45215
  • Air
    V1 az a sebesseg ami alatt meg biztonsagosan meg lehet allni a kifuto vege elott. V1 utan mar fel kell szallni. Vr = Rotation az orr elemelesi sebesseg. Ha jol mondom.
  • frecc
    ...látom a FAQ-ban hogy Vr-nél kő emelni, csak találkoztam már olyan doksival ahol aszonták hogy V1, ezért érdekel a véleményetek...
  • frecc
    Én megcsinyátam stealth-tal meg by access-szel is, olyan eszeveszetten gyorsabb nem lett... Valamivel jobb de nem számottevő.
    Egyébként nálam is volt egyszer úgy hogy megdöglött 5%-nál aztán se kép se hang. Ráfuttattam egy sima windows xp defragot és utána már vitte.

Azért az az XP defrag nagyon profi. Miután lefuttattam az egyik meghajtómra, az O&O szerint ugyanúgy ott piroslottak a töredezett file-ok.

Más:
    Egy villámkérdés: Az orrot V1 vagy Vr sebességnél kell felemelni? (meg mit jelent pontosan a repülésben a "rotation" kifejezés?)

• alert
    Melyik módszerrel csinálod? Először analizáld a vinyót aztán STEALTH-t módszert futtasd le. Ha bármi mást csinálsz előbb akkor az évekig fog tartani.
  • berczy #3695
    Szia ALert!

Miért van az, hogy az OO defrag 25 százalékig csinálja a defragot, de utána simán megall? Nme csinálja végig.
  • Dawye
    sziasztok. a radeon 9550 nagyon rossz?
  • alert
    Az fs több százezer fájlt használ. Töredezettségmentesítés emberek. Nehogy a winxp-s szarral... ajánlom az O&O Defragot. Fizetős de sztem a legjobb. Csinálsz egy stealth-et nekem ha nagyon töredezett volt a 80 gigás vinyó akkor is végez max 1-2 óra alatt. Utána nyomsz neki egy BY NAME vagy inkább BY ACCESS-t vagy amit akarsz és akkor sorba rakja a fájlokat. Na ez akár lehet 24 óra is több dologtól függ, de utána jóval gyorsabb lesz az egész gép. Persze ettől még nem értem frecc baját hogy EDDS-nél 5fps.. ott valami komoly gond lehet olyan konfiggal, ha a teljes töredezettségmentesítés nem oldja meg. Egyébként pont ez a kulcs, minden fs addon rengeteg de rengeteg fájlt használ. Minnél több addon van fent annál több között kell keresnie, hogy melyiket kell betölteni. Ezért lassul a betöltés a sok addon miatt.
  • frecc
    Szeva, Berczy!

Nekem is tele van pakolva minden szarral, leginkabb az AI traffic nyirja ki (nekem fent volt Ultimate tr, Mytraffic, project ai). Lehetseges, hogy a sok kieg miatt lassu, csak azt nem ertem, hogyha felpakolok mondjuk egy halom fiz. scenery-t, akkor miert lassabb ott ahol a sok kozul csak egyet hasznal.
    A konfigom nagyon hasonlo a tiedhez, annyi a kulonbseg, hogy AMD3000+-om van, ami 2.2 ghz-en ketyeg.
    En most szedtem le a project ai-t es gyorsabb lett mindenhol.

A teljesitmennyel en se vagyok megelegedve, mondjuk egy aerosoft german airports-os scenery-nel (pl EDDS), active sky-al, fs passengerssel 75%-os traffic-kal 5 fps is szokott lenni + az ai gepek festeset nagyon nehezen tolti be (addig szurkek a gepek).
    En is gondolkodtam hogy mivel lehetne javitani hardverileg , nemtom pl hogy a tobb memoria segitene-e. Legalabb a sceneryket es ai gepek festeset tolthetne gyorsabban....
    (bocs az ekezetek hianyaert, nemet billentyuzetrol irok...)

Udv

• Dawye
    sziasztok.
    a yaw dampernek mindig bekapcsolva kell lennie? van olyan gép hogy leszállásnál nem csinál semmit a yaw damperrel, annyira tompitja.
  • Dawye
    driver frissitéseket próbálj. pl omega driver lehet hogy javit rajta
  • berczy #3689
    Szevasztok!

Lenne egy kérdésem: Az akáírásomban látható a konfigom. Nem tudom, hogy ezzel a géppel hogyan kellene mennia a játéknak, de nekem igencsak lassúcskának tűnik. Mondjuk BP2004 kieggel bp-en. kb11-13 FPS-t produkál. LEszedtem a Visual Flight London kieget, de ott siralmas diavetítés lett. (értsd: 7-9 FPS) Tele van pakolva minden szarral már az fs. Rengetel fizető és ingyenes kieg, de ezek szerintem nem nyírhatják ki ennyire a hardver-t.

Van valami ötlet?
  • Dawye
    a 400-on tuti ilyenek vannak, legalábbis az ujakon, volt a discovery-n vagy nationalon hogy az egyik 737-400 emiatt zuhant le, mert nem értették hogy mit jeleznek az uj ledes műszerek, amikor hajtoműprobléma volt
  • alert
    Egyébként a 737-200 és 300-ason valamint a 400-as első verzióján a hajtóműre vonatkozó kijelzők analógok a valóságban nem? Itt meg zöld karikájuk van és ledesek. Bár lehet hogy már ezeken a típusokon is lecserélték csak mintha jópár éve a valóságban nem így lett volna. De lehet hogy tévedek.
  • Papirzacsi
    A korábbi gépeit már olyan régen letúrtam, hogy már nem is emlékszem rá. Gondolok itt elsősorban a CRJ-re. De igazából a paneltól se estem hanyadt.
    Most beletekintettem a manualba, és 737en kezdő emberke az alapján az életben nem fogja beindítani a hműveket, mert a manua lszerint mindig csak OFFra kell kapcsolni az APU Bleed kapcsolóját, de egyszer se kell felkapcsolni. :-) Vagy az én manualomból hiányzik egy oldal... Tovább már nem is merem nézni. :-)
  • Nyiri
    En a modelt nem nezegettem csak a panel a PIC737-nel es az szerintem jo. Sot meglepoen jo az eddigi gepeihez kepest.
  • Dawye
    sziasztok. ez nem nagyon flightos kérdsé lesz: hogy tudom használni a dc++-t, hogy valaki le tudjon tőlem tölteni? ker keresni egy hubot, vagy micsodát és ott, vagy rám tud csatlakozni anélkül is?
  • Papirzacsi
    Nem tudok amúgy dönteni, mert odaitélném a lexarabb kiadó címet a Wilconak (mert még egy jó termékük se volt,azt elszámítva ami pl a flight1 kiadásában is megjelent), de eszembejut, hogy ott a másik két szánalmas kiadó az Abacus, és az alfaszim, ami megint csa kkritikán aluli termékeket nyomat drága pézé. Úgyhogy ennek eldöntésével még meg kell várni a wilco legújabb üdvöskéjét az A400M-et, aminek a képeit elnézve teljes mértékben kielégíti a gagyi fogalmát.Mint az A380-uk. :-)
  • alert
    Egyetértek. Akár csak a többi termékük. Pl az A380-nál miért van "leszakadva" a bal orrsegédszárny? :D de most komolyan. Undorító.
  • Papirzacsi
    Nos ott elnagyolt, ahol a látszik, és ott túlrészletezett, ahol nem látszik. Pl a külső modellen ki van dolgozva a kabin eleje és a vége, 3d-s ablakok miegymás. Ennek az egésznek 10%a se látszik, őleg ne ma kabin hátulja, ahol még nyitható ajtó sincs, hogy beláthassunk a gépbe. Szal az elnagyolt az nem jó kifejezés. Inkább csak 0 inteligenciával valósították meg a modellt.
  • alert
    A 737PIC tényleg gyenge lett ahhoz képest amit vártam :( mondjuk azt már tudhatjuk hogy Wilco-tól nem érdemes várni semmi jót. Nem tetszik, hogy az elnagyolt grafika ellenére ennyire FPS zabáló. Mindenesetre használni fogom, mert a free gépeknél műszerezettség szempontjából jobban tetszik. Az FMC pedig online és élethű repüléshez ugyebár kell. FSNav-ot nem szeretem, nem reális, ide-oda kattintgatós, sid-star macerás stb.
  • Papirzacsi
    A normálisabb freeware cuccok is installosak. De nem hiszem ,hogy a másolgatás olyan nehéz lenne. Főleg mert úgy szokják becsomagolni, ahogy az fsbe be kell tenni. Így többnyire egyetlen másolás paranccsal betehető a gép az fsbe. De ha nem, akkor is a kicsomagolsától mérten úgy 10 másodperc az egész művelet. Ennyi idő alatt az install se megy le. :-)
  • alert
    Beillesztős-másolgatós szinte az összes free gép úgyhogy inkább tanuld meg hogy kell mert semmi extra nincs benne (mindegyikhez van read-me szinte kivétel nélkül). Általában a fizus gépeknek van installjuk.
  • Dawye
    kivűlről még nem nagyon nézegettem, a vc se, mert azt nem birja a gépem, nagyon akadozik, szóval azokrol nem mondok véleményt. nekem simán a pilótafülke és a gép "nmozgása" tetszik
  • Papirzacsi
    Nos lássuk csak.
    A vizuális model vmi hányinger. Írhatnék itt oldalakat róla, de elég cska megnézni a gép orrát, a magassági illetve az oldalkormányt kitérítette helyzetben, a hművet forgás közben (olyan excentricitás van, hogy még a föld is megáll a forgásban. A főfutó csak a kirugózott állapotot ismeri.Szóval a magas poligonszám ellenére elég gagyi látványban van részünk.
    A VC szintén torz, ráadásul hülyén textúrázott. Emiatt akkora kontraszt van, hogy az embernek a szeméből kicsordul a könny, mert nem hiszi el, hogy van olyan ember, aki ezért pénzt kér, és van olyan aki ki is fizeti.
    A gauk vmi förtelmesek. Az FPS ugrál mmint állat. És nem csak nálam ,ergo kizárható az én vasam gyengesége. Egyszóval szar. A minősége még freeware szinten is gyenge, nem hogy fizetősnek. De ahpgy nézem a különféle topikokat az emberek csukott szemmel járnak. Vagy lehet fizet nekik a wilco, hogy minden jót összehordjanak az amúgy tré gépről.
  • Clidey
    Nos akkor vess egy pillantást a külső nézetre...figyeld az fps-t...nézd a textúrákat...az animált dolgokat(!)...és talán rájössz miről is beszélünk. Ez a gép annyira fos hogy még szót sem érdemel. Le is túrtam rövid úton a g*cibe. Részemről marad a jólbevált Ariane 737. Az szép is, jó is. Igaz, FMC nincs benne, de arra meg tékelek. :D
  • Dawye
    szerintem nem az. amikor először elinditottam mondjuk alig láttam a betűket, nagyon szar volt, de szerencsére át lehet állitani őket, igy viszont már nagyon jó. szerintem...
  • Clidey
    Mi biztos egy bolygón lakunk?
  • Papirzacsi
    Nos akkor te még jót nem láttál, mert az a gép kritikán aluli.
  • Dawye
    a fáglcserélő a fájlcserélő akart lenni :)
  • Dawye
    az e-Mule az egy fáglcserélő progi. rá tudsz benne keresni hogy Wilco 737 például, és akkor le tudod tölteni. csak általában elég lassu, és nem mindig tölt. Én most robáltam ki a 737-300 PIC wilco-t! Én ilyen jót még nem láttam, télleg! nagyon király
  • kackackukac
    Koszi a segitseget!
    1. Mi az a e-Mule?
    2. Mien saiteket vegyek?
  • Air
    Joy: Olcsot semmilyet. Minimum Saitek.
  • Dawye
    Hali.
    A tört verzió semmiben sem különbözik mint az eredeti, a neten is simán megy.
    Normális malév gép, pl a PMDG 737-es család, illetve a Wilco 737 PIC ami most jött ki.
    töltsd le, pl: e-Mule-val, ha ismered
  • kackackukac
    Hali mindenkinek!! Lehet hogz ez nem lessz valami szep hozzaszolas de mashol nincs ien forum! (elore is bocsi)

Az a kerdesem hogy
    nem tom megvenni a jatekot (oszinten bevallom nincs egy arva petakom se es nem
    is lessz egy ideig) van ertelme tort verzioval jaccani neten (lehet-e)

a masik hogy honann tudok normalis malev gepeket letolteni mert az avsimen honapok ota nezelodok es mindegyik ien beillesztos masolgatos xar!(bocs a keszitotol)
    Es meg egy utolso kerdes mien (OLCSO!!) USB!!-s joyt vegyek! PLZ help!
  • Dawye
    sziasztok.
    tudom, hogy már feltettem jó pár pss a320-as kérdést, amit sikerült magamtol megcsinálni, de vmivel most tényleg nem boldogulok. Szóval, ugye az idle, clb, flx és to/ga üzemmódok között a + és a - gombbal lehet váltogatni, de én ezeket nem találtam meg a control settingsnél. Tehát a kérdés: hol tudom beállitáni hogy minden egyes üzemmódnak külön gombja legyen? át lehet irni ezt valamilyen fájlban?
  • alert
    Rengeteg helyről. Fájlmegosztóktól kezdve mindenhonnan. Az avsim-en is van 1-2. A Malévosat magam vettem fel mivel sokat utaztam velük.
  • frecc
    Hát ez szomorú történet.
    És a hangpackokat honnan szedted amiből összevágtad az egyes voice file-okat?
  • alert
    Én csináltam sajátot innen-onnan összeszedett hangpackokból és nagyon reális volt. Van 1-2 hely ahonnan lehet leszedni hangpackokat csak azokat még át kell konvertálgatni, szerkeszteni, megvágni stb. Malévosat is csináltam (magyar hangokkal) irtó jó volt csak éppen egy vírus > format miatt elszálltak és én neki nem állok még 1x... pedig klassz volt. Az FSP-hez összedobott egyéb pack-ról azonban én sem tudok sajna :(
  • frecc
    Sziasztok!

Nem tudja valaki lehet-e esetleg leszedni valahonnan FS Passengers-hez voice pack-eket?
    (az fsp honlapon lévőket már lehúztam).
    Csak mer a legkirályabb az lenne ha légitársaságonként lennének voice pack-ek és máshogy pampogna a crew meg más nyelven.
    Sajna az fsp oldalon nem erőltették meg magukat van fent egy olasz, egy francia meg egy német aztán slussz.

lehet csinálni saját voice pack-et... há azzal inkább nem kísérleteznék... :-)
  • Dawye
    na már ezt is sikerült :) nem kérdeztem semmit...