732
nem kell több Flash topic, elég a linkben levő.
  • TomK
    Sziasztok!

Kérdésem lenne,hogy csináltam egy főoldalt,amin vannak a menük.

És azt akarom,hogyha rámegyek a rólunk menüpontra pl.,akkor eltünjön a főoldal és a Rólunk oldal "jöjjön elő".
    A rólunk oldalt akkor movieclippbe csináljam,vagy új scenere vagy hogyan??
    Előre is köszönöm
  • Dj Faustus #371
    Bár ingyenes regisztráció kell, de nézz szét itt. Ott találhatsz különbözp PHP+Flash megoldásokat.
  • Dichter
    Jajj, sorry előbb írok, aztán olvasok :)
  • Dichter
    Azért nem látod, mert ki van maszkolva. Valószínűleg a libraryban (ctrl+l) található egy computer, vagy valami hasonló nevű mc. Azt töröld ki, és kész is.
  • Plum
    vmilyen eseményhez kösd. és erre alkalmas a loadMovie() vagy loadVariablesNum()
  • cr3ativ3
    hi! hogyan lehet azt megoldani, hogy egy flash lefuttasson egy php szkriptet, ugy, hogy a tisztelt looser nem vesz róla tudomást?
  • Duddits
    Hajrá!
  • Flamaster #365
    hehe:)
    Itt van előttem a forrás :)
    Nem tudom rosszul, mivel látom :)
    ha gondolod belinkelem.
    [van némi tapasztalata]
  • Duddits
    Rosszul tudod!
    Nem egy sima Mask Layer-en van, mert ha azon lenne, már rég kitöröltem volna!
    De este már segiteni fog valaki, ha sikerül.
  • Plum
    komoly... :)
  • Flamaster #362
    Így ahogy mondod!
  • Balu san
    Nem szoktam visszafejteni ilyesmit, így arra nem vagyok felkészülve.
    Akkor a megoldás egyszerűbb, mint gondoltuk. Sőt... egyenesen primitív.
    Ezért nem célszerű template-el szarakodni. Vagy ért valaki a flash-ez, vagy nem.
  • Flamaster #360
    Tök felesleges hogy átküldje.
    Nincs szó semmiféle külső Movie-ról és scriptről ami meghívná.
    Ez a legegyszerűbb bannerforma ami csak létezik.
    Tölsd le és fejtsed vissza!(én belenéztem)
    Sima maszk layer, szóval csak ki kell törölni 2 db layert(a maszkot és a számítógépet)
    Kész.
  • Balu san
    ó-jaj...
    El tudod küldeni mailben azt az .fla fájlt?
  • Duddits
    És MX-ben, hogy tudok kód nézetbe menni? ha lehet egyáltalán.
  • Balu san
    Plum jól mondja, egész biztos, hogy egy script meghívja - ha valóban nem találod az objektumot.
    Viszont minden valószínűség szerint egy (nem látható) movie clipbe hív meg egy külső .swf fájlt (ami magát a számítógépes animációt tartalmazza).
    Két módon iktathatod ki... az egyik, hogy megtalálod a kódot. Ez a biztosabb megoldás. (valami ilyesmi kódot keress: loadMovie("...computer.swf", "_root.mc_xy");
    A másik, hogy törlöd azt a bizonyos üres movie clipet. (ez a bizonytalanabb)
  • Plum
    Akkor lehet hogy egy action meghivja vhol. Ha igy van akkor azt a kodrészletet kéne törölni. De sztem nézd át jobban mert tuti hogy ott van előtted a megoldás. Olyan nincs hogy vmit ne lehessen kiiktatni ;)
  • Duddits
    Igen.

Az a helyzet, hogy az az objektum csak úgy nincs benne. Nem úgy van benne mint a szövegek, hogy kikapcsolhatom, stb...
    Hanem valami Swap-ba van beletéve, vagy nem tudom. És ezt az objektumot csak akkor látom, ha weben nézem meg. Tehát MX-ben nem is látom miközbe lejátszom.
  • Plum
    Csak törölnöd kéne azt az objektumot, ha azt akarod hogy abszolut ne látszódjon. Bár nem értem pontosan mi lehet a gond.
  • Plum
    Ez igy sajna elég kevés infó. Templatet dolgoztál át??
  • Duddits
    Tudnátok segiteni? Vagy egy kis gond. Mindent faszául megcsináltam, de valami még se tetszik! Ugyanis egy számitógép az én akaratom ellenére beúszik a flashbe... És az a baj, hogy ez valamiféle Swap-ból jön elő, onnét meg nem tudtam kitörölni, kivenni. Valaki létszi segitsen! Köszi!

Itt a flash és a jobb oldali számitógépről lenne szó.

Jah, és Macromedia MX-ben dolgozom.
  • Free
    számonkérem :c)

Addigis az én xml s galériám itten látható

Pirner Alma Oldala
  • Dichter
    :)

Ígérem, teszek egy próbát vele :)
  • Plum
    Hi

Csinálnom kéne egy játékot, mégpedig egy olyat hogy egér irányitással mozgatok egy alakot aki ugy tesz mintha füvet nyirna. Ahogy mozog ugy kirajzolódik alatta a "lenyirt" területen a cég logója. Ez eddig okés. Node... azt hogy tudnám vizsgálni, hogy ha már kirajzolódott a logó akkor történjen valami, pl. továbblép egy weblapra. Tehát mivel tudnám azt vizsgálni hogy minent letakaritottam e a logó fölül!?
  • Free
    tudod én hülye vagyok mint a tök :c) de az swf es helpek alapján egy saját galériát leprogramoztam alig 4 óra alatt, pedig az össz ismeretem az action scriptről annyi volt hogy stop strat meg gotoand start szóval ha nekem ment pedig a negró reflektor a számban akkor hajrá. pikk pakk meni fog :c)
  • devilmike
    köszönöm valóban jobbnak tűnik
    legalább ezt is megismerem

thx
  • Dichter
    Én csak azért nem használom az xml-t, mert nem értek hozzá :)
    De elhiszem, hogy könnyebb, nem véletlen használják a profibb siteokon. :)
  • Free
    sztem xml ben akkor is könnyebb megalkotni.
    TXT vel is próbálkoztam de sok volt vele a probémám épp az ilyen több változós dolgok miatt :c)
    De izlések és pofonok...
  • Dichter
    Hogy nehéz formázni, azt azért nem mondanám. Ismeri az alap html formázási tageket, ami egy text esetében bőven elég. Betűszín, nagyság, link, kép, aláhúzás, stb.
  • Monoton
    miért van az hogy beimportálok egy videot flashbe és amikor azonbelül lejátszom akkor nincs hangja :(
  • Free
    felejtsd el a TXT t nehezen formázható nehézkes stb. használj xml t külső adatok tárolására. Sokkal egyszerűbb és egy xml ben elfér minden. az swf.hu na találsz is rá segítséget. ott a segédletek között van is egy hír panel pont olyan ami neked kell
  • devilmike
    sziasztok

egy oldalt csinálok és azt szerettem volna elérni hogy egy text file-ból olvassa be a flash a cikkeket stb.

a gond ott kezdődött hogy több változó lett...

text file:
    focim=sziasztok
    cikk1=bla lba

gondoltam hogy a tagolást szét kell szedni de nem ment csak úgy eddig hogy különböző txt filokat használtam..

ötlete van valakinek? arra hogy 1 txt -file-ból lehessen többet kiolvasni??

THX
  • Monoton
    miért van az hogy beimportálok egy videót a flesbe és amikor lejátszom akkor nincs rajta hang ! pedig eresdetileg van!
  • SaintSavin
    Total Video Converter
  • Monoton
    ahh tudtok valami mp4 to swf konvertálo progit?
  • Flamaster #337
    Szóval.
    Behívod a képet, majd kinyitod a pluginek közül az AV Bros Puzzle Pro-t.
    Eddig te is eljutottál :)
    Meghatározod a puzzle formáját majd "Cut"(piros gomb).
    Ezután a preview ablakban látod a felszeletelt képet.
    Nyomsz egy CTRL+A-t, hogy jelölje ki mind(piros csíkok a képen), majd
    A plug-in ablakán fenn találsz 3 opciót(main, select, adjust)
    Itt a "MAIN"-ben ráklikkelsz a "Save selected Pieces as PSD..."
    Kész.
    Végeredményként kapsz egy *.psd-t ahol külön layereken szét van darabolva a képed.
    Screenshot
    Hajrá.
  • Monoton
    és tudtok valami flash puzzle tutorial t?
  • Monoton
    igen és hogyan? mert nekem csak felosztja puzzle darabokra de nem vágja szét, tehát nem tudom darabokra szedni!
  • Flamaster #334
    Dehogynem.
    Másképp mi értelme lenne? :-)
  • Monoton
    thx!