Athlon 64
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Ajánlom figyelmedbe ezt a tesztet.
Nagy processzorteszt
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
GanXstaZolee#2709
Amúgy pedig, ha közvetlenül a bekapcsolás után "akadt meg", be van kapcsolva a prociventi figyelés, ami 1bõl szól, hogy megállt a klíma.
2007: AeroCool Magic3D, Gigabyte GA-K8NF-9, A64 3700+, Zalman7700 ALCU, Sapphire X1950Pro, 2*1GB d43 400@500, LG H12N, kicsi Raptor, 0,5Tb WD, Leadtek TV Expert, 400W Chieftec, 19\'\' AOC
ugye nem lett semmi baja ettõl???
FSB: bootoláskor 225Mhz (proc: 2025Mhz), utána a windows alatt a ClockGen segedelmével emelem tovább általában 255Mhz-re (proc: 2302Mhz), mielõtt játszok valamivel.
HT: ezt visszavettem 3x-ra
Ram: Kingstone HC 512Mbyte-os modulokból van négy a gépben. Mivel a procim winchester magos, amely még hibásan kezeli a négy modult, ezért a ramok alapból 130Mhz-re vannak beállítva, ami bootoláskor 144Mhz-et jelent, 255Mhz-es FSB esetén pedig 164Mhz-t. A ramok kézzel 2-2-2-6-os idõzítésekre vannak beállítva.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
fsb is meg feszültséget is?
Ja és milyen ramokkal?
A fogyasztás inkább ott jön elõ, ahol rengeteg gép dolgozik, ahol az össz fogyasztás 80-90%át a számítógépek adják. Itt a megtakarítás akár 30% is lehet. Ha azt nézzük, hogy 1 gép havonta mondjuk 1000Ft-ot "fogyaszt", akkor így csak 700Ft lessz a számla. Nem túl nagy megtakarítás. De ha mondjuk 1000 gép üzemelésére vetítjük ki ugyanezt, akkor 1000000Ft helyett már csak 700000-ret kell fizetni, akkor ezt már nevezhetjük megtakarításnak.
Ha elindítod, akkor a CODE NAME ablakban kiirja a mag típusát.
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!
ゾルターン
kiprobálom
Mi lenne ha a 4-bõl kivennék 2 db 512-est ?????
ゾルターン
A memória írási és olvasási sebessége leginkább a memória sebességétõl (Mhz) és idõzítésétõl függ (ezek azok a RAS, CAS, stb. értékek, pl. 2-2-2-6). Egy 200Mhz-en 2-2-2-6-al futó ram gyorsabb, mint egy 220Mhz-en futó 3-3-3-8-as idõzítésekkel. A ramok automatikusan adnak egy elõre beállított idõzítési értéket az alaplap által megadott Mhz-hez. Lehet szórakozni az idõzítésekkel, de elég pepecs munka, persze az addikt tuningolók itt is a maximálist teljsítményre hajtanak.
A proci teljesítményét ne ezzel mérd, hanem pl. videótömörítéssel vagy ilyen célra szolgáló tesztprogramokkal (pl. Prime95, de az Everest Ultimate-ban is van ilyen funkció).
A másik dologgal kapcsolatban annyit , hogy lehet nem azzal szokták mérni de valami támpontot ad még ha tudatlan is vagyok<#wilting>#wilting><#ticking>#ticking>
Ja és látható a különbség , teheát valamire csak jó .........
ゾルターン
Annyi történt, hogy valószinüleg az FSB emelésével a memória is magasabb frekin megy, de az idõzítések automatikusan csökkentek ennél a váltásnál, így a valós adatátviseli sebesség csökkent...
Emiatt nem a kardodba dõlni.
Nekem 1,52-1,568 között mászkál . És nem rossz a táp Chieftech 420W
ゾルターン
Találkozott már valaki azzal hogy a VCORE feszültsége ugrál 1.38 - 1.44 között?
Ez normális?
A tápom coolermaster 380W de kiprobáltam már egy 420 as táppal is! Az eredmény ugyanaz! Elöre is kössz!
Erõs visszaesés <#wilting>#wilting><#fejvakaras>#fejvakaras>
[/img]
Miért ????? Háromszor is leteszteltem szinte egyforma volt .....
ゾルターン
Vagy csak nem olyan egyszerû mint gondoltam 2000-rõl 2200-re.
Látható fejlõdés !!!!!!
[/img]
De utána .......... <#fejvakaras>#fejvakaras>
ゾルターン
Abban kellene segíteni , hogy egy ASUS A8N-SLI alaplapon 3200+ procit milyen módon lehet húzni mert a szorzót nem engedi.
ゾルターン
Nem egetverõ??? Én annak is örülnék ha nem lenne lassabb!
Amúgy ha lesz pénzem, akkor követem amit gabesz ír ... kivéve ha addigra elég jó áron lesz M2 proci + alaplap.