45215
  • Hmuda
    Hehe, kell a fenének ide FOV meg egyéb hülyeség. GPS-en lazán belőttem a menetirányt. :D
  • antijedi
    megvan a "töréses" progi, fent van avsim-en, neve: crashbak (és abbolis a bundle verzio a jo aszem :P)
    majd kiprobálom azt ha jo szolok :)
  • antijedi
    nah ha nem menének a malév gépek:
    avsim-en be kell jelolni hogy csak 2004eshez es beirni hogy malev keresehez, kidob egy pár gépet :)
  • antijedi
    az gáz :(
  • Nyiri
    :]

Tudom :] Vegigcsinaltam mar a multkor es ugyanugy szetesik (csak kesobb) :]
  • antijedi
    ugyanazon az odlaoon van egy 2004 support hozzá azt olvasd el )jobb oldalt katt a képére)
  • Nyiri
    Nekem fentvan a TU-154-B mod :] Magyar keszites, bazz minden oruszul van, fingom sincs hova nyuljak :DDDDDD

Leszedtem a fokker.avsim.net-rol a fokker 70 es 100ast (70-s rendszeresitett a malevnal, van malev szine is az oldalon)
    de nekem szethulott a 2004 alatt, pedig jo oda is :[
  • antijedi
    de azért csak saját felelőségre :P
  • antijedi
    amugy nagyon sok 2002es mod jo 2004-hez is
  • Hmuda
    Akkor megpróbálom.
  • Hmuda
    Köszi, ebből igazából csak a VOR cucc érdekelt. :DDD
  • antijedi
    ja meg van még egy olyan mod ami azt cisnálja hogy az utastérben is lehet nézelődni az is királyos lehet :)
  • antijedi
    uyg tom jo 2004hez is
  • Hmuda
    Na, közben meg kiderült, hogy a leszedett MALÉV pack FS2002-höz jó. :P
  • antijedi
    amugy én ezt a real crash "mod" ot akarom megszerezni valahonét (eddig siketelenül) mert eléggé zavaro hogy nem latszik hogy törik össze a cuccos (najo valojában gyurok a következő toronyra de errő psssszt! :PPP)
  • Nyiri
    Elmagyarazom :]
    Megnezed hova akarsz leszallni :] (terkep), Ha van zold nyil akkor konnyu :] Terkepen rakattintasz a zold nyilra elojon egy ablak benne az ILS frekvenciaja, es a heading...

A frekvenciat beallitod a NAV1-re, majd a VOR1 muszeren a COURSE-t (OBS tekero) beallitod a headinget (ami az a fok amely iranyban meg kell kozelitened a kifutot).

Na a VOR muszeren van 2 egyenes ami maszkal ossze vissza :] Akkor vagy jo iranyban ha a fuggologes egyenes pontosan kozepen van, ha balra dol akkor el vagy csuszva jobbra, ha jobbra dol akkor balra vagy elcsuszva... :]

A viszintes egyenes is a palyahoz valo viszonyodat mutatja, de az magassagban. Akkor sullyedsz jo sebesseggel, ha teljesen viszintes a vonal. (vagyis akkor vagy kiraly helyzetben a leszallasnal, ha a VOR muszeren egy + jelet latsz) De van meg sok segitseg... Ha nincs ils, akkor is tudod a palya headingjet es akkor vizualisan probalsz leszallni a palyara (jetekkel ils nelkul nem nagyon ajanlott :)) A sullyedes jo aranyat pedig a palya mellett mutatja 4 lampa. ha 2 piros es 2 feheret latsz akkor pont jo magassagban vagy (folyamatosan sullyedsz) ha tobb a piros mint a feher (pl: 3-1,4-0) akkor tul alacsonyan jossz, ha tobb a feher mint a piros (3-1,4-0) akkor magasan vagy, ha mindent jol csinalsz akkor pont a palya elejere ersz es amint elerted a gazt 0-ra (F1, megha levegoben is vagy) es huzd fel az orrat (ne nagyon)

Jeteknel van speedbrak, az a gazkar mellett talahato, azt automatara ugy tudod beallitani, hogy az ARM-ra allitod es mikor leersz a foldre akkor erzekeli (benyomodik a futomu) es automatan fekez (persze akkor jo ha a gazn 0n van), kurva gyorsan megall a cucc)
  • antijedi
    hát az valszinű csak zone-val megy mivel mikrofos termék, vagy pedig vatsim-el vagy mivel még esetleg de az már hardcore dolog :P
  • Hmuda
    Pedig jó lenne ha rendesen behozna egy szerverlistát, ahogy egy játéknak illik. :P
  • antijedi
    nem kell tudtomal nekünk ment direkt ip-vel...
  • antijedi
    hát vagy müszerekel ha pontosan a megadot dolgok szerint repülsz elvielg jonak kell lenni,de én sokszor inkább szemre szoktam, van hogy elsőre sikerül van hogy kell mégegy kört teni mer tszarul kanyarodtam rá :P
  • Hmuda
    Télleg. Kell valami peccs az onlány gémhez? Merthogy nekem az alap multi menüben nem jön be semmi, és addig nem regisztrálok a ZONE-on amig nem muszáj. :D
  • antijedi
    ja amugy szvsz multiban (nem ilyen onlány légitársaság, csak páran összeverődve) tök hangulatos a game, igaz idő nagy része azal telik el hogy valahogy megprobáljon egymás mellé keveredni (nem full melé, csk látotávba, az is nehéz főleg ha nem egyformák a gépek :P) a gépekel, de ettől függetlenül nagyon keráj
    mi I.C.ram-al igy mentünk el valahonét egyiptombol fel törökoba onnét kréta onét sziciliába :))
  • Hmuda
    Ja és ami a legfontosabb!!!

Van valami műszer amivel a kifutópályához tudom igazítani a gépet? A magasság még megyeget a PAPI-val, de az irány már kevésbé.
  • Hmuda
    Tudom. Ma reggel tettem egy kört Tokyo körül, leszálltam a tengerre, csak aztán elcsesztem a felszállást, mert túl meredeken vettem az emelkedőt és átmentem stallba és túl hamar jött szóval nem tudtam kihozni a merülésbl )nem sokon múlott :D).
  • Nyiri
    Ejszaka sincs semmi gond, ha navigaciot megtanulod, fordulgatsz jobbra-balra es hirtelen elotted a kifuto :]
    Igaz ejszaka a kifutopalya kiraly :] Lampahegyek
  • Hmuda
    Már túlvagyok másfél kurzuson (eleinte nagyon szívtam az első szolóval), de pl a VOR-t abszolút nem értem.
  • antijedi
    jah és ha valaki leszálást akarja gyakorlni hidroplánal vizre..., szvsz sokkal könyebb mitn rendes repcsivel reptérre :)
  • antijedi
    nagy gépekel az a baj hogyha nincs semmi gáz se akkor is bejön az ilyen mindenféle dolog hogy nem birja a meredek emelkedőt meg hasonlot, javaslom inkább csináld traininget + eleinte cesnaval szeld át a kék eget de maragy max realitáson, sokkal nagyobb élmény szvsz
  • Hmuda
    LOL :-)
  • Hmuda
    Nekem kedvenc éjszakai helyszinem Dallasból Texarkanába. Nagyon hangulatos és élvezet éjszaka szenvedni a géppel. :DDD
  • antijedi
    én egyszer egy cesnaval asszem leszáltam fél motoral braziliában egy mezőre..., meg is lepődtem hogy miylen jol sikerült csak elfelejtetem melyik gomb a fék és belegurultam kb 2vel egy fába azt crash..., majdnem a hajamat téptem utána :)
  • Hmuda
    Kipróbáltam ugye a Boeinget max realitáson és elég lehangoló eredményt értem el. Inkább maradok a minimális realitáson, csak a zuhanást bekapcsolva.
  • Hmuda
    Csak egy helyi repterünk van, főleg ejtőernyősöknek és vitorlázóknak.
  • antijedi
    jah és ha akarsz szép tájakat nézni nagy városok fölött repkedj este, nagyon jol néznek ki (én először moszkva felett probáltam hát nem volt semmi, de vannak még "jobb" városok is :) )
  • Hmuda
    Hm. Nem is tudom (de milyen jó lenne Cesnaval elrepülni a Dóm tornyai között és Boeinggel becsapódni Texarkana póstaépületébe. :DDD.
  • antijedi
    lol, amugy szeritnem nem érdemes max realitás nélkül nyomni, meg egy med traffic is érdemes hogy be legyen nyomva, meg néha van hogy real időjárást is szoktam használni :)
  • antijedi
    tényleg, szegednek hány reptere van? (azt tom hogy nemzetközi/polgári nem nagyon de másfajta? :) )
  • Hmuda
    Azért ilyesmire én se vállalkoznék, meg különben is ez a képen lévő repülő csak a kép erejéig tudtam a levegőben tartani, aztán Stall közben leesett. :DDD (kipróbáltam a max realitást :P).
  • antijedi
    hmm, mrét van oylan érzésem hogy szeged scenery nem lesz? :)
  • Hmuda
    Na végre mostmár le tudok szedni Malév festést, de sajna Budapest még még mindig függőbe van. (örülnék egy Szeged és egy Texarkana scenrynek, sőt jobban mint Budapestnek).