17989
  • Seaweed
    "meg hogy mig-29 is meg tudja csinálni de nem igazibol"

Hany eves vagy te? Mert ez olyan ovis logikai kovetkeztetesnek tunik..Nem ist ilyet senki....

"az igazit csak a su-27 tudja"

Van aki ezt allitja, es van aki bizonyitani is tudja az ellenkezojet...
    (mondom adjatok 50+ mega tarhelyet es feltoltom videot...monjuk az egyik leglatvanyosabbat a sok kozul ami rendelkezesemre all)

"és hogy talán az első kobrát egy f-14 csinálta ( ez még vita tárgya)"

Ez SOHA NEM VOLT vita targya! EZ TENY!

• antijedi
    Életkor: 14 alatt
  • Tikal #2468
    igaz. a máshogyant pedig nem egyszerre hanem részletekben :) De legalább mostmár tudom hogy van 60,90,120 fokos kobra, meg hogy mig-29 is meg tudja csinálni de nem igazibol, az igazit csak a su-27 tudja, és hogy talán az első kobrát egy f-14 csinálta ( ez még vita tárgya)

:)
  • Seaweed
    mer gyerek meg? (hozza kelett szolni az topichoz, es ez jott ossze..)
  • antijedi
    mármint a gyerek beszél hülyeségeket nem az apja..., szvsz nem is hallot apjától semit erről még ha az is akinek mondja csak olvasot rola valahol és most kellet valami indok :)
  • Seaweed
    "eddig mindenki mást irt mi is a manover valojában"

Hehh???
    az en olvasatomban eddig senki nem irt mast, csak mashogy irt....
  • antijedi
    oks, de ako meg minek hivatkozik az apjára ha hülyeségeket beszél? :)
  • Seaweed
    Hat a kobra nem a kikepzes resze..ettol meg lehet jol kepzett..csak nincs jol informalva..
  • antijedi
    *...tipikus példája annak ...
    ez kimaradt :D
  • antijedi
    ki modnta hogy nem az, de sorry én inkább az ittenieknek hiszek mint egy ugytünik rosszul képzett pilotának :D
    meg ez tipikus annak hogy attól még hogy kinek mi az apja attól neki még valszinű gőze sem elsz az egészről...
    én apám is elvégezte egyetemet pl én mégse kapm meg 19 évesen a diplomát kapásból...
  • Tikal #2460
    és ha tényleg pilota a papája? :) akkor viszont a papája tudja rosszul azt amit ti biztosan jol tudtok, de eddig mindenki mást irt mi is a manover valojában :)
  • antijedi
    probálkozzon normálisabban mintha már nem oviba járna szvsz :D
  • antijedi
    azt látom... :)
    még egy kis flame, és rendezhetünk egy nagy nagy apuka pankrációt amit valszinű ugyis fulcrum apukája nyer meg
  • Tikal #2457
    most miért szivatjátok, nem hiszem hogy rosszat akar, csak porobál hozzászolni....

kösz a kobrás válaszokat :)
  • Seaweed
    igen...telljesen meg vagyok felemulve(© by ME :D)..es meg se merek szolalni...
  • Seaweed
    Ha biztositasz 50+ mega tarhelyet en szivesen feltoltom neked raeros idomben...
    (Mellesleg az aerodinamikahoz nem sokat konyithatsz!...csak olvastad az instabil aerodinamikaju sarkanyszerkezetet, vagy erted is mit jelent?...)
  • antijedi
    te is félsz az apukájátol mi? láccik ki tudja kibe lehet belekötni és kibe nem
  • Seaweed
    Nincs mit mondanom...es ugylatom ertelme se lenne ...
  • Glpetyus
  • antijedi
    ne irj ijet mert az apukája erösebb mint a te apukád és még bajba kerülsz!!!
  • Glpetyus
    Pont ezt akartam írni :)
  • Glpetyus
    ovi
  • [NST]Cifu
    Ez a "apukám jobban tudja mint ti" szöveggel menj légyszives az oviba, oda való. Seaweed és több más topiclakó (köztük jómagam) is elég sokat tudhatnak tán, lévén rajonganak a katonai repülésért...

A kobra-manőver lényege, hogy nagy állásszöget ér el a gép, miközben tovább halad előre, és eközben végig irányítható marad. Az F-14-esek egy olyan 60°-os állásszögig képesek megcsinálni, és már megcsinálták, az 1970-es években. Amit Pugacsev csinált, az a 90°-os kobra, erre képes az alap Szu-27 és a MiG-29 is (ekkor nevezték el "Pugacsov kobrának"). A canard-szárnyas Szu-27 változatok (pl.: Szu-27K (Szu-33), Szu-35) akár 120°-is állásszögig is elmennek, a tolóerővektoros hajtóművel szereltek pedig (pl.: Szu-30MKI, Szu-37) pedig 135°-ig (ez a "Szuper Kobra"). Nemrég jött ehez még az "Álló Kobra", amelynél akár 140°-ig is elmennek, és itt 4-10 másodpercig "megáll" a gép (ezt a Szu-30MKI-vel gyakorloták).

Csak a miheztartás véget tehát: a "kobra" annyit tesz, hogy nagy állásszögű manővert végez a gép, miközben irányítható marad.
  • fulcrum
    Egyébként a kobra lényege hogy 90 fok fölé emelje a gépet
  • fulcrum
    Hát nincs igazatok, mert én onnan tudom hogy apukám pilóta a légierőnél (bár ezzel nem szoktam dicsekedni,most sem azért írom ezt ide)és ő talán jobban tudja mint ti.Egyébként azt a videót szívesen megnézném.F-14-essel nem igen tudnak kobrát csinálni, főleg nem először mert először az orosz Viktor Pugacsov csinálta meg Su-27-essel ezért is hívják pugacsov kobrának!(Az f-14 nem instabil aerodinamikájú és azt a manővert csak instabil aerodinamikájú géppel lehet meg)
  • Adam II
    Ezt nem is tudtam
  • Adam II
    Nincs igazad a MIG is tud kobrázni!
  • Seaweed
    Persze neke mmeg neha itt ottkimarad nehany betu..de ez van..de mondatszerkezetttel meg nem allok hadilabon :P( legalabbsi remelem:P)
  • Seaweed
    Mellesleg tovvabb foglak keseriteni...a vilagon eloszor a kobrat egy F-14-essel csinaltak meg....
  • Seaweed
    "A kobrát a Mig-29 nem tudja meg kizárólag a Szu-27 és annak a továbbfejlesztései (Szu-35,Szu-37)"

Ooooo..most vagy en vagyok tellejsen hulyes vagy mas nyelvtant tanitottak nekem...de pontosan mit is akartal mondani?

Ha arra celzol hogy a Mig-29 nem tud "igazi" kobrat csinalni, hat el foglak keseriteni! De TUD! ...ha nem is 120°-oat..de 90-est biztosan..errol tobb videom is van!
  • fulcrum
    Egyébként még itt egy régi kérdésre szeretnék reagálni, a kobra manőverhez kapcsolódóan.A kobrát a Mig-29 nem tudja meg kizárólag a Szu-27 és annak a továbbfejlesztései (Szu-35,Szu-37).És a magyarok nem azért nem csináltak kobrát mert túl veszélyes hanem azért mert nem volt hozzávaló gépük.
  • Seaweed
  • fulcrum
    Az elmentett videokat hogy lehet megnézni?
  • Caterpillar
    IC7 újabb sorozat 2.6 P4 800FSB 2*512 Infineon(nem tom hogy kell írni) RAM Radeon 9500 nem pro. Ez lenne aconfig.
    Seaweed
    Ja ezt szerettem volna mondani!
  • [NST]Cifu
    Találgathatok? NForce2-es alaplappal csinálta? Mert panaszkodott pár Matrox+NF7 tulaj ilyen jelenségre... De nem a vinyó miatt indult újra a gép, hanem a gép újraindításakor csinált ilyet a vinyó. Szóval a felállás fordított...
  • Seaweed
    de?
    "megis ujraindul"...fejezd be a mondatot mert "nema gyereknek annyja se erti a szavat".. :]
  • Caterpillar
    Hát nem tudom amikor újraindult mindig csattant eggyet a fej és bumm már indult is újra... Most nem igazán hallani ilyen kattanást...
  • Seaweed
    jah az tipukus maxtor betegseg...
    de akkor ne mond hogy az miatt undulgatott ujra..mert nem..max az tonkrevagta a tapod es azert..mint okozat.
  • Caterpillar
    Őőőő én magam láttam/hallottam ugyanis mikor kiszedtem és áttettem egy másik gépbe hangos kattogás közepette kimúlt... Nem is indult el többet. Pont egy hete járt le rajta a garancia!
  • Seaweed
    ..es meg mindig nem esett le hogy nem a vinyo miatt volt?

LOL

(ki volt az az agytekintely aki neked bemagyarazta hogy a vinyo miatt csinalta?)