7005
Athlon 64
-
#5172 CSá
abból mi igaz hogy pl egy AMD ATHLON64 3200+ ami ugyebár 2000MHz-n megy az naggyából megfelel egy Pentium 3200MHz-esnek?
egyszerűbben:
Egy pl egy AMD ATHLON64 3200+ milyen Intelnek felel meg? -
Anotino #5171 Udv!
Van koztetek vki akinek rendesen megy single channelben 2 ram modulja?
Sehogy sem sikerul mukodesre birni oket. Ki kellett sakkoznom milyne kombinacioban indul el a gep egyaltalan, aztan a vegeredmeny ugyan mukodokepes, de 1-2 orankent fagy vagy rebootol egyet..
Alaplap asus a8n-vm, memok kingston 1gb + samsung 256mb (apropo: kingstonon is samsung chipek vannak, az normalis?) -
dara #5170 És az SLI is. Tök mindegy, a SATA2 nem igazán jelent semmit a SATA1-hez képest. Felesleges erre gyúrni. Az előnyei még RAID esetén sem igazán jönnek ki, mivel PtP kapcsolat dedikált sávszélességgel minden eszköz részére (mint az IEEE1394). -
#487 -es hsz.pic link -
#5168 Nekem nem. -
#5167 nem én tettem föl!!
nekem megy a link!
-
#5166 Használj valami értelmesebb kép szolgáltatót. pl kep.tar.hu vagy valami mert a link sem jó. -
#5165 Képhez link....
NF4 Ultra safe SLI
-
#5164 LOL talán....
Tavaly vettem egy DFI Lanparty UT Ultra-D simán mod-oltam SLI-re
Aztán válltottam Epox nForce 4 ultra-ra de nyomába se ér a DFI-nek ezért ismét az van a gépembe amiben az nVidia nyomására letiltották az SLI-mod-ot.
Nos ez a letiltás elég egyszerű gondolom szándékosan mert epoxid gyantával van "csak" levédve a két érintkező:
Ezt óvatosan finoman el lehet távolítani pár perc alatt és utána ismét símán zárni a két érintkezőt.
Én megcsináltam minden gond nélkül!
Régebben hozott a 16/2 -es felállásban olyan 70% -os teljesítményt eredeti SLI hez képest. Mod-után ez némileg javult mert ugye SLI bridge lapkát még ma sem túl egyszerű beszerezni csak külf. webáruházakban.
Viszont az új Forceware driverek már SLI lapka nélkül is teljes értékű SLI rendszert adnak.
Mod után egyébként nem ultra ként hanem SLi ként írja ki boot-oláskor a rendszer a chip nevét.
Szal bátorság elvtársak ne legyetek besz@riak!
-
Borg #5163 Sima ügy ja, csak 10-ből 9 ember mégse meri megtenni, vajon miért :D -
#5162 ja de lehet mod-olni!sima ügy!
-
#5161 Csak az nF4 Ultra chipset tudja alapból a SATA-2-őt (SATA-300), a sima nF4 csak a SATA-1-et (SATA-150), tudom, nekem is sima nF4 deszkám van. :\ -
#5160 3 vagy 4 lehet amúgy, de sztem ez mindegy -
#5159 vagy 10 -
Anotino #5158 mennyi az a "kib*szott reg", 2 ev? :) -
#5157 Yamada is. És mi is a Yamada 6700?
Vannak ilyenek..... -
dara #5156 Ez igaz. De újabb mint az Asus. Pontosabban fogalmazva: másik márkanév. De az Asrock mindig is a low-end-et jelentette. -
#5155 új márka név? Asrock kib@szott régen van..... -
dara #5154 SATA2 minden nF4-es lapon van.
Hogy miért vásárolta fel az nVidia z ULi-t? Pl azért is, hogy kihúzza a talajt az ATi alól, aki az XPress200-hoz még mindig nem tudott normális déli hidat fejleszteni. Ezért a legtöbb XP200-as lapon ULi SB van, mivel az is PCI-E-n keresztül kommunikál a NB-el. Többnyire ezt szokták az ATi chipsetes lapok legnagyobb hátrányaként említeni: nem versenyképes a SB, még így se!
Lehet jobban járt volna az ATi, ha Ultra V-Link-et (is) épít a NB-be, így használhatná a Via SB-ket is. Márpedig a 8237R még mindig sokkal jobb mint az inkriminált ULi SB, ami szintén nem támogat natívan SATA2-t. És akkor a 8251-ről még nem is beszéltünk, ami lealázza az ULi-t.
Hogy hova van pozicionálva az ULi, azt jól mutatja, hogy az Asus csak új márkanév alatt hozott forgalomba ilyen chipsetes lapot. A Via-s lapokat simán forgalmazza Asus név alatt is. -
#5153 -
Thanatos #5152 és sokszor igaz... -
#5151 "Ahogy mondani szokták: nem vagyok olyan gazdag hogy megengedhessem magamnak hogy olcsón vásároljak"
Ez nagyon jó! -
#5150 Persze, a Tesco is forgalmaz "tesco" és "tesco gazdaságos" márkanéven is termékeket. Az előbbi jelenti náluk a minőségi, de más minőséginél alacsonyabb árú cuccokat, míg az utóbbi a szarnál is szarabb, ruppótlan olcsó gagyit. Mondjuk WC papírból megveszem az óccsót' mert segget törölni az is jó, viszont ha 3-4 évente összerakok egy zsír gépet abból nem fogok 10 ezret kispórolni hogy cserébe fél év múlva ki kelljen valamit cserélni benne :)
Ahogy mondani szokták: nem vagyok olyan gazdag hogy megengedhessem magamnak hogy olcsón vásároljak :D -
#5149 Ezt nekem akartad írni?
-
#5148 Jo eselyed van ra, hogy menjen feljebb is.
Pl az elso Venice magos 3000+ok siman mentek 280-300 korul is. -
#5147 Sztem sok az 52 fok. Nekem 42 prime ill. superpi alatt 3800+ra húzva. -
DirtyPio #5146 Hogy erted, hoy milyen default szintre ugrik vissza? En beallitottam a primenetet, hogy automatan nyomja az ipart. Ennel tobbet nem tudok mondani rola, esetleg azt, hogy azt irja ki, hogy ugy egy orat fog futni es lucas-lehmer iration ... futtatja(szamolja). -
#5145 Mellesleg bestbuy lett mindenhol ahol tesztelték, de biztosan azoknak van igazak, akik sose vették meg...
Borg! Ha nem jó az ULI, akkor az nvidia miért vásárolta fel a céget?
:) -
#5144 Jó, engedek. Szar, gagyi, olcsó lapot vettem.
30-ért kellet volna Nforce-ost vennem, ami hibátlan! :DDD
-
Borg #5143 Igen, ez a marketing oldala.
A másik meg az, hogy az ULi chipnek nincs neve ahhoz, hogy rendes áron adják el.
És akkor az alaplap cuccainak esetleges minőségi kérdéseiről nem is beszéltünk :)
Ezek nem jótékonysági intézmények, hogy puszta szeretetből adjanak olcsón valamit. -
#5142 ASRock=ASUS
AGP-s VGA van a 939-es lapomban - amiben egy 1800-as proci 2430-on fut alapfeszen - és ha úgy tartja kedvem lecserélem PCI-E-re.
:P
Ja mégvalami:
Egyetlen dolog amiért olcsó: Az ASUS így fedte le a teljes piacot, a magas és az alacsony árkategóriát egyszerre. Mivel azonban a nevét nem akarta összeházasítani az olcsó lapokkal /imidzs :)/, ezért új márkanevet adott nekik. -
#5141 Ez sajnos igen gyakori. -
#5140 Aha értem. A Tescos gépek egyedüli hibája az, hogy nem olcsók ahhoz képest hogy sz@rok. Bemegy az emberfia hogy játékra kellene neki gép, aztán 100-ért rásóznak egy integrált VGA-s szutykot Linuxszal. És ha nincs kéznél valaki aki ért hozzá, akkor csak a bosszankodás van otthon hogy miért nem indul a karácsonyfa alá tett gépen a Need for Speed most wanted. De ez már off...
-
izb #5139 1 ok amiért ez van benne....
Olcsó.
És mivel olcsó az alap,így olcsó lehet az egész konfig,igy már igaz is a tesco gazdaságos jelző.
---------------------------------
www.izbsystem.hu -
#5138 Múltkor nézegettem a Tescoban "konfig"-okat, a közös jellemzőjük (azon kívül hogy áron felül árulnak ratyi gépeket, de ezt már megszoktuk a hipermarcsiktól) hogy szinte mindegyikben Asrock alaplap található. Ez számomra megkérdőjelezi a márka minőségét... (Tesco Gazdaságos alaplap rullz ) -
#5137 :) hüje...
939 3000+, 3800+on 41fok 2 óra superpi után.
Borg kedvéért beírom: ASRock s939Dual-Sata2-ben.
:D
Lehet eladom, aszt veszek egy neot vagy valami dfi tuninglapot 40-ért... :)))) -
izb #5136 Ha befejezted a prime 95 futtatását,akkor milyen default szintre ugrik vissza?
---------------------------------
www.izbsystem.hu -
#5135 Nehogy megfázz, és amúgy normális teljesen szerintem. -
DirtyPio #5134 Sziasztok! Az normalis, hogy a gepem 52 fokon megy folyamatos terheles alatt( most fut egy oraja a prime 95) A gepbe a cheiftech tapon is van venti, ami szivja a procirol a hot, es meg van egy venti a hazon is, ami 8cm. Jelenleg a szobaban 18 fok van. -
Kaslerka #5133 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, remélem tudtok rá miharabb válaszolni. Melyik a jobb: Amd 2600+ athlon xp (512mb cache) abit nf7 lappal, vagy amd 3000+ sempron (256mb cache) MSI K8N Neo FSR lappal??? Mert nővérem elköltözik és szeretném a jobbik gépet magamnál tartani! :)
Köszi