732
nem kell több Flash topic, elég a linkben levő.
-
TomK #372 Sziasztok!
Kérdésem lenne,hogy csináltam egy főoldalt,amin vannak a menük.
És azt akarom,hogyha rámegyek a rólunk menüpontra pl.,akkor eltünjön a főoldal és a Rólunk oldal "jöjjön elő".
A rólunk oldalt akkor movieclippbe csináljam,vagy új scenere vagy hogyan??
Előre is köszönöm -
Bár ingyenes regisztráció kell, de nézz szét itt. Ott találhatsz különbözp PHP+Flash megoldásokat. -
Jajj, sorry előbb írok, aztán olvasok :) -
Azért nem látod, mert ki van maszkolva. Valószínűleg a libraryban (ctrl+l) található egy computer, vagy valami hasonló nevű mc. Azt töröld ki, és kész is. -
vmilyen eseményhez kösd. és erre alkalmas a loadMovie() vagy loadVariablesNum() -
hi! hogyan lehet azt megoldani, hogy egy flash lefuttasson egy php szkriptet, ugy, hogy a tisztelt looser nem vesz róla tudomást? -
Hajrá! -
hehe:)
Itt van előttem a forrás :)
Nem tudom rosszul, mivel látom :)
ha gondolod belinkelem.
[van némi tapasztalata] -
Rosszul tudod!
Nem egy sima Mask Layer-en van, mert ha azon lenne, már rég kitöröltem volna!
De este már segiteni fog valaki, ha sikerül. -
komoly... :) -
Így ahogy mondod! -
Balu san #361 Nem szoktam visszafejteni ilyesmit, így arra nem vagyok felkészülve.
Akkor a megoldás egyszerűbb, mint gondoltuk. Sőt... egyenesen primitív.
Ezért nem célszerű template-el szarakodni. Vagy ért valaki a flash-ez, vagy nem. -
Tök felesleges hogy átküldje.
Nincs szó semmiféle külső Movie-ról és scriptről ami meghívná.
Ez a legegyszerűbb bannerforma ami csak létezik.
Tölsd le és fejtsed vissza!(én belenéztem)
Sima maszk layer, szóval csak ki kell törölni 2 db layert(a maszkot és a számítógépet)
Kész. -
Balu san #359 ó-jaj...
El tudod küldeni mailben azt az .fla fájlt? -
És MX-ben, hogy tudok kód nézetbe menni? ha lehet egyáltalán. -
Balu san #357 Plum jól mondja, egész biztos, hogy egy script meghívja - ha valóban nem találod az objektumot.
Viszont minden valószínűség szerint egy (nem látható) movie clipbe hív meg egy külső .swf fájlt (ami magát a számítógépes animációt tartalmazza).
Két módon iktathatod ki... az egyik, hogy megtalálod a kódot. Ez a biztosabb megoldás. (valami ilyesmi kódot keress: loadMovie("...computer.swf", "_root.mc_xy");
A másik, hogy törlöd azt a bizonyos üres movie clipet. (ez a bizonytalanabb) -
Akkor lehet hogy egy action meghivja vhol. Ha igy van akkor azt a kodrészletet kéne törölni. De sztem nézd át jobban mert tuti hogy ott van előtted a megoldás. Olyan nincs hogy vmit ne lehessen kiiktatni ;) -
Igen.
Az a helyzet, hogy az az objektum csak úgy nincs benne. Nem úgy van benne mint a szövegek, hogy kikapcsolhatom, stb...
Hanem valami Swap-ba van beletéve, vagy nem tudom. És ezt az objektumot csak akkor látom, ha weben nézem meg. Tehát MX-ben nem is látom miközbe lejátszom. -
Csak törölnöd kéne azt az objektumot, ha azt akarod hogy abszolut ne látszódjon. Bár nem értem pontosan mi lehet a gond. -
Ez igy sajna elég kevés infó. Templatet dolgoztál át?? -
Tudnátok segiteni? Vagy egy kis gond. Mindent faszául megcsináltam, de valami még se tetszik! Ugyanis egy számitógép az én akaratom ellenére beúszik a flashbe... És az a baj, hogy ez valamiféle Swap-ból jön elő, onnét meg nem tudtam kitörölni, kivenni. Valaki létszi segitsen! Köszi!
Itt a flash és a jobb oldali számitógépről lenne szó.
Jah, és Macromedia MX-ben dolgozom. -
számonkérem :c)
Addigis az én xml s galériám itten látható
Pirner Alma Oldala -
:)
Ígérem, teszek egy próbát vele :) -
Hi
Csinálnom kéne egy játékot, mégpedig egy olyat hogy egér irányitással mozgatok egy alakot aki ugy tesz mintha füvet nyirna. Ahogy mozog ugy kirajzolódik alatta a "lenyirt" területen a cég logója. Ez eddig okés. Node... azt hogy tudnám vizsgálni, hogy ha már kirajzolódott a logó akkor történjen valami, pl. továbblép egy weblapra. Tehát mivel tudnám azt vizsgálni hogy minent letakaritottam e a logó fölül!? -
tudod én hülye vagyok mint a tök :c) de az swf es helpek alapján egy saját galériát leprogramoztam alig 4 óra alatt, pedig az össz ismeretem az action scriptről annyi volt hogy stop strat meg gotoand start szóval ha nekem ment pedig a negró reflektor a számban akkor hajrá. pikk pakk meni fog :c) -
devilmike #347 köszönöm valóban jobbnak tűnik
legalább ezt is megismerem
thx -
Én csak azért nem használom az xml-t, mert nem értek hozzá :)
De elhiszem, hogy könnyebb, nem véletlen használják a profibb siteokon. :) -
sztem xml ben akkor is könnyebb megalkotni.
TXT vel is próbálkoztam de sok volt vele a probémám épp az ilyen több változós dolgok miatt :c)
De izlések és pofonok... -
Hogy nehéz formázni, azt azért nem mondanám. Ismeri az alap html formázási tageket, ami egy text esetében bőven elég. Betűszín, nagyság, link, kép, aláhúzás, stb. -
Monoton #343 miért van az hogy beimportálok egy videot flashbe és amikor azonbelül lejátszom akkor nincs hangja :( -
felejtsd el a TXT t nehezen formázható nehézkes stb. használj xml t külső adatok tárolására. Sokkal egyszerűbb és egy xml ben elfér minden. az swf.hu na találsz is rá segítséget. ott a segédletek között van is egy hír panel pont olyan ami neked kell -
devilmike #341 sziasztok
egy oldalt csinálok és azt szerettem volna elérni hogy egy text file-ból olvassa be a flash a cikkeket stb.
a gond ott kezdődött hogy több változó lett...
text file:
focim=sziasztok
cikk1=bla lba
gondoltam hogy a tagolást szét kell szedni de nem ment csak úgy eddig hogy különböző txt filokat használtam..
ötlete van valakinek? arra hogy 1 txt -file-ból lehessen többet kiolvasni??
THX -
Monoton #340 miért van az hogy beimportálok egy videót a flesbe és amikor lejátszom akkor nincs rajta hang ! pedig eresdetileg van! -
Total Video Converter -
Monoton #338 ahh tudtok valami mp4 to swf konvertálo progit? -
Szóval.
Behívod a képet, majd kinyitod a pluginek közül az AV Bros Puzzle Pro-t.
Eddig te is eljutottál :)
Meghatározod a puzzle formáját majd "Cut"(piros gomb).
Ezután a preview ablakban látod a felszeletelt képet.
Nyomsz egy CTRL+A-t, hogy jelölje ki mind(piros csíkok a képen), majd
A plug-in ablakán fenn találsz 3 opciót(main, select, adjust)
Itt a "MAIN"-ben ráklikkelsz a "Save selected Pieces as PSD..."
Kész.
Végeredményként kapsz egy *.psd-t ahol külön layereken szét van darabolva a képed.
Screenshot
Hajrá.
-
Monoton #336 és tudtok valami flash puzzle tutorial t? -
Monoton #335 igen és hogyan? mert nekem csak felosztja puzzle darabokra de nem vágja szét, tehát nem tudom darabokra szedni! -
Dehogynem.
Másképp mi értelme lenne? :-) -
Monoton #333 thx!