566
Digitális Videokamera
  • Mozes13
    Szerintetek melyik a jobb : Panasonic NV-GS27 vagy JVC GR-D340? Gondolom a Panára fogtok szavazni. Ilyen árban van ettől jobb? Esetleg milyen rossz tulajdonsága van a jobbiknak? Sony van ilyen árkategóriában ami ennyit is tud?
  • Yossarian
    pedig tényleg Sonyt kell venni, ha jót akarsz.
  • mrzed001
    Hidd el, hogy én sem vagyok oda a Sony-ért, a kameráik árát pedig kissé drágának találom, DE még egy Sony kamera amit használtam sem ment tönkre (évekig használva rendesen ismerősé, majd én is vettem egyet pár éve az is rendesen nyüstölve)
  • DJviolin
    Zsigabá oldala!

Nagyon jó oldal. Tömörítetlen tesztfelvételek minden mennyiségben. Ez majd segíteni fog a döntésben. :)

Sony DCR-HC96-al készült felvétel nincs, csak DCR-HC94-el, de a két kamera képminőségileg teljesen megegyezik. Vannak Panás tesztfelvételek is.
  • DJviolin
    Kár. Pedig hidd el, a Sony kamerák tényleg jók. Még az alsóbb árrésekben is. Hidd el, fogtam már a kezemben úgymond "olcsó" Sony kamerát is, és nagyon jó.
  • Dodo55
    A JVC-t japánban gyártják(100%, mert van egy JVC kameránk).
    És nem azért nem szeretem a Sony-t, mert kínában gyártják, hanem azért, mert az egyéb cuccaik mindig elromlanak, hát akkor a kamerájuknak miért kéne jobb minőségűnek lennie?
    Vannak Japánban gyártott Sony cuccok(azok jók is), de azokat nem exportálják, Japán vevőknek készítik, azért mert a Japánok nem vennék meg, ha Kínában gyártatnák le.
    Másrészt nem az én pénzemből lesz megvéve, hanem valaki olyanéból, aki nálam is jobban utálja a Sony-t(tapasztalatból), úgyhogy a Sony mindenképp kizárva.
  • DJviolin
    ...és a mégsz*rabb Panákat pedig biztos Japánban pakolják össze. :) Vagy a még*szarabb JVC-ket, és a mégsz*rabb Canon-okat is igaz?

Nekem az Armageddon egyik vicces mondata jut eszembe erről, hogy:
    "Amcsi technika, Orosz technika egyre megy, mindkettő jönni Made in Taiwan. :) Ugye érted, hogy mire akarok célozni?

Hülyeség lenne egy nagyon jó kamerát megbélyegezni csak azért, mert egy hosszúlépéssel elmaradtabb országban pakolják össze. Csak halkan jegyzem meg, hogy a drága jó mi autóinkat, a Suzuki Swift-eket itthon pakolják össze, és ettől az ember elvérné, hogy mivel Magyar, valami minőségit kapjon. Ehelyett egyszer egy balesetnél nem nyílt ki a légzsák (OWNED).

Viszont a Győri Audi gyárban tényleg ugyanolyan minőségi autókat és motorokat gyártanak, mintha germán honban pakolnák össze.

Nekem az a véleményem, hogy a minőség nem a gyártás helyétől, hanem az adott cég gyártástechnológiájától függ. (Audi-Suzuki összehasonlítés). Az elektrónikai alkatrészeket ugyanolyan hightech futószalag gyártja Kínában is, mint Japánban, és szerintem az t*kmindegy, hogy most egy hatdiplomás, vagy egy elemit SEM végzett húzza be összeállításnál a csavart. Sőt, lehet hogy a kőagy elemis jobban berántja a csavart (Erős Pista = nagy izom elv). :)
  • Dodo55
    Japánban gyártják a Sony MiniDV kameráit?
    Ha Kínában, akkor nem Sony lesz az biztos, elhiszem, hogy a "A filmiparban és a tévécsatornáknál csak Sony-kat használnak.", de azokat 100%, hogy Japánban gyártják, viszont a megfizethető árú Sony cuccokat általában Kínában.
    Technológiában tényleg ők a legjobbak, azt elhiszem, de a minőségük a kínai gyártás miatt...
  • DJviolin
    Csatlakozom az előttem szóló mrzed001 kollegához, és én is mindenképp csak Sony-t ajánlok. A filmiparban és a tévécsatornáknál csak Sony-kat használnak. Igaz, teljesen más árrésben. De ettől függetlenül az alsó árkategóriában is a Sony a vezető.

mrzed001!

A Sony termékeket, mint például a kamerákat, mobilokat, tévéket, fényképezőgépeket egyáltalán nem a "trendiség" miatt szokták ajánlani / mewgvenni, hanem mert nagyon megbazhatóak és kiváló minőségűek. :) Az már más kérdés, hogy r*hadt drágák.
  • mrzed001
    Nos, kétségbe kell hogy ejtselek. Az USB az csak arra való a kamerán, hogy webkamerakén stream-elve is üzemeltethesd. A firewire meg ugyebár egy kicsit gyorsabb, mint az USB.
    Az pedig hogy miért 1:1 az átjátszási idő? Mert csak ekkora sebességgel tudja a kamera lejátszani (persze SP/LP lehetne trükközni, de minőségromlás lenne).

Ja, és nem vagyok trendmániás, de ez az egy ahol elsősorban csak Sony-t ajánlok.
  • Dodo55
    Utánanézegettem egy kicsit a dolgoknak, és azt sikerült megtudnom, hogy firewire-ön keresztül valós időbe jön át a felvétel, tehát egy 1 órás felvételt 1 óra capture-ölni.
    Mindkét kamera, amit nézegettünk USB-s is.
    Mivel a valós idejű átvitelt a firewire-re olvastam, ezért reménykedek esetleg abban, hogy USB-n keresztül gyorsabban jön át.
    Szóval USB-n gyorsabban jön, vagy azon is valós időben?
  • Dodo55
    De milyen sebességgel játsza le? Normál lejátszási sebességgel, vagy gyorsabban? Tehát ugyanúgy egy órát kell várnom egy egy órás felvételre(mint amikor analogról digitalizálok), vagy gyorsabban jön át?
  • Gladiator
    Kamerákról nincs véleményem, mert fáradt vagyok, és lusta vagyok megnézni az adataikat. Próbálj inkább teszteket olvasni róluk, meg indexen kicsit nagyobb forgalom van az ilyen kamerás topikokban.
    az átírás úgy megy miniDV-s esetben, hogy a kamerát rádugod a gépre, kiválasztassz egy progit, ami erre való, aztán capture. és szépen lejátsza kazit amit átmásol magának.
    DVD-s nem tudom hogy működik. Szerintem ott inkább vmi grabberrel le kell szedni, vagy csak simán lemásolni.
  • Dodo55
    Tervezzük, hogy veszünk egy digitális kamerát.
    Mindenképp MiniDV-s lesz, mert a HDD-sek nagyon drágák, a DVD-sek meg szerintem azoknak valók, akiknek csak arra kell a kamera, hogy csináljanak felvételt, aztán megnézzék az asztali dvd lejátszójukon.
    A következőkre gondoltunk eddig:
    JVC GRD360M
    Panasonic NV-GS37
    Mit gondoltok róluk?

Ami nagyon érdekelne, és nem sokat tudok róla az az, hogy hogyan megy a felvétel átrakása a számítógépre.
    Milyen sebességgel megy?
    Ugyanúgy meg kell várnom, míg normál sebességgel lejátszódik a felvétel, vagy a digitális formátum miatt olyan sebességgel fog menni, amennyivel csak tud.
    Próbáltam utananézni a dolgoknak.
    Inkább technikai információkat találtam, mint gyakorlati információkat.
    Körülnéztem egy kicsit itt a fórumon is, és arra jutottam, hogy itt is valami capture program kell.
    Meg olvastam valami streamről valahol máshol, ahol csomó technikai adat volt csak.
    Ebből olyasmire tudok következtetni, hogy a kamera átküldi digitális adatként a felvételt egy programnak, ami meg ezt az adatot tolja tovább a kiválasztott video tömörítés encoderének.
    Jól gondolom?

És a MiniDV kazettákról is szeretnék egy kicsit megtudni, erről is mondjatok 1-2 dolgot plz.
  • HF
    Amikor elolvastam első véleményedet, véletlenül átugrottam azt a mondatot, hogy ne DVD-s legyen. Mellesleg a Mini DV-t valamennyire ismerem is.
    Azért még egyszer köszi a tippeket
  • DJviolin
    Az általunk választott Sony DCR-HC96E kamera képminőségileg megegyezik a Sony DCR-HC94E-vel, ezért nézd meg Zsigabá oldalán a DCR-HC94E-vel készült tesztfelvételeket.
  • DJviolin
    miv tol = mi volt
  • DJviolin
    És miv tol az, ami megváltoztatta a döntésedet? Pusztán érdeklődöm. :D
  • HF
    Nah, inkább mégsem DVD-s
    Lehet maradok a DCR-HC96E-nél (még arra is gyűjteni kell)
  • DJviolin
    Igen. DVD-seknek annyi az előnye, hogy megkímél a Firewire-os átirogatástól és a külön winchestertől a 12-120 gigás videók miatt. :) Viszont azt is kalkuláld bele, hogy az a dvd-n csücsülő film bizony már egy tömörített MPEG2. Ezért fér el 60 perc egy 2 gigás dvd-n. Állítólag nincs nagy különbság a MiniDV-hez képest, de akkor is.
  • DJviolin
    Te tudod. Én mondjuk még soha nem kezeltem DVD-set, csak MiniDV-set, ezért nincs összehasonlítási alapom. Viszont a stábtagok és a neten a fórumozók szidják a DVD-seket mint a rossz pénzt. Állítólag minőságben alulmarad a MiniDV-sektől. Persze a jobb DVD-sekkel, mint az általad választott DCR-DVD405E-vel szerintem nem lehet semmi baj. Nézz tesztet a camcorderinfon róla, és ha bejön zsigabá oldala, akkor keress ezzel a kamerával készített videókat.
  • HF
    A Sony DCR-HC96E -t én is nézegettem, de akkor jöttem rá, hogy dvd-s jobb lenne.
    Pedig abban is van hangbemenet.Már csak egy jó mikrofon kell, és indulhat a BANZAI!
  • HF
    Velem kicsit elszaladt a ló!
    Én egy DCR-DVD405E -t néztem ki
    A hangbemenet és a dvd-re írás lényeges
  • DJviolin
    Ja és majdnem elfelejtettem. A legolcsóbb netes áruház. Szerintem.
    Extreme Digital

És tényleg nem tesz semmit.

(Amúgy én egy Sony DCR-HC96E-t szúrtam ki magamnak, csak még gyűjtögetek rá. :))
  • HF
    Ezer köszönet, megfogadom tanácsodat
  • DJviolin
    Szia!

Csak Sony, és csak MiniDV. A Sony MiniDV kínálata minden árrésben kínál minőségi terméket. Ne tévesszen meg a Panasonic-ok 3CCD-s csábítás, és ne vegyél DVD-set. A HD és a DV sajna meg nagyon drága. A MiniDV az ideális választás.

Kamera tesztekkel foglalkozó honlapok, amelyek kötelezőek:
    Zsigabá oldala
    (Magyar oldal, melyen szinte az összes videókamerával készítettek tesztfelvételeket. KÖTELEZŐ!!! Jelenleg valami miatt nem elérhető sajnos.)

http://www.camcorderinfo.com/
    (Egy nagyon jó kameratesztelős honlap.)

http://digikamgyik.atw.hu/
    (Általános videókamerás tudástár, amely mindenkinek kötelező.)

Végezetül pedig az index Digitális videókamerák fóruma:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9024180
    (Itt kérdezz. Itt sok hozzáértő fog hasznos tanácsokat adni.)

De szerintem ők is erre jutnak:
    Valamilyen Sony MiniDV

Üdv:
    DJviolin
  • HF
    Hello mindenki.
    Kameravásárlás előtt állok, és tanácsotokat, segítségeteket szeretném kérni.
    100-120 ezet Ft értékben akarok digitális kamerát venni, csak nem vagyok jártas a témában. Én erre gondoltam: Panasonic NV-GS37. Egész jó a véleményem róla, de lehet hogy mégsem nagy szám. Fénykép minőség lényegtelen, csak videózni kell.
    Segítségeteket előre is köszi
  • DJviolin
    Zsigabá oldala

Ami nagy mértékben segít a döntésben, mert az egyetlenegy honlap, ahol tesztfelvételek vannak a hosszas rizsa helyett. Hiánypótló!
  • Inquisitor
    Egyszerübb egy 6-14.000Ft-os TV-tuner vagy egy videobemenetes VGA-val összehozni.
  • Inquisitor
    " Firewire-al össze lehet hozni vagy az csak digitális kamerákhoz jó?"
    Össze lehet, de egyrészt atomdága, másrészt semmi értelme. Az analog képminőségének akkor se lesz semmi köze a digitálishoz.
  • pajti
    Sziasztok hirtelen nem találtam más topikot.
    Sony video8-as videokamerát akarok összekötni számítógéppel. Firewire-al össze lehet hozni vagy az csak digitális kamerákhoz jó? please help!
  • NecroGRINDER
    Erről mi a véleményetek pl: Sony TRV-57E
  • NecroGRINDER
    SZiasztok! Szerintetek, megéri digitális videokamerát venni, vagy jobb minőséget nyújt az analóg?
  • Gladiator
    inkáb ugyanannyiért egy egész jó minidv-t vegyél. annyiér már van 3ccd-s is.
  • gyuta86
    Hello!
    Tudna valaki nekem segíteni, hogy a miniDV-s kamerák vagy a merevlemezes kamerák a jobbak, mármint minőségileg. Van egy Sony DCR-SR90E tipusú merevlemezes videokamera kb 255 ezerért. Megéri e az árát vagy inkább egy olcsób miniDV-s kamera?
  • HD JOHNNIE
    Thx a segítséget mindkettőtöknek :)
  • DJviolin

+kiegészítés
  • Gladiator
    jaaa, hopsz, nem láttam, hogy mire mondod, bocs.

hallod, 80ezerért újonnan biztos nem találsz, annyiért még jó fényképezőt is neccesen lehet venni. vagy nézz szét használtan egy sony, panasonic, jvc miniDV-t, vagy inkább vegyél egy fényképezőt.
  • HD JOHNNIE
    hm megtanáltam, hát nekem nem kell ekkora batár kamera :D Vmi eccerűbb ócsóbbat tucc ajánlani?
  • HD JOHNNIE
    na és az mennyibe kerül mit tud és hogy néz ki? :) érdemes e megvennem stb...