45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
Dawye #3659 ezt már sikerült negoldanom, mert működik, de valamiért a kerekek fehér szinűek, és kivűlről a pilótafülke belseje egy szürke paca. nem tudja valaki, hogy ezeket a texturákat hol tartalmazza a pss a320? -
Dawye #3658 Sziasztok
nem tudjátok hol lehet letölteni MŰKÖDŐ a320-at (PSS a320 professional)?
amiket eddig leszedtem nem működnek, ugrál az egér, rossz a hidraulika -
TheEagle #3657 Köszi, ahogy lehet kipróbáljuk! -
#3656 Jó kérdés. Az IVAO-ra pl felmehet 2002, 2004 sőt még x-plane is. Próbáld ki és kiderül. -
TheEagle #3655 Köszi szépen Alert! Az a kis perverzió is megengedett, hogy FS2002 és FS2004 kapcsolódjon így? -
#3654 Ez nagyon egyszerű! Belépsz az egyik reptérre majd az első menüben van egy multiplayer almenü. Ott indítasz egy hostot majd a cimbi ugyanott beírja az IP-det a saját gépén és join :) -
Dawye #3653 Sziasztok. Használja valaki az SSW a310-et? Hogy tudom életre kelteni a műszereket? Az IRS-t áteszem NAV-ba, de nem akar működni. -
TheEagle #3652 Bocs, a AVSIM helyett VATSIM-et kell érteni. Mégegyszer bocs! -
TheEagle #3651 Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogyan tudnék egy másik FS-t futtató cimbivel connectelni, de nem az AVSIM meg hasonlóval, hanem csak úgy IP-n?
Lehetséges ez, ha igen akkor azt hogyan kell?
Köszi -
#3650 Nem tudok róla hogy neten fent lenne, de felteszem valahova holnap ha megtalálom. -
frecc #3649 ALERT!
Hol érhető el ez a PSS magyar leírás?
-
thomka #3648 Hát a müszerei lehet hogy azok. De én amikor megszereztem az A320 at akkor kicsit ledöbbentem, mert az a kieg szerintem elég rossz... Úgy repűl a PSS A320 mint egy vadászgép:)) -
frecc #3647 Sziasztok!
Ez az FSPassengers nagyon zsír. Egyébként itt találtam választ a korábban feltett lights-os kérdésre. Hátha mást is érdekel:
Realistic light penalty: Works as in the "real world".
Beacon must be turned ON when an engine is about to be started.
Strobe and landing lights must be turned ON when you leave the taxi way and enter the landing strip.
Landing lights must be turned OFF above FL100 and ON under FL100.
Strobe and landing light must be turned OFF when you enter the taxi way after landing.
Beacon must be turned OFF only after you have shut down all the engines.
Nav light must be ON during the entire flight. -
medylok #3646 Sziasztok,
Az mért fordul elő, hogyha f-14 vagy f-16-al megyek, és a g effect beakar tölteni, akkor kilép az fs?? Veletek előfordult már? -
Dawye #3645 ez internetről is elérhető? mármint a leirás -
#3644 Az pss airbusok kifejezetten jók (szerintem), a műszerek szinte teljesen reálisak akár csak a pmdg boeing-je. Csak azért mondom, mert régen én sem voltam megbékélve vele, de van egy 100 oldalas teljeskörű MAGYAR leírás hozzá amit egy valódi airbus pilóta írt (szintén magyar tehát nem fordítás). Nagyon jól érthető. Neki elhittem, hogy hasonlít a pss a valódi airbus-ra :) -
Dawye #3643 :) pedig szép, nekem tetszik -
thomka #3642 A PSS gépektől ne is nagyon várjál többet:) -
Dawye #3641 a kiegészitő nevét elfelejtettem: a320 pforessional -
Dawye #3640 jah és joyyal nemhiszem hogy gond van, mert mindennel működik, kiv ezzel és még nem régi
-
Dawye #3639 Sziasztok!
Egy elég nagy gondom lenne. Szóval a pss a320-on (és a 319, 321-en is), ugrál az egér a paneleken (egyszer normális mutato alakja van, de kb másodpercenként átvált töltő mutatóra és vissza). És ha rákkattintok vmire, több másodperc, mire reagál is. Ez az egyik. A másik, hogy kb percenként elmegy a hidraulika és visszajön. Legalábbis joyon, billentyűzettel néha olyankor is megy. Hát, kb, ennyi lenne.
[email protected] -
frecc #3638 Ez oan mint hogy
- Apu, sárgarigót miért hívják sárgarigónak?
- De buta vagy fiam , természetesen azért, mert sárga.
- Jó, de miért rigó?.. -
frecc #3637 Ja. Ok, ennyit én is tudtam, csak még mindig nem derült ki hogy anglia és németo. miért 'E', thailand miért 'V', stb. A többit vágom.
Mer ugye LFPG France Paris Gaulle, LHBP Hungary BudaPest, de miért L?
Jó kérdéseim vannak, mi?
-
#3636 A IVAO oktató anyagból:
The 3-letter one is the IATA standard (International Air Transport Association) :
Letters chosen according to the airfield name :
- Paris-Charles De Gaulle is CDG
- London-Heathrow is LHR
- New York JF Kennedy is JFK.
The 4-letter one is the ICAO standard (International Civil Aviation Organization).
Letters chosen according to sectors, countries and airfields (with a little difference in the USA)
. 1st letter = sector in the world
. 2nd letter = country into that sector
. 3rd letter = sector into the country
. 4th letter = specific to airfield into that sector
- Paris-CDG is LFPG (sector L in the world, country France, sector P in France, G for Gaulle).
- Heathrow is EGLL (sector E in the world, country Great-Britain, sector L in GB, L for London).
- NY Kennedy is KJFK (sector K in the world, JFK for John Fitzgerald Kennedy).
-
frecc #3635 Sziasztok!
Egy kérdés (eddig sehol nem találtam rá választ).
Tudja valaki hogy az ICAO kódban az első karakter mit jelent? Úgy értem hogy konkrétan melyik betű mit jelent, azt tudom hogy földrajzi területet jelöl. Pl. a VTBD-nél vágom, hogy Thailand Bangkok Don muang, csak nem tudom mi a V. Meg az LHBP-ben sem tudom mi az L.
-
TheEagle #3634 Még annyit a mágneses elhajlásról, amit deklinációnak is neveznek, hogy a keleti és nyugati féltekén előjelesen különböznek egymástól. Ha jól emlékszem, akkor a nyugati féltekén negatív előjellel kell értelmezni. Az ICAO térképeken a deklináció értékeket fel is tüntetik szaggatott vonallal kijelölve a határait. -
frecc #3633 Be vagyok regisztrálva normálisan az avsim-re.
Nem tudjátok miért mondja ha ráklikkelek egy download-ra, hogy a lap nem jeleníthető meg? -
Nyiri #3632 Van ilyen. AVSIM-n talalsz Cold&Dark kieget. -
#3631 Már magad leírtad a megoldást :) A fizetős addon-hoz is úgy csinálják a "konfigurációt", ami egyébként egy egyszerű mentés, hogy leállítanak mindent és elmentik (néha speckó módon de az programozott). Töltsd be a gépet, állíts le mindent, kapcsolj mindent alapállapotba majd mentsd a játékállást és láss csodát :) Ha betöltés után máshová helyezed a géped, ugyanúgy cold-and-dark marad. Ha ilyen címszó alatt keresgélsz találsz mentéseket és jópfoa dolgokat, trükköket külföldi oldalakon. -
frecc #3630 Sziasztok!
Be lehet konfigurálni a gépeket úgy, hogy abszolút nulláról, álló motorral kelljen belevágnom a kalandba? Egy-két fizetős add-on-hoz tartozik ilyen konfiguráló, hogy teljesen kikapcsolt, nyugalomban lévő gépet kell életre kelteni az elején, de sajna nem mindegyikhez van ilyen. Csak azér, mer szeretném végigcsinálni a chechlisteket az elejétől, meg az összes folyamatot, nem árt az ilyet tudni.
Ha meg má az elején megy a motor, akkor mindent leállítani meg kikapcsolgatni aztán újra be má nem buli.
Kösz
-
#3629 A Föld mágneses pólusa nem pontosan a Föld geometriai "tetején" (északi sarkon) van hanem egy picit arrébb. Ezért az iránytű nem pontosan északra mutat. A valós északi irány pedig a tényleges északi sarkot jelenti (a földgömb tetejét). -
Dawye #3628 és akkor ezt mondjam meg az irányitonak is, vagy tudni fogja hogy nincs mert ez egy 707-es (vagy irjam a pilot remarkshoz)?? és hogy tudom kiszámolni, hogy az oldalszél mennyire fuj el, mennyire tartsak rá, és mégegykérdés (biztos mérges lesztek, mert tuti le van irva valahol) mi a különbség a true és a magnetic heading között. ezt az utobbit a legegyszerűbben lécci mondjátok el -
Nyiri #3627 Ez ugy meg mondjuk, hogy van egy VOR aztan egy ISEC majd megegy VOR...
Terkepen megnezed, hogy az ISEC az elso VOR-tol milyen fokra van es milyen tavolsagra. Nah ha rep kozben ugy hagyod el a VOR-t, hogy azon a fokon repul el tole, amilyen fokra van az ISEC (outbound radial) Mikozben repsz, a terkepen meglesed, hogy hany fokra van a masik vortol az ISEC...
Elered azt a tavolsagot az elso vortol amit mertel eloszor majd a masik VOR inbound radialjara allsz amit az elobb megneztel terkepen)
Igy bonyolult lehet leirva, de pofon egyszeru es pontos :) -
#3626 Indulási és érkezési eljárásokat lehet térképek és vektorok alapján repülni FMC nélkül, ha az adott eljárások olyanok. De pl LHBP-n és egyre több helyen viszont az új eljárások mind RNAV eljárások (Area Navigation) vagyis pontosan csak FMC-vel lehet lekövetni. -
Dawye #3625 akkor ezt értsem ugy, hogy csak vorokra repüljek és ne intersectionokre? ilyenkor az indulási eljárást is csak vektorálással tudom lerepülni, nem? vagy térképekkel? -
#3624 Ahogy Nyiri mondta, egy "adó mentes" ponthoz úgy találhatsz még oda, hogy egy vagy több VOR-tól megadott raidalon repülsz. Azt hiszem az FS flight plannerben megadhatsz bármilyen pontot és kiírja az adott irányba a course-t az utolsó ponttól számítva. A valóságban sokszor térképek alapján speckó felszereléssel és vonalzókkal számolják ki kézzel és iq-ból :) -
#3623 Sehogy. FMC nélkül csak a VOR, NDB adókkal vagy GPS-el (ez ritka) lehet pontosan navigálni, másik lehetőség a látás szerinti repülés. Egyebet nem haszhálnak a valóságban sem. -
Nyiri #3622 Repulj vor radialokon. -
Dawye #3621 Sziasztok!
Szóval, már megtanultam a navigációt az fmc-vel, de most az a gondom, hogy hogy tudok anélkül eltalálni a célreptére. Egy 707-sel repülök, és addig nincs gond amig van vor/ndb, mert akkor oké, de az intersectionoknak nincs frekijük, nemtudom hol vannak. Tehát hogy csináljam? -
#3620 Ha mondjuk egy PMDG 737-est (ez egy kiegészítő az FS-hez) tudsz professzionálisan vezetni, és szinte minden FS-ben szükséges dolgot ismersz a repülésről, valamint böngészted a 737 Operation Manualt, akkor mondhatni igen el lehetne vele boldogulni. Mondjuk inkább csak olyan szinten, hogy a robotpilótát, a fedélzeti számítógépet és rendszereket programozva el tudnád vezetgetni a gépet a levegőben, leszálláshoz és felszálláshoz valódi rutin kell. Az FS-ben alapból meglévő nagyobb gépek nem igazán hasonlítanak a valósághoz (fizikai viskelkedés és műszerezettség szempontjából csak távolról láttak igazi gépet :).