17989
target=_blank> color=blue>
target=_blank> color=blue>
color=black>
-
#2510 Na jó csináltam gyorsan egy vágást róla. A full videó elég nagy. Minőséget butítottam meg a hangot is szal nem fikázni!:) Jah és amúgy akárcsak ahogy emlékeztem, biza 90 fok fölött van az állásszög:) UFF
MIG-29 kobra -
neuro #2509 FreeFalcon3-at kiraktam a BOP oldalra a letöltések közé (240 mega).
Mindenképp írok róla ismertetőt még a héten :) -
#2508 Lehet ,hogy van róla videód de ott csak játékból csinálja nem igaziból (ez titok mert megharagszik a Flanker)
Mos má abba hagyom abba hagyom abba hagyom -
#2507 Balu kapitány
bocs ezt nem hagyhattam ki>:) -
#2506 Jajj ez az apukás dolog fájt...Nem hiszem, hogy faterod jó néven venné, ha hülyeségeket beszélnél nyilvánosan és közben rá hivatkoznál...A többiekkel egyetértésben el kell, hogy keserítselek de van videóm 29-es kobráról. Elő is kotrom asszem:-D Amúgy lehet, hogy érdekel a repülés, de még olvasgatnod kéne a témában:) Amúgy én nyertem, mert nekem fél familiám ex ill. leendő pilóta:-D Nah jó ovi OFF.
Keresem a videket. -
#2505 Irsz ismertetot rola? -
#2504 Tizegynehany kepem van rola a Maks 2003-rol...videom sajna nincs ;/ -
neuro #2503 Hmm az F-16 repmodelljén sokat javítottak, már amennyire egy civil megtudja ítélni - inkább úgy mondom, hogy hihetőbb :) Már nem egy sínen csúszik a levegőben, hanem érezhetően van dinamikája és lendülete. A sebességet is sokkal gyorsabban elkoptatja, teljes fegyverzettel (4 A2A rakéta, 2 MK84 kategóriájú bomba, 2 póttank, 1 ALQ) pedig olyan mint egy terhes tehén :)
A többi gépet még nem próbáltam... -
#2502 Videó nincs róla valahol? -
#2501 De mint írtam, más tipusok is képesek 90° fölé menni. :)) -
fulcrum #2500 A Szu-27 család abban nagy, hogy képes 90° fölé menni, és ezt mutatta be Pugacsev. Ebből lett a "Pugacsev kobra", és ettől kezdve nevezik az ilyen manővert "kobrának" (korábban nem volt ilyen elnevezése).
Én is erre a manőverre gondoltam ebből adódott a félreértés
-
#2499 Nah az az OVT eleg brutal lehet ;))
(ime egy kep a tarambol)
-
#2498 Nah ahogy most utanaeztem, vegre elerte sot nehol tul is szarnyalta vegre a FF a Flanker 2.5-ot....
De valyon a repmodell milyen benne??????? -
#2497 Khm....
Najó, akkor öntsünk tiszta vízet a pohárba.
Még 1x: általánosan "kobrának" azt nevezik, amikor egy gép nagy állásszögű manővert hajt végre (tehát felkapja az orrát), mely közben a gép halad tovább egyenesen (persze egyre lassulva), és végig irányítható marad.
Ami gépenként eltérő lehet, az az, hogy milyen körülmények között, és milyen állásszögig tudja a manővert. Az F-14-esek anno 60°-ig csinálták, ami egy ilyen "elavult" gépnél igen szép eredmény. A Szu-27 család abban nagy, hogy képes 90° fölé menni, és ezt mutatta be Pugacsev. Ebből lett a "Pugacsev kobra", és ettől kezdve nevezik az ilyen manővert "kobrának" (korábban nem volt ilyen elnevezése).
És akkor lépésről lépésre:
fulcrum:
A kobrát a Mig-29 nem tudja meg kizárólag a Szu-27 és annak a továbbfejlesztései (Szu-35,Szu-37).
A fentiek alapján itt a probléma. A MiG-29 valóban nem tud 90° fölé menni, legalábbis az alapverziók (van rá egy tippem, hogy a tolóerőkormányzásos verzió, a MiG-29OVT képes rá). Viszont az badarság, hogy csak a Szu-27 és folyományai képesek erre. Pár további gép, amely szintén megcsinálta már ezt:
-F-16 MATV (Multi-Axis Thrust-Vectoring), később F-16 VISTA, még később NF-16D.
Ez az General Electric tolóerővektor-kisérletekre használt F-16-osának neve. Videó az F-16MATV-ről (kobra manőver included) (.QT, 5.49MB)
-NF-15B "Agile Eagle", később F-15 ACTIVE (Advanced Control Technology for Integrated Vehicles )
Az F-15-ös "szupermanőverező" kisérleti változata tolóerő-vektor kormányzással és canard-vezérsíkokkal (érdekesség: Canard-szárnyaknak a F/A-18A/B vízszintes vezérsíkokat használtak).
F-15 ACTIVE, a nyíl a P&W F100-PW-229 tolóerővektoros hajtóművére mutat
-X-31
Közös Német-Amerikai kacsaszárnyú kisérleti gép, 3D-s tolóerővektoros hajtóművel. Jelenleg valószinüleg ez a gép a világ legjobban manőverező repülőgépet.
-F/A-22 "Raptor"
Szerintem őt nem kell bemutatni. F/A-22 bemutatóvideó - kobra ebben nincs, csak nagy állásszögű átesés (.WMV, 5.33MB)
Ha esetleg valakit zavar, hogy kisérleti gépek is szerepelnek a felsorolásba, emlékeztetném arra, hogy a Szu-35 és Szu-37 gépek sem többek jelenleg kisérleti gépeknél. -
#2496 "kb. 10 évvel öregebb gép"
Inkabb nem mondok semmit sem...
(mar regen nincs kedvem "tanitani"...) -
fulcrum #2495 Insticifu=[NST]Cifu -
#2494 Inkabb nezz utana...elfaradtam.. -
#2493 aa en semmit..
de usse ko..felejtsuk el -
neuro #2492
Ha valakit érdekel a simhq-n van egy nagyon jó Falcon 4.0+FF3 ízelítő.
http://www.simhq.com/_air2/air_080b.html -
fulcrum #2491 A video honnan van? -
#2490 siess mert már tisztán akarok látni kobra ügyben -
fulcrum #2489 Látom vannak akik nagyon értenek a repüléshez meg az aerodinamikához(ugye seaweed? nem tudom te mennyit tudsz az instabil sárnyszerkezetről).EGyébként igaz amit írtam, de már bánom is.Nem vaszekedni akartam én csak beszélgetni.Egyébként Insticifu üzenetére válaszolva én is régóta komolyan érdeklődöm a katonai repülés iránt!(Attól függetlenül hogy még nem töltöttem be a 14-et)EGyébként nem csoda hogy az f-14 már hamarabb megcsinálta a "kobrát" mint a Szuhoj mert az kb. 10 évvel öregebb gép.DE inkább hagyjuk ezt a témát nem szeretnék vitatkozni.
(egyébként kösz Tikal!) -
#2488 (ohh nem akartam 2476ra hivatkozni..)
(gyk.:brb="nemsokara visszaterek") -
#2487 brb -
#2486 su-35 maneuvers :) -
antijedi #2485 na ez már kicsit normálisabb téma és itt legalább nem jöhetnek képbe az apukák mert a legtöbb mostani magyar pilota még valódi harci helyzetbe se nagyon volt sokat :)
bár ez szvsz elméleti találgatás itt kevésbé lehet tényekre hivatkozni igy ebből mgé nagyobb flame lessz :D -
#2484 most épp külföldi forumokat olvasok: arrol vitatkoznak hogy a kobra megállja e a helyét tényleges harci helyzetben :) -
antijedi #2483 amugy meg a hülyeségekel ne a kérdésre céloztam hanem az alaptalan válaszokra még alaptalanabb indoklással :) -
antijedi #2482 és kinek volt valami gőze a témáról az válaszolt is rá... (na meg az is akinek nem volt, erről szol az utolso 40 hozzászólás kb :) -
#2481 én pedig ezét kérdeztem :) -
antijedi #2480 mellesleg pl nekem se votl eddig gőzőm róla mi az a kobra pontosan, de legalább nem is irok be hülyeségeket ha nem tom miaz pontosan... :) -
antijedi #2479 de legalább élvezzük és még ugysincs itt az ovonéni hogy belezavarjon a jó kis beszélgetésbe itten :D -
antijedi #2478 ez msot csak igy jött ki ha seaweed nem krédez bele felse merült volna benem hogy számit :) -
#2477 az ovis dolog meg az ahogyan itt beszélgettek egy ovisrol... -
#2476 mint irtátok a mig 90 fokosat csinál, de a su-27 120-aast ami a pugacsev kobra. ( erre van bizonyitékod is :) )
most akkor mi a kobra? amit pugacsev csinált vagy már az is kobra amit az f-14 es csinált, a 60 fokos?
a kor miért számit? hogy jobban tud basztatni a másikat?
-
antijedi #2475 a mer ygerek még? cimü krédésedre volt a válaszom amire jött a te válaszod hogy láttad a 14 év alattit és arra jött ez hogy ha láttad ako nem tom miért baj a "gyerek" jelző
de szvsz hagyuk enyire nem lényeges :D -
#2474 ...oo nem ertem ezt a postod...
...annak tudataban jelentettem biztosan ki... -
antijedi #2473 és akkor? ez a válasz a kérdésedre hogy mért gyerek..., a leghumánusabb és emberbarátibb nézőpontbol nézve is 14- az még bőven gyerek :) -
#2472 ist=irt -
#2471 lattam.