1071
Videókártya probléma
  • ulrik
    Nem feltetlenul:)
    Mondjuk max 40-50e Ft szanok ra,
    de ha megnezed, hogy Nvidia nagy nehezen csak az SLI technologiaval tudja tartani az iramot az azert mar gaz, meg mondjuk egy regebbi ati kartya 9800 pro eleg kozel muzsikal egy 6600 GT-hez, ami arban azert olcsobb egy tizessel siman, (a sebesseg adatokat a VGA-k erosorrendje forumrol vettem).
    Szval most ezert tennem a voksom az ati melle, csucsmodellre ha lenne penzem ra akkor se vennek szerintem:)
  • Gabesz amd64
    és melyiket veszed meg?az x1900XTX-t?mert az a legerősebb
    és ha nem azt akkor mennyi pénzt szánsz a VGA vásárlásra?
  • ulrik
    De asszem inkabb, ahogy az eroviszonyokat nezem inkabb, ATI-t veszek, kicsit jobbak mint az Nvidia mostansag:)
  • kovy79
    Szerencsétlentől mit vártál a mai igények ismeretében?
  • ulrik
    Most kaptam kölcsönbe egy geforce2-t, míg gyűjtök 6600 GT-re basszus ez de gáz, internetre meg filmre jó másra se:(
  • Mersh
    hát sajnos igen, reszeltek. (GPU, vagy mem gáz) Másik vidkártya próbára?
  • ulrik
    Most annyira megy, hogy bekapcsolom a gépet villog párat majd lefagy a gép tőle meg szemcséket dobál a képernyőre, gondolom ennek a kártyának reszeltek.

Vélemények?
  • ulrik
    Sziasztok!

Minap esett meg velem az az eset, hogy a Ti4200 geforce kártyám elszállt.
    Ez kezdödött azzal, hogy először a képernyő elkezdett pislogni, úgy mint amikor alt+tab-al váltogat az ember, először vmi vírusra gyanakodtam vagy vmi rendszer hibára, mondom újraindítom a windows-t, utána már fagyasztotta a gépet is meg ilyen szemcséket hagyott a képernyőn, akkor már gondoltam, hogy a VGA lehet, mindez kb. 5 perc leforgása alatt történt, leszedtem a házat és láttam nem megy a ventillátor a kártyán (1,5 éves kártya, jah és ASUS), egyből kikapcsoltam a gépet, és reménykedtem, ha veszek egy új hütést rá minden redben lesz.
    Nagy nehezen kaptam is kompatibilis hütést rá nem kis utánajárásra, de hiába raktam rá, már csak össze-vissza villogott a kép majd következő indításnál már csak szinkron jelet adott, hogy a monitoron a zöld fény felvillant utána már semmit, ennyi volt a VGA-m:(

Azért szerintem tök röhej, hogy míg a prociba tesznek a BIOS-on át védelmet, hogyha x hőfokra felmelegszik álljon le a cucc, addig a néha még a prociknál is drágább videokártyákon nincs ilyen védelem és ez engem eléggé elkeserít, főleg úgy hogy nem egy noname, hanem ASUS kártyám volt, és egy 500Ft-os alkatrész meghibásodása tönkrevágta a kártyám.

Kérdem, mért nincs a VGA-ra vmilyen túlmelegedés elleni védelem, pl.ha elér egy hőfokott kapcsoljon ki a gép vagy bármi, hihetetlenül gáz ez szerintem, főleg, hogy a mai teljesítmény-viszonyoknál egyre jobban melegszik minden alkatrész ezért elég kis kihagyás is végzetes lehet a hardware számára:((
  • kovy79
    Rakd fel az ATITool-t. Van benne auto sebesség meghatározás (közelítőleg megállapítja, hogy mit bír a kártya - jó progi).
    Ám először orvosold a melegedést!
  • TommyC
    jahh...az órajeleken próbáltam variálni....de nem naon értek hozzá, s félek h elfüstöl...
  • TommyC
    Van rajta hűtő -habár kicsit kerreg mikor indul a gép-, de megtörténhet, hogy valami nem hozzáértő rakta rá, vagy esetleg már túlérett :P...
    Én is gondoltam erre, és néztem is, de a hűtőbordák nem annyira melegek semikor, persze ettől a GPU még lehet hogy kicsit "melegebb"...
    kösz az ötletet, utánanézek, lecsekkolok mindent...:(((
    egyébként még egy másikfajta rendellenesség is szokott előfordulni...birom a legos SW-t..és azzal mikor játszom akkor nem ilyen csikok lesznek, hanem a poligonok kezdenek el ugrálni, és mintha ilyen színes téglalapok lennének a képernyőn és általába mind összefutnak a monitor közepén...hát nem nagyon tudom leírni, de majd megpróbálom lekapni...

mindenesetre nagyon kösz az ötletet, utánajárok, remélem megoldódik evvel...;)
  • kovy79
    A kártyád valószínű túlmelegszik. Pakolj rá valamilyem hűtést, vagy vedd le az eredetit, pasztázd meg normálisan, utána esetleg valami ventit nyomass rá!
    Amúgy ha vissza olvsatál volna kb 5 hozzászólást...
  • TommyC
    Sziasztok!
    Nos lenne egy kis problémám a videokártyámmal valószínűleg, vagy esetleg valamelyik illesztőprogival... szóval az a helyzet hogy nem rég vettem egy Ati radeon 9000 Pro-t –persze használtan, mivel csóró vagyok- és egy ideje rakoncátlankodik....:((((((((((
    Az a helyzet hogy elindítok egy játékot, minden hogy milyet és egy „kis” idő után (~30perc) az egész játék képe telelesz valamilyen színe csíkokkal, és már alig lehet látni valamit a játékból(lásd képen)! Amikor kilépek a játékból a windows is el van kutyulódva ugyanígy, és újra kell indítsam a gépet. De ez az effektus CSAK akkor lép fel ha játszani kezdek-bármivel-, ha csak hagyom futni a windozt akkor nincs semmi, sztem azért mert nem naon használja a graf kártyát.... sok illesztőprogit próbáltam már és 2000 és XP alatt is ugyanez van....
    Foggalmam sincs hogy mi lehet a háttérben...ha vaéalakinek van valami ötlete segítsen kérem!!!!!!!!...........:((((((((((

• dan104
    hello,ha fehér csíkok balról jobbra,akkor a monitorodnak KO!
  • Gabesz amd64
    Milyen a configod van?
  • Gabesz amd64
    Huzogattad a Gpu-t vagy a memorikát? Ahogy már a Nemcso irta lehet melegszik!De ha jól tudom ha melegedne a VGA huzás során akkkor visszaállítja eredeti álapotára..
  • juhi01
    csá!
    van egy olyan problémám hogy vettem új alaplapot meg procit és tertmészetesen hozzá ramot és a videókártyámat nem veszi az alaplap szóval nem kapcsol be a monitor!mitől lehet?a régibe megy és az ujba másik kátyával is!
    ja alaplap:ASRock P4i45E proci cerka 2,4-es és a videokártya:geforce 3 ti200 128mb tv-out
  • Nemcso
    Lehet, hogy túlmelegszik a GPU a karin, vagy túl magas órajelen üzemelteted.
  • Scholes18
    Csá! Segitsetek!!

Club 3d 9800 xt -m van! megy a gép és egy idő után teljen váratlanul hülye csíkok lesznek a képernyőn, de nem fagy ki semmi, minden müxik! plz help!!
  • Tojesz
    Nekem olyan volt,hogy nem indult el a Windows,csak ha raktam a gép mellé egy ventit.Amióta lecseréltem a Gef 4-emet egy Radeon 9600XT-re nincs ilyen gond!
    Ajánlom,hogy takarítsd ki a ventit,míg nem megy teljesen tönkre mint az enyém!
  • JimHUN
    Sziasztok!

Egy ideje előfordul bootoláskor, hogy semmit sem látok a monitoron csak egy csíkokkal teli képernyőt, aztán a gép ahelyett, hogy bebootolna, leáll. Rezet után frankón megy..
    Most meg amikor a Windows asztalt kiterjesztem a másodlagos képernyőre, ami a TV, akkor a TV-ben egyszínű képernyő jelenik meg. Hol piros, hol zöld, vagy kék. Természetesen a Video kártya TV Out össze van rendesen kötve a TV-vel. Két napja még nézett rajta mesét a gyerek. :-)
    De most arra gyanakszom, hogy a video kártyám haldoklik. Bár normál üzemmódban nincs vele gond. Pl. a játékok is úgy mennek vele, ahogy kell.
    (MSI Geforce4 Ti 4200 VIVO)

Előre is köszönöm a segítséget, tippeket, ötleteket!
  • jobb
    Hello! Akármelyik catalyst, Omega, DNA drivert rakom fel, mindig azt írja ki, hogy az AGP ki van kapcsolva. Ezt a SMARTGART-nál vettem észre: jelenlegi AGP sebeséég: ki. SAPPHIRE ATI RADEON 9800 SE-m van. Segítsetek légyszíves?
  • Narancs
    az mi?
  • Punker
    + a .net ökörség
  • Narancs
    Legújabb Catalyst jó lesz. (4.9 classic)
  • dardevil
    Találtam ilyen drvireket, hogy
    ATI Radeon Catalyst 4.91 Hotfix
    ATI Radeon Catalyst 4.9 + CCC
    ATI Radeon Catalyst 4.9 Classic
    melyiket érdemes használni.
    Tapasztalatok ?
  • dardevil
    Sziasztok !
    Ti milyen VGA drivert használtok, ATI SApphire 9800 Pro kártyához.
    Segítséget előre is köszönöm !
  • Laalee
    más összeállítás más drivert feltételez ha ott is rossz akkor a driver nemhiszem hogy bekavar. ha a monitor ugyanaz akor esetleg nézd meg a csatlakozót, lehet elgörbültek a lábai.
  • raziel.
    ugyan ez a hiba volt haveromnak is

probálgass ki másik drivereket meg detonátorokat amig meg nem javul...
  • weine
    remélem jó helyen járok a gondommal:
    VGA Fx 5600 nincs húzva
    Cpu Athlon XP+2500 Directx: 9.0c
    Hiba: kuuurva lassan játsza le a játékok intróiban a reklámokat(Nvidia logo,ATARI logo, stb) Az átvezető introk mennek, azzal nincsen baj,. csak a hülye logókkal.
    Pl Hidden and Dangerous 2 tavasszal simán ment, most meg nem indul el, illetve kockázza az animált logókat, kb 1-2 perc/frame-mel.

Mi lehet a baj?
  • AlexX
    Hello! Mi van akkor, ha egyszercsak elmult a piros szin a videokartyan es nincs tovabb? Okozhatja ezt rossz driver? Biztos hogy a kartyaval van a gond, mert lett probalva mas osszeallitasban is, es ott is ugyanez van.
  • stone
    HTX!
  • CoolStuff
  • Borg
    gamecopyworld.com-on nézd meg, ott elég sok játékhoz visszamenőleg is elérhető az összes crack, nocd, stb ami megjelent hozzájuk.
  • stone
    Sajnos nem lehet váltani mivel nem d3d-s hanem direct drawos, nem is kell neki 3d-s kártya.
    Most néztem külföldi oldalakon hogy létező probléma, és van valami patch ami orvosolja, de már nem elérhetőek a linkek a fórumokon, és nekem nocd crack-es javítás kéne hogy menjen, az meg nincs. AA, AF, v-sync ki van kapcsolva, de az amúgy is csak 3d-nél számít.
    Azért köszi:)
  • CoolStuff
    Nézd inkább az X-Aktákat!:DD
  • ollie
    Hát ez érdekes. Én nem tapasztaltam ilyen dolgokat, bár igaz, hogy rég játszottam már régi játékkal. Ha a játékban lehet váltani opengl és d3d között, akkor próbáld ki mindettőt, és persze a kártyán kapcsolj ki minden extrát (AA és AF).
  • stone
    Hali!
    Mai videokártyákkal miért nem lehet dx6-os játékokat futtatni?
    Felraktam egy régi mászkálós direct draw-os játékot (silver) és a képernyő közepétől lefele elmossa a képet úgy hogy vízszintesen csíkoz.
    A játék 4MB-os vidikarit javasol, kipróbáltam 3 kártyával is, a mostanin és egy geforce ti200-ason ez a probléma, egyedül egy riva tnt2-ön (32MB) fut normálisan.
    Miért van ez?
    A régi dx-es játékokat már nem támogatják a mai kártyák?
    Esetleg valamit ki/be kell kapcsolni?
  • Gerry
    Az az üzenet, ha megnézed nem neked szólt, hanem Styrex-nek...

jobb alsó sarok: "Válasz 'Styrex' üzenetére (#26)"

Neked az előző üzenet szól, legközelebb nézd meg melyik kinek van címezve!

Egyébként mennyire húzod a kártyát?
  • Torry
    Gerry:
    Az overclock.hu-n csak termékek vannak.Azt javallod hogy vegyek egy hűtőt??És ha vennék azt mégis hogyan rakom föl??