566
Digitális Videokamera
-
#166 Hello mindenki!!
Nekem egy DCR-DVD92E típusu kamerám van, és nemtudom beállítani a fényképezés felbontását, így csak 640X480as képeket csinál....tudna valaki segíteni beállítani, hogy nagyobb felbontású képeket csináljon? -
#165 helloka
valami ultrapici kamerát akarok venni, milyen fajták vannak amik jók?
olyan kéne, ami este is képes jó képeket csinálni na meg persze buliban is. köszike! -
mindwarp #164 Hali!
Én most nézegetem a Sony DCR-DVD92E DVD -Handycam-et. Az Euronics szombathelyi üzletében érdeklődtem (170pénz az ára náluk). De nem is ez a lényeg. Nagyon rendes volt az eladó srác, adott egy "Sony - Film & Share - Handycam és tartozékok 2004-2005" című kamerakatalógust, kis leírásokkal, típusismertetőkkel, hasznos tanácsokkal, képekkel és paraméterekkel. Nos, gondoltam, a neten is utánanézek ennek a típusnak (is), hiszen igencsak nyomják a reklámját! Ekkor jutottam el ebbe a fórumba, és olvastam a problémát a felvételt tartalmazó lemezek lejátszásának szinte teljes kudarcáról! Itt van a megoldás, ami -sajna- elég elszomorító : így szerepel a katalógusban egy kis szöveg a tartalomjegyzéknél: "Filmezzen DVD-re! A DVD forradalmasítja a házi videokészítést! Vegyen fel közvetlenül DVD-re, és játssza vissza felvételeit egy DVD-játszón* (csillag!!!) -DVD minőségben. (l. 16-17, 26. oldal)" Nos e csillaghoz a következő megjegyzés van az előző oldalon: " *A Video módban felvett Sony DVD-R lemez a 2000 után forgalomba kerülő legtöbb Sony DVD lejátszóval és -felvevővel, illetve a PlayStation2 konzollal lejátszható. A DVD Handycamben alkalmazott 8 cm-es DVD-R lemez a legtöbb PlayStation2 konzollal kompatibilis. A Video üzemmódban felvett 8 cm-es DVD-R lemez lejátszása közben a PlayStation2 konzolnak mindvégig vízszintes pozícióban kell lennie. A PlayStation a Sony Computer Entertainment Inc. bejegyzett márkaneve". Hát ennyi! Kinyomott a Sony néhány DVD Handycamet, és a felvételeik csak a "legtöbb" Sony lejátszóban nézhetőek vissza! Igen f*sza!!! Ha valakinek van valami tapasztalata, én is szívesen várom! Mindenkinek a legjobbakat, üdv! -
#163 Léccí!!!
-
#162 Császtok! Lenne 1 kérdésem: Van 1 Sony digitális kézi kamcsim(kazettás), amellyel állóképhez hangot is rögzít. Készítettem képet, de a kamcsihoz kapott progi nem ismeri fel, h az kép, hanem kaziról felvett cucc mind avi-ba teszi. Szal a képet is. Hogyan lehetne képfáljba(JPG, JPEG...)? THX
-
#161 Rájötten hogy nem is jár hozzá. én -
#160 Sziasztok!
Van valakinek SONY DCR-DVD92E Handycam-je?? Telepítő cd kellene hozzá. Tud vki segíteni? -
Pill #159 Hi all. Kameravasarlas elott allok de lenne nehany kerdesem.
Eleg sokat nezegettem mostanaban a leirasoak es forumokat de meg mindig vannak kerdeseim. Eloszor is ugy 120 ezer FT-om lenne a dologra. Csaladi hasznalatra kellene. Nem lenne tul sokat hasznalva. Max 5-6 szalag egy evben. De nem ez a lenyeg. Igazabol egy jo tipus kellne ebbol az arbol. A lenyeg hogy miniDV-s legyen meg kepstabilizator legyen es legalabb 16x zoom. Sokan mondtak hogy a CANON az nagyon jo de konkret tipust nem tudok. Ja es ennek a miniDV-nek emnnyi a felbontasa? Olyan mint a DVD-e azaz 7akarmennyi * 5akarmennyi?
Ja es meg egy dolog: Sokak itatkoznak hogy min a legerdemesebb tarolni a felvetelt. Van aki DVD-n van aki a DV szalagon szereti. Mondtak hogy DVD-re ugy (4.7GB) 2 ora fer es a hosszabbnak mar nem olyan jo a minosege. Es DivX-ben szerintetek nem eri meg? -
Bardock #158 Sziasztok! segítségre lenne szükségem:
van egy Sony DCR-TRV19E digitális kamerám és van hozzá egy Imagemixer nevezetü progi amivel át lehet pakolni a videót a gépre. Ez eddig rendben megy csak nagyon ocska minőségben... Hogy lehetne megoldani hogy jobb minőségben tudjam átvinnni a gépre a vidókat?
codec hiányzik? jobb progi kéne? gondolom ez a kettő eggyüt:) de sehol nem találtam használható infot...:(
aki tud segítsen:)
előre is köszönöm. -
#157 Pana NV-GS11, 15, 17, 21, 35.
A 35-öt is lehet már 150 alatt kapni, csak jól körbe kell nézni. Nagyon jó kamerák. Ismerősnek 11-es van, a legalapabb, de az is nagyon jó, az optika 24x-es zoomot produkál, van benne 1 rakat effekt, sok lehetőség, távirányító, stb... -
#156 Üdv!
Segítsetek, szeretnék venni én is egy digitális videokamerát.
Elvársaim: minél nagyobb optikai zoom, képstabilizátor, 0 lux.
Erre van nekem max. 150e ruppom.
Mit ajánlotok? -
#155 M70-es:
-
#154 olyan kamera kéne ami DVD-RAM -ra rögzít rögtön, Panasonic VDR-M70/M50 -et néztem, valakinek tapasztalat? -
blackgamer #153 én is konceren szeretnék felvételt készíteni, nézem a kamerákat, de nem tudom melyiket lenne érdemes venni
milyen szempontokat kéne figyelni?
0 lux? de ugye nem infrán veszi fel a koncertet, bár nem sok a fény
és igen, a hang is probléma lehet, mert van hangerő rendesen
szó, kinek milyen tapasztalata van a témában? -
Cif #152 Sziasztok!
Nekem egy Sony DCR-TRV14-es kamerám van. A problémám az hogy általában koncertek felvételére használom és elég közel kell állnom a hangfalakhoz ha látni is akarok valamit, viszont ilyenkor a hang főleg a basszusok iszonyúan recsegnek. Ezért arra gondoltam hogy veszek hozzá egy külső mikrofont amit rá lehet szerelni hátha ez megoldja a problémámat és végre normális minőségű hangot tudok produkálni. Van rá esély hogy az megoldja vagy itt nem a beépített mikrofonnal van a baj hanem a kamerával? És ha igen akkor milyen mikrofont vegyek?
Előre is köszi! -
szala #151 Sziasztok
Én egyet nem értek, most vettem egy Sony trv 255 ös digital8 as kamerát, én is usb keresztül probálkoztam, de csomo funkcio nem érhetö el vele, mehettem ujra vásárolni, fw kábelt, nem hiszem el, hogy ezt a kb 500 ft os tételt nem lehetne berakni a dobozba, lehet kicsit elégedettebbek lennének a vásárlok, ha ezt egyböl megkapnák.
Igy már minden funkcio elérhetö és az editálás is hibátlanul megy. -
#150 fw -
Rolesz #149 Vedtem egy Sony Dcr-Hc20E videókamerát usb-n viszem át a videót de körülbelül 7 másodpercet rak föl pedig sokkal több van rajta és mindez 2 percbe tellik!Vegyek Fw-t vagy mit tegyek? Plz valaki helpeljen gyorsan! -
#148 Elméletileg nem...elméletileg az USB2.0 gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé, mint az IEEE1394, de gyakorlatban sajna valóban nem ilyen rózsás a helyzet. Vegyél pár ezerért egy firewire kártyát, ha esetleg nem lenne a hangkaridon/deszkádon. -
RSC #147 Helló!
Vettem egy Samsung vp-d103(i) kamerát.
USB akartam feltenni gépre a filmet, de webkamera minőségű volt...
Csak firewire-rel van esélye elérni a 800K-s valódi képminőséget???
Köszi
-
mEkLaU #146 Sony pcr-pc350-röl mi a véleményetek ???? -
#145 miben különbözik fényképezőgépeknél az sd és az sdflash memóriakártya??? mert az árukban nagy a különbség -
#144 Sony, kamerában biztos. -
#143 hmm, és nincs valami állítási lehetőség, amivel ezt (mert ez tényleg k*rva nagy gebasz) ki lehetne küszöbölni? -
#142 szerintem ha kevés akkor hc14, ha több akkor hc40 -
#141 sony, de az drágább. ha sok pénzed van akkor sony, ha kevés, akkor samsung. -
#140 Sony -
#139 Hi
Szerintetek melyik a jobb, a Sony vagy a Samsung digitális kamera???
CSak úgy általánosságban kérdem, nem az összes tipus összehasonlító kielemzéség várom.
Kösz -
#138 már régebben leírtam. félhomályban egyszerűen nem lehet vele kamerázni, mert teljesen sötét képet csinál, nem látok semmit. ha világos an, olyan tűéles képet csinál, hogy....hogy....izééé.... szóval nagyon éleset, de pl egy naplementében már nem látszik semmi. csillagokat se lehet vele kamerázni, mert egyszerűen nem érzékeli. szal fos. -
Mpxplay #137 Egy kicsit félre tetszett érteni...
Ez digitális videokamera akar lenni! MPEG4-ben vesz fel memóriakártyára, csak épp igen gyenge minőségben... (mellesleg fényképezni is tud, vagy inkább azt tud elsősorban)
Ha tudna legalább 800x600-at 25 fps-sel folyamatosan és nem asf-be, hanem avi-ba rakná a videot, lenne hozzá 16x optikai zoom, s nem kerülne többe 100 ropinál, akkor már futnék is venni egyet...
Szerintem ilyesmi lesz minden videokamera 1-2 év múlva. Legalább is remélem... -
#136 ÁHÁÁÁÁ! Így már értem! :D -
Anee #135 Jó én Ulead és Adobe és Pinnacle szoftverekre gondoltam:P -
#134 Gondolom, hogy jobban jartam, mivel USB-n egyaltalan nem sikerult kicsikarni a gepbol semmit, ezert maradt a FW karesz :) -
#133 Mondjuk az FW-vel jobban jártál, az biztos.
Elvileg ezt a video adatátvitelre dolgozták ki. Ezért is lehet videot gyorsabban másolni ezen keresztül az egyébként gyorsabb adatátvitelre alkalmas USB2.0-nál.
Én az új gépemet már direkt úgy választottam, hogy i.Link rá legyen integrálva a deszkára. -
#132 Melyik szoftver?
USB 2.0 capture device
720 x 480-as felbontásban USB2.0-n... -
Anee #131 2.0-án is esélytelen maga a szoftver is firewire-n keresi a cuccost...esetleg wmv-be fel lehet venni, de annak a minősége:) -
#130 Arra lennék kiváncsi, hogy az USB 2.0-át tudó drágább Pana kamerákról sem lehet szuper minőségben átküldeni a pc-re az anyagot USB-n keresztül? Mert ugye a síma USB 1.0-ással esélytelen. -
#129 Szerintem csak elvileg lehetsegres az USB-n keresztul attenni a filmet, nekem sehogy sem sikerult, de mar mindegy is, mert vettem tegnap FW kareszt, ma delutan kiprobalom. Azert koszi a tanacsokat mindenkinek. -
#128 Sony DCR-TRV60E - ilyened van? Miért nem jó ez? 2megapixeles, Carl Zeiss obi, stb. stb.
Nem tűnik túl szarnak! :D -
#127 Szvsz valami nem stimmel. Nem 1.1-es a gépeden lévő interfész?