Kémia!!! Segitség!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
gratulálok.
No roots: no tree. No family: no me. (Faithless - No Roots)
"Sziasztok srácok, a segítségeteket szeretném kérni, én veletek ellentétben nem csak álmodozom róla, hanem meg is valósítottam a házi nitrogén hûtésemet. Az egész gépet ezzel hûtöm, a számítogépházam gyakorlatilag 1 tárolónak felel meg amit csurig töltöttem folyékony nitrogénnel(nem vagyok láma, elõtte lefestettem az összes alkatrészt spéci festékkel ami nem vezeti az áramot). Bár 1 kicit párolog, de reggel már hozzátartozik a napi rutinomhoz, hogy jobb kézzel iszom a kávét, ballal utántöltöm a gépet.
Még csak pár napja megy így még nem publikáltam a netem az erdényeket. Elõljáróban annyit, hogy az Athlon FX-51esem most 10,6 Gh-en megy, a ramok 600 Mhzen, és 3DMark 2003ban 22143 pontot kaptam.
Tök jól párolog a nitrogén, így jött az ötlet, hogy moddolom a gépet is, ki nem találnátok, 1 mûködõ tûzhányónak néz most ki(Naggyon meleg)kinézetre).
A problémám a következõ: mivel minden alkatrészt nagyon húzok, elég sok áramot vesz fel a gép és ez kezd romba dönteni(500Wot vesz fel csak a proci, így 2 tápegység kell a gép kiszolgálásához).
Ezzel a géppel már sikerült 3 nap alatt megterveznem egy házi atomerõmûvet és már csak a fûtõanyagra lenne szükségem. HOL LEHET KAPNI PLUTÓNIUMOT?"
dixitque deus fiat lux
Kerozint honnan lehet venni olcsón?
Köszi.
2. Ez az egész nem az italtól világít, ezt az alábbi leírásban taglalják.
3. Itt olvasható, mi van az eltörhetõ világítós rudakban. Nem örülnék, ha valamelyik komponense italban is megtalálható lenne - ugyanis veszélyes.
dixitque deus fiat lux
Amúgy meg nem igazán világít 😊 (iskolatársam megpróbálta és neki nem nagyon világított).
De ha ti mondjátok...😊
Íme egy másik kérdés.:
Láttam a youtube-n, hogy magnézium porból és nátrium-hidroxidból csináltak nátriumot.
Ennek alapján bármilyen alkálifémet elõ lehet állítani a megfelel alkáli-hidroxidól?Pl.: Céziumot cézium-hidroxidból 😊
És honnan lehet kapni magnézium port?
Köszi.
Elég buta kérdés, de honnan lehet venni "Mountain Dew" üdítõt?
(Nem szomjas vagyok, hanem egy kísérlethez kell 😊
Köszi a választ.
De úgy tûnik, h az entalpiához nem is a W-t adjuk hozzá, hiszen d(pV)≠
hacsak nem izobár az eset.
Entalpia:"Célszerûnek mutatkozott, hogy a lehetséges munkák közül a térfogati munkát leválasszák és a belsõ energiával összevonva, új termodinamikai függvényként kezeljék. A két termodinamikai mennyiség összegét új mennyiségként nevezték el, és ez az entalpia."
(http://hu.wikipedia.org/wiki/Entalpia)
A matematikai definícióbeli különbséget látom, de hogy ez akkor most a gyakorlatban mit jelent, azt nem tudom kiszûrni a 2höz tartozó teljesen hasonló szövegbõl.
dixitque deus fiat lux
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
És mibõl épül fel?
Bizonyos atomok, elemek kapcsolódása mikor és hogyan eredményezi hogy létrejön egy "élõ" organizmus?
összehasonlításként megmutatom a progikat:
Chemsketch:
Spartan:

dixitque deus fiat lux
amiket régebb linkeltem be, azokat Spartannal (Wavefunction - Spartan)
Ezzel a különbözõ kvantumkémiai számításokat is ellehet végeztetni, valamint reakciókat modellezni.
Chemsketch-el az egyszerûbb reakciómechanizmusokat szoktam rajzolni
(:
dixitque deus fiat lux
Milyen programmal készíted az ábrákat? ( É n chemsketch-t használok de azzal szerintem ilyet nem tudok csinálni )
Szivesen, de tényleg ügyelj a kén-dioxid-ra!!!(tapasztalat)
Igazán köszönöm segítséged! Megpróbálom úgy elõállítani, ahogy leírtad...