthető lesz. Mindezen felül ismétlem: mi próbálunk a mindenkinek jóra törekedni, de kompromisszumokat kell kötni, mint mindig. Sorry a hosszú szövegért, gondoltam kifejtem a véleményem én is :)
  • Papirzacsi
    Ha nem ezt, akkor mit kell nézni? Ha nem veszed észre a 2ds embereket, akkor az megint csak azt jelenti ,hogy feleslegesek. Vagy azért, mert te nem veszed észre mondjuk figyelmetlenségből, vagy azért, mert olyan helyen vannak, hogy normális használat közben nem is látszanak. Mindkét esetben feleslegesek, viszont ott vannak, és ez a gépigény szempontjából nem mindegy. Bár nem ezektől fog leesni az fps, nem úgy mint a highpoli 3ds emberektől.Ezek szimplán csak rondák.
    Nem tudom neked milyen géped van, nem is érdekel mondjuk, de nekem egy aerosoft cuccnál se akad ki az fps számláló. Ez van. De sztem egy scenerynél nem az oylan dolgoknak kéne elvinni a frémet, aminek semmi haszna, illetve egyszer látod csak.
    A scenery complexity problémát meg szerintem félreértetted. A probléma az, hogy ez nem megoldás a felesleges, ronda részletek eltüntetésére, mert a készítők beállításai miatt olyan dolgok is eltűnnek, amik hiányoznának amúgy.
  • Levente80
    Köszi papírzacsi, csak a 10.000 rongy még mindig,letölteni meg nincs lehetőségem...a gép meg Sempron 2800+, I gb ram, csak a videokártya valami szar Gforce 6100 integrált...Úgyhogy nem nagyon bízom a képességeiben :o)
  • Papirzacsi
    Persze. Ha nem is egyben az egészra, de részleteire igen. Ilyen volt pl a LAGO-nak. Keresgélj, de sztem ha bírja a géped, ma már egy nem túl régi gép bírja, akkor tedd fel a 2004-et. Picit szebb, és nem kell ennyit görcsölni az addonok kompatibilitásával.
  • Clidey
    Az lehet hogy te nem, a procid viszont már annál inkább észreveszi. S már is áldoztál az élvezhetőség oltárán 1-2 fps-t.
  • Levente80
    Készítettek valaha fs2002-vel kompatibilis mesh scenery-t teljes európára?