566
Digitális Videokamera
-
#406 baz... nincs firewire bemenet a laptopon.... szerintem az asztalin sincs :( most mi legyen? :( -
#405 az a kábel amúgy sem lesz jó. Firewire-firewire kábel kell neked. Az USB-s a képet átvitelére van.
Használj premieret a másoláshoz. -
#404 Hello...
fel akarom tenni a videókat a gépre egy "PANASONIC NV-GS27" típusú kamerával (firewire kábel jön ki a kamerából és USB megy bele a gépbe)
de nem tudom mert nem ismeri fel a gép... szerintem valami driverhiányzik... CD-t nem adtak a kamerához... mit kéne tennem? -
#403 Már megoldódott. Sorry -
#402 Sziasztok!
Bocs, ha nem lesz túl idevágó a téma, de kellene egy kis segítség. Van egy miniDV kamerám (Pana nv-gs17) és sehogy nem jövök rá, hogy miképp tudom úgy visszanézni tv-n, hogy ne a kis zümmögő kamerahangszórón, hanem a tv-n szóljón a felvett hang. Kép van, hang meg csak a kamerából jön... svideo kábellel próbáltam, utána meg jack(kamera)--->rca(tv) kombóval is. Nem értem. Légyszi segítsetek, ha tudtok!
Köszi!
-
Johndevil #401 Sziasztok!
Mi a véleményetek a sony dcr hc23-as kameráról?
55ezerért megéri újonnan? -
steweee #400 sajnos nincs időm visszaolvasni
kérdésem az lenne, hogy egy BENQ CD c630-as készülékért jó ár e a 30.000? állítólag amúgy 70e körül van az ára
másik kérdésem hogy nekem a munkához kellene egy nagyon egyszerű, totál alap menürendszeres, bőven elég 2 megapixeles digitális fényképezőgép. tud e rá vki típust és árat mondani ? -
neoCT #399 azt tudom én is...
Bocs érte, úgy étrettem, hogy nem érdekel a 3CCD!
mert Pana- nem tetszik annyira, főleg mert nincs 0LUX-os módja :/
még egy fontos része lenne hogy ha lehet leghamarabb 2005-ben gyártott lenne a kam, mivel eddig amiket találtam alant megadott linkeken (magyar nyelvű) csak 2005előttiek voltak, amik megfeleltek a követeléseimnek -
#398 3ccd-set tuti nem fogsz találni ennyiért -
neoCT #397 jah igen, mégvalami!
Ha tudtok akkor linket is küldjetek már, elsősorban ahol magyarul van írva, és hogy hol lehetne venni köszi -
neoCT #396 helo.
szeretném olyan ember/emberek segítségét kérni akik nagyon otthon vannak a témában!!
Sony vagy Samsung videókamerán gondolkozom, mivel ezeknek van rendesebb nightshot funkciója, tehát nem a színes éjszakai (1LUX-os) hanem a 0LUX-os éjszakai felvételmódja
(azért kértem olyan embert aki érte hozzá mert az megérti abból is ha nem pont azt írom le:D )
na folytatva a dolgot olyan 80-90körüli árban gondolkoztam, de nemtudom ebben az árfekvésben lenne-e éjszakai módos kamera
Ha véletlen még van valamelyik másik márkának is ilyen, 0LUX-os opciója akkor írjátok már meg...
a legfontosabb az lenne hogy áron belül persze miniDV-s legyen, DVD-kben nem bízom, meg úgyis videóvágáshoz kellene
(3CCD nem lényeg, ha véletlen lenne valamelyiknek is ilyen kamerája :D)
-
tothlez #395 Sziasztok, ismeri valaki a Sony HDR-SR1-et?
Az érdekelne, hogy milyen fényképeket készít.
A hasonló kategóriájú JVC GZ-MG505 képeit valaki nagyon leszólta. -
#394 1. Lejatsza a Hi8-as kazit.
2. Letezik olyan kabel.
3. Rohadj meg:P -
#393 Vissza a multba egy kicsit:
Hi8 es a sima 8mm kompatibilisek egymassal? Mert ezeket kene rajatszanom DVDre, aztan nemtudom, hogy menni fognak e a Hi8as kazik is a 8mm-es videokameran.
(Mas, csak hatha itt is tudja vki): Firewire--->USB kabel letezik egyaltalan?)
Thx
(van egy Sony HD 3CCD miniDV cucc amivel meg dolgozok, az made in malaysia :))
-
DJviolin #392 Otthoni felhasználóknak ajánlott:
Típus: MiniDV
Márka: Sony
És mindenképp nézd meg a #341-es kommentemet. -
Nagy D #391 Sziasztok, kaptam azt a feladatot, hogy nézzek utána, milyen kamerát érdemes venni mostanság :) de mivel nem követtem figyelemmel a kamerákat, ezért tőletek kérnék megoldást. Persze ne úgy nézzetek rám, mint 1 teljesen laikusra, tudom azért, hogy mi az a DVD :D de Sony vagy Samsung kamerák közül lenne megvásárolva majd a kamera, csak azt szeretném megtudni, hogy mostanába mi a jó, mit kell nézni, és mit érdemes venni? Tudom persze, hogy ez árfüggő, de mégis, mi számít jónak? (Azért nincs 100,000 Ft kamerára, szóval nem a legjobbak közül vásárolnék) de azért remélem értitek, szóval, hogy mit kell nézni mostanába? :P -
#390 nem hiszem, hogy nem adtak szoftvert, szentem vagy elnezted, vagy kifelejtettek, de mindegyikhez szoktak adni.
amugy altalaban az xp magatol felismeri es a kepeket at tudod huzni. ha nem, vegyel egy kulso kartyaolvasot.
amugy meg ha van hozza szoftver akkor a pana oldalan. -
Tompek #389 üdv minden fórum lakónak!
csak kicsike költői kérdésem lenne:
rendelkezem egy pana gs27 minidv kamerával. persze ehhez mivel olcsóbb példány már nem adtak szoftvert. :o((
internetre szeretnék róla fotókat feltenni, de hiányzik az usb driver.
tudnátok ajánlani egy helyet, ahol megtalálnám letölthetően?
előre is köszi! -
#388 kevesebb. -
#387 nem értek hozzá !! melyik a jobb a vagy több vagy kevesebb fény??
3 lux vagy a 10 lux -
#386 Errol mi a velemenyetek?
Sony DCR-SR30E katt ide -
DJviolin #385 De mégegyszer mondom. Nézd meg az Index Digitális videókamerák fórumát, és kérdezd az ottaniakat. -
DJviolin #384 Elhasználódás. Ahogy egy autó öregszik, úgy bármilyen elektrónikai eszköz is. A Hiba nem abban volt, ahogy te használtad, hanem abban, hogy milyen minőségű CCD-t raktak bele. Előbb-utóbb ez bármilyen kamerával bekövetkezett volna, csak egy Sony 5-10 év múlva kasztrálódik, egy JVC meg egy Samsunk pedig fél - 1 év múlva. :)
Buy Sony!!! Több millió tv csatorna, tv stáb, hobbi filmes, hobbi kamerás nem tévedhet egyszerre. :) -
#383 ez a hiba mitől lehet?? -
#382 köszi -
DJviolin #381 Szia!
Így láttatlanban az a véleményem, hogy halódik a kamerád. Az egyik szín túlzott elburjánzása a képen a CCD lemez halálát jelzi előre. Egyszer volt a kezemben egy ilyen halódó Samsung MiniDV, amely a piros színnel nagyon szimpatizált. A többiek mondták, hogy ez javíthatalan (ha a CCD betojik, akkor nincs az a ügyes mesterember, aki kijavítja, tehát csere. vagy az egész kamera, vagy a CCD.
Az a védő hibajelző problémára passz. Nemtom. Nem tört bele valami tüske a védőkupakról?
De mindezek csak találgatások, szal mielőtt becélzod a kukát, ajánlom az Index Digitális videókamerák fórumát. Ott vannak a profik. -
Inquisitor #380 Az az 1080p miként jön ki, mert láttam pár kamerát, ahol ilyen 1024x1080-as érzékelő volt, magyarán széthúzza duplájára vizszintesen a képet ... másként sehogy se jön ki 1920x1080. -
#379 szevasztok
lenne egy problémám nem tudom tudtok-e segíteni de 1 próbát megér.
1 éve egy JVC gr-d24e típusú mini dv-s videókamerát vettem ami eddig jó is volt csak most a kép elég furcsa színű meg néha azt írja hogy vegyem le az elejéról a védő valamit pedig nincs is rajta
nemtudom mi lehet a gond
a garancia lejárt és csak nagyon messze van szervíz -
#378 bemutattak a CES en az uj everio kamcsit!!!!
60 gigas, 1080p ben vesz fel!! omg nagyon zsir es draga is:D -
DJviolin #377 Szia!
Van egy univerzális tömörítő program, amit úgy hívnak, hogy Virtualdub. Ez minden avi-t "megesz". Viszont gőzöm sincs, hogy a DV kamerád által rögzített fájlok milyen formátumban vannak, mert az a baj, hogy a Virtualdub csak avi-t képes beolvasni, viszont utána a legtöbb fontos formátumba képes átkonvertálni.
(Ha valaki észrevenné, hogy írtam esetleg valami nagy hülyeséget, akkor kérem javítson ki, mert már eléggé késő van, és a karácsonyi beijglitől is besokaltam, szóval nem vagyok valami toppon.) -
alakulat #376 Hello
Van egy ilyen kamera: Panasonic NV-GS27
amit rögzit azt fel tudjuk tenni a gépre csak túl nagy a mérete.
Tudna vki ebben segiteni hogy mivel lehet tömöriteni amit felvettünk?
Hogyan??
Elöre is köszi
Kellemes ünnepeket!!! -
#375 szerintem meg nem szabad a bolti eladóktól tájékozódni ilyen ügyekben, mert 1. nem értenek hozzá igazán, 2. ha ért is hozzá, tapasztalata nincs a cuccról, 3. utólag nagyon gáz arra hivatkozni, hogy "de az eladó azt mondta, hogy..."
rá kell szánni pár napot. megnézni a felhozatalt, aztán leülni guglizni és minél több fórum találatot elolvasni. Ott az adott cucc tulajdonosai írják le a tapasztalataikat, kinek miért (nem) tetszik benne és csak ezután dönteni. Úgy kell odamenni a boltba, hogy tudd mit akarsz venni, és elballagsz a legjobb áron kínáló helyre, esetleg neten megrendeled. -
ZsirosKenyer #374 Nekem van egy még égőbb sztorim.
Nem is olyan rég nézegettem digifényképezőket a Photo Hall elnevezésű boltocskában. Egyből kiszúr az eladó (szintén középkorú hölgy):
-Segíthetek?
ÉN: ÁÁ, csak nézelődöm. Digigépet.
-Óh, akkor ezt javaslom itt!
-ühüm. Ez 5 Megapixeles? - kérdem
-Igen - válaszolja, és rögtön hozzáteszi: "tudja, ez azt jelenti hogy hány kép fér rá.."
Erre elmosolyodtam és megköszöntem a segítségét. Bár látszoitt rajta hogy nagyon nem érti mi olyan vicces :)
-
#373 Hi!!
Szeretnek 1 ilyen kamerat venni hazi celre es,hogy konnyen tudjam pc-re atnyomni!
Sony DCR-HC94E
Van vkinek ezzel tapasztalata? -
FFX #372 Ha valaki meg tudná mondani, hogy a
Sony DCR HC 24
és a
panasonic GV (vagy GS ? ) 37
közül melyik a jobb ( kezelhetőség, képminőség), vagy tudnátok ebben az árkategóriában ( kb 100e forint) jobb kamerát mondani akkor nagyon hálás lennék :) -
zjuhasz #371 Melyik Sonyra esett a választás? -
#370 akkor a media marktba ne menj kamerát venni. senki nem ért semmihez. haveroméknak segítettem kamerát választani. az meg is lett pikk-pakk, bár lett volna 1-2 kérdésem. odamentem az info pulthoz, mondtam, hogy érdeklődnék az egyik kamera iránt. mondják, hogy menjek oda, majd küldenek egy munkatársat. ok, várok. odajön egy öregedő csajszi, már akkor gondoltam, hogy esélytelen. kérdeztem tőle vmit. hát ő ezt nem tudja, mindjá megkérdezi. elmegy, 5 perc múlva visszajön, megválaszolja. kérdezek még valamit, elmegy, 5 perc múlva vissza........ aztán kerestem firewire kábelt, amivel majd át tudom nyomni gépre a videót. több mint fél óra kellett nekik, hogy megmondják, hogy ők nem árulnak ilyet, de akkor már végig küldözgettek az egész media markton. akkor mondtam, hogy nektek bizony a kurva anyátokat és elmentem a sony boltba és 3 perc alatt megvettem 5000-rel olcsóbban. -
zjuhasz #369 Szia! A JVC-t nem javaslom. Most halt meg az enyém 2 évesen, nincs kép, állítólag ccd hiba. A JVC oldalán van egy support, ot kb 20 ember írt ugyanilyen hibáról... Most én is új kamerát keresek. -
#368 hidd el, nem Sony ügynökök vagyunk, nem azért mondjuk, hogy azt érdemes venni :) -
DJviolin #367 Szia!
Csak Sony. A Sony MiniDV-k nagyon sok árkategóriában megtalálhatóak.
LINK
A legolcsóbb Sony MiniDV a DCR-HC23-as, ami bruttó 71.400 Ft az edigital-ban.