45215
  • Air
    Igen ezekre gondoltam en is. Ki is probalom. Kozben megneztem Nyiri otletet, es valoban kek halal miatt indul ujra magatol. Most talaltam egy tovabbfejlesztett Memtest86-ot. Memtest86+-nak hivjak, ezzel tesztelgetem a moduljaimat, egyutt es kulon-kulon is az osszes slotban. Amig nalam van a regi Geil modulom azt is vissza tudom rakni. Az a bosszanto, hogy eddig nem volt semmi ilyesmi gondom. Most vettem az alairasomban olvashato ramot. Direkt parban, "tested for dual channel", erre tessek. Az idegbaj kerulget.
  • alert
    Az kizárt, hogy azért indul újra, mert nem eredeti. Valami más lesz a gond. Szerintem járasd valami proci tesztel maxon a procit pár percig.. (nem tudom a PMDG-vel mennyi idő után száll el). Nem egy jó dolog de FS reinstall. Töröld a megmaradt mappáját is és a meghagyott FS9.cfg-t is az application data.. stb-ből. Install után csak a PMDG-t tedd fel. Ezzel kizárhatsz néhány lehetőséget.
  • alert
    Lehet hogy rosszul emléxem, de mintha az active sky-hoz lenne egy update hogy menjen 9.1-el. Ha meg nem indul akkor szedd le a 2005-öt.
  • alert
    Mehet gyorsabban.
  • Dawye
    Sziasztok!
    Ha az irányitó azt mondja, hogy high speed approved, akkor az azt jelenti, hogy 10000 láb alatt mehet 250-nél gyorsabban, vagy ez azt jelenti, hogy engedélyezi a 250-et?
  • Air
    Az elsot megnezem, a masodik szinte kizart.
  • Nyiri
    2 otletem van hirtelen...

1. Szetfagy a windows kek halalra ilyenkor ha az xp ugy van beallitva (alapbol ez van), akkor restartol automatikusan...

2. Tulmelegszik a proci (fs procigyilkos) az alaplapban a vedelem tul erzekenyre van allitva.
  • frecc
    Hát én mindenképpen memóriahibára tippelnék, de ha azt már tesztelted, akkor nem. (bár sztem az igazi teszt ha beleraksz egy másik mem. módult a gépbe).

Más:
    TESTVÍÍÍREK! MÉÉÉ NEM MÖGY A AKTÍVSZKÁJ??? Eddig is fel volt telepítve, csont nélkül ment, felraktam a 9.1-es update-et és onnantól kezdve nem látja a futó FS-t, össze is ***hatom magam, akkor is FS disconnected. SOS!
  • Air
    Sziasztok!
    Ismet lenne egy kis gondom. Nem tudom, hogy valami vedelem csinalja-e, de ha a PMDG 737-esevel akarok repulni allandoan ujraindul a gepem. (Nem eredeti, de ha az eredetivel is ezt csinalja akkor nem veszem meg feleslegesen.) Se szo, se beszed, mindenfele hibauzenet nelkul, egyszercsak elsotetul a monitor es rebootol a gep. Nem tudjatok mi okozhatja ezt?? A gepemmel elvileg minden ok. Prime95 es memtesztek sem irnak semmi hibat. Ha beepitett FS geppel repulok vagy masik kiegeszitovel akkor sincs gond. Csak ha PMDG737-essel.
  • alert
    Ja és csak akkor kell bekapcsolni (Charlie) amikor repülsz. Rágurulsz a pályára és benyomod majd amikor leszállsz kikapcsolod. Azért nem engednek nélküle felszállni mert ha nem kapcsolod be akkor csak egy pontnak látszol a radaron semmi más adat.. a transponder a válaszjeladó ami küldi a radarnak az adataidat akár a valóságban.
  • TheEagle
    Nagyon szépen köszönöm!
  • TheEagle
    Illetve hogyan tuidom, hogy működik-e a transponder. ATC és approach szerint nem működik. Igy meg nem engedik, hogy repüljek. Ja és a módokat is mondjátok el legyetek szívesek hogyan kell állítani.
    Köszi
  • alert
    Az adott gép rádió panelljén kell bekapcsolni. (Xpdr állása a kapcsolónak) Majd az FSInn control panelén van egy Sárga gomb rajta egy S betű. Ez a StandBy-t mutatja. Megnyomod és átmegy zöld C-be (Charlie).
  • TheEagle
    Sziasztok!

Legyenszíves valaki mondja el, hogy az Inn-nél, hogyan kell a transzpondert bekapcsolni, mert amiatt nem tudtam repülni, hogy nem működött. Nam találom.
    Köszi
  • Dawye
    oks nagyon köszi
  • alert
    De ilyenkor mond nyugodtan, hogy nem érted vagy írja le és le fogja :)
  • alert
    Report Airborn.
  • Dawye
    Sziasztok!

Mi az a szó amit kell mondani amikor felszállás után már a levegőben vagyunk. Egyszerűen nem értettem, hogy mit mond az irányito, mit jelentsek.
  • frecc
    Sziasztok!

NEM TUDJA VALAKI, HOGY MIÉRT NEM LÁTJA AZ FS9.1-ET AZ ACTIVESKY?
  • Nyiri
    En
  • TheEagle
    Nagyon szépen köszönöm mindenki segítőkészségét. Nagyon jól esik, a kezdőnek, ha egyből nem fikázzák agyon. Nagyon elvenné a kedvem. Megpróbálkozok szépen óvatosan az online repüléssel.
  • eyecandy
    fs2crew-t használ valaki?
  • Nyiri
    Nem tudom. Soha nem akartam iranyito lenni.
  • alert
    Nekem mindkettő. De tényleg nem értem miért szarozod az IVAO-t hisz csak több a kezdő többen akarnak tanulni. Úgy állítod be az egészet mintha IVAO-n mindenhol szar lenne az irányítás pedig mindenhol reális csakúgy mint VATSIM-en attól a néhány kivételtől eltekintve amikor kezdő gyakorol. Viszont van egy kérdésem, amit nem tudok, hogy VATSIM hogyan gyakorolnak a kezdő irányítók? Mert azt megfigyeltem, hogy az összes ATC pozícióhoz bármilyen időszakban elméleti és gyakorlati vizsgák is kellenek. Namost hogy tesz valaki gyakorlatit, ha be se lehet menni gyakorolni kezdő ratinggel? Vagy egy supervisor engedélyezni tudja, hogy gyakorlásra bemehess? Hogy működik?
  • Nyiri
    Valakinel a minoseg valakinel a mennyiseg fontos.
  • alert
    Senki nem szarik rá ha rosszul csinál valaki valamit sőt :) Nagy törekvések vannak érdekében, hogy a színvonal minnél feljebb menjen. De ezt már mondtam. Lehet hogy régebben ez volt, amit mondtál én nem sok ideje vagyok IVAON, de ma ha arra jársz kizárt. Kivétel 2 kezdő irányító akik most tanulnak. Rajtuk kívül LHBP-n nem fogsz találni olyat aki bénázik. VATSIM-en tényleg mindenhol a profibbak (általában), de nekem azért nem tetszik, mert kevés az ember. Inkább elviselem, hogy 10 repülés alatt kétszer összefussak kezdővel vagy bénázóval, a jó hangulat és egész Európát lefedő irányítás érdekében, minthogy tök profik legyenek de 10 alkalomból 1 helyen legyen irányítás (bár mostanában inkább irányítok nem repülök). Kevés irányítóval és pilótával szerintem nem túl élvezetes. Így szerintem nem sok értelme van online repülni. Ettől függetlenül tény, hogy a VATSIM-en általában profibb az irányítás, de IVAO-n több az ember, több a kezdő, több a hibalehetőség. TheEagle: szerintem próbáld ki mindegyiket és repülj ott ahol épp kedved van. Én is ezt teszem.
  • Nyiri
    Ott a pont :)
  • Dawye
    Ha gyakorolni akarsz mindenféleképpen VATSIM. én is kezdő vagok online, és nagyon sok gondom volt, (én már rég hisztérikus rohamot kaptam volna az irányitó helyében) de akár többször is elmondta mit hogy kell csinálni, és hogy mikor mit kell mondani. Kb, 6 utitervet adtam le, hogy végre jol kitudjam tölteni. Nagyon jofejek a Vatsimes irányitók és pilóták egyaránt. Csak szolj hogy magyarul akarsz kommunikálni, és no problem. Vagy kérheted hogy mondja angolul, de szolj neki hogy lehet hogy vissza fogod kérdezni magyarul. Igy legalább megszokod, hogy mit hogy mondanak, angolul magyarul egyaránt.
  • Nyiri
    En inkabb a Vatsimet ajanlom, mert ott legalabb tudjak is mi az az iranyitas, ivao magyar hub csak azert alakult mert parc arc ember nem birta elviselni hogy kioktatjak ha valamit szarul csinal. Igy legalabb ott ugy csinalja ahogy akarja es mindenki szarik ra. :)

Ritkan van idom online repni, de a multkor haver unszolasara az ivaon tettem meg egy utat. Kar volt. Ugy elcsesztek az iranyitok, hogy inkabb lejottem.
  • alert
    Hogyne lehetne.. mindent lehet, amit a valóságban lehet. Magyar fóniával is repülhetsz természetesen ha kezdő vagy. Ajánlom az IVAO hálózatot www.ivao.hu a gyakorláshoz, mindenki készségesen fog segíteni, valamint az ivao.hu oldalon jelentkezhetsz gyakorlásra is ehhez jelenleg keresd fel a vezetőséget e-mail-ben. Többen jelentkeztek mostanában és épp szerveznek egy nagyobb gyakorló eseményt. Jelenleg is több személyt oktatnak mind irányítót mind pilótát.
  • TheEagle
    Köszönöm a szíves segítségeteket, de mivel nem ismerem még az angol fóniát (sőt még a magyart is csak tanulom) gondoltam megpróbálkozom magyar nyelvű ATC-vel. Lehet, hogy nem is kellene?
    Ahogy elnézem itt a hozzászólásokat általánosságban mindenki IFR-t repül, azért lehet VFR-ben is repülni online?

• alert
    Nem mindig van irányítás általában csak este vagy délután. Mindez Magyarországon, mert kevés az ATC. Németo-ban és Európa jópár részén már kora délután is rengeteg ATC-t találsz, mert náluk sokan foglalkoznak vele. Hétvégén pedig rengeteg irányítót találsz mindenfelé. Ez IVAO-n van, VATSIM-en még kevesebben vannak, ott szerintem csak este próbálkozz, de akkor se lesz sok helyen sajnos. A hálózatokon való aktuális forgalom és ATC-k megjelenítéséhez használd a ServInfo nevű progit.
  • Papirzacsi
    Igen, így kell számolni sztem is. Én egyszer próbából megnéztem hogy tényleg ennyi jön e ki az fsben, és nem pont ennyi jött ki, de jól közelítette az fs-t, vagy az fs a számítást... :-)
  • TheEagle
    Köszönöm, és elnézést én is a VATSIM-re gondoltam.
  • Nyiri
    Jo dolog de felesleges. En mindig 450-t irok be.
  • Nyiri
    Inn az csak egy progi... VATSIM. Amugy este 8 korul.
  • TheEagle
    Szia!

Az Inn-nél ez milyen időpontot jelent?
    köszi
  • TheEagle
    Hi!

De használható ez a számoló tábla is:

TAS calculator
    Ez egyszerűbb, mit számolgatni.:-)
    bye
  • TheEagle
    Hi!

Az IAS-ból a TAS-t a következő képpen lehet egyszerűsítve számolni:
    IAS * gyökalatt(Rónull/RóH)
    a Rónull a QNH, a RóH, az aktuális magasságon mért nyomás a QNH szerint.
    Remélem jól emlékszem, ha mégsem akkor elnézést, után nézek. A sűrűséggel kell korrigálni az biztos.
    bye
  • Nyiri
    Normalis idoben keress ATC-t