45215
  • alert
    Nem találsz rá választ??? Pedig benne van nem is egy link van ajánlva :) sőt még leírásokban is szerepel :) sőt még a ha google-be beírod ezertrillió linket ad. Sőt ha topic alján a keresőbe beírod akkor 300 hozzászólást keres ki ami ezzel foglalkozik. Azért ezt már illene megtalálni. A repcsit hogy vezeted el? :)
  • Levente80
    Sziasztok,tudom,hogy elrongyolt téma, de a faq-ban nem találtam rá választ,hogy hol találok Malév-festést a gépekre?
  • Levente80
    Köszi :o)
  • chicco
    A soaring scenery tartalmaz termikeket vitorlázó gépeknek.amit alapból az Ms nem tett bele a játékba.Lago Emmafieldje is ilyen fizetős addon
  • Levente80
    Mi az a soaring scenery? tudja valaki ? köszi
  • Levente80
    Nem is hülyeség :o)
  • chicco
    Nekem mind tetszett és megígérhetem ,hogy meg is veszem sőt ha kell kiadón kivűl fizetek inkább 1 bambi melett nektek személyessen.Sajna a kiadók sokat akarnak mindenen kaszálni.' énekesnek ott van a haknizás.De 1 scenery gyártónak nincs.

Javaslom legyen klubdélután börze :-))))
  • TarkaBirka
    Ami, ronda, idejétmúlt, felesleges stb. dolgok találhatók abban a bizonyos scenery-ben, azok a maguk idejében más elbírálás alá estek. A scenery olyan műfaj, mint a pop, művészi ha az, de hamar elöregszik.
    Nekem nem ezekkel a megjegyzésekkel lenne bajom, mert talán nem egészen hülye lévén magam is tudom mi felett járt el az idő. A baj az olyan dolgokkal van, mint a 2d emberek boncolgatása, ami lehet, hogy ronda, de valami életszerűt imitál (rosszul), arról pedig értelmetlen a vita, hogy milyen erőforrást visznek el az ilyenek, mert 4 pont a la 2 háromszög, ma még az FS-ben sem számít semmit. Ismétlem: semmit. Bufracsek Benő, aki mindig 100%-on használja a traffic-et morog az ilyenek miatt, meg a scenery szerinte felesleges elemei miatt, noha egyetlen, ismétlem: egyetlen (low res poly) repülőgép amit a traffic-ben használ, több poly-t tartalmaz, mint a teljes 2-es terminál.
    Ezért csacska dolog összehasonlítani az összehasonlíthatatlant, nem szólva arról, hogy nyafizás előtt talán még azt is illene tudni, mi a különbség az FS-ben az 'autogen' és a 'generic' épületek között, mert azt sem venné jónéven a kritikus uzer, ha a Lánchíddal szemben vagy a szállodák helyén egyemeletes cseréptetős autogen házak lennének, mert hogy az esetben az 'random' míg a generic használata során legalább némileg szabályozható...
    Péver emlegetése meg megint csak övön aluli, mivel számtalanszor elmondtam már, hogy 3-4 hónapos munkával egy ilyen 'művön' annyit keres a jobb sorsra érdemes dizájner, mint egy villanszerelő 3 nap alatt, ha lusta...
    Magam védelmében csak annyit, hogy minden Bp verzió a maga idejében csupa olyan dolgot használt amit addig egy másik scenery sem, az más kérdés, hogy közben az idő halad és mások is tudnak kreativ ötleteket szülni, pláne, hogy a Gmax-hez semmi strukturális ismeret sem kell, csak némi 3d gyakorlat. Amikor az 'öregecske' Bp született még nem volt gmax, s ami az utolsó változatban mennyiségileg elviselhető volt, az változott is. Ugyanis ezt ma már egy ember képtelen egyedül, ezért is segít Péter, de ha egy még részletesebb, modernebb városra vágyna a user, akár 4-5 lélek sem lenne elegendő...
    A Velence emlegetése megint csak pontatlan, mert azt a módszert (a la Manhattan és később Róma) csak egy évvel azután találtam ki, hogy a Bp megszületett...
  • Levente80
    köszi
  • chicco
    Tibcsi ezt jól megkaptad.Pedig azok a szép zlinek meg l410 még ösz hajszálakat is hoztak nem csak ráncokat.
  • alert
    Csak egy ideig vagy nem minden funkcióját tudod használni.
  • Levente80
    Sziasztok, az mivel jár ha az avsim oldalán a sceneryk letöltésénél vannak olyanok amik demok?? Ha letöltöm csak egy ideig használhatom? köszi
  • Papirzacsi
    Nos a korábbi írások nem azért készültek, hogy sértsenek.Pusztán azért, hogy a korábbi sceneryben megtalálható szerintem idejét múlt, illetve ronda, felesleges dolgok, ha lehet akkor ne, vagy oylan formában kerüljenek bele, hogy azt egy mozdulattal ki lehessen onnan szedni. Még csak nem is vita volt, hanem különböző érdekek és vélemények találkozása.:-))

De ha gondolod, leírhatod a pontokat, mivel itt megy a hiszti, hogy ne ide, így jöhet privátba is.
    Ráncfelvarrásra mint olyan nem emlékszem, de az biztos Clidey bácsi mindennapi problémája, ugyanis ráfér.
  • ColdFire
    haggyuk már ezt a r.hadt szkenerit, mert már eléggé unom...
    beszéljünk a játékrol, vagy csináljatok egy scenerys topikot..
  • TarkaBirka
    Nem egészen sejtem milyen "alapigazságokról" vala a szó itt korábban, de azt vallom, hogy ami a régi Bp scenery kapcsán elhangzott, annak nagy része nem csak kapitális baromság, hanem még picit sérto is, noha személyemben nehezen lehet e tárgyban megsérteni. Magam igyekeztem az évek alatt nem belemenni az effajta vitákba, de olybá tunik néha nem ártott volna...

Ha vitatkozós kedvükben vannak az Urak, még pontokba is szedhetem, ha köll...
    Ami meg a ráncfelvarrást illeti, fingozatom sincs mit tesz ez a kifejezés, mert hogy nem is volt szó róla, azaz nemtom minek varrna fel és ki és kinek...

Andras
  • berczy #7456
    Hi!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy az Alt Concorde-nak van-e olyan opciója, hogy beindított motorokkal induljon. Nem szeretem a motor indítási procedurát. VIszont, ha ctrl-E-vel indítom akkor az istennek sem tudok utánégetőt kapcsolni a gépen, meg a műszerek sem mennek rendesen.

Mégegy a PSS Concorde-hoz hol tudnék texturákat találni, mert a gyári nagyon nem tetszik.
  • sajoati
    FS Passenger nevű kiegészítő beépített "feature"-e. A lényeg, hogy az FSP-nek vannak saját meghibásodásai, hogy változatosabbá tegye az utazást. Plusz pontot ad, ha sikerrel veszed az akadályt, ha ilyenkor vészhelyzetet hirdetsz, de azt is díjazza, ha egy kialakuló problémaforrást időben észlelsz. (Pl. szivárgó üzemanyagtanknál bekapcsolod a cross-feed-et.)

No, és van egy cfg-je vagy ha jobban tetszik, beállítások panelon menüpontja ezeknek a meghibásodásoknak.

Itt régiók szerint (amelyeket névvel természetesen a készítők illettek, egyébiránt meg hosszúsági/szélességi körök alapján definiáltattak) állíthatók a meghibásodás esélyei (az itt megadott számértékekkel növeli meg az FSP a légitársaság létrehozásakor megadott -- általunk választott vagy scenario-ból eredeztetett -- failure-sanszot).
    No és a "normál" failure mellett van egy War Damage vagy valami hasonló elnevezésű oszlop, amely a világ veszélyes területein látandó el magas értékkel.

Vagyis egy átlagos sor, a teljesség és az FSP-vel való megegyezőségre törekvési szándék nélkül kb. így fest:

Zóna név: Fehér Ház, Hely: (Washington DC megfelelő "koordinátái"), Failure módosító: +0% , War Risk Zone: 100%

Vagyis egy ilyen terület felett, ha jól saccolom, 100%, hogy valami hiba történik a géppel, merhogy háborús övezetbe tévedtünk.
  • Goliath
    Ha jól tudom vannak területek, ami felett polgári gép csak engedéllyel repülhet, gondolom ezt úgy kezeli, hogy többszöri felszólítás ellenére nem engedelmeskedtél és a légierő vagy a légvédelem lelőtt.
  • Falconer
    Akkor most mi a franc az a war-zone?
  • sajoati
    nem, azt csak viccbol irtam. volt vmi sound effect, aztan kiirta ezt a war zone-os dolgot.

megneztem az fspass cfg-t, es van par ilyen hely, Eiffel-torony, Vatikán, stb., ami szintén 100%-os war chance-es.

de haszna is volt a dolognak: böngészve a cfg-t, észrevettem, hogy pl. Kelet-Európa felett nagyobb a "szimpla" (non-war) meghibásodás esélye. (+4%) :)))
  • Falconer
    Poen mik vannak.
    Es latszanak is az utegek vagy csak hallod oket?
  • sajoati
    hm, megnéztem, a London Parlament 1nm-es körzetében 100%, hogy war attack jön, csak nem hinném, h arra jártam volna. :(
  • sajoati
    ehhehe, ma jót "mulattam" az fspassengers-en. lhbp-egll (London/Heathrow), 2 és fél óra zötykölődés után 27R finalon, erre furcsa zajok (ilyet még nem hallottam), nézem, passengerek rémüldöznek, jobb oldali hajtómű leáll...

fsp üzenet: warzone felett vagy! (no igen, a furcsa zajok nem a thunderstormból, hanem valami telepített ütegből jöhettek.)

bár 1 hajtóművel már vészleszálltam egyszer Tallinban, de itt minimális időm maradt állítgatni bármit is, le akartam tenni, de pechemre pont olyan oldal-hátszél jött (nem sok, csak 6-7 csomó...), ami a leállt hajtómű oldala ellen fújt, ahogy crabbeltem volna, megdőlt a szerkezet. (autorudderem van. :( )

pálya mellett, a házak között értem földet, szerintem a másik hajtóművel is lehetett valami, mert kb. 15 mp-t mentem azután, h a mellészállást követően full throttle-t adtam neki, és szépen 135 körülről stall-olt 120 környékén. :((

lehet az egyik hozzáadott scenery butította el az FSP-t, majd lecsekkolom.
  • ColdFire
    őrült :D
  • chicco
    nem semmicrazy man
  • chicco
    az bizti mert csak 1 pálya látszik .-(
  • Papirzacsi
    Semmit. Elvileg az exclude eltüntetett mindent a korábbi LHBP-ből.
  • chicco
    Hát ha karácsony lenne mondanám,hogy küldj légyszi az újból 1 teszt verziót
  • alert
    Fogalmam sincs :) amit átküldtem neked anno tesztelni, az egy nagyon régi változat és tele van buggal. Mostmár teljesen máshogy néz ki a legtöbb elem, és nem emlékszem, hogy a régiben mit kellett kivenni hogy működjön a 2004-el sorry :(
  • Levente80
    :D köszi :D
  • chicco
    Alert .Feltettem a Budapest 2003-update 2004 sceneryt.De a te _Ferihegyeddel szeretném .Mit kell kiíktatni a régíből??
  • alert
    Kedves levente! Ezt nem rég kérdezték meg kétszer! Előtte pedig vagy 25x beszéltünk róla. Olvasd végig a topicot, használd a keresőt, felesleges újra kitárgyalni. Alternatív megoldásként használd a FAQ-ot a banner-re kattintással. Még alternatívabb megoldásként használd a fejed, és azt rakd fel, ami neked tetszik :DD
  • Levente80
    sziasztok:-) Mi az amit megéri felpakolni egy alap fs-re? traffic? sceneryk?
  • Air
    Nem koszi. Hasznaltat eleve nem veszek, es csak alaplap, proc, mem es vga kell.
    Ez pedig nem lenne elorelepes a regi gepemhez kepest.
    Azert koszi.
  • thomka
    Csá:D
  • chicco
    Urak ha valaki tervez Horvátországi látogatást ,maradt 1410 kunánk középárfolyamon viheti.37 huf /kuna.Meg maradt Lengyel zlotyi is valamennyi az is közép árf.van 120 euro is
  • alert
    szia
  • Levente80
    sziasztok
  • chicco
    Config.Abit is7.1 giga samsung ram ,2 db vinyó 1 120gigás samsung.+1db 40 gigás maxtor.450w chiftek táp.P4 3 gigás prescott 3,7 muzsikál 1 zalmann cuccal.pio dvd rom és nec dvd író 17" samptron LCD monitor.VGA 6600 gt az msi től vivos.Aszem mindent írtam.Elég jól megy vele az fs pedig már 2 éves a vinfos rajta
  • chicco
    hát 150 ért elviheted a gépem. Ha kell