732
nem kell több Flash topic, elég a linkben levő.
-
mc-vé konvertálod, és alpha-ból veszel lejjebb. -
Monoton #331 beimportáltam flashbe egy képet!
lehet ennek a képnek az átlátszóságát állítani? /opacity/ ? -
www.swf.hu -
stormnet #329 sziasztok, el tudná valaki magyarázni nekem, hogy hogyan állítsak be egy progressbar komponenst ugy hogy az preloaderként mukodjon ? thx
-
Monoton #328 nahh leszedtem kipróbáltam!
de ez nem vágja szét a képet? -
Monoton #327 1000 thx! -
Akkor neked erre van szügséged 
Puzzle plugin photosophoz - nagyon profi!
http://www.softaward.com/1944.html -
Monoton #325 hát ezaz hogy nem négyszög hanem normál puzzle alakura akarom kivágni! -
Ha négyszög alakúra akarod, akkor PSben Slice tool-al szétvágod, majd save az WEB. -
Monoton #323 hali!
Szeretnék csinálni egy puzzle játékot flashben!
CSak azt nem tudom hogy melyik programmal szokták feldarabolni a képet! /úgytom van erre valami program csak már nemtom miaz :( -
devilmike #322 nem megy a flash videó- ból a kép rögzitése, van valakinek egy ötlete? -
devilmike #321 :D elvagyok -
devilmike #320 jó ez is megvan
de nekem az kellene hogy a képet rögzítse is valahogy -
devilmike #319 mind1
egy érdekes probléma amire nem találok választ.
hogy lehet a webkamerám hozzákapcsolni a flash-hez? -
devilmike #318 elvben ennek kéne átadni a változót a flashnek?
print ("&fogad=$adat"); -
Monoton #317 azért kösz szépen. megtaláltam amit akartam -
Monoton #316 ezt néztem énis! nemtom erre gondoltam :( -
Íme -
Monoton #314 azt hogy lehet megcsinálni hogy beimportáltam egy hangot a flashba!
namost nekem kellene egy play, pause, stop gomb! és ez működjön!
tudtok tutorialt erre?
tehát lényegében élőhangot akarok belevinni, csak meglehessen állítani! -
Szerintem Flash-t a következőképp érdemes tanulni:
0. Érdemes előtte valamilyen rajzolóprogram elsajátítása, ugyanis akkor könnyű átállni.
1. A Flash rajzolóprogramként való használata. Képek beillesztése, átméretezése; rácsok, segítők (guides) használata; stb...
2. Flash animátorprogramként. Képkockák (kulcsképkocka, üres kulcsképkocka, üres képkocka); motion tween, shape tween (itt nyer értelmet, minek kell átkonvertálni a rajzolt alakzatot Movie clip symbol-á); stb
3. Flash alapvető Actionscript-parancsokkal (symbolra való rákattintás; adott képkockára ugrás, animáció megállítása, link megadása, stb)
4. Flash bonyolultabb alkalmazásokkal (PHP, XML,.....)
És igen: nem kell túlságosan haladni vele - csak összezavarodik az ember. Nem bemagolni kell, gyakorolni (a könyvek csak azt mondják meg, hogy hol vannak az eszközök, és egyes Actionscript parancsok mit csinálnak). -
devilmike #312 Nemtóm égy úgy tanultam meg hogy munkával azt kaptam hogy a menü így forogjon úgy forogjon. Így megcsináltam, és ha már az alapokat rendesen kezeled akkor kell majd elkezdeni a könyvek olvasását.
Erre rá lehet jönni, van idő nem kell kapkodni, megtanulni csak akkor fogod ha már szereted, egy csomó dologra magad jöttél rá.
Szerintem...
de lehet hog yha elolvasol 4 könyvet akkor guru lszel -
Lol, de csak ugy tudod megtanulni ha csinálod folyamatosan. Ez nem a suli, ahol be kell a hülyeségeket magolni... Különfajta dolgokat csinálsz, és egyre több dolgot majd meg tudsz magadtól csinálni. Én is most kezdek el a Flashel foglalkozni. -
- a bal oldali 1. oszlopban vannak anyagok felsorolva. -
Flash szakkönyvek
[url=http://doksi.hu/doksik.php?order=subcat&fid=174]E-book #1[/url]
[url=http://ebookz.hu/ebook.php?alkat=Flash]Ebook #2[/url]
[url=http://www.bittorrent.com/search_result.myt?search=macromedia+flash&searchtype=file]Ebook #4[/url] - BIttorrent kliens (és angoltudás) szükséges hozzá.
[url=http://isohunt.com/torrents.php?ihq=macromedia+flash&op=and]Ebooks #4[/url] - hasonló, mint az előző eset -
de én megtanulni akkarom nem 1 dologt csináni vele
-
devilmike #307 vazz ennyi beírással
az kell hogy te találj ki egy célt...
csinálj egy menüt
rajzold meg, aztán olvass utána hogy hogy mozogjon, hogy alakítsd át button-ra
stb stb stb
szerintem
-
Aha de onyan kéne ahol egy könyv le irja hogy hol mit találok bene és egyre nehezebb nehezebb tutorokat ad -
swf.hu-n is vannak alap dolgok, csak körbe kell nézni, meg leülni és csinálni -
Olyan kéne ahol az alapokat is le irja a leg minimális dolgokat
-
devilmike #303 hát a szádba rágni sehol se fogják... -
Nincs olyan ahol részletesebb szoval az ami megtanit az alapoktol ! -
Monoton #301 itt és itt
-
Sziasztok meg szeretnék tanulni flashel ni valki adna egy olyan oldalt ahol tutoriálok vanak hozá ?!
-
Bizony ez erdekes mert nekem is megy szoval nalad lehet a hiba. -
Monoton #298 hát ez érdekes mert én tom mozgatni! -
miért van az, hogyha rajzolok valamit, majd átkonvertálom button-ba, akkor nem tudom többet mozgatni, csak úgy, ha a pozícióját írom át kézileg, és kijelölni is csak jobb gombbal tudom. A movie clip meg a grapics rendesen működik. -
devilmike #296 okok :) THx
-
nem, filekezeléshez (ha írni akarsz bele) mindenképpen kell külső segítség a flashnek (a linken lévő segétletekben le van írva, hogy a gyakorlatban hogy működik a flash-php kommunikáció) -
devilmike #294 azt vágom :) csak arra vagyok kiváncsi hogy flashel megoldható e?
ha nem akkor egyébb fájlkezelés? -
php-vel
bővebben itt nézelődj