Athlon 64

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Kösz a tippet, legalábbis rövid távon bejött. 2500Mhz CPU, 227Mhz @ 2.5-3-3-7 Ram mellett rövid távon stabil, 50 perc Prime95 Torture Test (Blend) és X3 rolling demo után is. 2600Mhz-en (236Mhz ram) az X3 rolling demo még végigment, 2700Mhz-nél (246Mhz ram) a demo elindításkor keményre fagyott a win. A BIOS frissités elött négy memóriamodullal a csúcs a 2400Mhz és 200Mhz @ 3-3-3-8 volt. Remélem hosszú távú stabilitással se lesz gond, és akkor már teljesen elégedett leszek. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Úgy legyen <#eljen>

[NST]Cifu
Nekem még mindig ugyanaz a Winchester magos 3000+ procim van, 4db Kingmax HC 512Mbyte-os memóriamodulal, amelyekkel eddig a 200MHz @ 3-3-3-8 vagy 166Mhz @ 2-2-2-5 beállításokkal volt stabil, e fölött instabil volt a rendszer a Newcastle és Winchester magos procik ismert memóriakezelési hibájából kifolyólag...

Legalábbis eddig úgy tünik, a BIOS frissités valamennyit javított, mert 218Mhz 2.5-3-3-7 beállításokkal egyelõre stabil. Ha pár napnyi folyamatos mûködést és játékot kibír lefagyás nélkül, akkor boldog leszek, de addig csak rancolom a homlokom.

[Jakuza]
Az nem olyan veszes tulhajtas hogy ne birja el.
Jobb ramokkal siman menne az feljebb is.
En is most hogy kicsereltem a Samsung RAMokat, OZC PC3200 Premier Series Dual Channel DDR Kit-re mindjart mashogy tudok tunningolni. 3000+ A64 most megy 2700MHz felett hiba nelkul.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[NST]Cifu
Hmm... érdekes... Eddig OK, legalábbis az elsõ tesztek szerint megbírja a tuningot is (2300Mhz CPU, 200Mhz Ram esetén 27 perc Prime95, negyed óra X3-azás no problemo, most fut 2400MHz, 218Mhz ram Prime95 teszt), de majd meglátjuk hogy bírja a folyamatos igénybevételt, eddig is ott jelentkezett fõleg a memóriakezelési hiba... :\

[NST]Cifu
Hmm... ez érdekes, eddig azt hittem a memóriakezelés probléma a procival van, lévén az A64-eseknél a memóriakezelõ a prociba van beleépítve...
De mindjárt én is kipróbálom...

GanXstaZoleeWrk
a 3200+-os az 10X-es szorzós ugye? nem rossz.

GanXstaZolee#2709

Már egy jó ideje küzködtem a memóriáim órajelének a beállításával (4 x 512 MB 400MHz). a64 3200+ winchester magos procim van. Eddig 333 on akartak csak menni.
Miután frissítettem a Biost a memoria/CPU clock-t át tudtam állítani 2/1.66-ról 2/2-re, és innentõl már 400-on ketyegtek 😊. Most 220-as fsb mellett 440 MHz-en mennek.(alaplap: Gigabyte K8N Ultra SLI, bios version : F6).

grebber
Az jó nekem a 2500+-os Bartonom a 2 coolerbõl 1 coolerré eszkábált hütöm 49-5x °c között mozog.

Next PC upgrade: 2022

fdi-brutal
Nekem max.40fok, de 1.650 a V.😊

-FDI-Brutal-Hooligan

Zsoltika 007
Ez szerintem elég korrekt.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

AC Freezer 64-es hûtõvel, aminek a fordulatszámát potival 1500 rpm -re vettem vissza, egy s939es 3000+ A64 megy 2706 MHz -en és max 36 fokig melegszik több órányi játék után is.
Teszem hozzá elég szar minõségben....

[NST]Cifu
Az, hogy a Primecooler lemásolta a Zalman hûtõjét. Ennyi.

grebber
Arctic Cooling Freezer 64 melett döntöttem -bruttó 6,480 Ft .

Akinek ilyen van irhatná milyen hõmérsékletre hüti a prociját.

grebber
PRIMECOOLER HYPERCOOL 4+ CU és a ZALMAN CNPS7700-CU között mi a különbség mert ránézésre szinte egy az egyben ugynaz.

Mindekettõ alkalmas 3700+-os hûtésére?

egynehanyan
Mindkettõ.

Már nem azért,de ki beszélt itt tápról??????????

taaz
Sziasztok. Kérdésem az hogy mi az elönye 64bytes oprendszernek? Gyorsab lesz a gép v. gyorsabban reagál a dolgokra vagy mi?Elõre is köszi.

Gigabyte GA-MA69G S3H,2*1G Geil Ultra 800MHZ CL4, AMD x2 5200+ Wind. ,Chieftech 450W ,120GB Seagate,80GB SATA II Seagate ,Dell precision 530 mod házikó ,ASUS 8800GT 256mb

Az aláírásodban szereplõ Zalman jó hûtõ de nem egy kategória a Freezerrel.
Az áráról még nem is beszéltünk.

hihetetlen dolgokon tudtok vitatkozni.
Amit ajánlottam proci hûtõ tökéletes.Ez nem sporolásnak hívják,hanem ésszerüségnek.
Kicsit olvassatok utána.

én nem gondolom azt, énis azt kvánom neked hogy legyen mákod és ne legyen iylen gondod..., én csak annyit modntam hogy jobb félni mint emgilyedni 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

grebber
Most is ugymond szar hûtöm és tápm van mégse bokom be ,de te nyugodtan gondold azt hogy bebukom.

Ami kesik nem mulik 😊 Enyem 2x sult le 4 ev alatt, az elsonel csak a tap, a masodiknal az egesz gep, ott mar osszevontam a szemoldokom. Batyamnak is lesult, raadasul akkor mikor nem is ment a gep. Kigyulladt es mazli hogy otthon voltam es nem vitte magaval a hazat. Na mindegy csak azt mondom hogy ez eleg gyakori dolog, nem veletlen papol itt neked a sok veszmadar. Azert elismerem hogy bator vagy, kivanom hogy legyen szerencsed 😊
énse huzok semmit, nem si azért kell,d e midn1 te dolgod, csak egyszer fogod igy bebukni a fullos géped ami benne van 200k+-ban 😊
velem ugyen iylen még nem volt mert midnig is normális tápokat rpeferáltam de már láttam nem egy ilyen esetet... 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

grebber
Nekem soha nem volt nagyon márkás tápom és semmi gondom a "megsütéssel".
És nem akarok huzni semmit mert minek.

nekem is zalman van, amikor én vettem még 9k volt, a tipusát most nem tom fejbõl mongyuk de nagyon bevált, csendes, melegedéssel soha semmi gond nem volt...

Mikor megsutotte a gepem 100% -t egy leselejtezett acorp tap azota nem ezzel sporolok 😊 3700-es procko helyett 3200 es mar sporoltal 15ezret a tapra. Es mindket proci kb ugyanannyit megy (3200 megy 3700 orajelen, 3700 meg nem nagyon huzhato mar).. csak egy otlet 😊
fdi-brutal
Ajánlani tudom az aláírásomban szereplõ Zalmant is...a prohardver-en már "bagóért" árulják és NAGYON csendes és hatékony! /mondjuk nagy is méretben😊/.

-FDI-Brutal-Hooligan

tény, mindenkinek maga döntése, kinek ez a fontos kinek az 😊

grebber
Ez igaz de és sporolok rajta ha szar lesz szar lesz.

jah és ált az emberek midnig szeretnek azon sporolni ami ugyan nem tünik lényegesnek ellenben kis mákkal ki tudod vele nyirnia gépet ha szar 😄, najó a hûtõvel már nem mert azért kikapcsol a gép ha gáz van, de azért én még azzal ugy vagyok hogy inkább veszek egyel kisebb procit és normális hütõt és akkor többet sporoltam... 😊

grebber
Valamin mindig kell sporolni.

IZB: Köszi ez nem is rossz akkor ezt felirom magamnak.

fdi-brutal
3700-es a prockód és csóringerezel egy hûtõn?😊)...no comment!
Másik, nem vagyok apád, sem tanárod, de te mint "öreg" rutinos fórumozó kissé alpárian adod elõ.
/ne vedd sértésnek inkább vonj konzekvenciát/😊

<#vigyor1><#ravasz1>

-FDI-Brutal-Hooligan

😊

ZaJanga
víz
:-P

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Most ki a szad szappannal 😊
grebber
AMD Athlon 64 3700+ (2,200GHz)SAN DIEGOS S939-es procihoz milyen kurvára halk és megfelelöen hûtõ coolert ajánlanátok?Ne legyen kurva drága ami nálam 6000FT-nél ne legyen drágább.
Elõre is köszönöm.

[NST]Cifu
Az ASUS alaplapi driver CD-jén szerintem kell lennie egy programnak, ami az alaplap felügyeletét és a tuningot látja el, valamint feltehetõen a C'n'Q-it is. MSI-nél ez a CoreCenter, itt nálam is ennek kell futnia, hogy valóban menjen a C'n'Q. Bár személy szerint én nem használom, a Zalman CNPS 7700-as 1300-as fordulatszámon sem különösebben hangos, és így se megy a hõmérséklet 43-45°C fölé, még nyáron sem.

Igen kell. A vezérlõpult-ban az energiagazdálkodásnál állítsd át Minimális energiagazdálkodás-ra. De elõtte telepítsd az AMD-s cool&quiet drivert, ha még nem tetted volna meg.

hogyan tudom beallitania a cool 'en' quiet uzemmodot? A bosban amikor enable elem, akkor sem megy, meg valamit kell allitani?

A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit

Gugger
köszi, apu ! <#hehe>

[NST]Cifu
Át lehet állítani a memória órajelét alacsonyabbra a BIOS-ban, ahogy húzod így is menni fog felfele (ha jól rémlik, a BIOS "Cell menu" alatt vana "DRAM configuration", itt az Timing mode-ot Autóról állísd át Manualra, és utána memclock index-et vedd lejjebb). Hogy egy proci meddig húzható, nem lehet elõre megmondani, egy 3000+ proc. azért olyan 2000-2200Mhz-ig el szokott gond nélkül menni, nekem 1.6 volton 2400Mhz-et is elviselt, de egyik-másik játékban instabil volt így. Szorzót nem tudsz emelni, csak FSB-t. Ami még érdekes lehet, az a HT Frequency a Cell menüben. Olyan 225Mhz-es FSB-nél ezt vedd vissza 4x-re, 240Mhz körül pedig 3x-ra.

Még 1 dolog: Ha valami kérdésed van, ne tedd fel kismillió topicba, elég egybe! <#gonosz3>

Gugger
Szerintem a konfigom alkalmas lenne egy kis tuningra, ami kicsit zavar, hogy a 400 as ram nem hiszem, hogy bírja majd. Van erre valami megoldás? Úgy emléxem olvastam itt a fórumban magasabb órajelû ramról, de félek az DDR2 lehetet, mert csak azokból látok árlistákban. AMD 64 3000+ Venice meddig húzható? Nekem nem kell csúcs tuning, csak úgy érdekelne, hogy meddig megy? szorzó vagy órajel emelés szükséges? Sajnos nincs még tapasztalatom az új komfiggal, így elöbb kérdezek. Jelenleg D.O.T. gyári tuning megy, ez megemeli az órajelet 5%-al, de így a ram is 210-et kap. Szóval, ha valakinek van MSI lapja írhatna pár ötletet! Köszi!

bigfoot
köszi a választ mind2 nek!!nagy kõ esett le a szívemrõl😊

[NST]Cifu
Érdekes, én eddig úgy tudtam, hogy az igazán nagy és neves gyártók termékeit azért nem szoktak megjelenni a magyar piacon, mert egész egyszerûen nem éri meg nekik. Az audiofilleken kívûl senki sem fog egy márkás hifiért hétszámjegyû összeget kifizetni, márpedig a hétköznapi emberek beérik a középkategóriás termékekkel.

A DFI-vel is az a baj, hogy az átlag felhasználóknak túl drága, és ráadásul nem nyújt annyival többet, mint amennyivel többe kerül. Én is megengedhettem volna magamnak talán egy DFI alaplapot, de eszembe sincs 50-60e Ft-t kiadni egy olyan cumóért, ami semmivel sem nyújt többet nekem, mint a 30e Ft-ba kerülõ MSI deszka...

fdi-brutal
Ha valakinek ködös: hifi példával próbáltam elmondani, hogy miért is nem "befutott" gyártó nálunk a DFI.

-FDI-Brutal-Hooligan

fdi-brutal
Én meg eleve jól választottam és nem kellett cserélnem.😊
<#vigyor1><#ravasz1>

A DFI-rõl csak annyit, hogy az igazi nagy High-end Hifi cuccok /amerikai és angol/ márkák NAGY részét itthon még csak nem is ismerik. Veszik a SONY meg hasonló xarokat.😊
Mindenkinek lejt a pálya és saját lovát próbálja dicsérni, de ez tényleg egy nagyon jó lap!!!

-FDI-Brutal-Hooligan