566
Digitális Videokamera
-
#126 FireWire characteristics
Hot-pluggable — you don't have to turn off your storage system or computer to connect or disconnect it, and you don't even need to restart your computer.
FireWire-A max raw data rate is 400Mbps (50MB/sec); typical sustained transfer rate is about 40MB/sec. FireWire-B doubles these rates.
FireWire-A is about 30 times faster than USB 1.1 (Universal Serial Bus), and about the same speed as USB 2.0 Hi-Speed. FireWire-B is about 60 times faster than USB 1.1, and about twice as fast as USB 2.0 HS.
Supports up to 63 devices per bus. A typical bus will have between two and perhaps a dozen devices.
Hubs are available to provide "tree" layouts in addition to the more common "daisy-chain".
Cable lengths can extend up to 14 feet (4.5 meters) between devices.
Cables are easy to connect and you don't need device IDs or terminators.
FireWire-A vs. USB 2.0 Hi-Speed
Even though USB 2.0 Hi-Speed has a theoretical max raw data rate slightly higher than FireWire (480 Mbps vs. 400 Mbps), the typical sustained transfer rates are about the same, because FireWire is a more efficient protocol to use in audio and video environments. In fact, in most cases, FireWire beats USB 2.0 Hi-Speed, albeit by a small margin. Very often it will be the computer or hard drive mechanism which limits the system performance more than the interface, so you might see about the same performance using FireWire-A or USB 2.0.
Szal annyira nem rossz az USB. -
#125 ja, USB-n meg soha nem fogtok normális minőségben filmet átvinni gépre, szal mindenképp kell firewire. az usb-nek túl kicsi az aaaaaa.... nem jut eszembe mi a neve, lényeg, hogy kevés infót tud átvinni, és így szakadozott, meg szar minőségű lesz. -
#124 nekem a 3. van. olyat ne vegyél -
#123 Na, megnéztem az én kamerám leírását, és elvileg lehetséges USB-n keresztül is áttölteni a filmet/képet a PC-re. Szal még mókolj vele, mert ha van rajta USB-port, akkor kell működnie.
Há' persze, ezek drága cuccok, de annyit tudnak az egyszerűbbek is, hogy általában ki sem használjuk a tudásukat. Az enyémmel lehet pl utóhangosítani, beszúrt felvételt készíteni, fotót keretezni, stb.
De ezek nem is használtam még. Mondjuk ott a PC, azon csinálok mindent. :D -
#122 Na igen, de hobbi celra kinek van penze ilyen draga kamerara? en nem koltenek ra soha ennyit, de ez az en velemenyem. -
#121 400k-tól 1.2millióig -
#120 Ezeknek mar az ara is ott van! -
#119 Minőségre is elég összegányoltnak tűnik. Amolyan jó recsegős műanyag lehet.
Ezek közül már kiegyeznék az egyikkel egy időre:
-
#118 Ez ok. csak nekem van digitalis fenykepezogepem, tehat nekem nem kell meg egy, egyebkent ez a camera nem is tetszik, de ez az en velemenyem. -
Mpxplay #117 Szerintem egy digi kamerának valami ilyesminek kell lennie:
ImpressCam Travel DXG
Bár ez a tudását tekintve még elég gagyi, talán 1-2 év múlva már lesznek használhatóbb minőségű gépek is... -
Anee #116 jaaaaaah a kártyához...ahoz lehet adnak. -
#115 Ertem akkor kulonbozo szakuzletek, kulonbozo kiszerelesben arusitjak oket, mert ket ismerosom is mondta, hogy van kabel a kareszhoz. -
Anee #114 nem adnak hozzá fw kábelt -
#113 Na igen, az en cameramon is mini FW csatolo van, a kabelt adjak hozza nem? ugy tudom. -
Anee #112 4-6tús fw létezik, az egyik a mini Firewire a másik meg a normál...teljesen mind1 melyiket veszed csak akkor olyan kábelt vegyél hogy össze tudd majd kötni
a fw olyasmi igen mint az usb....csak kicsit más:) A digit fényképezőkön is minifw csatoló van csak adnak egy fw->usb átalakítót -
#111 Aham! mar megprobaltak 10k-ert akartak adni egyet, de nem vettem meg, mert a cameras emberke azt mondta le lehet szedni a filmet USB-n is, de nem igy van. :( Utana neztem azota es kb 4-5k kozott van noname FW karesz. Valaki megkerdezte, hogy 4-tus vagy 6-tus kell, de szerintem az az Svideo nem? a FW az olyan mint az USB csatolo, legalabbis az en cameramon olyan csati melle van irva az IEEE1394. -
Anee #110 nem rossz a kamerád de az 70-ért best buy
Amúgy kb mind1 milyen firewire vezérlőt veszel de 5 ropinál ne adj többet érte...lehet a boltban rád akarnak majd sózni egy hardveres dekóres idióta kártyát 20 ropiért szal figyelj -
#109 ez ugyanolyan camera mint az enyem, csak 16x a zoomja, a tobbi szinte tok u.a. en 130k ert vettem. -
#108 Es mindegy milyen kareszt veszek? amit en vettem kamera az nem jo? :(( -
Anee #107 Egy firewire adapted kártya kell hozzá 3-4 ropiból megúszod
Mért olyan jó az a kamera....mert egy hete vagy most csak máshol az egy 100000 forintos belépő miniDV kamera ami elég jó....főleg hogy ennyiért mástól csak VHS-C vagy HI8-as kamerát kapsz nem mindiDV-set -
#106 Ertem es milyen kareszt vegyek hozza? mitol olyan jo az a gep amit irtal? -
Anee #105 Filmet csak és kizárólag firewire porton keresztül tudsz leszedni
ELLENBEN A VPD-101 70!!!! Az elektroworldbe...nagyon odabasz -
#104 Sziasztok! SEGITSEG!! vettem egy Samsung VP-D105(i) camerat. A boltban azt mondtak USB-vel le tudom szedni a filmet a geprol amit csinalok, ez van a leirasban is, de hiaba raktam fel az USB meghajtot a gepre meg a progikat amiket adtak hozza, sehogysem tudom leszedni a filmet! miert van ez? XPpro van a gepen. -
Anee #103 Ja kb...tehát pár gyártó éjszakai felvételt 15fps-sel vesz fel...fogod a boltba s megnézed hogy mennyire gyors folyamatos -
#102 Igen, ilyen 10 eurós díjakról tudok én külföldre.
Csak mondom eddig az volt a nagy biznisz, ha be tudtad csempészni őket vám nélkül akkor még lejött 18%. Most ilyen már nincs, mert most igaz vám már nincs, de nem is kapod vissza a 18%-ot. De még így is marad 30-40% különbség biztos. -
#101 Durva különbségek. :C
Gondolkodom, hogy ha esetleg vállalnak DHL-el csomagküldést... :) Pár ezer Ft-ból az is megvan, nem? És akkor még a kocsit sem kell nyúzni. -
#100 rokonaim Szombathelyiek :) csak most nincs fölös pénzem ilyenekre :( -
#99 Csak két példa, amikor digifényképezőket néztem:
Cannon G5 nálunk 180-200, kint 120-140 Nikon Coolpix 3100 nálunk 70-80, kint 50.
Csak most már az nem működik, hogy kint megveszed, a határon becsempészed az osztrák áfát meg visszakapod, mert ugye EU óta már nem kapod vissza. -
#98 Az nem rossz!
Ausztria nekem nincs több, mint 30km.
Kár, hogy most nem erre gyűjtök. :(
Egyébként digitális cuccokban simán van 50% differencia ausztriában és most már vám nélkül lehet behozni ezeket a cuccokat. -
#97 Keravillnél most akciózzák, ha jól emlékszem 120, vagy 130, de mind1. Lényeg, hogy Ausztriában is csak 107 átszámítva, simán megérné kiruccani egy hétvégén, mondjuk 2-3 embernek, ha még vesznek mellé ezt-azt. -
#96 Koszi! mar latom! azt hogy tudom megnezni, hogy jo-e az ejszakai felvetel? folyamatos-e? -
#95 Figy, előre odaadjátok nekem a cash-t és lejöttök érte Szhelyre, meg kapok egy 10% jutalékot akkor lehe tóla szó. ;)
Közben utánanéztem és itthon a legolcsóbb helyen 149 brutto depo.hu szerint. -
#94 3-at -
#93 Hozasson má mégegyet, köszi! :D -
#92 Na, megmondom neki.
Egyébként egyenesen Kínából hozzák annyiért. -
Anee #91 VPD24i irtam
JVC-nek az éjszakai felvételét próbáld ki mert nem mindegyik folyamatos....amúgy jól hangzik amikoet tud
Panasonickal még nem volt dolgom de szerintem megér 80 ezret, a legolcsóbb DV kamera is 105-110 körül van -
#90 Pont ezt, meg a kistestvérét (GS-11) nézegettem, szerintem tuti jó. 80ért meg aztán pláne, üzletben láttam már 170ért is, az olcsóbb helyeken is 140. -
#89 Mit szóltok ehhez a kamerához:
Panasonic NV GS 15
http://www.panasonic.hu/index.php?p=product&id=75
Haverom tudna hozatni magának 80ért, megér annyit? -
#88 Hali skacok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy mijaz a PCM adapter, amit a mem kártyákhoz adnak?
Vagyis mit csinál az az adapter?
Köcce! -
#87 Ilyet lattam 121990Ft-ert: JVC GR-D21 16x optikai 700x digitalis zoom, 800000 keppont, szines kereso, ejszakai, kepstabilizator, analog DV kimenet,( na ezt nem tudom mit jelent? :( ), mini DV, ez milyen? megeri megvenni ennyiert?