1071
Videókártya probléma
  • Videe
    Ez mind megvolt. Ugyan az a vége...
  • tmisi
    a kártya is elöregszik (már gf7-nél tartunk), de ettől még hibátlanul kéne működnie, ha eddig ezt tette. Szerintem új driver telepítés vagy jobb: windows reinstall + új driver telepítés lehet a gyógyír.
  • Videe
    Sziasztok!

Egy olyan problémám merült fel, hogy filmnézéskor(lehet az
    neten, vinyóról) lefagy a gép(windows media player-el,
    bsplayer-el, winamp-al)vagy csak megáll a kép és utána
    mintha kikapcsolna a monitorom (kattan, fekete kép egy
    időre), de általában mindig lefagyás a vége... Én a
    videókártyára gondolok mert a játékok is egyre többször
    (szinte mindegyik) lefagynak és sok a pixelhiba(asszem úgy
    mondják, hogy "szemetel":)). Ez egy Asus Geforce 4 Ti
    4200-as, amit 2004. júliusában vettem. Az lehetséges, hogy
    már "elöregedett"?
  • potpot
    HI!van egy kis gondom:amikor elinditom a gépemet a videókártya ventillatora nagyon lassan porog es nagyon hangos hangot ad ki.de ha 3-4x ujrainditom es megmozgatom meg piszkalom a kartyat akkor utana jol mukodik.szerintetek mit csinaljak neki???
  • Radian
    Szevasztok egy olyan problémám van hogy a Company of Heroesszal jáccok és mekakad a játék 2-3 másodpercenként megy egy képkockát holott másik pályán a csata hevében sem szaggat. És általában le is fagy ilyenkor és bead egy fekete képernyőt de a zene szól és csak a resetre reagál a gép. Azért ide írok mert sztem lehet az ati driveremmel van gond de frissebbet nem merek feltenni mert a 6.8as nál is kékhalál és windows újratelepítés lett a vége.Azt akarom kérdezni hogy akinek 9600 Pro kártyája van próbálta már a 6.9 es ati drivert ha igen akkor mondja el hogy működik e neki mert elvileg még támgotja a kártyát. Köszönöm.
  • Radir
    Sziasztok!

Lehet volt már róla szó...:(
    Egy-egy gama elindításakor kapok vmi nvidia hibaüzenetet (6600gt), hogy a gép, vga, stb védelme érdekében lecsökkenti a vga teljesítményét...

Ezt miért csinálja?? Nem kap tápot vagy mi? Megnéztem már a csatlakozásokat, de minden jónak tűnik a táp is 400w-os (amd 64 3000, 3hdd, 1 író - semmi extra:(

Köszi előre is a segítséget.
    Ja és a legújabb driver van fenn - de mintha már régebben is láttam volna, csupán akkor nem játszottam - s nem idegesített...

radír
  • nagy chris
    oké köszi :)
  • izb
    max 13.000ft lévén hogy nem pro..
  • nagy chris
    Hy! csak egy kérdésem lenne :) van nekem egy GeforceFx5600 128 mb (1.5-2 éve használom) és havernak van egy ATI radeon 9800 Se 128 MB RAM Xpertvision és övé is kb 2 éves és eladó neki... gondolom lényegesen jobb mint az enyém de kb mennyi az ö kártyája értéke ? :)mert sztem megveszem... (ha nem idevalo a kérdés ne haragudjatok) :)
  • nagy chris
    Hy! csak egy kérdésem lenne :) van nekem egy GeforceFx5600 128 mb (1.5-2 éve használom) és havernak van egy ATI radeon 9800 Se 128 MB RAM Xpertvision és övé is kb 2 éves és eladó neki... gondolom lényegesen jobb mint az enyém de kb mennyi az ö kártyája értéke ? :)mert sztem megveszem... (ha nem idevalo a kérdés ne haragudjatok) :)
  • czky
    Valódi órajel: 720MHz
    Effektív órajel: 1440MHz
    Nincs azzal semmi probléma.
    Esetleg nézd meg EVEREST-ben. Az kiírja mindkét órajelet...
  • SAX
    Sziasztok.
    Van egy gigabyte 7990 GT-m, 256mb. Az adatai papíron a következők:
    GPU 525 MHz, RAM 1440 MHz.
    A kérdés a következő: Az, ha az nvidia driverben a memóriánál csak 720 MHz-et mutat, természetes vagy természetellenes?
    Thx. SAX
  • Twista
    Már a 3. driverrel próbálkoztam és még mindig nem jó. úgyhogy biztos hogy más a baja.
  • NeoMaN
    Tegyél fel másik VGA drivert.
  • Twista
    Sziasztok!
    Van egy olyan problémám, hogy mikor bekapcsolom a gépemet és bejön a windows, akkor utána kb. egy olyan 5 perc múlva lefagy a gépem, a következő indítástól pedig azt csinálja, hogy nem jön be a windows hanem előtte kikapcsol a monitor és újraindul magától a gépem. Ezt jópárszor megcsinálja és utána indul el normálisan a gép és mikor bejön a windows akkor videókártya problémát ír ki hibaüzenetben, de ez nem csak nálam fordult elő. Remélem tud valaki segíteni. Előre is köszi.
  • bujdy4
    Sziasztok!
    Tudna nekem valaki segíteni?A problémám az,hogy vettem egy 19"-os lcd monitort.DVI kimenettel csatlakozik a vidókártyára ami egy ASUS 6600-os.Mikor kikap csolom a gépet és a monitor be van kapcsolva a kártya furcsa sípóló hangot ad.Mi lehet az oka?
    Köszi előre is.
  • PeeVee
    Hello! Vettem egy inno3dGF 7600GS-t (256mb). Eddig ati 9600pro-m volt. Azt vettem észre, hogy a tesóm 9800xt-hez képest, meg amúgy is, elmosódottabb a kép, szal annyira nem éles mint az(windowsban is, meg NFS:mostwantedben főleg feltünő!)! Be lehet állítani valamit, vagy nvidiáknak ilyen képük van??
  • jaki88
    Olyan volt amilyen az első képen van, az a barna vagy arany színű foglalat, olyan volt!!!! Nah köszi a segítséget JAKUZA!! Esetleg tudnál mondani olyan helyet ahol manapság kapni még ilyen Vesa foglalatú kártyát? Előre is köszi:)!!!
  • kisviku
    Az hogy nem indul a gép, kezdem megérteni miért van.
    Kábé hasonló a sztorim, csak én hűtőt cseréltem a 6800-on két hete.Tudod, mi volt a gond, miért nem sípolt? Az a rohadt gombelem az alaplapon lemerült, az tuti, mert vagy 5x szétszedtem és összeraktam a gépet.Nekem is 450-es Chieftec van benne.A V9999 6800-as kártyát simán viszi, két vinyó és két optikai mellett.
    Az alaplapom már vagy három éves (P4C800 Deluxe), biztos, hogy lemerült az aksi, és kellett egy kicsit "bikázni"

Onnan jöttem rá, hogy nem tudom hánynadikra, de beindult, rögtön be a BIOS-ba, óra 2001 Decemberén állt, minden Defaulton.Biztos, hogy lemerült az a kis szemét.
  • SAX
    Az alaplapom egy ASUS P5GD1-PRO és p4 3GHz 800 fsb @ 3.26 GHz
  • SAX
    Szevasztok.
    Vettem egy Gigabyte 7900 GT (NX79T256DP-RH) kártyát és van vele egy kis problémám. Az első dolog, ami elég szembetűnő volt, hogy miután beraktam az új vga-t egy csomót kellett küszködni hogy elinduljon a gép. Bekapcsoltam, semmi sípolás, minden felpörgött, egyszerűen csak nem volt kép. Ezt sikerült kiküszöbölnöm, konkrétan nemtudom mi a megoldás, de néhány újraindítás és bios reset után elindult. Ha már ment, utána nem volt vele gond, resetnél is ment újra. Egy Chieftec 450W-os tápom van. Lehet hogy ez kevés, vagy más a gond?
    A másik kérdés. Előtte egy ASUS 6600GT-m volt. Amit most történetesen visszaraktam a gépbe, mert jönnek megvenni és szemléltetni kell hogy működőképes :) Szóval.. visszaraktam, felraktam hozzá a drivert, stb. Az Nvidia driverben, ennél a kártyánál 500/1000 Mhz-et ír, van egy opció, ahol lehet húzni, és itt írja. A 7900GT-nél pedig csak 525/720at ír, ami azért érdekes... mert elvileg a ramok 1440 Mhz-en kellene hogy menjenek. Ez normális, hogy csak 720at ír, vagy valami gáz van vele és ezért nehéz az indításnál is életet lehelni bele?
    Pls aki tud segítsen.

SAX
  • retek683
    esetleg vmilyen infó a gépről is a kariról?
  • Raul7Real
    Sziasztok! Kéne egy kis segítség! A videókártyámmal van próbléma! azt írja hogy: " az eszköz nem inditható el(kód:10). Mi lehet ez? Kérlek segítsetek!
  • Johnny d

vírus lenne?
  • BigDaddyJoe
    Sziasztok! Olyan gondom lenne hogy az Nvidia GeForce 6600GT videokártyámhoz letöltöttem a 91.28-as illesztőprogramot amit installáltam is, minden jól működik csak a gond az hogy ahogy elindítok egy avi filmet a gépen amit korábban már láttam azonnal belassul a gép nem jelenít meg semmit és annyira lefagy hogy újra kell indítanom az egész gépet. Mindent kipróbáltam codecet letöröltem majd újra visszaraktam, ez sem segített már egy csomó embert megkérdeztem mi lehet ez és senki nem tudott rá válaszolni! Légyszi aki tud segítsen ! Köszi
  • [Jakuza]
    Ugye tipikus grafikus port 2 volt igazabol a sorrend idoben visszafele haladva.
    Most PCI Express> AGP ezek elott nem igazan volt grafikus port, inkabb multifunkcios portok, mint PCI > Vesa localbus > ISA
    Ha tudnal mutatni egy kepet talan okosabbak lennenk.

Talan ilyen volt ?
    Ez a Vesa elotte meg az ISA port.

Ez pedig a PCI

• jaki88
    Sziasztok!! Kéne egy kis segítség? Múltkor belenéztem egyik haverom gépébe, mert megkért hogy nézzem meg, hogy milyen van benne és hogy milyet ajánlok neki!! Amikor levettem és megnéztem a foglalatot elcsodálkoztam mert még sose láttam ilyet! Valami AGP előtti foglalat lehet, de én még olyat nem láttam. Remélem tud segíteni valaki milyen foglalat lehet, mert én nem vágom az AGP előttieket!!!Előre is köszi a segítséget!!
  • punkers
    Kéne 1 kis segitség!
    Az van hogy Ati Radeon 9600-as Videókarim vvan és az a probléma gyötör, hogy vannak bizonyos játékok amik után ha más játékkal akarok játszani akkor ott zavaróan sötét lesz a kép.Próbáltam ujrainditani de mind hiába.Nem tudjátok mért van?
    Előre is kösz!!!!
  • MasterJay
    Elméletileg nem kell hozzá semien progi. Csak a catalistban kell beállításokat próbálgatni. Azt a dugót Scart-nak hívják. Abba kell bedugni a hangot ami piros és fehér ez a hang jobb és bal csatornája. A sárga az a videó. A rendszer PAL B/G ben kell hogy legyen.
  • Bingooka
    Segítségre lenne szükségem!
    Volt egy Geeforce FX 5600 128mb-s VGA kártyám, de mivel mér elég gyengének számít, lecseréltem... egy Ati RADEON X1600Pro-ra.
    A gond a következő: a régi kártyámmal össze tudtam kapcsolni a PC-t a TV-vel de most sehogy sem sikerül, vagyis sikerül csak a képminőség gagyi meg a fekete-fehér...
    Hogyaan orvosolhatnám ezt a problémát???
    Kell hozzá vmi progi??
    vagy csak a beállításokon kell változtatni az Ati Catalyst-ban??

Vettem a media markt
    -ban egy olyan kábelt ami átvezeti a hangot meg a videot is
    és nem s video-s hanem olyan százlábú vagy dzsekdugó vagy mi, a foormátum PALon van.
  • nagy chris
    ezek szerint... :)))
  • Richard90
    nincsmit
    ja és a driver volt a probléma?
  • nagy chris
    áhhh kössssszzzzz :D:D:D ez kellett nekem ... :D hálám üldözni fog... :D (csak meg ne találjon ) ;) :D mégecce kössz :D:))
  • Richard90
    próbálj meg egy régebbi drivert felrakni: ezt próbáld meg!
  • nagy chris
    tipp,ötlet,javaslat ? :D
  • nagy chris
    nem fagy le ... megy rendesen , Geforce Fx5600 128 mb , és ezt a drivert szedtem le : http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_91.31.html
  • Richard90
    és le is fagy a játék??, vagy megy tovább...
    itt sztem videokártya probléma lesz...
    pontosan milyen kártyád van és melyik driver van fent hozzá?
  • nagy chris
    128mb-s a kártya nem hinném hogy baja lenne ... vagyis csak remélem :) msn-en tok képet mutatni
  • Richard90
    inno3d-d van? tudnál képet küldeni a bekockásodásról??
    mert nekem is volt ilyen problémám... erre a megoldás: videokártyacsere (szerencsére volt rá garim és kicserélték)
    ez a videokártya memóriűja okozhatja (sztem)
  • nagy chris
    van msn-ed ? mer van egy képem megmutatnám hogy mi is a gáz ... csak nem tom feltölteni :) :$