7005
Athlon 64
-
#5012 5000+ az mi lesz még a közeljövőben -
dara #5011 Azért nem létezőnek nevezni kicsit erős.
VR-Zone
Prohardver! (és itt kell elnézést kérjek, mivel lehet kijön még az X2 5000+ és az FX-59)
szintén PH!
Hogy ne kelljen messzire menned itt egy SG-s
Ha esetleg részletesebben is érdekel a téma: Anandtech
Ergo: eseteg két új A64 s939-re (mindkettő a "tömegigényeket kielégítő" FX és X2 szériában), négy Sempron (az s939-eseket ma is kb lehetetlen beszerezni) aztán minden (A)M2-re. Ezt nem befolyásolja az esetleges halasztás.
Olyan VGA-ról beszélni, ami szinte nincs is (GeForce 7800GTX-512) szintén botorság. Ugyan annyi értelme van. Mégis mindent ahhoz mérnek abban a szegmensben. -
izb #5010 Olyan foglalatról beszélni,ami nincs egyenlőre,szerintem botorság beszélni.Nem? -
dara #5009 Hosszú távon csak egy előnye van: az X2. Az (A)M2 egységesen leváltja mind a s754 mind az s939 foglalatot. Tehát egyiknek sem lesz hosszabb az életciklusa (pontosabban a korábbi indulás miatt az s754-é az lesz). Egyszerre fognak megállni a fejlesztéssel. Ahogy kijön az (A)M2 csak arra fog fejleszteni az AMD, a korábbi (most még mai) foglalatokra nem fog kijönni több új processzor. Ami jelenleg van, az marad. Tehát ennyi az összes hosszú távú előnye a s939-nek.
Persze kérdés mihez fogsz később is procit kapni. Mert lehet hamarabb el fognak fogyni az X2-k, mint a Sempronok (mivel kevesebb készült belőlük). Szerintem elég gyenge ennyi miatt kijelenteni, hogy jobb az s939 hosszú távon.
De ha van valami perdöntő indokod, akkor ne tartsd magadban.
(Hozzáteszem nekem is s939-es rendszerem van: 3500+, AN8 Ultra, 2x512 noname Samsung...) -
izb #5008 hosszű távon a 939-es tokozás jobb.... -
dara #5007 Viszont ha megnézed a 3DSMax Scanline tesztet. Szintén érdekes a Wolf ET, Halo: CE teszt. Különösen érdekes az utobbi, ugyanis ott rendesen lemaradtak az s939-es procik! Szintén csúnyán lemarad a LAME, OGG és a 7-Zip tesztben a s939 3000+ s754-es társától. Viszont a DC miatt csak a PS CS tesztben tud igazán elhúzni a s939-es rendszer.
Tehát egyáltalán nem állítható, hogy a DC pótol 200MHz-et, sőt. Összességében többet jelent a 200MHz mint a DC, mint előbb is említettem. Úgy érdemes procit választani, hogy az ember megnézi mire akarja használni. Van ahol többet jelent az órajel, mint a memória-alrendszer sebessége és van ahol fordítva. Ez utóbbi a kevésbé jellemző. (A 3400+ és a 3500+ összehasonlítása már problémásabb, mivel ott az L2 cache mérete is eltér.) Azaz a DC ellenben a NetBurst architektúrával nem okoz jelentős teljesítménynövekedést. Felesleges erre gyúrni. Ha esetleg nem megy DC-ben a RAM egy s939-es rendszerben az nem érvágás mint a P4-nek. (Egyébként az s754-es procik is bírnak mind a két csatornával, csak az egyik le van tiltva.)
Abban részben egyetértek veled, hogy az átlag ember számára ez meddő vita. Vesz egy procit, amit ki tud fizetni.
Viszont egy korábbi hsz-odra reagálva: a 65°C csak az E6 és E4 (leszámítva a San Diego és San Diego-512-t) steppinges A64-ekre igaz. A korábbiak esetében 70°C a max. -
#5006 igen bocs elírtam. -
Zsoldos #5005 Kicsit nezz korul, mert sokkal olcsobban is van.
Pl csekkold ezt az oldalt:
http://kiskerarak.hu/prices/cat?c=2.1&t=12144
Azert az mar nem mindegy, hogy brutto 41 vagy 32 :) -
izb #5004 A tököm tele van az ilyen csókákkal.
Olvass már vissza 3 hozzászólást ember... -
Mardon #5003 Mivel tud többet a 939-es tokozás a 754-esnél? Mert árban elég nagy a különbség.
s754 AMD Athlon64 3000+ dobozos 28 999 Ft (2000Mhz)
s939 AMD Athlon64 3000+ dobozos 41 400 Ft (1800Mhz) -
#5002 A HTT az a Hyper-Threading Technologie, ami az Intel virtuális kétszálas procijaiban van. A HT az a HyperTransport, ami az AMD-nél a CPU és az interface vezérlők közötti adatátvitelért felel. -
#5001 Hol állítottam olyat, hogy az S939 80%-al gyorsabb? Azt állítottam, hogy memóriakezelésben ~80%-ban gyorsabb. Nem ugyanaz...
Amúgy most gyakorlatilag az egész megint helybentopi lett, mert mindketten ugyanazt azt eredményt hoztuk ki: az S754 és az S939 esetén a viszonyszámokat kell figyelni, egy 3000+ proci kb. ugyanazt a teljesítményt fogja nyujtani, függetlenül attól, milyen foglalatban is csücsül, csak éppen az S939 a kétcsatornás memóriavezérlője miatt 200Mhz-el alacsonyabb frekin futkos. -
#5000 Na még egy kérdésem lenne, van ugye a HTT (azt tudom mit jelent, meg hogy elvileg mit csinál) de mit kavar az hogy hány megaherczen fut? -
dara #4999 Ezzel mindössze az a probléma, hogy egy szintetikus teszt, ami semmiféle szinten nem jellemzi egy rendszer összteljesítményét. És csak egy valamire koncentrál! Illene végigolvasni az egész tesztet, és akkor egyértelművé válna, hogy az általad linkelt eredmények csak egy valamire jók: memóriaátviteli-sebességrekord döntögetésre. Belinkelem az egész tesztet, abból ugyanis egyértelműen kiderül, hogy a DC a rendszerteljesítményre csak 3-5 (esetleg 8)% többletet eredményez.
Processzor -megateszt - 1/2
Processzor-megateszt - 2/2
Különösen ajánlom figyelmedbe ezt a képet:
.
Amit össze kell hasonlítani, az a 3200+ (s939) és a 3000+ (s754) eredménye. A kettő között mindössze a memóriavezérlő és a tokozás tér el, az órajel azonos. Hol itt a 3200+ kb 80%-os előnye? Gyakorlatilag egyformán teljesít a kettő! Márpedig ez egy valós alkalmazás, tehát ez az eredmény (az Everest teszttel ellentétben) mérvadó. És ez igaz az összes többi tesztre is: minimális eltérés.
Csak, hogy kétség se merüljön fel a két processzor közötti különbségek körül, itt egy kellőképpen autentikus forrás (a két adott prociról van szó)AMDCompare -
#4998 Általában 1.5 volt, 512kbyte cache esetén 10x szorzó és igen, jók a DDR400-as ramok. -
#4997 #4916 (feszültséget nem tudok mondani)
Jók a 400-as ddr ramok. -
#4996 3200+ milyen feszültségen fut, milyen szorzóval? sima 400-as ramok jók hozzá? -
Thanatos #4995 sorry ezt benéztem :D csak sokan keverik a kettőt, bár lehet csak énfogom ki az ilyeneket, elnézést :(
-
#4994 "sygate az nem norotn de midn1"
Nem emlékszem rá hogy azt mondtam volna hogy az. Csak eszembe jutott hogy hasonló cipőben voltam én is a nortonnal. Szövegértesz-e? -
Thanatos #4993 sygate az nem norotn de midn1 :)
tény hogy felvásárolta sygatet a norton de még van norotn mentes sygate tüzfal... :P -
#4992 Az asszinkron beállítás alapból kötelező volt sajnos, lévén 200Mhz-nél is olykor instabil volt a gép. A 166Mhz 2-2-2-6 beállítás azért maradt, mert kb. egy héten keresztül összesen valami 10 órát szórakoztam a tuninggal, és már nagyon ki volt a hócipőm, amikor fél óra SWG-zés után lefagyott a gép (nem a proc miatt, mivel később ugyanilyen proci sebességnél, 166Mhz-en gond nélkül futott napokon át a gép). Nemrég jött valaki, hogy az MSI új biosa megoldotta a problémát nála, megörültem én is, Bios frissités, meg minden, masszív reménykedés, hátha vannak csodák.... De sajnos ugyanoda lyukadtam ki, mint fél éve: 166 / 2-2-2-6 vagy 200Mhz / 3-3-3-6. Most az utóbbin megy, stabil, beletörődtem ebbe. Majd 1x procicsere, és akkor hurrá...
Ami azt illeti, a tapasztalatom az, hogy a ram sokszor fontosabb volt, mint a proci sebessége. A 166Mhz amúgy is visszalépés, hiába alacsonyabbak az időzítések, kb. 5%-os lassulást jelentett a Lock-On-ban, ahol eléggé intenzíven használja a ramot. Szóval ha arról van szó, a saját benyomásom és FRAPS nézésem alapján akkor inkább 2200Mhz és 200Mhz-es ram sebesség, mint 2300Mhz, és 172Mhz-es ram sebesség. Nem egetverő a különbség, de azért ott van. -
izb #4991 a ramok visszaosztása és a sikeres proci tuning mennyivel gyorsítja a gépedet?
Érdemes ezzel foglalkozni,ha a ramok lassabbak lesznek,de a proci gyorsabb?
-
#4990 Nekem meg anno pont a norton tűzfala csinált ilyen baromságokat. Aztán Agnitum lett a vége. De már nem. (aláírás) -
#4989 Szerintem se tedd fel. Én gépvásárlás után egyből feltettem, aztán persze format c, annyira nem stimmelt valami a rendszerrel.A Zonealarm tökéletes! -
#4988 A HW tűzfala az nF4-nek sajnos tényleg felejtős (pedig maga az ötlet jó), de ha szabad javasolnom valamit, akkor a ZoneAlarmot sűrgősen felejsd el. Az sem egy 100-as program esküszöm, csinált olyan program- és portlezárásokat, hogy csak néztem, mint rozi a moziban (már amikor rájöttem, hogy miért nem találnak internetkapcsolatot egyes programok). Most a Sygate Personal Firewall-t használom, eddig, az elmúlt egy évben korrekt volt minding. -
#4987 Okés köszi, akkor marad a zonealarm -
#4986 Nem, egyenlore az Nvidia szoftverje a hardveres tuzfalhoz olyan gyenge es telistele van bugokkal.
Leallo peer2peer kliensek es sorolhatnam.
Ne tedd fel, nincs ertelme. -
#4985 Bocs a helyesírási hibákért, csak kicsit ideg vagyok -
#4984 Hella!
nForce4 ultra laposok segítségét kérném!
Adott egy Abit Kn8 lap (nF4 ultra), amivel nincsen semmi baj, csuoán annyi, hogy ha föltelepíten az nV Network Managert ami a hardveres tűzfalhoz kell, akkor 10-ből kn egyszer bootol az XP. Ha betlt akkor hibátlanul megy. Viszont, ha nincs fönt ez a szar akkor minden okés, pillanatok alatt bootol a gép, jóval gyorsabban tölt be az XP. Kérdés: megérné szarakodni, és működésrebírni ezt a hardveres tűzfalat? Vagy szarjam le inkább? Én nagyon hajlok az utóbbira, de ha tudná vki a megoldást a problémára annak azért örülnék, köfi! -
#4983 Azt csak hiszed, hányszor merült már fel az S754 vs S939 vita... :) -
#4982 Na mindegy.
Azert remelem minden teren kielegito volt a magyarazatom.
Legalabb masoknak nem kell ujra leirni az ilyesmit. -
#4981 Nem értettem kristálytisztán, mit takart az adott esetben az, hogy "visszaosztottam". Ha az "asszinkron" kifejezést használja, azt egyből vágtam volna. :) -
#4980 Akkor meg nem ertem miert kerdezel ilyeneket.
"Mit takar az, hogy "vissza osztottam" öket?" -
#4979 Mint említettem vala, én "visszaosztottam" tuningnál a memóriát, főleg miután fellépett a hibás memókezelés gondja, az MSI deszkámnál ez úgy működik, hogy a beállításoknál lehet megadni mennyi legyen a memória sebessége 200Mhz-es FSB esetén. Így futott 2200MHz / 166Mhz-en a ramom, és így fut jelenleg is 2200Mhz / 200Mhz-en... -
#4978 Azt takarja, hogy ugye a processzor frekvenciajanak emelesenel, novekedik a memoria orajele is.
Igenam, de egy brand vagy noname memoria 200as (DDR 200*2=400MHz) frekvenciaja kevesbe emelheto, mint a jobb fajta tuning CPU-knak.
Teszem azt a procit siman fellehet huzni 250MHz-re, addig a memoria nem birja a vele szinronban torteno 500MHz-re (DDR 250*2=500MHz) torteno emelest.
Igy aztan azt szoktak csinalni, hogy a visszaosztjak 166MHz-re a RAM frekvenciajat es ugy kezdik emelni a processzor orajelet. Igaz igy asszinkronban fog menni a memoria es a processzor, viszont tovabb lehet huzni felfele a processzor orajelet (persze csak ha birja), mert a memoria frekvenciaja nem lehet akadaly. -
CUCLI #4977 hm. nálam minden alap beállításon van. ht szorszót vettem csak vissza 4re. ram időzítéseket nemis nagyon baszkuráltam. most végülis venice magos procid van már? vagy még mindíg vencsi? -
#4976 Emm... ez nem újdonság nekem, hiszen én eddig is "visszaosztott" ramokkal tuningoltam, de a problémám éppen az, hogy a Winchester mag hibás memóriakezelése miatt 200Mhz-en csak magas időzítésekkel (3-3-3-8) stabil, vagy 166-170Mhz-en alacsony időzítésekkel (2-2-2-6). Figyelembe véve, hogy DDR500-as ramjaim vannak, nekem egyik megoldás sem túl pozitív, hiszen a CPU ezen hibája gátol meg abban, hogy kihasználjam a ramokban lévő tuningpotenciált, még akár a 200Mhz-en való 2-2-2-6-os időzítés alkalmazását.
Korábban 2200Mhz CPU / 166MHz, 2-2-2-6 ram beállításokkal futott a gépem, most 2200Mhz CPU / 200Mhz, 3-3-3-8 ram beállításokkal. -
CUCLI #4975 magyarul leosztottam őket 333ra. utánna meg feltuningoltam 400ra. és közben ugye húztam procit is :o) -
CUCLI #4974 #4968 alapján -
#4973 Mit takar az, hogy "vissza osztottam" öket?