7005
Athlon 64
  • Borg
    Baromság, az MSI még csak duplája sincs. Még az -54G sem, amihez ugye WiFi kártyát is adnak.
  • Narancs
    Ez régen még igaz is lehetett, de S939-nál az északi híd kiesik, a chip(set) tulajdonképp csak egy nevetséges kis délihídból áll. A64 -nél a chipsetek közt gyakorlatilag nincs sebesség különbség. Éppen azért, mert a memvezérlő már nincs az alaplapon, simán meg lehet oldani az M2 bővítést is, hiszen csak a socket és a memslotokat kell megváltoztatni a lapon, a többi maradhatna ugyanaz is, nincs szükség új chipsetre. Amúgy itt egy teszt nForce4-SLI ellenében a kérdéses Asrock lapról: [ link ]
  • Gabesz amd64
    pontosan,alaplapon nem szabad sprorolni
  • NeoMaN
    Figyi, nekem olyan alaplap kellet ami:
    939, nem nforce-os a chip - pláne nem nf3 (nforce2 alaplapi driverek után nekem nem kell többet ilyen), agp-pci-e is, 4 slot a ramnak, megy benne a tuning, nem 40 ezer forint.

Ez volt az egyetlen ilyen lap. Féltem tőle valamennyire, de nagyon kellemesen csalódtam.
    Ez van. Győzködhettek, hogy jobb a dfi 40-ért vagy az msi akármennyiért, az AGP+PCI-e miatt azonnal eldől melyik volt a jobb választás nekem.
  • Thanatos
    én még mindig azt mondom hogy sok midenen lehet és talán érdemes is sporolni, alaplapon meg tápon nem.
  • NeoMaN
    DFI vagy MSi dupla, de inkább tripla árban van! Azért az is elég vicces. :)
  • Gabesz amd64
    erre akartam célozni
  • Punker
    vagy amit küldenek nekik a nagykerből.....
  • Gabesz amd64
    ez oké,de a béna/láma eladók néha tojnak bele az egészbe és azt adják amit épp tudtak szerezni. :(
  • izb
    Ajánlott teszt elolvasása.
    itt
  • Zsoltika 007
    "Honnan fogom tudni(ha megyek a boltba és megveszem),hogy ez a 4400+ 89 Wattot fogyasztó proci-e?
    mi fogja jelölni,hogy ez az a proci?"

Gondolom a gyártási száma alapján utánna tud nézni valaki aki jártas a témában.
  • Gabesz amd64
    "A kétmagos Athlon 64-ek esetében eddig a 2,2 GHz-es órajel volt a választóvonal: a 2 x 512 kB másodszintű gyorsítótárral rendelkező 4200+ maximális fogyasztását még 89 wattban, de a 2 x 1 MB L2 cache-sel ellátott 4400+ processzorét már 110 wattban adták meg. Megjelent azonban egy minden más paraméterében (steppingazonosítójában is) változatlan Athlon 64 X2 4400+, melynek egy kategóriával lejjeb, 89 wattra ugrott a TDP-je."

Honnan fogom tudni(ha megyek a boltba és megveszem),hogy ez a 4400+ 89 Wattot fogyasztó proci-e?
    mi fogja jelölni,hogy ez az a proci?
  • Gabesz amd64
    ez csak megjeleníti a képet,nem adódik össze semmi.
    szal semmit se ér,max látvány :)
  • Gabesz amd64
    de sz@rból nem lehet várat építeni :)
    hiába veszel egy asrock-ot azt az életbe nem tud olyan teljesítményt produkálni mint egy DFI vagy MSI

pl:még anno egyik haveromnak is asrock lapja volt egy 2800+ bartonnal és elég gyenge teljesítményt produkált 3Dmarkban.az én gépem Abit(ezzel az egy abit lappal meg voltam elégedve) lappal,gyengébb procival(1600+)többet produkált mint a haver gépe.
  • [Jakuza]
    Nehogy megvedd.
    Chaintech support egy nagy nulla, hibak tomkelege, nalam pl minuszt mer a lap a processzor homersekletere es sorolhatnam.
    Egyetlen pozitivum, hogy eleg stabil lap, de a hibak es a support hianya jocskan lerontja az osszkepet.
  • Borg
    Igen, de a teljesítményünk nem adódik össze, nem?
    Tehát nem egy monitorra rakja mind a 3 a teljesítményét, összeadva.
  • Borg
    Ja igen, és a gigabit lan + nvidia lan-t ki is felejtettem :) Ami utóbbit mondjuk nem használom.
    De nekem van liveom, raid kártyám, meg 6600GT-m, amit bele kell paszírozni.
    Az összehasonlítás pedig nem fair, mert az MSI-n is van nv raid, szal pontosan semmiben nem nyújt többet :)
  • szeki13
    Sziasztok. Kérdéssel fordulok hozzátok. Én egy Chaintech VNF4 ULTRA VZ NF4 alaplapot gondoltam venni.Úgy tudom hogy ez tudja a PCI-E VGA kártyát/remélem jól tudom/ elég jókat olvastam a teljesítményéről-olcsó és a teszteken elég előkelő helyen végzett.Így a Ti véleményeteket is várom hogy érdemes e megvenni.Segítségeteket, véleményeteket előre is köszönöm.
  • kovy79
    Ez a 3 kártyás megoldás durva.
    Szerintem felesleges azon vitatkozni, melyik a jobb, az ULI, vagy az nVidia.
    Egyértelmű, hogy az nVidia kiforrottabb, megbízhatóbb, jobb a támogatottsága.
    Ám én is szeretem a kihívásokat, hogy egy olcsóbb rendszerből próbáljon az ember jobbat kihozni. =>Asrock
    A cpu bővítés pedig tényleg halva született ötlet. Soha nem lesz normális rendszer belőle. Szerintem.
  • Gabesz amd64
    Igaz itt a 3 VGA ment zsinorba 6 monitorral :O

• Gabesz amd64
    én hallottam az AGP-s és PCI-ex-es SLI-ről de az nem jött össze
  • NeoMaN
    Ja, egy kis összehasonlítás:
    ULI M1695
    - PCI-E 16x vagy PCI-E 8x *2
    - natív AGP 8x
    - Triple Graphic Interface
    - 8db USB 2
    - 2 SATA RAID,0,1,JBOD NCQ
    - 2db IDE szál
    - 5.1 AC97
    - 10/100 LAN

nVidia nForce3-Ultra:
    - 8xAGP
    - Gigabites LAN/tűzfal
    - 8db USB 2.0
    - 5.1 hang
    - 2db SATA
    - 2db IDE Channel
    - HT 1000MHz
  • NeoMaN
    Jó, legyen igazad akkor neked. Biztos jobb az nforce3 ultra mint ez, elvégre 8 usb és 3 sata, nem beszélve 5 pci slotról és a nemműködő HW-s tűzfalról nagyon jó és fontos dolgok.
    Az én gépemben 1db PCI kari (lan) van, 1db sokszáz gigás vinyó, és van egy 2000 forintos USB HUB-om is.
    :)
  • Borg
    1. ez érdekes, erről nem irnak sehol (se a hivatalos oldalon, se a tesztekben), hogy crossfire módban agp meg pci-e kártya együtt tud működni...
    2. lehetőség, de minek, ha nem tudod majd használni? eleve a riser cardos cpu megoldás már 10 éve is halott próbálkozás volt
    3. sata2-ről leirtam a véleményem, ncq nélkül egy vakítás, nem több.
    4. hogy ki és miért vásárolta fel, aligha mondja meg milyen chipset :)
    5. Én meg 17-ért :)
    6. Mert valszeg nem ad olyan agresszív időzítést nekik.

Amúgy neo2:
    -agp (én sem vagyok hajlandó pci-e-re váltani) + 5 pci
    -4 sata port raiddel, 2 pata
    -s939
    -8 usb, 3 firewire
    -stabil, kiforrott, és támogatott nforce3 ultra chipset
    -normális layout, és a szolgáltatásait ki is lehet használni

Nem szeretnék kifogásokat keresni az ULi csoda ellen, mert tény, hogy ár/teljesítmény arányban igencsak jó. Csak kár, hogy a fele feature vakítás rajta, és néhány tervezési hiba miatt vagy ki sem használhatóak, vagy nem teljes értékűek.
    Ezenkívül senki nem fogja megmagyarázni nekem, hogy az Uli-nak van olyan kompatibilitása, mint egy több éve színen levő nforce chipsetnek :) Esély van rá, csak elég csekély.
    De aki mer az nyer. Én a biztos megoldásra szavaztam :)
  • NeoMaN
    Nana:
    1. AGP és PCI-E egyszerre, akár crossfire módban (nem fogom a 60ezres AGP-s karim lecserélni), ráadásul úgy, hogy tényleg normálisan működik. Ez önmagában akkora előny, hogy labdába sem rughat mellette más.
    2. Socket M2: a többi lapon még a lehetőséged sincs meg rá, itt legalább van rá esély, nincs még 1 ilyen lap a világon.
    3. Melyik lapon van még sata2, pláne olyan, ami külső csatlakozós? Sztem nincs még egy ilyen lap...
    4. ULI chipset: elég annyi, hogy a lap megjelenése után nemsokkal az nvidia felvásárolta az egész céget (biztos azért mert szar), ez az egyetlen lap ami kijött ezzel a típusú ULI chippel (ill. van még sli-s változata is a lapnak)
    6. 2 tök különböző ddr400-as ram, tökmás időzítésekkel, gond nélkül megy dualban, semmi sipákolás.
    5. 13800 FT bruttóért vettem.

Eddig abit és asus lapok voltak a gépeimben, de ezekután hatalma pirospontot kapott az ASRock (ami mellesleg ASUS gyártmány), és vcalószinűleg a köv. lapom is az lesz.
    Pl. nemtom mit tud nyújtani egy K8N Neo2, de kizártnak tartom, hogy jobb ár/érték arányban legyen ennél.

Persze lehet, hogy 2 hét múlva sírni fogok mert lehal (ne így legyen), de adtam egy esélyt, és sztem jól tettem.
  • Borg
    Nagyon nagyot sajna nem, én is vaciláltam ilyen lap vásárlásán, de mégis az MSI K8N Neo2 mellett maradtam.
    Az egy dolog, hogy tuningban jó (mely jobb lap nem?), de amellett sok hátulütője van.
    -uli chipset
    -slotok használhatatlansága már 1-2 kártya felett, annyira össze van zsúfolva
    -csatik összevissza rajta
    -amit előnyként hirdetnek az inkább hátrány, a socket m2 kompatibilitás megvalósítása is egy sufnimegoldás, amivel az életben nem tudsz majd normális rendszert építeni
    -a sata2 sem teljes értékű sata2 rajta, nem tud pl NCQ-t se
    Nem nagy gondok, de éppen elegek ahhoz, hogy minden attraktivitását elveszítse más lapokkal szemben.
  • NeoMaN
    Télleg mennek mint az állat. Nálam most 2430 Mhz mindenféle finomítás nélkül.
  • dara
    Hivatalosan nem létezik cnQ software. Egyes cégek mint pl a Gigabyte és az Asus így nevezik az Athlon 64 Processor Drivert. Az Asus ráadásul mindezt úgy teszi mintha ő maga fejlesztette volna. Szégyen! A verziószám hogy-hogynem megegyezik a hivatalos A64 driverével. A GB viszont még meg sem említi a kézikönyveiben, hogy az mi is valójában és mit kell csinálni vele.
  • NeoMaN
    Az azért már überdurva lenne. Benne van a nevében, hogy 939-es.
  • NeoMaN
    2 napja :)
  • mergal
    Elég sok mindent tud! Árához képest főleg!
    Tuning barát ezek szerint? Jah és gyártó oldalán az van hogy athlon 64: akkor a 754 es amd is belemennek ugye??
  • bertino
    mióta van meg ?
  • NeoMaN
    ASRock 939Dual-Sata2

ITT

Nagyon nagy fityiszt mutat minden más gyártónak: msi,abit,asus,dfi,giga és a többieknek.
    :D
  • GanXstaZoleeWrk
    milyen jó hogy nem dobtam ki a 754es 3400+ os 1mega L2 cach-es procim alaplapostul 939 miatt :)))
  • mergal
    Szia! Áruld már el légyszi mi az ASROCK lap pontos neve. Ilyen kéne nekem is agp-pci miatt.
    Köszi
  • NeoMaN
    No, beléptem a klubba. Venice E6 3000+, most alapon 3800+ként üzemel. A legdurvább, hogy teszi ezt egy 14ezer forintos, agp és pci-e-s egyben!!!!,AM2-őt bővítőkártyával fogadni tudó, sata2-es, ULI chipsettes ASROCK alaplapban.
  • [NST]Cifu
    Az S939 már három éves rendszer, az AMD úgy döntött lépnie kell, és egyesítette az S754/S939/S940 trióját (ami azért nem hülyeség, mert tényleg gáz volt az "olcsó" S754 és a "performance" S939 miatt két eltérő foglalatot bevezetnie). Az S939-hez még vehetsz jobb procit, a kétmagos X2-őt, már ha 1x érdemes lesz megvenni.
  • Gerygrey
    "Kb 6-8 hónap múlva jön az (A)M2, tehát aki teljes rendszercsere előtt áll és elég erős a rendszere az inkább várjon még. Akinek ég a tenyere, az biztos nem fog várni. Ezzel viszont bejátszik egy felesleges rendszercsere, mert esetleg egy év múlva újra megteszi/ meg kell tennie. "

Magyarul teljesen mindegy, hogy most S939 vagy 754-es konfigot építek, mert nyáron dobhatom a kukába az egészet? Vagy legalábbis nem fogok a jövőben procit kapni az alaplapomhoz... Remek. Nincs kedvem 6-8 hónapot várni, én kimondottan az "ég a tenyere" kategóriába tartozom az Athlon XP 1600+ procimmal, viszont azt se szeretném hogy most összerakok egy jó A64 3200+ S939 vasat és egy év múlva megint kisebb vagyont költhetek rá ha szeretnék egy picivel gyorsabb gépet mert akkor már M2-es alaplap meg proci kell. Szerintem az AMD sem hülye hogy ilyen drasztikus lépéssel leváltsa a S939-es procikat, vagy tévedek?

Esett még itt arról szó hogy Athlon 64 fronton a 3500+ nem sokkal izmosabb a 3200+nál, ezekszerint a 3000+ és a 3200+ között sincs jelentős különbség?
  • MaSzKa
    én valszeg 1 ilyen veszek:
    Sempron 3000+ 1,6 GHz órajel, 256 kB L2 cache
    simán menni fog 3600+-on

mondjuk sok értelme nem lesz mert a mostani is megy 2288MHz-n olyan 3700+körül
    ddr2 1000Mhz cas 4-alatt szart se ér főleg nem Adata Vitesta DDR600 ellen cas 3
  • Gabesz amd64
    "A hamarosan megjelenő AM2-es AMD processzorok egyik fő újítása, hogy immár támogatni fogják a DDR2-es memóriákat. Azonban egyre több forrás állítja, hogy a processzorok az első pillanattól fel lesznek készítve a 800 MHz-es modulok kezelésére is.

Valószínűnek tűnik, hogy kezdetben csak az FX széria lesz felvértezve ezzel a tudással, de talán idővel a megfizethető modellekben is megjelenik majd.

Az AMD hivatalosan egyelőre nem kommentálta a hírt, de a lépés teljesen logikus lenne. A Pentium 4 processzorok új lendületet kaptak a 65 nanométeres gyártástechnológiától, és hamarosan jön a radikálisan új Intel Pentium generáció is."