732
nem kell több Flash topic, elég a linkben levő.
  • blackgamer
    vannak flash-es oldalak ahol a flash-en keresztül lehet videót nézni
    a kérdésem az lenne, hogy az eredeti videó file-t amit a flash beimportál, hogyan lehetne letölteni/megtalálni az elérési útját?
  • davos80
    Sajna, én nem értek a flashez...
  • davos80
    Megtenné nekem azt, valaki lelkes flash-hez értő ember, hogy ebből a képből csinál valami fasza flash-es animációt?Az oldalam kezdőlapjához kéne, swf formátumban.Rábízom, hogy mit animál vele, csak a szín maradjon.Előre is kösz.
  • nenad
    persze
    van az action script editor abban.
    most persze elobb el kene dontened hogyan akarod, vegul is magaba a gomba is beleszerkesztheted az egeszet az egyszeruseg kedveert, pl ugye a gombnak van ket alapveto fazisa az amikor senki sem piszkalja illetve amikor fele mesz a az egerrel (mouse over state)
    na szoval flashebn ha editalod a gombodat, (ketszer raklikkelsz) akkor latni fogod ezeket a fazisokat.
    (ha jol csinalod halvanyan a hatter is latszodik...>>>)
    a masodik fazis a mouse over state.
    csinalj egy uj layert, a masodik frame (fazis)ra egy keyframet, csinalj egy textboxot bele a szoveget, azt pedig mozgasd arra a reszre ahol szeretned hogy felbukkanjon.
    ha ez kesz gyere ki belole (a timeline felett van olyan hogy scene1 buttonxyz stb, a scenere klikkelve visszajossz a fo ido vonalra) teszteld a muvidat (ctrl+enter)
    Na aztan amikor ez megy csinald azt hogy megnyomod az
    f9-et elojon az action script editor.
    biggyeszd be ezt:

on (release) {
    getURL("http://www.linked.com", _blank);

}

_blank helyett irhatsz _self -et ami azt eremenyezi hogy ugyanabba az ablakba hivja meg az uj oldalt amibe az flashes gombod van (az elozo uj ablakba hivja)
  • verdant
    Csináltam pár gombot az 1 Cool Button Flash 5-tel, minden szép és jó, működik is, de most azt szertném, hogy a gombra rávitt egér, egy ablakban (másik flashben?) pár soros szöveget jelentessn meg. Lenyomva pedig a beírt liket (ezt már most is jól csinálja, ezzel nincs gond) Meg lehet ezt oldani?
  • nenad
    az okoskodasra kar fecserelni az energiat.. :))
  • lee4444
    :-)
    megint tanultam valamit, koszi
    "a legegyszerubb ugy csinalni"----ezzel azert kicsit vitaznek....jelenleg talan a legcelszerubb, de legegyszerubb?? szerintem az lenne ha beteszel egy flasht, kattintasz kettot, hogy atlatszo legyen a hattere aztan kesz... mar ha ezt minden browser helyesen jelenitene meg :-P
  • nenad
    valoszinu csak akkor engedi ha mar betetted egy weblapra,nem is nagyon lenne ertelme itt ugrabugralnia kulonbozo cimekre nemde?
  • verdant
    Megszereztem egy reatil verziót a Flashationból, megcsinálom a gombot, beírom a linket, szépen működik is a flash, de ráklikkelve semmit sem csinál, azaz nem megy el, a linkre. Tudja valaki miért?
  • verdant
    Sziasztok!
    Tudna valaki egy Flashation Flash button and menu builder progihoz valmilyen elérést adni? Csak a demo-t találom, az pedig nem enged a gombokhoz url-t rendelni.
    Előre is köszönöm.
  • nenad
    nem... :)
    nemtom milyen anim lesz, vagy milyen alltalaban ugye van egy keret. es a kereten kivulre kerulo reszt kell csak belonod a flashbe. Illetve azt ami kilatszik, a tobbi lyukas. Aztan ezt a megfelelo helyre igazitod es kesz.

Kulonben ezt a legegyszerubb ugy csinalni(ahogy en szoktam :D) hogy a haterrezett weblaprol, (nincs semmi mas rajta) csinalsz egy screenshotot, aztan azt teszed be alapnak az image editorba es arra epited fel az egesz siteot/animot/akarmit, es akkor nyilvanvalo mely reszket kell kivagni. Azonkvul felesleges darabolni, inkabb csak csinalj ra lyukakat es png-ben mentsd el. (losless)
    Aztan flashben majd szepen belovod amit kell.
    En tobb ilyet csinaltam mar, sot a mostani is ilyen lesz majd.
  • lee4444
    köszi, először én is erre gondoltam, de a weblap háttere elég mintázatos, és sok mozgó, méretet változtató flash kerül az oldalra, ami szinte ellehetetleníti a háttérdarabok flashben történő precíz elhelyezését
  • nenad
    egyszerubb ha a hatteret(illetve 1 darabjat) is a flashbe teszed es utana csak jol bepozicionalod a webpagben, layerrel leginkabb az nem mozdul el.(altalaban)
  • lee4444
    Bocs, most látom csak, hogy linkelted...

köszi
  • lee4444
    Marsu!

Az olvasni ige 1.sz. 2. személyű felszólító alakja helyesen: olvass.
    Egyébként ezt a hülyeséget minden kérdezőnek oda lehetne írni válaszként, csakhogy azzal nem segítesz senkinek.
    Pedig a fórum azért van.............
  • lee4444
    Köszi, de hosszas kutakodás után egy külföldi fórumon megtaláltam, amit akartam.
    A lényeg, hogy teljesen mindegy, milyen a háttér Flashben, az átlátszóságot html-ben kell beállítani. Így mintás, vagy képes hátterű weblapra is tehetünk flash-t úgy, hogy annak a háttere nem fog éktelenkedni.
    Hátránya, hogy ez csak Internet explorerben, és (állítólag) Netscape 7.0 -ben jelenik meg helyesen.
  • marsu
    Szerintem olvas egy kicsit.
  • Rage47
    Ja létezik azt hiszem. Az alpha-t kell állítani a szineknél.
    0%=teljesen áltlátszó. Én ugy csinálnám, hogy fehér lenne a hátterem, és egy színnel - amilyenre a hátteret akarom - rajzolnék egy négyzetet háttérnek és annak állítanám az "alpha-ját".
  • lee4444
    Sziasztok!
    Létezik olyan, hogy átlátszó háttér a Flash-ben?
    Ha igen, akkor hogyan lehet beállítani?
  • Rage47
    Sziasztok!
    Mikor importalni akarok Fraps-al készitett videot ezt irja ki és nem ipmortalja be a videot:
    Quick Time is missing software required to perform this operation.
    Unfortunately, it is not avaible on the Quick Time server
    Google-ban is rákerestem erre a hibára, de sajna nem találtam semmi segítséget:(
  • Rage47
    Arról hol olvashatnék, hogy hogy kell olyan animaciot csinálni, amiben egy figura(pl. egy palcika ember) mozog?
  • Rage47
    Köszi
  • Atika :o)
    hello hello nekem lenne egy olyan kerdesem hogy van mondjuk 50 db jpg-m amit szeretnek egymas utanni framekbe rakni akkor ezt meg lehet oldani mondjuk hogy beimportalom es a flash mondjuk automatikussan szetrakja nekem vagy kulon kulon kell berakocsgatnom az eggyes framekba??? Elore is koszi a segitseget
  • SoDI---
    google: swf2avi
  • SoDI---
    Régebbi verziók esetében nem emlékszem, hogy van de a legújabbnál (MX 2004) importnál a munkaaszatlon való megjelenítés előtt megkérdezi, hogy létrehozzon-e neki frame-eket. Utólag egyszerűen hozhatsz neki létre. F5.
  • Rage47
    Sziasztok!
    Flash-be szeretnék importálni .avi fájlt, amit Fraps 2.0-val vettem fel.
    Csak az a baj, hogy mikor már importálta,
    akkor nem látszik semmi belőle, üres a kép.
    Légyszi segítsetek, hogy tudnám rendesen importálni a Fraps-al felvett avikat.
    Elöre is köszi válaszotokat!
  • sohrking
    Hali... Flash animációval kapcsolatban lenne kérdésem... Ha tudna valaki segíteni, azt nagyon megköszönném.

Beimportáltam a sceenbe 1 képet. Átkonvertáltam movieclip-é majd a movieclipen belül létrehoztam több layert. Oda importáltam több képet. 1 layerre 1 képet. 8 layerből összeállt a figurám. Bemozgattam motionnal , mintha lépkedne. Visszatérve a sceenbe, motionnal elmozdítottam az immár 1 layeres figurát. Tökéletesen működött test sceennel, swfbe is simán kiment...
    Melléraktam 1 hátteret 1 másik layerre, és néhány fűpamacsot egy harmadik layerre... Idáig minden működött. A füvet be keyframe-ltem, és helyváltoztatásra kértem (motion). Na itt a gondom. !!! Ha bekapcsolom a motiont a fű layerén, az egy az egyben eltűnik.... MIÉÉÉRRRT !!!!!
    Ja , másik kérdés... Hogy csinálok olyan avit, amiben működik a movie clip, mert flashből kiimportálva aviba nem megy csak swf-ben... lehet swf-ből avit csinálni, ... mivel????

Köszi
  • 2XP
    gotoAndStop("scene 2", 1);
  • toMpEr
    vagy unicode-os kodolasban mented a txt filet, vagy ezt beirod valahova ele:
    System.useCodepage = true
  • toMpEr
    a legjobb, ha edit>keyboard shortcuts, csinalsz egy uj Set-et, aztan Control>Step FOrward/Backward-ot kiveszed, amugy nem fontos a sorok vegere ;
  • 2XP
    Flash + XML alapú képgaléria készítése

vagy:

Dinamikus képgaléria - képmérethez igazodó felület

A megtekintésükhöz regisztáció szükséges az swf.hu-n
  • 2XP
    set (tipus, "ertek");

• 2XP
    with (_root) {
    gotoAndPlay(1);
    }
    Szoval van egy gombom amit beleteszek es movie clipbe es utanna ezt a movie
    clipet amiben a gomb van beleteszem egy frameba a scene 1 -re
    mit kell irnom a gombhoz actionkent hogy ha rakattintok akkor a scene 1-en
    atmennyen a 2 -es framera
    hogyan tudom beallitani egy text mezoben hogy nekem mutassa a hosszu betuket is ha egy txt-s filebol hivom be oket?????????????????
  • potyek
    Sziasztok
    Olyan kérdésem volna, hogy lehet azt megoldani, hogy egy kb 50 db file bol állo képszekvenciát belvasson egy flash file, és megjelenitse egymás után, a loadmovie vel már mindent kiprobáltam, de mindig csak az utso képet jeleniti meg,az unload ot is probáltam, hogy az elözöt kikapcsolja, de nem sok sikerrel :O(
    elöre is köszi a segitséget
  • 2XP
    [alt gr]+[,] :)
  • 2XP
    http://www.swftools.com/tool-details.php?tool=1216134879
  • Kandurex
    megoldva... az EMBED helyettesíthető valahogy? Más kóddal?
  • Kandurex
    Vlk! Milyen kóddal (imgsrc, bgsound stb.) lehet a html-be flash beilleszteni?