566
Digitális Videokamera
-
segíteni nem tudok, de itt is meg a HWSW-n is, meg a prohardveren van kimondottan VHS digizésről szóló topic. -
Roland16F #245 Meg van egy videókaremám (sony) és a kézikönyvében azt írja hogy analóg jelek digitális jellé alakítása lehetséges.
Ez azt jelenti hogy kamerán keresztül át tudom venni a VHS kazit?
Még azt írja hogy ehhez kell egy olyan program mely képes felfogni a jeleket.
Segítsetek már légyszi!!! -
Roland16F #244 Segítsetek már!
Van egy VHS kazim,amit át akarok venni számítógépre.Amit felvettem a VHS kazira azt akarom áttenni a gépre.Hogy kell,mivel kell,mi kell hozzá?
Légyszi segítsetek már!!!!
Köszönöm! -
izb #243 a google használata erősen ajánlott
pana -
Hi van egy Panasonic NV-GS400 videókamerám, de nem találok hozzá sehol leírást, meg semmi pdf filet. Ti találtok hozzá? Esetleg akinek ugyanilyen típusu videókamerája van írhatna egy pm-t. -
izb #241 tény és való a "korlátlan" felvételi lehetőség nagy úr:) -
szmájlik helyett inkább olvasnál vissza párat, vagy neked külön le kellene írni? -

-
nos nézzük csak... a kamerán van egy IEEE-1394 kimenet, van a gépeden egy IEEE-1394 bemenet és van közéjük egy kábel. Meg írtam, hogy ezeken keresztül tudod a gépedre húzni a filmet. Szerinted össze lehet akkor kötni a kamerát a géppel? :DDD -
a pal ntsc dologtol fuggetlenul is ez tetszik.. plusz ettol meg a nagymuttereknak lehet hogy regebbi dvd juk van ami nem jatszik le mindent
-
Üdv!
Lenne 1 kérdésem! Nekem van 1 ILYENkamerám!
Az lenne a kérdésem mivel ebben van memó kárty igaz csak 8 mb és azt is csak a képek tárolására lehet használni és ugyebár van benne kazetta a videónak! Azt a bizonyos videót én hogyan tudom a kamerából áttvarázsólni a számitógépbe?Mi kell hozzá milyen kábel esetleg berendezés?
Segítsetek lécci!Köszi. -
NeOhu #235 És ezzel a FireWire i-LINK el összetudom kötni a kamerát és a PC-t? -
aszittem azt kérdezte, hogy mire jó...
Ha van a gépedben egy firewire kártya, meg beszerzel egy kábelt is hozzá, akkor azon a kimeneten keresztül tudod a gépedre tölteni a filmet. -
izb #233 FireWire I-link -
NeOhu #232 Valaki megtudja mondani hogy az i.LINK kimenet a kamerán mire jó? -
izb #231 szokás nem szokás,ha egyszer összejön,akkor elszáll minden mint a rigófing.
Manapság a nálunk kapható lejátszók 95% simán leszarja ,hogy a felvétel Pal,vagy NTSC ben van,mindent megesznek.
-
jó kis cucc lehet. Mennyibe kerül egy ilyen? -
nem szokasunk dobalni a cuccokat..
a JVC pedig valami G SHOCK cuccal van felszerelve...tehat ha leejted is elnyel egy csomo energiat.. amugy meg bele van epitve egy gravitacios figyeloke.. aminek a dolga hogy levetesse a tut a vincsi korongjarol ha leejtened... ennek szerintem egyetlen hatranya hogy nem lehet felvinni hullamvasutra:D:D:D mert kikapcsol magatol.
mini dvd vel az a bajom hogy nincs kedvem vasarolgatni a dvd ket... es szerintem csak NTSC be vesz fel... ja... amugy amcsiban vagyunk.. tehat NTSC cuccot vennenk.. igy az otthoniak nem tudjak meglesni.... viszont ezt a cuccot alapbol bedigiznem.. es ugy irom ki ahogy akarom.... elvileg.. -
ja, és nem kell itt valami komoly effektekre gondolni, csupán hétköznapi minőség javító eljárásokra. Sosem tudja az ember mikor kell egy kis árnyék csökkentés, vagy color correction a filmre és akkor már előáll a probléma... -
igen azt írtam, hogy nem a legjobb. Erre felsorolsz egy valag programot, és megkérded, hogy mi ebben a nehéz? :DDD
De a lényeg, hogy kinek-kinek mi a legjobb a saját igényeinek megfelelően, ezért készséggel elfogadom, hogy ez is lehet tökéletes.
Viszont mindenhol azt írják, hogy archiválásra kiváló, ha editálni, effektezni akarod a kész filmed, akkor felejtős. Ezeknek az árán már nagyon jó kis kamerákat lehet kapni, feltéve, ha arra van igényed. -
izb #226 Azt írtad,hogy nem a legjobb.
Nekem tökéletes és azt hiszem még nagyon sok embernek..
-
egyébként hol írtam, hogy nehéz? nem arra céloztam volna, hogy nehéz, hanem arra, hogy minőség szempontjából nem a legjobb az mpeg2. Az már egy tömörített formátum. Ha editálod, effektezed, akkor kitömöríted és ismét veszteségesen tömöríted majd, tehát megint romlik valamelyest a minősége. -
Upsz, látom vágod a témát. -
izb #223 he he
Na ne mond már mert még elhiszem:)
Be a mini lemezt a számítógépbe decrypterrel berippeled és mehet az Unleadba vagy a Tmpeg-be és szerkeztheted:)
Ebben mi a nehéz??
-
Na ez az. Ha szerkeszteni is akarod, akkor nem a legjobb az mpeg2. -
izb #221 Mpeg2 be vesz fel automatikusan.
vob+ifo tartalommal. -
a DVD-s nem mpegbe vesz fel? -
izb #219 Hát nekem sony minidvd videokamerám van,és nagyon kis pöpec.
Én személy szerint ezt tartom a legpraktikusabnak most a piacon,lévén hogy mindenkinek van már dvd lejátszója igy bárhol meg tudod nézni a felvételt fölösleges kábel csatttogtatás nélkül.Minősége kiváló,20x optikai zoomja van,tehát baró.A dvd felvevő rész érzékenynek tűnik,de bírja a strapát.
Vincsis felvevős,lejátszós videókamcsit meg azért nem vennék,mert nagyon érzékeny.
Egy rosszabbúl irányított ütődésre minden belső alkatrésze darabokra száll,és rajta a 30Gb anyag is.
Olyan ipod érzés szerintem,és nem az új nanosra gondolva:)
-
nekem is ilyenvan. Kell egy firewire kártya és egy kábel. A legtöbb editáló program fel tud venni a kameráról, de a movie maker alapból ott van a gépeden, ha XP-t használsz. -
NeOhu #217 Van egy Sony Digital8-as kamerám, azt szeretném megtudni hogy milyen program segítségével tudom a videófelvételt felrakni a gépemre? -
ahoy all!
videokamera vasarlas elott allunk.
szalagosat nemszeretnenk... miniDVD-ssel nem vagyok baratsagba ( hallottam roluk jot is rosszat is) viszont a JVC EVERIO G digi cameraja nagyon megtetszett.
a GZ MG 50 ezt lestem meg ( remelem jol irtam le) 30 giga tarhely... szar minosegben 37 ora anyag... DVD film minosegben pedig 7 ora
tobb mint kellene.
ha jol emlexem 15x os optikai ( szvsz eleg) es 1.6 mpixeles mozgokep felvetel
szerintem jol hangzik.. de a kerdes hogy tud e valaki valami jot vagy jobbat mondani. esetleg valakinek van vmi tapasztalata ezekkel a kamcsikkal?
termeszetesen ha vki tud amcsi piaci cuccot mondani az ne tartsa vissza magat. hiszen a cucc mindenkeppen amcsiban lenne megvasarolva -
akinek Sony-trv225e kamerája van, megmondaná, hogy lehet-e rajta valahogy fehéregyensúlyt állítani? Én nem találom rajta, de nagyon zavar, hogy beltéri világítás mellett készült felvételek sárgás árnyalatúak. Mintha egy gyenge sepia effekt lenne rajta. Programmal, meg nagyon gáz eltüntetni... -
sziasztok! érdeklődnék hogy egy átlag dig.fényképező ami tud videót rőgziteni is.. képes e webkameraként is funkciónálni? Mit ajánlanátok? -
Jhon Balu #213 sziasztok!
egy kérésem kérdésem lenne hozzátok.
van egy Panasonic NV-DS29 EG modell-es digitális camerám ehhez kellene nekem valamijen szoftver amivel a számitógépre tudok csatlakozni mert szeretnék feltölteni képeket róla.előre is köszönöm a segitséget. -
whoever #212 SONY DCR-HC17E -
whoever #211 http://www.sony.hu/view/ShowProduct.action?product=DCR-HC17E&site=odw_hu_HU&pageType=TechnicalSpecs&category=CAM+MiniDV
itt találsz róla leírást -
mekkora a cuccos?
zsebre lehet vágni? vagy van tok hozzá? -
whoever #209 Sony DCR-HC17E kamera mellet voksoltam. szerintetek jó ez a típus, és milyen progit ajánlotok hozzá, a mellékelt szoftvere mellet. köszi a válaszokat előre is -
de ha tudtok ajánlani jó kamerát, ami éjszaka is jó felvételt csinál akkor légyszi tegyétek meg.
nem muszáj dvd-s, csak picike legyen hogy tudjam zsebrerakni :) -
hello
nekem is ez lenne a kérdésem
én is a sony pici dvd felvevőjét néztem, azért a gép lejátsza nem?