7005
Athlon 64
-
#5052 szerintem cache -
#5051 Sziasztok,
Melyik processzort ajanlanatok nekem ezek kozul, melyik "kepes tobbre"?
AMD Athlon 64 3000+ 512k s754
vagy
AMD Sempron 3400+ 256k s754?
Az a 400+ er tobbet, vagy a 256k Cache meret? -
#5050 SG-s cikk az M2-ről -
#5049 Ok -
dara #5048 Próbáld ki egy RAM-mal. -
#5047 Régmegvolt, mindkettő. -
dara #5046 Akarom mondani CR 2T. -
dara #5045 Mondjuk a RAM időzítéseket kellene először is 3-3-3-8-ra állítani CR 1T. Esetleg mindennek adni 0,1V feszt. -
dara #5044 De jó is lenne tudni, hogy mindezt milyen rendszerben! -
#5043 Konfig a következő:
Abit KN8 Ultra (nf4 ultra)
3200+ winnie
2*512MB ST 466MHz
Abit X700Pro
160GB Hitachi
360W Chieftec
Vízhűtés -
#5042 Hell!
Faszom kivanmá!
Következő a problem: A64 konfig nem mindíg hajlandó bootolni. XP ötből négyszer kék képernyővel indít, akármilyen beállításokkal. Legbiztonságosabb beállításokkal, full buta beállításokkl, mindenhogy csinálja. Memtest, SuperPI, Prime95, 3Dmarkok, Játékok hibátlanul mennek, csak ez a gond. Valami ötlet? Kurvára idegesít... -
dara #5041 Igen, jó. De ha tuningolni is akarsz, akkor felejtsd el az Asust! -
#5040 Most mi a fene van? Semmit nem értek... :DDD
Asus A8V vagy Abit AV8 + egy 939-es Venice magos proci jó igaz? Sima DDR400-as ramjaim jók lesznek bele ugyi? Vagy menjek ré a PCI-E-re, és próbáljam meg elsózni a 6800-at? Áááájj, ez kurva sokba lesz így, nem hinném, hogy annyival gyorsabb lesz...
-
dara #5039 Miért s939 esetén van Venice/San Diego, Manchester/Toledo-n kívül SSE3? Ezek viszont édestestvérek. Márpedig ezek sem régebbiek a s754-es Venice-nél. s939 esetén sincs Clawhammer, Newcastle és Winchester esetén SSE3. Tehát egál a helyzet.
Úgy zárja ki egymást, hogy nF4 esetén csak a PCI buszon keresztül 33MHz-es alapórajellel lehet AGP szerű buszt megvalósítani, mivel natívan nem támogatja. A régebbi chip(set)ekben külön volt PCI és AGP busz. Tehát teljes értékű AGP nF4, K8T890, K8T900, ATI RD480/RS480 nem valósítható meg. Ahhoz nF3/K8T800(Pro) vagy ULi 1695 (ULi M1695/ ULi M1567) kell. -
dara #5038 Az, hogy mit írnak az árlistán nem jelent semmit. Több ember is említette, hogy ilyen procija van. -
#5037 de azt is tedd hozzá,hogy csak a Venice magos S754-esben van SSE3 támogatás.
a többiben egyáltalán nincs.
mi az,hogy kizárja egymást? -
dara #5036 ?ost mi az ami csak papíron létezik? Mert a s754-es Venice A64 boltban is van, csak a boltosok egy jelentős része azt sem tudja mit árul. Nálunk is lehet kapni ilyen procikat.
Azt a 3-5%-ot én továbbra sem tartom olyan előnynek, ami eldöntene egy vitát. A tuningesélyt viszont s939 esetén elég keményen le tudja rontani a DC RAM! A legtöbb rekord egy darab RAM-mal született. Ezzel már el is szállt az a 3-5% "előny". -
#5035 Láttál te már magyar árlistán S754-es Venice-t? -
dara #5034 Van s754-ben is SSE3.
Az AGP és az nF4 kizárja egymást. (És most senki se hivatkozzon AGX és egyéb korcs ökörségekre, mert azok szinte semmivel sem kompatibilisek és iszonyat lassúak!) -
#5033 Már bocsi, de akkor megint ott vagyunk, amit lent te is felemlegettél: kis túlzással csak papíron létezik, legalábbis egy magyar felhasználó szemszögéből nézve. Erre pedig nehéz gépet építeni...
A 100-200Mhz hátrányt úgy értem, hogy kb. ugyanannyi a tuningesély egy S754-es procinál, mint egy S939-esnél. Egy S754 3000+ viszont 200Mhz-el magasabb frekiről indul, mint 939-es tesója, ehhez meg tegyük hozzá, hogy azonos elérhető tuningeredményt is várhatunk (legyen 2500Mhz, ez egy teljesen reális érték). Csakhogy azonos frekin az S939-es gyorsabb, tehát ez egy újabb érv az S939 mellett, nem? -
#5032 NF7-S v2.0 + Barton 2500+ lock nélkülim van. Mennyiért árulható ez most? 11+17? -
#5031 mindenképp S939-et vegyél
van S939-es AGP-s deszka
Vencie magos alá ne "menj":) -
#5030 nem is lehet kapni sehol :) -
#5029 No emberz. Ha váltok A64-re mikre kell figyelnem? Lemaradtam 64 ügyileg. Van egy csomó mag fajta (vincsi, venice, newcastle faszomtuggya). :)
Gondolom 939 és SSE3 fontos. NF4 vagy valami más kell alá?
Sempron gondolom nincs 939-ben ugyi?
754 már nem alternatíva? Vagy ott is van SSE3? 939-ben van AGP-s lap?
Bocs a sok kérdésért, de tényleg össze vagyok má zavarva.
Előre is köszi! -
#5028 Ajajaj.
Azt igazan o nem fogja hasznalni, ugyanis az csak a HP BladeSystem bc1500 blade PC-ben hasznalatos. -
#5027 a 3000+ S754-es(Venice) 110 zöldhasúba kerül.
az Athlon 64 1500+-ról hallottál?
1000Mhz,512 KB L2 cache,1000 MHz Hypertransport és természetesen S939-es. -
dara #5026 Én ilyet egy szóval se mondtam! De ugyan ez igaz a s754-re is. Ezért mondtam korábban, hogy ugyan addig él a két foglalat. Új proci viszont nem jön ki majd egyikre sem, sőt az AMD az addigiak gyártásával is le fog állni valószínűleg. -
dara #5025 Azért nem látsz ilyet árlistában, mert a boltok többsége nem is tud róla, hogy van ilyen. És nem árlistában kell nézni. Ott az AMDCompare, az biztosan mutatja mi is létezik. (Gondolom a felezett cache-ű San Diego-512 (3500+) és a felezett Manchester (CG az OPN-je, Venice E4)/Toledo (CF, San Diego E6) már ismerős számodra .)
Ezt a 100-200MHz hátrányt hogy érted? Nem annyival magasabb az órajele alapból? Ami biztos nem befolyásolja a tuningszerencse.
Az áresés annyira nem biztos, ezt majd az AMD dönti el. Inkább az (A)M2 foglalatúak lesznek először drágábbak ismerve a hazai boltokat. Ahogy megjátsazották ezt pl a Venice megjelenésekor is. Az AMD viszont nem tesz különbséget az azonos PR-ű procik ára között, tehát minden marad majd, vagy egységesen csökken az ára. -
#5024 ne azt hidd,hogy a s939 egyből elfog tünni mikor kijön az M2! -
#5023 Az SSE3-at azért több videólejátszó és egy-két játékprogram már kihasználja, a Venice magos S754 viszont meglepetés volt, sose láttam árlistában eddig ilyet.
A tuningpotenciál terén egy azonos magú S754 alapból 100-200Mhz hátránnyal indul, tehát a 2700-2800MHz esetén a valós teljesítményben azért jó 5-10% előnyben lesz még mindig az S939 proci az azonos frekin futó S754-el szemben. Hogy S754-el elértek ilyen teljesítményt abban semmi meglepő nincs, lévén a magban nincs elétérés (ezek szerint).
Amúgy meg ha az ár a fontos, akkor Sempron jön - az viszont S754-en. Szvsz az X2 és a magasabb frekijű S939-esek ára esni fog az M2 megjelenésekor, szóval ne rohanyjunk annyira előre.
Az M2-őt szerintem már nem fogják kihagyni, de én például ki szeretném. Valóban nem tűnik egy hosszú távú megoldásnak, átmeneti megoldásnak meg drága játékszer lesz. -
dara #5022 Na ez az! Ahogy kijön az (A)M2 csak arra fognak új procik kijönni!
Az AMD ki akarte hagyni a DDR2-t, mert nem látta értelmét. Viszont a RAM-gyártók nyomása miatt rákényszerült. Nem fognak csak az Ő kedvéért gyártósorokat fenntartani, ahhoz kevés az AMD 20% körüli piaci részesedése. Viszont a DDR2 jóval alacsonyabb energiafelvételű. Ráadásul az AMD alacsonyabb időzítéseket tud biztosítani az IMC miatt. Veszteség teljesítményben nem lesz az átállás miatt.
Persze az sem véletlen, hogy az AMD már dolgozik az XDR és DDR3 vezérlőkön. Valószínűleg Ők fogják előbb bevezetni valamelyiket, megelőzve az intelt. Az XDR már nincs messze, a PS3-ban az lesz. Tehát a gyártás nem lesz probléma. Kérdés, hogy hogy fog az AMD fejleszteni asztali és szerver platformon. Elképzelhetőnek tartom, hogy teljesen elkülöníti a kettőt az egyiken DDR3, a másikon XDR RAM-mal.
A sok szempont közül az egyetlen az X2 ami a s939 mellett szól. Tehát nem utolsó, a kettő nem feltétlenül konvertálható egymásba. Most pl nem. Viszont ha meglep minket az AMD és kihagyja az (A)M2-t, akkor tényleg kicsivel több létjogosultsága van a s939-nek. De ha jön az új foglalat, akkor semmivel sem. -
Anotino #5021 vegulis, ha az egyetlen szempont akkor az utolso, ha ugy vesszuk :) Amugy az m2 sem lesz hosszueletu, es ertelme sincs sok. De nincs is ezzel gond, addig amig nyomjak a procikat a regebbi foglalatokba is :) -
dara #5020 Egy szóval sem mondtam, hogy utolsó szempont az X2. Azt mondtam egyetlen. Az átlag ember meg úgyis az árat nézi, ezért nem vesz X2-t. Kb 6-8 hónap múlva jön az (A)M2, tehát aki teljes rendszercsere előtt áll és elég erős a rendszere az inkább várjon még. Akinek ég a tenyere, az biztos nem fog várni. Ezzel viszont bejátszik egy felesleges rendszercsere, mert esetleg egy év múlva újra megteszi/ meg kell tennie. A többség valószínűleg Sempront vesz, abból viszont a s939 fehér holló kategória. Mind a két platformnak meg van a létjogosultsága és előnye.
A procit eladni most még könnyű. De mi lesz ha kijön a(z) (A)M2? akkor sokkal nehezebb lesz. -
Anotino #5019 Azert nem olyan rossz a helyzet szerintem, nagyon hasznos az az oldal. Kinezem az olcso cuccot, aztan megnezem a bolt honlapjat van-e meg nekit. Ha van, megveszem. Ha nem hasznalom ezt az oldalt, nezhetnek at soksok arlistat foloslegesen.. Proci teren eleg nagy a szoras az arakban, en netto 29.000 -ert vettem a dobozos venice 3000+ -t, mikor lehet kapni 40 folott is..
Ps: depoval eleg rosszak a tapasztalataim. -
Anotino #5018 Hat, par hete/honapja igazat adtam volna neked, de teny, hogy az arkulonbozet az s939 es az s754-es procik kozott kezd szepen zsugorodni, az alaplapok pedig kb egy arban vannak. Az x2 nem biztos, hogy utolso szempont, pl 1 ev mulva mar nem 300 dolcsi lesz egy x2. Szoval akinek 754-ese van, az is jol jart vele a most megjeleno uj 754-es procik miatt. De aki most vasarol, annak elonyosebb az s939.
Mardon: nem utolso szempont, hogy eleg csak a procit cserelni. Egyreszt rohadt konnyu procit eladni, emellett nagyon konnyen es hamar cserelheto. Nem beszelve arrol, hogy uj rendszert sem kell telepiteni. Szoval minden szempontbol eleg idealisnak mondhato, es nem csak "nehany ember" el vele. -
dara #5017 Meg kell, hogy cáfoljalak: kijöttek s754-re is Venice magos procik! Azt hiszem ennek a forrásnak a hitelességét Te sem vonod kétségbe. Mellesleg az SSE3 nem olyan egetverően jelentős, lévén szinte semmi sem használja ki.
A tuningpotenciál meg van a s754-es rendszerekben is, hallottam már arról is 2700-2800MHz-es eredményeket. Az 1MB cache sem olyan jelentős előny, nem hoz többet a konyhára mint 2%.
Tényleg jöttek ki 2400MHz feletti s939-es procik. Az olcsóbb fajtába tartoznak: FX-55, FX-57, FX-60. Tömegtermékek $827-os kezdő árral. (FX-55 már nincs gyártásban.)
Tehát az egyetlen előny az X2, amiből lehet venni már $301-ért is. Ez viszont kevés, mivel ezt is csak egy szűk réteg engedheti meg magának. Egyáltalán nem egyértelmű a választás. -
#5016 Már rövid távon is van előnye, elég abba belegondolni, hogy a Venice és a San Diego magos procik is csak S939-re jöttek ki (pl. SSE3), illetve ott van az is, hogy az S939-es rendszerekhez jöttek ki a magasabb teljesítményű procik (S754-nél ha jól rémlik a 2400Mhz-en teperő 1Mbyte cache-el szerelt 3700+ a csúcs, míg ugye a szintén 2400MHz-es, 1MByte cache-es S939 az a 4000+ jelöléssel bír). A tuningról nem is szólva. Szóval szerény véleményem szerint azért megvan az az előny az S939-ben, ami miatt egyértelmű a választás. -
Mardon #5015 hosszú távnak meg csak abban az esetben lenne jelentősége, ha vki csak procit akar fejleszteni alaplapot meg nem. Annak a néhány embernek, akinek ilyen szándékai vannak valóban számíthat talán... -
Mardon #5014 Olvastam.
CSak mindenhol ezt látom: csak s939-ben érdemes gondolkodni, meg hasonlók, egy ezt állító ember véleményére lettem volna kiváncsi, h szerinte mért is olyan jó. -
Mardon #5013 kiskerarak.hu (meg depo.hu olcsobbat.hu) tényleg lehet taláni egy csomó mindent rendkívül alacsony áron, a baj csak az hogy ezek igen sok esetben nem léteznek. Elég sokszor előfordult (pl. az általad említett is ilyen) már, hogy a bolt honlapján már nem volt ott az adott cucc, vagy rosszabb esetben ott is szerepel de amikor elmész érte / felhívod őket kiderülhogy nincs is nekik.