566
Digitális Videokamera
-
#326 én szeretnék egy sony hdr-fx1-t. -
#325 hmm hmm valaki valamit?? -
#324 Hi all! Milyen videókamot ajánlanátok? kb 100 de inkább 80 ezer pénz lenne rá. Semmi profi izére nem kell, csak megyek majd angliába és ott akarok majd felvételeket készíteni. Tudnátok vmit ajánlani? Mik a tapasztalatok? előre is thx a segítséget! -
#323 esetleg koszos az olvasófej. vegyél olvasófejtisztító kazit. 2000 huf körül van media marktban. -
#322 Lehet szar a felvevője, ezért nem tud rögzíteni?
Vagy ez, vagy valami Panaspecifikus hiperszuperrejtett beállítás -
Aspyrin #321 Nem próbáltam, de már a tv-n sem látom a felvételt pedig kamera üzemmódba látszik minden :/ -
#320 Se kép se hang?
Panát nem ismerem, de próbáltad már PC-re átjátszani Firewire-ön? Ott volt kép? -
Aspyrin #319 Help!
Holnap utazom a nagy messziségbe ezért kaptam kölcsön egy Panasonic minidv kamerát de sajnos gondom támadt vele :(
Kamera üzemmódban kiválóan működik de sajna a felvett anyagot képtelen vagyok visszajátszani hiába váltok át vcr üzemmódba. A kijelző tök fekete marad, se kép se hang.
Mivel nem tudtam mihez kezdjek letöltöttem egy angol leírást de ott sem találtam utalást ilyesmi problémára, illetve annyit, hogy bizonyos szerzői jogvédelemmel ellátott kazetták esetén a képernyő fekete marad=lehetne ez is de a kazik mezei sony kazik.
Nagyon hálás lennék ha valaki segítene! -
#318 egyet értek :) -
#317 hát, ott a miniDV se mutat vmi nagyot. a legjobb lenne maradni a jó öreg Hi8-nál -
#316 sőt a rossz fényviszonyok mellett, mint mondjuk egy szobában, igen gyengén muzsikálnak. -
#315 nem rosszabbak, csak nem jobbak. azé olyan rohadt drágák, mert új technológia, meg miegymás, semmivel se tudnak többet azért a plusz pénzért. -
DJviolin #314 Sziasztok!
Sokan szapulják a dvd-s videókamkordereket. Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel rosszabbak, mint a MiniDV-sek? -
#313 Hellósztok!
Nem tom jó helyen érdeklődöm-e, vagy hogy esetleg hol lehetne e téren segítséget kérni. Nem 100%-ig épp ebbe a topicba tartozik, de hátha valaki tud segíteni.
Hogyan lehet és mennyiből megoldani egy olyan rendszert, ami 4-6 fixen rögzített digitális kamerából áll (autofókusz, ha lehet), mely számítógépre van kötve.
Ott osztott képernyőn látható egyszerre akár mind a 4-6, vagy egy kiválasztva és teljes képernyősen, és lehetőleg tudja a 2-3x digitális zoomot.
Ipari jellegű felhasználásra kellene.
A segítséget előre is köszönöm! -
DJviolin #312 Szia!
Még nincs kamerám, de a kölcsönbe kunyerált kamerák alapján elmondom a tapasztalataim.
Samsung-ot tényleg ne vegyél, mert a kezelésük és a fogásuk idegesítő, és mondjuk ez nem a gép hibája, de amivel dolgoztam, annak tönkrement az érzékelője, és nem volt színhelyes, ergo pirosas képet csinált, és nagyon világos volt, és a minősége is enyhénszolva sz*r volt.
Canon-ról nem tudok véleményt alkotni.
Panasonic kamerák elég jók szoktak lenni, sokat nyújtanak.
Sony kamerák egyértelműen a kamerák csúcsai. Ha teheted, és van jó sok zséd, akkor vegyél ilyet.
Az én személyes ajánlatom egy 3CCD-s MiniDV-s Sony videókamera. Sajna ezeken nincsen csipisz meg mikrofon tartó és foglalat. De azthiszem akinek ilyen kívánalmai vannak, azok nem ebben az árszegmensben vesznek kamerát, és nem ilyeneket.
Üdv:
DJviolin -
Monoton #311 hi? mosz szeretnék kamerát venni de nemistudom milyet:) /milyen márkájut/
kérdezgettem és a samsungra azt mondták ne vegyek mert nem jó! sztetek canon, panasonic, sony, samsung? -
modernslave #310 hi! Sony CCD V-6000 digitális kamer és fényképezőgép használati utasítását keresem. Vigyázat ebből van egy nagy profi verzió is. EZ NEM AZ:)) eza kicsi ezüst oldalt kinyitható képernyős kamera....aki segíteni tud az egy isten..én egy nap alatt nem találtam normális leírást (hosszú használati utasítást a neten)....na hajrá.....köszönettel m5..ja igen..ugyanis nem adnak ehhez a tipushoz használati leírást:( (a boltban sem tudtak adni mikor visszamentünk -
#309 na ugye? :D -
#308 ja, így már mindjárt más -
#307 látogatjuk -
#306 hát nem látogatjátok sűrűn a topikot, srácok. -
#305 ahh, de gyöngyörűűűű... ilyet akarok.
hdv-hez más kazi kell, vagy ugyanazt tudja használni?
-
#304 13,* gigát -
#303 nézegetem most a HDV kamerákat, és valahogy nekem úgy tűnik, mintha mindegyiknek az LCD-je 16:9-es lenne. Ezek csak szélesvásznúban tudnak felvenni? Vmint mi van akkor, ha én egy HDV videót akarok lejátszani egy olyan tv-n ami nem támogatja? ugyanúgy csak 720*576-ot játszik le, vagy egyáltalán semmit sem? -
#302 Mondjuk jómagam nem is szeretem az olyan pici kamerákat. Persze utazásoknál jól jön. -
#301 én laikusként úgy gondolom, hogy a képminőség leginkább az optikán, a ccd-n és a jelet feldolgozó procin múlik. Ez meg elfér simán a miniDV-ben is.
-
#300 A digital8 azért szebb, mert sokkal több elektronikát pakoltak a kamerába.
DV-nél akárhogy is erőlködnek az icipici méret miatt sem normális képstabilizátort, sem normális éjjellátót nem tudnak beleapplikálni
Szóval egyenlőre D8 nekem jobban bejött -
DJviolin #299 Üdv!
A Panasonic 3CCD-s kameráiról mik a véleményeitek? -
pbal #298 Üdv, Tudna valaki adni egy Panasonic NV-MD 10000 magyar használati útmutatót? -
#297 Sztem 2 minidv-s felvétel között is láthatsz különbséget, ha más márkájú kamerával készült. :) -
#296 Nem tom, mi úgy tanultuk, hogy a minidv egy lépcsőfokkal feljebb van, de mondom annyira nem vágom.
Viszont azért sem tartom egyformának a kettőt, mert a felvételek minősége között is látok különbséget. Az már csak magánvélemény, hogy nekem valamiért a digital8-é jobban bejön. :-) -
#295 Rákerestem, hogy mi a különbség.
"Digital-8 (or D8)' is a consumer digital videotape format developed by Sony in the late 1990s.
The Digital8 format is the combination of the venerable Hi8 tape transport with the DV codec. Digital8 equipment uses the same videocassette-media as analog Hi8 equipment, but differs in that the audio/video signal is encoded digitally (using the industry-standard DV codec.) Since Digital8 uses the DV codec, it has identical audio and video specifications."
A lényeg, hogy ugyanaz mindkettő, csak más kazira vesz fel :) -
#294 Elvileg a miniDV jobb kategória, de annyira nem vágom a témát, hogy tudjam miben jobb. -
#293 tudtommal a digital8 ugyanaz mint a minidv, csak 8mm-es kazira veszi fel. Szal elvileg a méret ugyanakkoral kéne legyen -
DJviolin #292 Amúgy melyek a jó videókamera márkák? Sony, Panasonic, stb. ? -
DJviolin #291 A Sony videókamkorderekről mi a véleményed? Csak azért kérdem, mert a Légcsavar stáb mindig Sony-kkal jön. A nagy vállrolindíthatós is Sony, a két közepes is Sony, meg a kis kézi verkes is Sony. Persze a kézin kívül olyan Sony-kkal jönnek, amik a kereskedelmi forgalomban nem kaphatók. -
#290 Ha a legjobb minőségben rakod át, akkor nagyon sokat. :-D
De pontos adatot nem tudok mondani, mert nekem digital8-am van, csak annyit tudok, hogy sok. -
DJviolin #289 Akkor dv-sekben kezdek el gondolkodni.
Egyébként ha áttöltök egy 60 perces dv kazit a számgépre, akkor az kb mekkora tárolókapacitást fog felemészteni? -
#288 Én a minidv-t ajánlom. A DVD-sek eleve furcsán néznek ki. :-)
Megaztán többet is tudsz kamerázni a minidv-vel magas minőséget (legalábbis úgy tom). Én a DVD és Digital 8 közt is az utóbbit választanám. -
DJviolin #287 Sziasztok!
Melyik a jobb videókamera típus? A minidv, vagy a dvd?