566
Digitális Videokamera
-
pbal #286 Panasonic NV-MD 9000 dv vállkamerát vennék reális áron!!
Elérhetőségeim: [email protected]
Tel:06702716284
Pölöskei Balázs
-
#285 hi
nem mindegy itthon hogy pal vagy ntsc nem? mi a különbség a kettő között?
kinéztem azt a 3ccd-s jvc-t, amcsiktól rendelném csak az ntsc formátumú, help me -
DJviolin #284 Sziasztok!
Nem tudtok olyan magyar szórakoztató elektrónikával foglalkozó oldalt, ahol videókamera tesztek is szoktak lenni?
Üdv:
DJviolin -
Katónéni #283 Dolgozott már valaki SONY HVR Z1-es félprofi kamerával.Érdekelnének a TAPASZTALATOK. éN MOST sONY hcr 1000 DOLGOZOM MáR 2 éVE, DE SZERETNéK MELLé MéG EGY KOMOLYABB GéPET. -
#282 Fúúú király! Kösz szépen! -
#281 " A felbontás nem függ a mérettől és fordítva sem. "
ez a mondat meg kimondottan tetszik :D -
#280 mikor megvettem a kamerám (szintén D8-as), még nem volt fw csati a gépemben. mindjárt ki is próbáltam USB-vel és ugyanaz volt az eredmény mint nálad. Kis méretű, nagyon rossz minőségű videó. Vettem 3,5e forintért egy firewire kártyát és azonnal tű éles 720-576-os videót kaptam -
#279 de nem elég neki az USB. Nem lenne hátrány, ha úgy írkálnál ilyen topikokba, hogy lenne minimális tapasztalatod... -
#278 Funkcionális szempontból nem ugyanaz.
Az USB-t azért raktak a kamerába, hogy Webkameraként tudd használni (Skype, Netmeeting ...), Firewire-t meg azért, hogy ami a szalagon van, azt egy az egybe digitálisan át tudd "tölteni" PC-re -
#277 Jah ezt nem is értem. Se a kemrán, se a szoftverben nem lehet állítani, de nem igazán hiszem, hogy fixen ezt a felbontást használná. Nem túl rossz az? -
#276 ehh
Szerintem USB is elég kellene, hogy legyen neki. A felbontás nem függ a mérettől és fordítva sem. A felbontást vagy be lehet állítan a kamerán, vagy fixre van csinálva a kamerában vagy a szoftverével lehet bajlódani. A firewire 400 Mb/s, az USB 100 Mb/s (ha jól tudom). Egy általános jó minőségő váltottsoros MPEG-2 videó kb. 9 Mb/s. De a videó felbontása semmiképpen nem függ a sávszélességétől. -
#275 mindenképp firewire kell neki -
#274 JVC nek kijott a 3ccd-d vinyos camcordere... ha lenne penzem csakis azt vennem -
#273 Halihó!
Segítségre van szükségem! :-)
Mindennél jobban érdekel a filmezés, azonban technikai szinten kicsit le vagyok maradva. :-)
A gondom a következő:
Van egy digital8-as kamerám, amibe vettem is kazit. Amikor áttöltöm a felvett anyagot a számítógépre (USB-n és szerintem ez lehet a gond) akkor 320x240-es felbontásban kapom meg a videót. Ez nekem elég kicsi. Ez program függvénye, vagy hagyjam az USB-t a francba és vegyek fireware kártyát? -
zsoleszpapa #272 Princeman ! Én, már sok progit próbáltam, de amióta kipróbáltam a Néro 7-et azóta nem is érdekel más. Ez egyszerűen mindenre jó. -
bucibácsi #271 No azt nem csodálom. De jól el lehet vele tölteni az időt... :D -
#270 a pinnacle csodája engem az idegbaj határára sodort a sok fagyással. -
Princeman #269 A MovieMakert ismerem, azzal egész jó kis videókat csináltam, csak azzal az a gond hogy nem lehet olyan precizen szerkeszteni. Akkor kipróbálom amit mondtatok, és ha kész az amatőr filmem(Igazgató Urunk Kalandos Életéről):) majd jelentkezek. THX for the help. -
#268 Adobe premire 1.5 lesz a te barátod -
bucibácsi #267 Próbáld meg a Pinnacle Studió valamelyik változatát.
Nekem nem igazán jött össze, mert sokat fagyott, de jól használható ha nem túl hosszú a film. DVD-re írásnál volt, hogy csúszott a hang ha sok effektet használtam. Mindettől függetlenül jól használható. FireWire kártyához is adják, van magyar nyelvü is. Ha annyira kezdő vagy próbálkozz a WindowsMovieMaker2-vel.
Az alapok elsajátításához jó. (ha xp-d van). Van még az Ulead Videó Studió.
Ha linuxod van akkor Pl. a Kino :) -
Princeman #266 Üdv Ti milyen progival szerkesztitek a videokat amiket áttöltötök a gépre, Légyszi adjatok egy tippet mert én még nagyon kezdő vagyok ebbe. Thx -
tom125 #265 illetve még1 , ha anyagilag nem úgy jövök ki, akkor a pana GS35 vagy sony HC42 közül melyiket érdemesebb venni? :-)
köszi -
tom125 #264 hát köszönöm szépen. akkor így fogok cselekedni. nekem is a Pana felé húz a szívem. :)
köszi -
#263 A panákban állítólag Sony elektronika dolgozik a legtöbb esetben, tehát ami eltérés van, az ebből következtethető. Mint említettem én a GS140-et választanám, de a Sony sem lehet rossz választás. -
tom125 #262 aha, értem, ezt valahogy így gondoltam én is.
3CCD mellett tegyem le a voksom?
Ja még annyi, hogy a PanaGS140 az már Leica lencsés a GS35 Panasonic lencsés, a Sony pedig Carl Z. lencsés.
A nagy vacilállás részemről, hogy 3CCD Pana GS140 vagy Sony HC42 1CCD közül melyiket vegyem? Annyira nem értek a témához, viszont hosszú távra tervezek és jó kamerát akarok venni...
Tom -
#261 A Sony esetén a nevet kell megfizetni. Szvsz annyit nem ér, én a felsorolt háromból a Pana NV-GS140-est venném meg személy szerint. -
#260 szerintem azt az úsztatást nem fogod használni, mert úgyis számítógépen fogod szerkeszteni a videódat.
Ha jól tudom, a kamera beépített effektjeit akkor érdemes használni, ha pl a kameráról egyenesen videóra küldöd az anyagot. Ilyenkor ezekkel az effektekkel tudod kicsit feldobni a filmedet. -
tom125 #259 Sziasztok !
Gondolkozom , hogy veszek egy DV kamerát.
Kinéztem párat. Segítenétek választani? Hátha valakinek már van tapasztalata ezekkel a kamerákkal(akár pozitív, akár negatív) :
-Sony DCR-HC42 br. 146.194 Ft
-Panasonic NV-GS35 br. 106.560 Ft
-Panasonic NV-GS140 br. 158.880 Ft
Igazándiból nem tudom, hogy mi a nagy különbség közöttük, egyedül annyi, hogy a Sony-ban több extra szolgáltatás van, amit lehet, hogy nem használnék (ilyen-olyan átúsztatás stb.). Illetve an NV-GS140 az már 3CCD-s. Viszont érdekes, hogy a Sony majdnem ugyanabban az árban van...
Tehát így kissé tanácstalanná váltam, mert felmerült, hogy miért kerül majdnem annyiba? Netán annak ellenére jobb, hogy a Pana 3CCD-s ?
Segítsetek légyszíves !
Köszönöm !
Tamás -
#258 nem a videókarin lesz, hanem tudtommal az alaplapon.
Nekem nem volt, így vennem kellett egy firewire (IEEE-1394) kártyát. 3500Ft volt, nem egy nagy pénz. Ha analóg cuccot nem akarsz szerkeszteni, akkor ez pont elég. A tipus mindegy, a minőségen nem változtat. A kábelnél viszont fontos meggyőződni róla, hogy jó legyen a kamerához, mert van 4-es, meg 6-os, ha jól tom. -
#257 nos most hogy utaltál rá hogy melyik ami esetleg nekem is szól ezáltal rá tudtam keresni és találtam 1-2 leírást ami által sikerűlt valamit kiokoskodnom. Már csak abban reménykedem hogy van a videokarin bemenet... -
#256 #238
ez pont eggyel van a szmájlik előtt... -
#255 Meg valszeg ha nem értek hozzá akkor nem ilyen gépet rakok össze magamnak ami itt van lent!!! -
#254 A géphez értek bazmeg!!! A kamerához nem értek, a ps-t meg utálom! Elavúlt lószar!
Bocs hogy ilyeneket irok csak ez van amikor szépen kérek valamit és basznak rá meg lehurrognak!!! -
izb #253 akkor használj playstationt pc helyett -
#252 Kúrvára nem értek hozzá és azért kérdezem itt! Azt se tudom mi mit jelent, szóval ha vissza olvasnák sem tudnám hogyan kell csinálni!!! -
#251 jaja -
vjanika #250 Vegyél egy TV tuner kártyát. 10000+Áfából kintvagy és nem kell görcsölni. -
izb #249 sg forum,vagy téma kereső használata javallott. -
Roland16F #248 És ezt hol találom meg mondjuk itt? (ugye ez egy fórum,vagy ilyesmi...?) -
izb #247 Megoldható az (ha van a kamerán bemenet),hogy a video lejátszót rákötöd a kamerára,és a kamerát egy firewire kapcsolaton keresztül összekapcsolod a PC-vel.