Digitális Videokamera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Eddig a következõkre jutottam GS11el kapcsolatban:

- kamera USB kimenete a kazettára felvett állóképek letöltésére szolgál, illetve web kameraként így kommunikál a kamera a pc-vel. Sajnos ez utóbbit nem sikerült életrelehelni. A web driver-t elfogadta a gép, de kell még neki progi, és ez természetesen nincs a kapott CDn. A win Messenger nem látja a kamerát, a rendszer infóban a web kamera, mint driver már megjelent. Na mindegy, van TV tunerkártyám és ez lesz a web kamera bemenete analóg módon. Ez mûködik, próbáltam.
- videot digitális módon csak DV kimeten keresztül lehet lementeni, tehát kell vennem
egy Firewire kártyát + kábelt (együtt 5eFt , 3db 400Mbps DVin, StLab gyártmány, remélem nem vmi. gagyi, az Stlab-ot IC-irõl ismerem).
Sziasztok!

Tegnapelõtt vettem egy PANA NV-GS 11-et, és megosztanám veletek a döntésem elõzményeit.
Ez a PANA a most kapható alap miniDV, listaára kb. 140eFt, én vadi újonnan vettem 124eFt-ért garival,de késõbb láttam, hogy a http://www.nomatica.hu -n 109eFt.

1. A 800.000 pixel-es CCD bõven elég, egyébként is a DV szabvány csak kb. 500.000et használ. A nagyobb felbontású PANAkat csak fényképezésnél lehet kihasználni, a video azoknál is 500.000 pixeles, az áruk meg 200-300eFt, inkább veszek 100e-ért egy csak dig. fényképezõt.
2. A keresõ (nem a kinyithatós TFT LCD) fekete-fehér. Senki nem használja, felõlem a még kisebb méret miatt el is hagyhatták volna.
3. A LCD TFTs, ami napfényben is látszódik.
4. A mérete: 69x87x112, az NV-GS22estõl fölfele 63x78x99 (kb.160eFt). Ez sem ér 160-124=36eFt-t.
5. DV bemenet nincs rajta. Nem is kell, mert kevés helyen nincs már számítógép, vagy DVD. Felírom otthon DVDre, és ahhoz viszem az anyagot akihez akarom.
6. Nincs benne memóriakártya, de hát ez kamera, nem dig. fényképezõ: "ami mindenre való, az nem jó semmire".
7. 2 lux a minimális fényigénye, a jobbaknak 1 lux, de ez megint csak parasztvakítás, a SONYnál meg 0 lux, 5 fps mellett, ami olyan mint a diavetítés.
8. Az objektív fényereje elég jó: WIDEon (1Xzoom) F 1.8.

Régebben gondolkoztam dig. fényképezõn is, de azthiszem a kamera jobban visszaadja az élményeket. Egyébként OLYMPUS C760at vettem volna (100eFt 128MB memokártyával).

Így hát megvettem a drágaszágomat.

Néhány kérdésem:

1.WEB kameraként USB kábellel vannak-e ötleteitek?

eddigi szenvedéseim: felraktam win XP service pack 1-et, mert kérte a web kamera driver. Felraktam USB drivert, felraktam web kamera drivert.
Felraktam DV Stúdiót, meg a többi szerkesztõ progit. Windows Messenger mégse látja az USBn csatlakoztatott kamerát, csak ha analóg módon csatlakoztatom a TVtunerkártyámon keresztül, de így a jel útja optikai(lencse)-digitális(CCD)-analóg(D/A konverter)-analóg(TV tuner kártya)-digitális(számítógép A/D konverter). Nekem meg digitális kamerám van, tehát analógot már csak a történelem könyvekben szeretnék látni.
esetleg: a gépemben USB v1es van, és nem v2es ? Ezt hol tudom megnézni ? Rendszer infóban nincs benne.

2. Kell vennem FireW kártyát, vagy elég az USB v2.0, ugyanis ez gyorsabb, mint a FireW, feltéve ha USB 2-öm van, és nem 1em.

3. Hogyan lehet kiszámolni a látószöget ezekbõl ?: f: 2.1-50.4 mm; szûrõ:
27 mm

Amit mindenképpen veszek hozzá: hordtáska, akku.

A további tapasztalataimat, majd ide fogom leírni. Köszi ,hogy elolvastad az irományomat, és ha tudtál válaszoltál nekem.
alaplapi firewire

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

Alaplapi firewire vagy audigy?
Mondjuk nekem csak Ulead cucchoz van tapasztalatom, de ha belemegy a foglalatba akkor már nem hiszem hogy rossz lenne
az adobe premierrel semmi baj, mert van felvevõ része, és azt írja ki, hogy nem lát semmilyen eszközt a firewire-on.

látom nem érted hogy nem a kábellel van a gond
arra már rájöttem hogy 4 féle kábeltípus van:
4/4
4/6
6/6
na most én melyiket vegyem?

nem adtak hozzá egyébként se kábelt se szoftvert, ezt mind külön kéne megvenni, kábelt az tudok olcsón nagykerbõl, a szoftver meg megvan 😊

aha, és az nem lehet, hogy csak olyan kábellelt mûködik, minek mind2 vége olyan mint amilyen a kamerába is megy, mert a pc-be lehet azt a nagyobbik fajtát is dugni az 1394-re???

Szerintem a progi nem megfelelõ:
http://www.adobe.com/products/premiere/overview.html
Ez csak egy szerkezsztõ nem felvevõ, de nem hiszem el hogy ne adtak volna a kamerához cucccot...
Amúgy ja csak a progi látja firewire porton, dv out meg mindenen van, a dv in az extra
biztos hogy a NV-GS30-nak van DV outja, mert semmit nem látok az adobe premiereben? nem lehet, hogy csak DV in-je van???

adobe premiere pro-t töltök le, az ugye megfelelõ a célra?

és ugye csak a program képes látni a kamerát? a windows maga még a kapcsolatot sem ismeri?

A kábel jó ellenben kell egy program amivel lemented...ilyet adtak szerintem hozzá...Pinnacle és Ulead softwarek valamelyikével amúgy le tudod menteni, movie factory stb.
Szeretném a panasonic NV-GS30-as digitális kamerámról a filmjeimet firewireon keresztül átvinni, de nem tudom hogyan kell? Vettem egy kábelt aminek az egyik vége dv csatlakozó(ez megy a kamerába) a másik vége (az a nagyobbik fajta) megy a 1394 adapterbe. Hiába dugom össze a pc-vel nem történik semmi? Lehet hogy olyan kábel léne aminek mind a két vége az a kisebbik fajta DV csatlakozó (kocka alakú)??? Segítség!

Mi tavaly vettünk VPD23i-t és ahoz sem attak egy MB-nyi MS-et sem
Hi, vásárolt valaki mostanában Samsung VP105I vidkamerát???
A kérdésem az lenne, hogy kapott-e hozzá a csomagolásban memõriakártyát? Ha ha igen mekkorát???

Vernoon
Egy kerdes: Miert szamit a kazi minosege? Digitalis jelet rogzit 0-at es 1-est, az anlognal nagyon is szamit a kazi minosege a felvetel szempontjabol (szinek, elesseg, kepzaj, recseges, kepfutas, stb) itt mindent digitalisn rogzit (pl szineket kodol majd lejatszaskor a megjelenito a kodhoz tartozo szineket jeleniti meg) Vagy van jel, vagy nincs. Ez olyan, mint a CD. ha van jel ok, ha nincs (pl karcos) akkor van baj. Tok mindegy (hangminoseg szempontjabol), hogy egy 100Ft-s noname CD-re irod ki a zenet, vagy egy 500Ft-s SONY-ra, ugyan azt a digitalis adatot tarolja es adja vissza. Itt mar a hang- es kepalkoto rendszereken mulik a minoseg (erosito, Video, TV)

Én megvettem a 103i-t. Nagyon meg vagyok vele elégedve, bár viszonyítási alapom DV-ben nincs.
Annyi baja van csak, amit asszem itt már írt vki, hogy felvétel közben zúg a motorja és a mikrofon azt is felveszi. De ezt csak csendes felvételek esetén hallod, ha fullra felhangosítod a TV-t hogy halld a távoli madárcsicsergést. :-)
És a Samsung VP-105-ös a millen kamera??? Most br. 139.000-ért lehetne kaõni...

Nos nállam a TDK eddig az egyik legjobb volt...a fujival sem volt baj de a pana kazival igen.......nem is eggyel
Z
jah, még annyit, ha miniDV-t veszel, akkor ne a legóccsóbb kazit vedd ám meg...

nézz szét más fórumokon is, mert sokan szívtak pl. tédékával

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Z
hívják még ilink-nek is (Sony-ék a "hõskorban" így nevezték el) ;-)

a többihez nem tudok mit fûzni...jól beszéltél!! 😊))

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Vernoon
A Digital8 (D8) tok ugyan az mint a miniDV (DV) csak Hi8-as kazettara dolgozik, es kezeli a Hi8-as regi felveteleket is. Azoknak az embereknem ajanlott, akiknek az osszes csaladi videoja Hi8-on van es szeretnek ha azon is maradna.
A filmek "didgitalizalasahoz" kell egy DV csatlakozo (IEEE1394 vagy FireWire vagy miniDV <- ennyi neve van) vagy egy USB2-es csatlakozo (ha van a kameran USB2, alt csak DV van) a szamitogepre. Ha nincs az alaplapon akkor kulon kartyat leht venni hozza mar 4-5 ezer Ft-tol.
szvsz elso helyen : SONY, Pana,
utana JVC(japan)/Thomson(USA) (u.a. a belseje, mert egy ceg)
es utana a tobbi (a tobbi sem rossz!)
A SONY Car Zeiss optikaval szereli, a Pana Leika optikaval (de nem mindegyik modeljet!)
A fenykep opcio az felejto, arra valo, hogy kimerevitsd a kepet 7mp-re a video KOZBEN, de semmikepp nem arra valo hogy fenykepkent hasznald (ahol a 0.8Mpixel jo, max web).
Ejszakai funkcio:
0LUX - Fekete-Feherben nyomja full FPS-ben viszonylag eles kep csak a szemek lesznek feketek (tok horror:-) ezt "dokumentum es termeszetfilmeknel" szoktak ill “kemkedesnel” lehet hasznalni. 
1LUX colorNV - mintha a zarsebesseget allitanad, FPS leesik 2-5 koze, eletlen kepek, de szines (olyan mint egy legolcsobb webkamera minosega, szaggat es szamcses) ezt bulik alkalmaval tudod hasznalni.
Osszegezve: ezeket a plussz funkcioka felejtsd el. Ezek csak vannak, de az altalanos hasznalhatosag es kepminoseg legyen a fo szempont. Ha tenyleg fotozni is akarsz akkor vegyel egy 3CCD-s kamerat, de azoknak kb 700 az alja (amiben nincs foto funkcio :-) ). U.E. vonatkozik az ejszakai felvetelre, kepstabilizatorra, White Balance-ra, stb.

Köszi a bíztatást 1966 és Anee! :-)

Amit néztem az is 0 Luxos és lehet vele fotózni, bár valóban nem arra való a 0.8 megapixeles felbontás.

Nekünk Samsung VPD-24i-van ez tud fotózni is ,annyiban tér el a 20-astól
Nagyon fasza kamera mindenhol szép minõségben vesz fel...láttam sony d8-as felvételt ahoz viszonyítva telteb a képe(nem 540k pixel hanem 800k), úgyhogy a felárat megéri...Éjszakai módja 0 luxos vagyis kapsz egy totál éjjellátót.Gyors megbízható, csak ajánlani tudom
Jah és a sony dv-k tényleg egy fokkal se jobbak...
Ha meg zavar a csak 10x optikai zoom akkor JVC-t vegyél.Sony az érintõképernyõ miatt drága de hát az max parasztvakításnak jó
Hali! Nyugodtan vehetsz mondjuk Samsung 101 miniDV-t (most új tipus 119.900) merthogy a Sony-ba is Samsung mechanika van! A miniDV és a Digital8 között nem sok különbség van,talán csak annyi hogy a D8 kazetta drágább,viszont van belõle 90 perces (LP: 135 perc), a miniDV meg 60 perc (LP 90 perc). A Sony és a Samsung is infrával oldja meg az éjszakai felvételt,mondom,ugyanaz a belseje.Az összes többi kamera csak digitálisan világosítja a képet,ami csak állókép. Foto képesség: az olcsóbb digitális kamerák kazettára, a drágábbak MemoryStick-re fényképeznek,de mivel a felbontás csak 0.8 megapixel,ezért szerintem hanyagolható részlet.
Sony-t néztem ki, mert én is hiszem, hogy messze jobb minõségû, mint a többi. De sajna a DCR-TRV 255 az D8, a Sony DV-ék meg 160-nál kezdõdnek. A TRV 255-nek viszont nagyon jó ára van. Kérdés, hogy Sony D8, vagy kicsivel drágább nemsony DV? Sajna a Sony DV ára nekem már húzós. Majd legközelebb.. :-)
Z
hogyne számítana: a Sony (gyökérség itt párhozamot írni, de) kb olyan kameratechnikában, mint a Merci/BMW/stb az autógyártásban.

De pana is biztos jó, ha ki lehet próbálni, akkor nézd meg a mûködését. Szvsz menj el media marktba, sony szalonba, stb. és az ott kiállított gépeket buheráld kicsit, fogdosd meg, hogy mennyire áll NEKED kézre, stb, kezelõszervek hogy vannak elhelyezve. Jah, még annyit, hogy a Sony DRV-19-tõl felfelé (ez még tavalyi modell) érintõképernyõsek az LCD-k, valamint az is önmagáért beszél, hogy Stamina...

Szvsz Sony-t vegyél, de legalább is jól fontold meg, és ne kapkodd el a vásárlást. Ez nem olyan dolog, hogy megéri 10(de akár 20) ezer forinton is spórolni. Én sajna ezt tettem, de tanultam belõle...

Sok sikert!

Z
figyi: az általam leírtak egyikéhez sem kell digikártya, csak firewire/ilink/IEEE1394-es csatlakozó a gépedre, mivel ez a régebbi alaplapokon nem volt, ha ilyened van, akkor kell egy ilyen porttal ellátott kártya, de attól a felvétel még digitális lesz

Akkor a BF szerverekrõl ismerhetjük egymást, bár magyar szerveren már hónapok óta nem voltam. 😊

Igen házi videózásra kéne. Néztem a Sony TRV-255-öst is de inkább DV vennék. Remélem jól döntök..
A Samsungtól, mint márkától tartok egy kicsit, bár már a monitorom is Samsung 765MB, meg a vinyóm is az, és meg vagyok velük elégedve. Bízom benne, hogy kamerát is tudnak gyártani.
Ebben a kategóriában számít amúgy, hogy milyen márka?
Csak bf-ezek 😊
2-3 ezer Ft körül mozog.
Nekem egy sony trv 238-som van (D8) 800.000 pixel ami roppant kevés zárt térben történõ kielégítõ felvétel készítéséhez. Szabadban aránylag jó a képe. Van mellette egy Pana AG455-es SVHS ami simán ráver kéminõségben (nem szabadtéren). Vágás pedig egy Pinnacle Stugio deluxe kártyával 😊
Kérdés, hogy neked mire kell...családi videózásra bõven elég.

CéZé, Te nem szoktál BF-ezni? :-)
Köszi CéZé! Ez a kártya mennyibe kerül, és milyet érdemes venni? Vannak-e fontos paraméterei, sebesség esetleg...

Amúgy most kinéztem a Samsung VP-D20-ast. Van esetleg valakinek tapasztalata? 130.000 brutto pénz az ára.
Itt vannak a paraméterek:
http://hazimozi.terminal.hu/?page_number=3&id=32648311
Várnám a véleményeket.

Köszi!
a D8-at sem digizni...elég egy firewire kártya amin keresztül átmásolod a filmet (ez kell a dv-hez is ) 😊

Köszi a gyors választ!
Panasonic NV-GS11 milyen? Ez már DV, ezzel lehet közvetlen másolni a filmet gépre, vagy itt is kell digikártya?
A Sony amit irtam az csak Digital8 azért ódzkodom tõle...
Z
nah leírtam egy valagot, de sajna freezetag-elt a IE, ezért most nem írok be újra mindent...

www.depo.hu-n keress rá a DV kamerákra.

Nekem JVC GR-D20-as van, és elég jó, van már újabb változata, a 23-as. Ebben már színes keresõ is van.

Bár szvsz Sony-t vegyél, inkább kicsit drágábban, de minõségileg jobb a többinél. És a JVC-ben van színes éjszakai felvétel, szart sem ér.

Üdv

Sziasztok!

Milyen DV kamerát érdemes venni?
Euronicsban van most Sony DCRTRV-255 brutto 100-ért, de az csak Digital 8. Ezzel nagyon sokat kell tökölni, hogy az ember be tudja digizni a filmeket? Inkább költenék többet, úgy 150-ig, ha annyiért már lehet kapni DV-t.

Köszi a segítséget!
Sziasztok! Skacok at lehet alakitani/programozni egy digitalis ntsc kamerat pal-ra. Ha igen hogyan, ha nem miert. Nemigazan vagom. Koszi
hen-tes
Mustek GSmart D35 ezüst

Digitális kamera

- CMOS 2.0 MegaPixel CMOS szenzor (hardveres interpolációval 3.4 Mpixel); 1,5" LCD színes kijelzõ
- Digital Video, Still Camera, PC Camera
- Max. felbontás: 1600x1200, 1280x960, 1024x768, 640x480, 320x240 (hardveres interpoláció: 2144x1608), JPEG
- 16 MB belsõ memória, SD/MMC kártyával bõvíthetõ
- Video mod: 320x240; 20 fps (QVGA) AVI
- USB port, TV out, USB és AV kábel
- 10 mp-es késleltetõ, záridõ 1/15 - 1/2500
- Win98SE, WinME, Win2000, WinXP
- Photo express SE, Photo explorer, Cool 360, Video Capture driver, TWAIN Driver

Garancia: 1 év

ez jó ?

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

hen-tes
nem tudtok vmi jó de olcsó videókamerát ?
~20000 ftom lenne rá 😊
tom kicsit kevés de csak van vmi jó 😊

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

Szevasztok!!Video felvétele, vagy feldolgozásához érdemes mindenképpen külön merevlemez(de legalábbis külön partíció)a nagy adatátvitel miatt.Én digitalizáláskor vettem észre hasonlót, ezzel tudtam kiküszöbölni a kép pixelesedését, valamint minden felvétel elõtt mindenképpen szükséges egy töredezettségmentesítés!A 90 perc DV anyag kb 20Gb merevlemezt vagy partíciót igényel.
Scrat
Na hi!
Az az érdekes helyzet állt elõ, hogy a probléma megoldódott,de nem igazán tudom a tiszta megoldást. Legyalúltam a C-t, WinXP install, aztán csak a DivX, Xvid, AC3 és persze a Wmf codeceket raktam fel. Media Player frissit 9-re, DirectX9, aztán biztos ami tuti egy PowerDVD 4 for XP.
S lõn világosság....
A már leszedett, nem frissen capture-t videók TÖKÉLETESEN tiszta, tûéles képet ad, és a legkisebb mértékben sem esik szét a kép oldalmozgásnál.

Tehát: FactorG! Nem a leszedéssel van a baj, hanem valami miatt a lejátszással.

Üdv.

FactorG
Na ez engem is érdekelne mert ugyanez van nekem is.

Cross into the blue... Owning the sky... Ready for anything... U\'42 air patrol... (#bf.unreal1942 @ Quakenet)

Scrat
Hi all!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy egy Panasonic DV-rõl, FireWire karin keresztül viszem be a motyót gépre, (AthlonXP2000,512DDR,GeForce3Ti).Akármilyen progival nyomom a Capture-t, a progiban nézve gyönyörû a kép, de a leszedett avi-ban,akármilyen lejátszóval is szétesik a kép a kamera oldalra mozgásánál.Ha nincs mozgás, akkor tiszta a kép. Valakinek van ötlete mitõl lehet?

Elõre is Thx.

zakika
nem ismerem a canont, de szerintem firewire porton keresztul + egy capture progi

kulonben attertem a DVDre 😊nem sokkal tobb idobe kerul de sokkal jobb minoseg

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

batman
Sziasztok!
Most vettünk egy Canon MV630i típusú digitális kamerát, de riasztóan pixeles a videó a tv-n való lejátszáskor az alapbeállításnál. Elképzelhetõ, hogy nem tud teljesen éles képet csinálni???? Illetve a pc-re hogy tudom felvenni a szalagról a filmet közvetlenül a kameráról?
Köszi a segítséget...

[...] Te romboló állat! Te sátán!

zakika
Hogy mar en is hozzaszljak, nekem is egy Panasonic NV DS 30 kameram van firewireval osszekotve... eddig nem panaszkodok, igaz volt hogy rosszul tettem be a kazit es amit felvettem nem jacca le jol, csak kockasan 😞 (vagy ez a kamera hibaja?)
eleg jo kepeket csinal, pl ezt is ezzel csinaltam
a filmeket divxbe szoktam tomoriteni vagy VCD (SVCDt nem tud csinalni, azt mondja a TMPGenc, hogy lejart a mpeg2 codecom... valami segitseg?)

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Hé srácok nem tudja vki hogy hol lehet kapni vizálló tokot digi kamerákhoz?gondolok itt sonyra,panasonicra meg még talán canon.kösszi a helpet elõre is.
Gladiator
télleg ott volt. minden kérdésemre választ kaptam. fasza kis kamera az:-D