Kémia!!! Segitség!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
dixitque deus fiat lux
Oxidációs szám változás nélkül meg tudom határozni a sztöchiometriai együtthatót, de így nem megy.
Elõre is köszi.
Szerintetek reális az, hogy van egy gáz, aminek az anyagmennyisége 0,5mol , nyomása 2*10az5.-en Pa , térfogata 32dm3 és hõmérséklete 1540,3128K.
Ez a hõmérséklet nekem gyanús, soknak tûnik...(nekem a hõmérsékletet kellett kiszámolnom)
Köszi a segítséget
Viszont a fehér foszforban (P4) egy P atom csak 3 kötést létesít és így marad 1 nemkötõ elektronpár ami 1 pályán helyezkedik el.
A P-ról szóló utolsó mondatban megemlíti, hogy "A foszfor többi
hibridállapota megegyezik a nitrogénével", talán ez a megoldás.
Mégegyszer köszönöm!
dixitque deus fiat lux
szerintem sp3, de a valakitõl kapott kidolgozott tételeken az áll, hogy a 2p3 elektronok promotálodnak a 3d pályára és pd2 hibridpályák lesznek ... sehol sem találom ... és kellenek a beugróba
dixitque deus fiat lux
Közben tegnap este átnéztem a kémszám könyvet és rájöttem, hogy abban is le van írva, hogy az oxidációs számmal hogyan lehet kihozni ...
Nekem mindig olyan furcsa volt az a felfogás, hogy tekintsük a molekulát úgy, mintha egyatomos ionokból állna ... nehéz megértenem az olyan elméleteket, amelyek ilyen mértékben nincsenek összhangban a tapasztalatokkal.
dixitque deus fiat lux
Pb: 0 --> +2 (Pb(NO3)2-ban)
N: +5 --> +2 (NO-ban)
az egyiknél 2 eletron leadás történt, a másiknál 3 eletron felvétel. Közös nevezõ a 6
Tehát az ólom együtthatója 3 lesz, az NO-nak pedig 2. Ezekbõl meg már kijön a többi.
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
3Pb + 8HNO3 = 3Pb(NO3)2 + 2NO + 4H2O
"Bruteforce"-al lefárad az agyam míg ezt kitalálom
dixitque deus fiat lux
Pl. fémoldásoknál sosem értettem :S
Pb + HNO3 = Pb(NO3)2 + NO + H2O
Az egyenletet feltudom írni, de sztöchiometriai együtthatókat nem tudom kiköbözni :S
(pénteken szervetlen vizsga)
dixitque deus fiat lux
De ez gyakjegy is egyben, mert beleszámít a végsõ jegyedbe a vizsgával együtt(súlyozva, kb vizsga*2/3, gyakjegy*1/3).
dixitque deus fiat lux
Ugatják meg oly sokan még a,
"Schrodinger peldaja szemleletes "
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1102426957
-NaHááát; Azt_a: MacskaFáját !
FizKémbõl, akko_má;
Nem is köll azzal a 2db ZH-val, még egy kutyaütõ
Gyakjegyet sem megszerezned ? -csak azér, hogy a:
Vizsga futamon is elindulhass ?!
Segíteni fog még Õ is, hogy minél több "JELES" kerüljön be az indexedbe !
-s így még;
A vizsgaidõszakod végéig legalább:
Feledd el, az "sg.hu"-fórumait IS ...
még szeretnék írni majd, kedden viszont vizsgám lesz járványtanból, van 28 tétel, ebbõl 6-ba bele vannak zsúfolva a patogén baktériumok faj szinten, 5 tételbe a patogén vírusok a többi pedig "rizsa" (általános járványtan, diagnosztikai módszerek, immunológia stb)
amúgy megvan a fizkém aláírásom, jöhet a vizsga !! Beszereztem már vagy 3 fizkém könyvet (netrõl), hátha valamelyiknek olyan, hogy egyezik az én gondolatmenetemmel, mert akkor szívesen olvasom és nagyon sokat tudok tanulni belõle.
Így volt anno szerves kémia vizsgánál is, nem tudom nálatok volt-e akkor már Huszthy 😄
dixitque deus fiat lux
-azon kérdésedre, hogy :
"... mit szólsz hozzá (:" -?!? ... - Hidd el;
Nem (is) feledkeztem meg Róla !
De most hogy megbeszéltük a pH-s dolgot, már tisztán érthetõ, hogy mi miért van, és miért úgy kell kiszámolni, ahogy.
Egyébként, nemrég tanultunk a kvantummechanikai alapjairól a kémiának, elég érdekes területe ez, és ez is hozzásegített ahhoz, hogy megértsek (még ha nem is teljesen) bizonyos dolgokat, amik általános és középiskolában elég zavarosak voltak.
amúgy szerintem érdemes mindig megérteni, hogy mi miért van és akkor tuti nem keveredik bele az ember, sõt, kevesebb dolgot kell memorizálni, bár nem tudom milyen szinten van szükséged ezekre.
Nekem olyan szinten, mint "tudás", ezért szinte kötelezõ.
dixitque deus fiat lux
dixitque deus fiat lux
de a tied a jó megoldás, most jöttem rá, hogy hülyeséget csináltam a nagy sietségben
Most már nincs más teendõm, mint reménykedni az Isteni gondviselésben, mert nem ezt azt eredményt írtam... 😄
a pH=-log
Ha a sósav koncentrációja 10^-5 mol/dm^3, akkor ugyanennyi a proton koncentráció is, mivel teljesen disszociál. Tehát pH=5
ugyanez a helyzet a NaOH-val
dixitque deus fiat lux
Számítsa ki a 10^-5 mol/dm^3 koncentrációjú HCl oldat és a 10^-5 mol/dm^3 koncentrációjú NaOH oldat pH-ját!
dixitque deus fiat lux
K 0,2 0 0
E 0,2-x x x
K(a)=
K(a)*K(b)=K(w) - > K(a)=5,56E-10
5,56E-10=x^2/(0,2-x) -> x=1,055E-5
pH=-log(x)= 4,98
bár már rég oldottam meg ilyen feladatot, de bízom benne, hogy jó
dixitque deus fiat lux
Az ammónia bázisállandója K=1,8*10^-5
0,2 mólos ammóniumnitrátnak mennyi a ph-ja?
ugye az NH4NO3 <=> NH4+ + NO3-
mivel erõs sav gyenge bázis sója az NH4+ disszociál, és lesz belõle NH3+H+
na már most itt kampó, a megoldókulcs szerint kell bele a vízionszorzat is valahova : )
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
(- hazánkban egykoron; Csakis az: MSZ: ...)
szerint szabad (, és kell is !) azt elvégezni !
GM-csõvel, a Vörösiszapos trutyinál.
No roots: no tree. No family: no me. (Faithless - No Roots)
Megválaszolnátok helyettem; légyszí':
"
hogyan kell egy minta szárazanyag %-át meghatározni?
hogyan végezzük el egy minta pH-jának mérését?
2-3 mondatban.
"
Köszi!
(#1322. óta; miért nem írtál már ide cikket, Nuki?!)
http://www.omgk.hu/Mekv/3/3179796/3179796b.html#2
Milyen szinten kéred? -gimi; Technikusi-labor; ...
(-pl.:az itthoni, univerzális-papírom csak: 1-11 tartományban mutat, azt is(+-)1 értéken. - belül, egy kis jóindulattal).
Ezt, azért még nézd át, addig is:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sav-bázis_indikátor
-bocsi, de egészen biztos, hogy ezt;
"Urániumnak" hívjuk magyarul? -óh, Te_kis_Ti_Tánium.
hogyan végezzük el egy minta pH-jának mérését?
aki tudja az legyen szíves leírni köszönöm elõre is
No roots: no tree. No family: no me. (Faithless - No Roots)