566
Digitális Videokamera
-
Anee #46 Nos nállam a TDK eddig az egyik legjobb volt...a fujival sem volt baj de a pana kazival igen.......nem is eggyel -
#45 jah, még annyit, ha miniDV-t veszel, akkor ne a legóccsóbb kazit vedd ám meg...
nézz szét más fórumokon is, mert sokan szívtak pl. tédékával -
#44 hívják még ilink-nek is (Sony-ék a "hőskorban" így nevezték el) ;-)
a többihez nem tudok mit fűzni...jól beszéltél!! :))) -
#43 A Digital8 (D8) tok ugyan az mint a miniDV (DV) csak Hi8-as kazettara dolgozik, es kezeli a Hi8-as regi felveteleket is. Azoknak az embereknem ajanlott, akiknek az osszes csaladi videoja Hi8-on van es szeretnek ha azon is maradna.
A filmek "didgitalizalasahoz" kell egy DV csatlakozo (IEEE1394 vagy FireWire vagy miniDV <- ennyi neve van) vagy egy USB2-es csatlakozo (ha van a kameran USB2, alt csak DV van) a szamitogepre. Ha nincs az alaplapon akkor kulon kartyat leht venni hozza mar 4-5 ezer Ft-tol.
szvsz elso helyen : SONY, Pana,
utana JVC(japan)/Thomson(USA) (u.a. a belseje, mert egy ceg)
es utana a tobbi (a tobbi sem rossz!)
A SONY Car Zeiss optikaval szereli, a Pana Leika optikaval (de nem mindegyik modeljet!)
A fenykep opcio az felejto, arra valo, hogy kimerevitsd a kepet 7mp-re a video KOZBEN, de semmikepp nem arra valo hogy fenykepkent hasznald (ahol a 0.8Mpixel jo, max web).
Ejszakai funkcio:
0LUX - Fekete-Feherben nyomja full FPS-ben viszonylag eles kep csak a szemek lesznek feketek (tok horror:-) ezt "dokumentum es termeszetfilmeknel" szoktak ill “kemkedesnel” lehet hasznalni.
1LUX colorNV - mintha a zarsebesseget allitanad, FPS leesik 2-5 koze, eletlen kepek, de szines (olyan mint egy legolcsobb webkamera minosega, szaggat es szamcses) ezt bulik alkalmaval tudod hasznalni.
Osszegezve: ezeket a plussz funkcioka felejtsd el. Ezek csak vannak, de az altalanos hasznalhatosag es kepminoseg legyen a fo szempont. Ha tenyleg fotozni is akarsz akkor vegyel egy 3CCD-s kamerat, de azoknak kb 700 az alja (amiben nincs foto funkcio :-) ). U.E. vonatkozik az ejszakai felvetelre, kepstabilizatorra, White Balance-ra, stb.
-
JimHUN #42 Köszi a bíztatást 1966 és Anee! :-)
Amit néztem az is 0 Luxos és lehet vele fotózni, bár valóban nem arra való a 0.8 megapixeles felbontás.
-
Anee #41 Nekünk Samsung VPD-24i-van ez tud fotózni is ,annyiban tér el a 20-astól
Nagyon fasza kamera mindenhol szép minőségben vesz fel...láttam sony d8-as felvételt ahoz viszonyítva telteb a képe(nem 540k pixel hanem 800k), úgyhogy a felárat megéri...Éjszakai módja 0 luxos vagyis kapsz egy totál éjjellátót.Gyors megbízható, csak ajánlani tudom
Jah és a sony dv-k tényleg egy fokkal se jobbak...
Ha meg zavar a csak 10x optikai zoom akkor JVC-t vegyél.Sony az érintőképernyő miatt drága de hát az max parasztvakításnak jó -
1966 #40 Hali! Nyugodtan vehetsz mondjuk Samsung 101 miniDV-t (most új tipus 119.900) merthogy a Sony-ba is Samsung mechanika van! A miniDV és a Digital8 között nem sok különbség van,talán csak annyi hogy a D8 kazetta drágább,viszont van belőle 90 perces (LP: 135 perc), a miniDV meg 60 perc (LP 90 perc). A Sony és a Samsung is infrával oldja meg az éjszakai felvételt,mondom,ugyanaz a belseje.Az összes többi kamera csak digitálisan világosítja a képet,ami csak állókép. Foto képesség: az olcsóbb digitális kamerák kazettára, a drágábbak MemoryStick-re fényképeznek,de mivel a felbontás csak 0.8 megapixel,ezért szerintem hanyagolható részlet. -
JimHUN #39 Sony-t néztem ki, mert én is hiszem, hogy messze jobb minőségű, mint a többi. De sajna a DCR-TRV 255 az D8, a Sony DV-ék meg 160-nál kezdődnek. A TRV 255-nek viszont nagyon jó ára van. Kérdés, hogy Sony D8, vagy kicsivel drágább nemsony DV? Sajna a Sony DV ára nekem már húzós. Majd legközelebb.. :-) -
#38 hogyne számítana: a Sony (gyökérség itt párhozamot írni, de) kb olyan kameratechnikában, mint a Merci/BMW/stb az autógyártásban.
De pana is biztos jó, ha ki lehet próbálni, akkor nézd meg a működését. Szvsz menj el media marktba, sony szalonba, stb. és az ott kiállított gépeket buheráld kicsit, fogdosd meg, hogy mennyire áll NEKED kézre, stb, kezelőszervek hogy vannak elhelyezve. Jah, még annyit, hogy a Sony DRV-19-től felfelé (ez még tavalyi modell) érintőképernyősek az LCD-k, valamint az is önmagáért beszél, hogy Stamina...
Szvsz Sony-t vegyél, de legalább is jól fontold meg, és ne kapkodd el a vásárlást. Ez nem olyan dolog, hogy megéri 10(de akár 20) ezer forinton is spórolni. Én sajna ezt tettem, de tanultam belőle...
Sok sikert! -
#37 figyi: az általam leírtak egyikéhez sem kell digikártya, csak firewire/ilink/IEEE1394-es csatlakozó a gépedre, mivel ez a régebbi alaplapokon nem volt, ha ilyened van, akkor kell egy ilyen porttal ellátott kártya, de attól a felvétel még digitális lesz -
JimHUN #36 Akkor a BF szerverekről ismerhetjük egymást, bár magyar szerveren már hónapok óta nem voltam. :)
Igen házi videózásra kéne. Néztem a Sony TRV-255-öst is de inkább DV vennék. Remélem jól döntök..
A Samsungtól, mint márkától tartok egy kicsit, bár már a monitorom is Samsung 765MB, meg a vinyóm is az, és meg vagyok velük elégedve. Bízom benne, hogy kamerát is tudnak gyártani.
Ebben a kategóriában számít amúgy, hogy milyen márka? -
CéZé #35 Csak bf-ezek :)
2-3 ezer Ft körül mozog.
Nekem egy sony trv 238-som van (D8) 800.000 pixel ami roppant kevés zárt térben történő kielégítő felvétel készítéséhez. Szabadban aránylag jó a képe. Van mellette egy Pana AG455-es SVHS ami simán ráver kéminőségben (nem szabadtéren). Vágás pedig egy Pinnacle Stugio deluxe kártyával :)
Kérdés, hogy neked mire kell...családi videózásra bőven elég. -
JimHUN #34 CéZé, Te nem szoktál BF-ezni? :-) -
JimHUN #33 Köszi CéZé! Ez a kártya mennyibe kerül, és milyet érdemes venni? Vannak-e fontos paraméterei, sebesség esetleg...
Amúgy most kinéztem a Samsung VP-D20-ast. Van esetleg valakinek tapasztalata? 130.000 brutto pénz az ára.
Itt vannak a paraméterek:
http://hazimozi.terminal.hu/?page_number=3&id=32648311
Várnám a véleményeket.
Köszi!
-
CéZé #32 a D8-at sem digizni...elég egy firewire kártya amin keresztül átmásolod a filmet (ez kell a dv-hez is ) :) -
JimHUN #31 Köszi a gyors választ!
Panasonic NV-GS11 milyen? Ez már DV, ezzel lehet közvetlen másolni a filmet gépre, vagy itt is kell digikártya?
A Sony amit irtam az csak Digital8 azért ódzkodom tőle... -
#30 nah leírtam egy valagot, de sajna freezetag-elt a IE, ezért most nem írok be újra mindent...
www.depo.hu-n keress rá a DV kamerákra.
Nekem JVC GR-D20-as van, és elég jó, van már újabb változata, a 23-as. Ebben már színes kereső is van.
Bár szvsz Sony-t vegyél, inkább kicsit drágábban, de minőségileg jobb a többinél. És a JVC-ben van színes éjszakai felvétel, szart sem ér.
Üdv -
JimHUN #29 Sziasztok!
Milyen DV kamerát érdemes venni?
Euronicsban van most Sony DCRTRV-255 brutto 100-ért, de az csak Digital 8. Ezzel nagyon sokat kell tökölni, hogy az ember be tudja digizni a filmeket? Inkább költenék többet, úgy 150-ig, ha annyiért már lehet kapni DV-t.
Köszi a segítséget! -
Toko #28 Sziasztok! Skacok at lehet alakitani/programozni egy digitalis ntsc kamerat pal-ra. Ha igen hogyan, ha nem miert. Nemigazan vagom. Koszi -
#27 Mustek GSmart D35 ezüst
Digitális kamera
- CMOS 2.0 MegaPixel CMOS szenzor (hardveres interpolációval 3.4 Mpixel); 1,5" LCD színes kijelző
- Digital Video, Still Camera, PC Camera
- Max. felbontás: 1600x1200, 1280x960, 1024x768, 640x480, 320x240 (hardveres interpoláció: 2144x1608), JPEG
- 16 MB belső memória, SD/MMC kártyával bővíthető
- Video mod: 320x240; 20 fps (QVGA) AVI
- USB port, TV out, USB és AV kábel
- 10 mp-es késleltető, záridő 1/15 - 1/2500
- Win98SE, WinME, Win2000, WinXP
- Photo express SE, Photo explorer, Cool 360, Video Capture driver, TWAIN Driver
Garancia: 1 év
ez jó ? -
#26 nem tudtok vmi jó de olcsó videókamerát ?
~20000 ftom lenne rá :)
tom kicsit kevés de csak van vmi jó :) -
puzsoo #25 Szevasztok!!Video felvétele, vagy feldolgozásához érdemes mindenképpen külön merevlemez(de legalábbis külön partíció)a nagy adatátvitel miatt.Én digitalizáláskor vettem észre hasonlót, ezzel tudtam kiküszöbölni a kép pixelesedését, valamint minden felvétel előtt mindenképpen szükséges egy töredezettségmentesítés!A 90 perc DV anyag kb 20Gb merevlemezt vagy partíciót igényel.
-
#24 Na hi!
Az az érdekes helyzet állt elő, hogy a probléma megoldódott,de nem igazán tudom a tiszta megoldást. Legyalúltam a C-t, WinXP install, aztán csak a DivX, Xvid, AC3 és persze a Wmf codeceket raktam fel. Media Player frissit 9-re, DirectX9, aztán biztos ami tuti egy PowerDVD 4 for XP.
S lőn világosság....
A már leszedett, nem frissen capture-t videók TÖKÉLETESEN tiszta, tűéles képet ad, és a legkisebb mértékben sem esik szét a kép oldalmozgásnál.
Tehát: FactorG! Nem a leszedéssel van a baj, hanem valami miatt a lejátszással.
Üdv.
-
#23 Na ez engem is érdekelne mert ugyanez van nekem is. -
#22 Hi all!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy egy Panasonic DV-ről, FireWire karin keresztül viszem be a motyót gépre, (AthlonXP2000,512DDR,GeForce3Ti).Akármilyen progival nyomom a Capture-t, a progiban nézve gyönyörű a kép, de a leszedett avi-ban,akármilyen lejátszóval is szétesik a kép a kamera oldalra mozgásánál.Ha nincs mozgás, akkor tiszta a kép. Valakinek van ötlete mitől lehet?
Előre is Thx. -
#21 nem ismerem a canont, de szerintem firewire porton keresztul + egy capture progi
kulonben attertem a DVDre :)nem sokkal tobb idobe kerul de sokkal jobb minoseg -
#20 Sziasztok!
Most vettünk egy Canon MV630i típusú digitális kamerát, de riasztóan pixeles a videó a tv-n való lejátszáskor az alapbeállításnál. Elképzelhető, hogy nem tud teljesen éles képet csinálni???? Illetve a pc-re hogy tudom felvenni a szalagról a filmet közvetlenül a kameráról?
Köszi a segítséget... -
#19 Hogy mar en is hozzaszljak, nekem is egy Panasonic NV DS 30 kameram van firewireval osszekotve... eddig nem panaszkodok, igaz volt hogy rosszul tettem be a kazit es amit felvettem nem jacca le jol, csak kockasan :( (vagy ez a kamera hibaja?)
eleg jo kepeket csinal, pl ezt is ezzel csinaltam
a filmeket divxbe szoktam tomoriteni vagy VCD (SVCDt nem tud csinalni, azt mondja a TMPGenc, hogy lejart a mpeg2 codecom... valami segitseg?)
-
t. Füly #18 Hé srácok nem tudja vki hogy hol lehet kapni vizálló tokot digi kamerákhoz?gondolok itt sonyra,panasonicra meg még talán canon.kösszi a helpet előre is. -
#17 télleg ott volt. minden kérdésemre választ kaptam. fasza kis kamera az:-D -
#16 köszi. megpróbálom -
Cat #15 zeiss = van mögötte egy évszázadnyi tapasztalat
a többit én se tudom, de sztm ezeknek az ő honlapjukon nézz utána, máshol nem tudsz, mivel az adott technológiát minden gyártó más hangzatos marketingnévvel próbálja eladni -
#14 viszont van pár dolog ami nem vágok. magyaráázátok már el:
Carl Zeiss optika (tom mi az az optika, de mér jó a carl zeiss?)
14 bit DXP
Progresszív Zárszerkezet Működtetés
Digitális Program Szerkesztés
Továbbfejlesztett HAD technológia (CCD)
Szemcsézettség beállítás
na, csak ennyit nem értek.
-
#13 na, megnéztem, olyat láttam. vki vmi vélemény róla? -
#12 asszem vmi ilyesmi. siettem, és nem olvastam el a típusát, de külsőre így nézett ki:
http://www.sony.hu/index.php?loc=2|cat=28|t=60 -
#11 aham. én a samsungot néztem, viszont tegnap láttam az oktogonnál egy 460000-es kamerát leárazva 250000-re. ami olcsóbb mint a samsung, és jobb is nála. nézdd meg ha arra jársz! -
#10 Nem tom de olyat vegyél, amin van USB csati, és akkor közvetlen rá tudod kötni a számítógépre, és digitálisan átnyomni a filmet. Én ilyen kamerákat kb 180 rugótól láttam, és űltalában van rajtuk firewire is. -
#9 Samsung: nincs külön címe
Panasonic: http://www.panasonic.hu/termekek/szorakoztato_elektronika/videokamerak/mini-dv/index.html -
#8 kicsit felhozom eme témát.
én akarok venni, de nem nagyon tom milyet. a lényeg, hogy digitális legyen, legyen DV kibemenet, éjszakai, lcd kijelző, meg a szokásos alap dolgok, na meghogy nagoyn jó minőséget csináljon.
a samsung VD-D99i-t, meg a Panasonic NV-GS50-t. na, melyik felel meg jobban az igényimnek? a asmsung mindenben jó, viszont a kurva oldalukon nem értem az ábrákat, mert fel van tüntetve, hogy éjjellátás, és mellette a négyzetben, egy x. de nemtom, hogy az x, vagy a kör jelöli az igent. és az negyon fontos, hogy legyen benne. na, köszi, pá! -
Tovi #7 Ha van DC-d, nálam megtalálod, esetleg ICQ-n keress meg. mérete 1,2 MB