1639
kémia meg minden....
-
Berselius #1079 én csak a középszint feladatsorát írtam meg soron kívül, csak kíváncsiságból, de tanárom még nem javította ki :) -
debussy #1078 Az jó, sok ismerősöm készül oda. Én mondjuk SOTE-ÁOK. -
#1077 BME-Vegyészmérnöki, de az picit esélytelen, mert jó, ha lesz 400 pontom. -
debussy #1076 Az jó. Hova készülsz? Szerintem korrekt volt idén a feladatsor. -
#1075 de a Kinley-ben (Tonic) elméletileg van, és azt is lehet kapni... -
#1074 1. A Mountain Dew-ban nincs kinin - Összetétel
2. Ez az egész nem az italtól világít, ezt az alábbi leírásban taglalják.
3. Itt olvasható, mi van az eltörhető világítós rudakban. Nem örülnék, ha valamelyik komponense italban is megtalálható lenne - ugyanis veszélyes. -
#1073 Jaja, eddig 85%, szóbelivel lehet 90 is. -
#1072 én szerintem UV-ben kell világítson a kinin (quinine) miatt -
Lackoooo #1071 Csak UV fényben vagy valamit belerakok és akkor is világít? -
debussy #1070 érettségizett valaki?
-
#1069 aham, hát pedig az világít (: -
#1068 Összetevők -
#1067 Még Moutain Dew sem kell hozzá - becsapás az egész -
Berselius #1066 Az a baj h már nem emlékszem hogy mit tett bele... -
#1065 kinin van benne? -
Berselius #1064 Úgy tudom hogy Magyarországon betiltották.
Amúgy meg nem igazán világít :) (iskolatársam megpróbálta és neki nem nagyon világított). -
Lackoooo #1063 Hát nekem elég valóságosnak tűnt a videó : http://www.youtube.com/watch?v=908rjHQ5mmc
De ha ti mondjátok...:) -
#1062 sztem sem -
Nuki #1061 Nátriumot szerintem nem lehet így előállítani. Félreírás, vagy egyéb. -
Lackoooo #1060 Köszönöm majd megnézem.
Íme egy másik kérdés.:
Láttam a youtube-n, hogy magnézium porból és nátrium-hidroxidból csináltak nátriumot.
Ennek alapján bármilyen alkálifémet elő lehet állítani a megfelel alkáli-hidroxidól?Pl.: Céziumot cézium-hidroxidból :)
És honnan lehet kapni magnézium port?
Köszi. -
Nuki #1059 Tescóban, Auchanban biztos találsz, -
polarka #1058 Bótból. Élelmiszer-ipari cikkeket árusító szaküzletben, a sarkon. -
Lackoooo #1057 Sziasztok.
Elég buta kérdés, de honnan lehet venni "Mountain Dew" üdítőt?
(Nem szomjas vagyok, hanem egy kísérlethez kell :)
Köszi a választ. -
polarka #1056 "-" nem kell az integrál elé -
polarka #1055 Az zavar engem, h mivel ΔU = Q + W, így ha hozzáadjuk a munkavégzést (a szövegezés szerint +előjellel), akkor ΔH = Q-t kapunk.
De úgy tűnik, h az entalpiához nem is a W-t adjuk hozzá, hiszen d(pV)≠ hacsak nem izobár az eset. -
lasoabt #1054 Ha pl. egy zárt rendszerrel hőz közlünk,úgy,hogy közben a nyomás állandó maradjon,vagyis pl. van egy mozgatható dugó,akkor a vele közölt hő csak egy része alakul át belső energiává,egy másik része a térfogat növelésére fog elhasználódni.Na ennek a kettőnek az összege,vagyis a teljes belső energiája,és a térfogati munka adja az entalpiát. -
lasoabt #1053 A belső energia egy zárt rendszer összes energiáját jelenti,vagyis az őt alkotó atomok,molekulák mozgási,kötési,stb energiáját.(Termodinamikai zárt rendszer esetén a tömeg állandó.)Vagyis a belső energia,egy adott tömegű rendszer(gáz,folyadék,stb) teljes energiáját jellemzi.
Entalpia:"Célszerűnek mutatkozott, hogy a lehetséges munkák közül a térfogati munkát leválasszák és a belső energiával összevonva, új termodinamikai függvényként kezeljék. A két termodinamikai mennyiség összegét új mennyiségként nevezték el, és ez az entalpia."
(http://hu.wikipedia.org/wiki/Entalpia)
-
polarka #1052 Valaki lenne szíves elmondani, h mi a különbség az entalpia és a belső energia között konkrétan. Mivel akárhogyan olvasgatok róluk, tök ugyanazokat a jellemzőket sorolják róluk.
A matematikai definícióbeli különbséget látom, de hogy ez akkor most a gyakorlatban mit jelent, azt nem tudom kiszűrni a 2höz tartozó teljesen hasonló szövegből. -
#1051 annyira h h lehet egy fehérjéhez (PDB-ből) egy szubsztrátot illeszteni és meghatározni annak az E-ját -
#1050 ismeri valaki a hyperchem-et komolyabban? ... -
lotsopa #1049 Köszi az elég átfogó leírás linkjét. Sok hasznos dolog olvasható ott. -
#1048 Segítség, emelt szintű kémia érettségi :) -
#1047 A kapcsolódó wiki-bejegyzésben elég átfogó leírás van a definícióról. -
lotsopa #1046 Mi számít az élet legkisebb, önálló egységének?
És miből épül fel?
Bizonyos atomok, elemek kapcsolódása mikor és hogyan eredményezi hogy létrejön egy "élő" organizmus? -
#1045 egyébként chemsketch-el is lehet még ilyeneket, ha megnyomod a menüsorban h ACD/Labs->3D-Viewer, ekkor betölti a modult, ekkor az oldal alján klikk arra h "1-Chemsketch", rajzolj valamit, majd klikk arra ugyanott h "Copy to 3D"
összehasonlításként megmutatom a progikat:
Chemsketch:
Spartan:
-
#1044 ja :D a glükóz google;
amiket régebb linkeltem be, azokat Spartannal (Wavefunction - Spartan)
Ezzel a különböző kvantumkémiai számításokat is ellehet végeztetni, valamint reakciókat modellezni.
Chemsketch-el az egyszerűbb reakciómechanizmusokat szoktam rajzolni
(: -
Berselius #1043 Szerintem Google nevű programmal :) -
pet0330 #1042 Szia TommyC!
Milyen programmal készíted az ábrákat? ( É n chemsketch-t használok de azzal szerintem ilyet nem tudok csinálni ) -
Lackoooo #1041 Szia!
Szivesen, de tényleg ügyelj a kén-dioxid-ra!!!(tapasztalat) -
wshadow #1040 Szia Lackoooo!
Igazán köszönöm segítséged! Megpróbálom úgy előállítani, ahogy leírtad...